Temmuz ayında oyun konsolu pazarının lideri Microsoft oldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Temmuz ayında oyun konsolu pazarının lideri Microsoft oldu
Oyun konsolu pazarında Sony ve Microsoft arasında mücadele artarak devam ediyor...



Teknoloji dünyasının iki lider ismi olan Microsoft ve Sony, oyun konsolu pazarında şu anda zirvede yer alan iki isim olmaktalar. Bu firmalar birbirleri ile de büyük rekabet içerisindeler ve son olarak Microsoft ve Sony, geçtiğimiz 2014 senesi Kasım ayında yeni nesil oyun konsolları olarak Xbox One ve Playstation 4'ü satışa çıkarmışlardı.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


Dünya genelinde farklı pazarlarda bu iki cihaz karşı karşıya gelirken, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri pazarı oldukça önemli ve gelen bilgilere göre satış rakamları açısından Microsoft, Temmuz ayında Sony'nin Playstation 4 oyun konsolunu geride bıraktı. Bilgi ise Xbox Pazarlama Bölümü başındaki isim olan Aaron Greenberg'den geldi. Greenberg Twitter üzerinden bilgiyi paylaştı.

Şu ana kadar Sony, dünya genelinde satış rakamlarına baktığımızda Microsoft'un bir hayli önünde lider durumda. ABD pazarında da çoğunlukla PS4'ün liderliğini görüyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında da hatırlanacağı üzere Amerika Birleşik Devletleri pazarında satın rakamları açısından Microsoft'un Xbox One oyun konsolu Sony PS4'ü geride bırakmıştı.

Ayrıca bu sene başlarında Ocak ayında Microsoft oyun konsolunun 18 milyondan fazla sattığını duyurmuştu. Yakında yeni resmi rakamlar da gelebilir.

Kısa bir süre önce Microsoft Xbox One S adı ile yeni bir versiyonunu satışa sundu. Şimdilik sadece 2TB HDD içeren modeli satışa çıkarken, kısa sürede stokları tükenen versiyon %40 oranında daha ince yapı içeriyor.

Temmuz ayında oyun konsolu pazarının lideri Microsoft oldu
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Şaşırtıcı
 
furyzer0

furyzer0

Üye
iki konsol da aşağı yukarı aynı performanstalar gözle görülemeyecek kadar bir avantaj var ps yönünde. Çoğu kullanıcı seçimlerini exclusive oyunlara göre yapıyor öyle bir derdi olmayanlar da ekstra özelliklere bakıyor o yönden Xbox daha avantajlı bu ay da windows store desteği geldi tabi oyun konsolunda uygulama mağazası ne işime yarar diyebilirsiniz ama bir avantaj sonuçta.

Sent from mTalk
 


Üst Alt