Xbox one vs ps4 hakkinda bilgi buyurun

Sponsorlu Bağlantılar

Eldaredge

Eldaredge

Üye
    Konu Sahibi
Xbox one vs ps4 hakkinda bilgi buyurun
İki konsol da grafik işlem
birimlerinde AMD Radeon’dan
güç alıyor. Ancak ikisinin
performansı aynı değil.
PS4′ün grafik işlemcisi, Xbox
One’ınkinden %50 daha güçlü ve
ayrıca Xbox One’da 768 shader
işlemcisi varken PS4′te bu sayı
1152.
Xbox One, RAM konusunda da
PS4′ten daha geri kalmış. Aynı
miktarda RAM bulundurmalarına
rağmen, Xbox One’daki RAM’ler
DDR3, PS4′tekiler ise DDR5. DDR3
ve DDR5 arasında bant genişliği
ve dolayısıyla hız açısından büyük
bir fark var. Xbox One bu farkı 32
MB’lık eSRAM ile kapatmaya
çalışsa da, bu yeterli olmayacaktır.
Hareket Kontrolü
Xbox One: Kinect 2 (zorunlu)
PS4: PlayStation Move
Microsoft, hareket kontrol ünitesi
Kinect için çalışmalarını
yoğunlaştırmış ve yeni sürümünü
sunuyor. Kinect 2, Xbox One için
zorunlu bir parça.
Yeni Kinect’te 1080p
çözünürlüğünde kameralar
kullanılıyor. Eski Kinect’te VGA
kameralar kullanılıyordu. Ayrıca
yeni Kinect’te IR sensörleri daha
iyi çalışıyorlar. Bu da Kinect’in
nesnelerle olan etkileşimini daha
da güçlendiriyor.
Yeni Xbox One ile yeni Kinect
Eski Kinect’e göre daha geniş
açısı olan Xbox One Kinect, en
çok üzerine düşülen parça olmuş.
Tüm hareketlerinizi ayırt edebilen
yeni Kinect, başparmağınızı diğer
parmaklarınızdan ayırabiliyor.
PS4 ise Move teknolojisini
kullanmaya devam ediyor, ancak
bu kez Move kontrolcüsü ayrı
değil, kolda barınıyor. Kolun
arkasında Move ışığı bulunuyor
ve bu ışık, konsolun yerinizi
bulmasını sağlıyor. Sony tarafında
henüz çok fazla bilgi yok.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Bunlar boş karşılaştırmalar.Kaç yıl geçti oyun konsollarında donanımsal karşılaştırma yapılamayacağını hala anlayamadılar...Donanımsal karşılaştırmayı yapsan yapsan aksesuarlarda -kinect, move v.s- yaparsın.Çok uzun zamandır en çok satan konsol hangisi bir bakmak lazım ? 3DS.PSVita dururken neden 3DS ? Ya da Blue-Ray'li ve XBOX360'a oranla bir çok donanımsal avantajlı bir PS3 varken neden XBOX360 daha çok satmış ? Bilgisayar değil ki bu donanımlarını kıyaslayalım.Bunu kıyaslamak farklı işletim sistemli telefonları sadece donanımsal özelliklerine bakarak kıyaslamak gibi bir şey...

Eldaredge

Eldaredge

Üye
    Konu Sahibi
Xbox daha cok satti ama bu kez playstation daha saglam gibime geliyor

- - - Eklendi - - -

Ama ben ps2 kullaniyorum

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Xbox daha cok satti ama bu kez playstation daha saglam gibime geliyor

- - - Eklendi - - -

Ama ben ps2 kullaniyorum

Donanımsal olarak her zaman Sony daha üstündür oyun konsollarında.Ama PS2'den beri bir başarı sağlayamadı.El konsolu piyasasında donanımsal olarak fark açtığı 3DS satışlarına PSVita ile bir kaç hafta haricinde yaklaşamıyor bile.Donanımsal açıdan çok daha üstün olduğu XBOX360'dan daha az satıldı PS3.Sony hala donanım peşinde.İnsanların 2 pixele takılı kalmadığını minecraft'tan onu geçtim konsollarının mağlubiyetinden anlamış olmalıydı.Move'u geliştirmek yerine berbat hale getirmiş ve yenisini bırak eski kinect ile bile yarışamayacak hale getirmiş.Gamepad'e sensör olsa, move gibi kullanılsa ne yazar kullanılmasa ne yazar.Killzone oynarken kullandığımız shooter kitlere ne olacak ? Ayrı elektronik cihaz mı yapacak sırf move ile adam gibi FPS oynanması gibi.

Şunları söyleyerek bitireceğim ; eğerki MS akıllı davranırda kinect için yoga, sports, advanture benzeri oyunlardan önce Star Wars gibi hardcore oyuncuya yönelik oyunları erkenden çıkartırsa alır başını gider.Kinect Star Wars'u kaç kere bitirdim hatırlamıyorum...

Eldaredge

Eldaredge

Üye
    Konu Sahibi
Haklisin :-)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Aslında bunlarla ne yapabildiğimizde önemli bence xbox one ve PS4 hangisi oyun dışında ne sunarlar wifii varmı internette dolaşırmıyız skype le konuşurmuyor bluray ile müthiş filmler izlermiyiz aslında bunlarda önemli amaç oyun olsada ana hatlarda kenarlara kaydığımızda neler yaparız bakmak lazım

emre9261

emre9261

Üye
Şunuda unutmamak gerekiyor bence xbox ı sattıran en büyük etkenlerden biride live sistemi

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Şunuda unutmamak gerekiyor bence xbox ı sattıran en büyük etkenlerden biride live sistemi

Eh orası kesin zaten.

Aslında bunlarla ne yapabildiğimizde önemli bence xbox one ve PS4 hangisi oyun dışında ne sunarlar wifii varmı internette dolaşırmıyız skype le konuşurmuyor bluray ile müthiş filmler izlermiyiz aslında bunlarda önemli amaç oyun olsada ana hatlarda kenarlara kaydığımızda neler yaparız bakmak lazım

Onlar zaten her iki cihazda da standartlar.Skype konusunda Xbox'ın daha verimli olacağı belli ama malum ikiside Microsof malı :ehe
Asıl farkı aksesuarlar, oyunlar ve ekstralar belirleyecek.Her iki firmanında kaderi bu sefer kendilerinden çok oyun üreticilerinde gibi geliyor bana.Eğer oyun firmalarının oyunu ilk yazdığı firma sonradan portladığına göre daha revaçta olacaktır büyük ihtimalle.Hatalar daha az olacak, grafikler azda olsa daha iyi olacak çünkü.Bu anlamda şuanki konsollarda Xbox bir çok büyük firmanın tercihi sebebi ise bilgisayara çok daha kolay portlanıcak olması.Fakat Sony'ninde çok büyük bir kozu var yeni ortaya çıkan.Nintendo kullanıcıları ile cross-play üzerine anlaşmaya vardılar.Yani ileride bazı oyunları online olarak PS3-4 PSVita - Nintendo Wii U - 3DS'ten hep beraber oynayabileceğiz.Arkadaşlarımızla online oyun oynamamız için ikimizinde tam olarak aynı konsola sahip olması gerekmeyecek.Bu yıllardır beklediğim çok ama çok büyük bir adım.

Üst Alt