wp8 ve wp7.8 inceleme ve getirileri(videolu)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
wp8 ve wp7.8 inceleme ve getirileri(videolu)
  • Tamamen yenilenmiş Windows 8 çekirdeği.
  • yenilenen Windows 8 çekirdeği sayesinde, Windows 8 ve Windows Phone 8 cihazları aynı oyunlar kullanabilecek.
  • Ekran çözünürlüğü 480×800 1280×768, ve 1280×720 olarak üç adede çıkıcak.
  • Windows Phone 8 multi core ve 64-bit işlemciyi destegine sahip olacak.
  • IE 10 ile daha hızlı internet tarayıcı performansı sağlanacak.
  • Javascript hızında 4 kat, HTML5 hızında ise 2 kat hızlanma ve performans saglıyor olacak.
  • Geliştiriciler yazdıkları tek bir oyunu hem Windows 8′de hem de Windows Phone 8 de yayınlayabilecekler.
    DirectX sürümü windows8 ile aynı olacak.
  • Daha kolay paylaşım ve ödeme için son derece gelişmiş NFC desteği.
  • Wallet/Cüzdan isimli yeni bir /hub . Bu hub ile kolayca diğer uygulamalar ve sitelerde ödemeyapılabilecek.
  • Nokia Maps sayesinde, çevrimdışı ve turn by turn navigasyon.
  • Üst düzey koruma saglayan gelişmiş güvenlik özellikleri sunulacak.
  • Yeni başlat ekranı ile artık ana ekranda daha fazla uygulama ve ikon görülebilecek.
  • Uygulama ikonları tut cek şeklinde büyültülüp küçültülebilecek.
  • live tile lar farklı ebatlarda farklı içerik gösterecekler.
  • 10′un üzerinde yeni tema renkleri sunulacak.
  • Windows Phone üzerinde açtıgınız bir internet sayfasını isterseniz senkron olarak aynı anda Windows 8 ve Xbox üzerinde de açabilirsiniz.
  • Windows Phone ile Windows 8 arasında multi oyun oynanabilecek.
  • Marketplace üzerinde satın almalarda cüzdan uygulaması istenirse devreye girecek.
  • Online ödeme yapılabilecek.
  • Skype ve 3. parti uygulamalar sistemin arama özelligini kullanarak normal cagrı gibi sesli ve görüntülü görüşme yapabilecekler.
  • İş dünyası için özel Bitlocker ve Güvenli başlangıç desteklenecek.
  • Konuşma tanıma artık uygulamaların içinde de bulunacak.
  • Ayrılabilir MicroSD kart desteği.
  • Ayrılabilir MicroSD kart üzerine oyun uygulama muzik video resim kurulabilecek.
  • Windows Phone 8 güncellemeleri artık tamamen kablosuz olarak telefon üzerinden yapılabilecek.
    En az 18 ay yazılım destegi verilecek.
    İlk üretilecek windows phone8 telefonlarının chipsetleri snapdragon S4plus olacak.

Wp7.8 e ilk bakış videosunu buradan izleyebilirsiniz:
    [video=youtube;-c_vk0UnlIk]http://www.youtube.com/watch?v=-c_vk0UnlIk&feature=player_embedded[/video]

Bu arada Nokia da bu yazılıma bazı uygulama katkılarında bulundu bunlardan birisi de aşagıdaki videoda izleyeceginiz kamera uygulaması.Bu uygulamanın getirileri arasında smart group shot action shot panorama ve self-timer olucak.

[video=youtube;dtf25pdIaXc]http://www.youtube.com/watch?v=dtf25pdIaXc&feature=player_embedded[/video]

Bu arada üretici firmalardan ilk haberler de gelmeye başladı.İlk olarak Nokia mevcut bütün cihazlarının wp7.8 sürümüne yükseltilecegini açıkladı.

şimdilik bu kadar arkadaşlar yoruldum yarın tamamlarım konuyu.

• Beğen
Tepkiler: Serhan, Cihanî Sultan, fLuke! ve 1 kişi daha

sataer

Üye

- - - Eklendi - - -

lumia 900 üzerinde wp 7.8

barbin3900

barbin3900

Üye
:tşk: çok iyi haber

serinaga

serinaga

Üye
Çok bile yazmışsın kardeş,fazlasıyla yeterli bence. Tşk paylaşım için ...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
fLuke!

fLuke!

Üye
Bu telden olsa PC'ye de gerek yok o zaman.Adamlar benim leptopu katlamış sıkıştırmış telefon yapmış.:oha:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Del Rey

Del Rey

Üye
Burada 64 Bit'lik bir telefondan, Windows ile aynı DirectX desteğinden ve aynı Windows çekirdeğinden bahsediyoruz. Windows 8 beklediklerimin de ötesinde geldi. Hiçbir telefon, 64 Bit 4 çekirdekli işlemcisi, DirectX desteği, PureView görüntüleme teknolojisi ve çok gelişmiş NFC Cüzdan desteğine sahip bir Nokia'dan daha iyi olamaz. :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
zaten Nokia dişindaki diger uc ureticiden cok ustduzey wp8 cihaz beklemiyorum. Bu arada lg ve sony şimdi ne hissediyorlardir acaba:D

Del Rey

Del Rey

Üye
Bu arada Windows Phone 8, Windows 8 ile aynı çekirdeği paylaştığından teknik olarak 64 Çekirdeğe kadar destekliyor işlemciyi. Tabi önce donanım konusunu aşmak gerek :ehe

- - - Eklendi - - -

zaten Nokia dişindaki diger uc ureticiden cok ustduzey wp8 cihaz beklemiyorum. Bu arada lg ve sony şimdi ne hissediyorlardir acaba:D

LG'den hoşlanmıyorum zaten. O 4 çekirdekli Android çıkartmaya devam etsin, sıra şimdi Nokia'nın. İleride bir SuperPhone çıkarıp 8 çekirdek koyacağını düşünüyorum. Sonuçta artık destekleniyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gerek yok erdem şimdilik snapdragon s4 msm8960 iyidir hem de adreno320 ile muhteşem olur. Microsoft bence bu hamle ile akilli telefonlarda cag kapatip yeni bir cag acti.

Del Rey

Del Rey

Üye
Gerek yok erdem şimdilik snapdragon s4 msm8960 iyidir hem de adreno320 ile muhteşem olur. Microsoft bence bu hamle ile akilli telefonlarda cag kapatip yeni bir cag acti.

Uzun süre Android taraftarlarının Nokia hâlâ çift çekirdeğe geçemedi laflarından sıkıldım. Bir 8 çekirdekli 64 Bit 2 GB RAM'li ve elbette 41 MP PureView kameralı Nokia çıkmasını istiyorum. O zaman göreceğiz. :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Uzun süre Android taraftarlarının Nokia hâlâ çift çekirdeğe geçemedi laflarından sıkıldım. Bir 8 çekirdekli 64 Bit 2 GB RAM'li ve elbette 41 MP PureView kameralı Nokia çıkmasını istiyorum. O zaman göreceğiz. :ehe

Naptın erdem ucak mi kullanicaksin. :D

sataer

Üye
e abi 4 çekirdek geldiğine göre elbet 8 çekirdekte gelecek birgün :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bu gidişle bizim beynimiz bu cihazlar karşisinda zorlanicak galiba:ehe

sataer

Üye
biz cihazları değil cihazlar bizi yönetecek abi whatsapp açsanya :naughty:

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Bilgi için teşekkürler hünkarım.Ayrıca sekiz çekirdeğe ne gerek var,ben Tegra 3'e razıyım.Çok mütevaziyim değil mi?:naughty:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bence s4 tegra3ten daha iyi

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...