wp8 parlaklık otomatikmi yoksa düşükmü az batarya götürür.

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
wp8 parlaklık otomatikmi yoksa düşükmü az batarya götürür.
Merhaba ben lumia 920 kullanıyorum. Bataryam 10 saatte nerdeyse hiç oyun oynamadan bitiyor. Üstelik tek tuk korka korka internette geziniyorum.

not: arka plan wifi mifi tüm diyecekleriniz şeyler kapalı.

bende mecbur ekran parlaklığını değiştireceğim. Otomatik yapınca karanlıkta daha az ışık veriyor, düşük te daha çok ışık veriyor. Aydınlıkta ise tam tersi. Diyelim ben günümün yarısını aydınlıkta, yarısını karanlıkta geçiriyorsam otomatik mi yoksa düşükmü yapmamı önerirsiniz. Otomatik yapınca ışığı filan algılıyor ya, hangisi daha az batarya götürür? Lütfen yardım. İyi forumlar.

Bu Konu Mobil Sürümden Açıldı

luckysleven

luckysleven

Üye
fazla fark etmez. yıllardır bu özelliğe sahip telefonlar kullandım hatta hepimiz kullanmışızdır ama öyle vay be dedirtecek bir fark yaratmıyor o sensör. Hele ki devamlı ortam değiştiriyorsan sensör de devamlı çalışır şarj tüketimin artar. Ben hep orta seviyede bırakırım 1 günümü rahat çıkarırım ama çok güneş varsa yükseğe al 15 saat gitmesinde 13 saat gitsin : )

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Hmm. Ya tamam kardeş teşekkür ederim o zaman Full düşükte kullanacağımda batarya 10 saat gitmiyor şuan %5. Ne yapmalıyım adam 45 dahha navigasyon 8 saat internet felan 3 gün gidiyor. Paylaşıldı maxicebe bu. Ben bırak 30 Dakka navigasyon yapsam 30 Dakka internete gitsem batarya %50 düşer yemin ediyorum. Sanırım şuan tamamen bitip yeniden şarz edeceğim. Bare bir günü dayansın. :( Ne yapmamı önerirsiniz yardım edin

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

luckysleven

luckysleven

Üye
Hmm. Ya tamam kardeş teşekkür ederim o zaman düşükte kullanacağımda batarya 10 saat gitmiyor şuan %5. Ne yapmalıyım adam 45 dahha navigasyon 8 saat internet felan 3 gün gidiyor. Paylaşıldı maxicebe bu. Ben bırak 30 Dakka navigasyon yapsam 30 Dakka internete gitsem batarya %50 düşer yemin ediyorum. Sanırım şuan tamamen bitip yeniden şarz edeceğim. Bare bir günü dayansın. :( Ne yapmamı önerirsiniz yardım edin

Bataryanda sorun olabilir . yani 3 gün bana pek inandırıcı gelmedi zaten de hadi gitti diyelim o zaman o telefonu biblo gibi kullanıyorlar demektir. Görüşme yok , mesaj yok , kurcalama yok yokta yok yani : ) Zaten öyle kullanacaksan hiç kullanma daha iyi ama bana göre bu tip telefonların hakkı 1-1.5 gündür.

Bunun sağlamasını da şöyle yapabiliriz adamlar boşuna usb den telefonu şarj etme özelliği eklemiyorlar telefona yada boşuna şarjı bitmeden şarj edebilme özelliğini eklemiyorlar .

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşımızın dediği gibi bu tip telefonlarda normal kullanımda batarya süresi 1-1,5 gün civarındadır.

n000k

n000k

Üye
yüklediğin veya daha önce yüklü olup yakın zamanda güncelleme alan bir uygulamada çok şarj yiyebilir..

- - - Eklendi - - -

Arkadaşımızın dediği gibi bu tip telefonlarda normal kullanımda batarya süresi 1-1,5 gün civarındadır.
Özgür kardeşim bu battery uygulaması 2 gündür live tilelar güncellenmiyor.. birde şarj daha öncesine bakış bu 2 gündür daha çabuk azalmaya başladı.. bende live tile ı kaldırdım. lockscreende kısayoldan kaldırdım birde arka planda engelledim. dün akşam 10 dan beri iyi şimdilik şarj olayı.. battery uygulamasını sen kullanıyormusun hala? sende varmı bi problem bu uygulama ile?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
yüklediğin veya daha önce yüklü olup yakın zamanda güncelleme alan bir uygulamada çok şarj yiyebilir..

- - - Eklendi - - -

Özgür kardeşim bu battery uygulaması 2 gündür live tilelar güncellenmiyor.. birde şarj daha öncesine bakış bu 2 gündür daha çabuk azalmaya başladı.. bende live tile ı kaldırdım. lockscreende kısayoldan kaldırdım birde arka planda engelledim. dün akşam 10 dan beri iyi şimdilik şarj olayı.. battery uygulamasını sen kullanıyormusun hala? sende varmı bi problem bu uygulama ile?

Ben şu uygulamaya geçtim 2-3 hafta önce.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
satınmı aldın? nasıl iyimi? yorumuna göre bende satın alabilirim.. :hmmm

Gayet güzel.
Özellikleri de gerçekten hoş.
Kilit ekranı görüntüsünü yada live tile'ı özelleştirebiliyorsun :)
Bataryayı göstermesinde de bir sıkıntı yok. :oke:
Benim aldığımda 2 TL idi yanlış hatırlamıyorsam, şimdi 5 TL olmuş.

• Beğen
Tepkiler: n000k
n000k

n000k

Üye

Gayet güzel.
Özellikleri de gerçekten hoş.
Kilit ekranı görüntüsünü yada live tile'ı özelleştirebiliyorsun :)
Bataryayı göstermesinde de bir sıkıntı yok. :oke:
Benim aldığımda 2 TL idi yanlış hatırlamıyorsam, şimdi 5 TL olmuş.
evet yaa :( 5 tl şuan.. saol dostum.. alıcam heralde bunu.. ayarlara girip pil ne kadar kalmış diye bakmak uzun geliyor :) teşekkürler :oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
evet yaa :( 5 tl şuan.. saol dostum.. alıcam heralde bunu.. ayarlara girip pil ne kadar kalmış diye bakmak uzun geliyor :) teşekkürler :oke:

Kilit ekranımdan bir görüntü :)
Batarya azaldıkça mavi kareler de azalıyor aşağıya doğru...

n000k

n000k

Üye
Baya iyimiş :) saol.şimdi alıyorum satın.teşekkürler
#..beyaz melegim L920..#

ÖEY

ÖEY

Üye

Ben şu uygulamaya geçtim 2-3 hafta önce.

Peki bu uygulamada diğer pil uygulamaları gibi en fazla yarım saatte bir kendini güncelliyor değil mi? Yani anlık birebir bilgi vermiyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Peki bu uygulamada diğer pil uygulamaları gibi en fazla yarım saatte bir kendini güncelliyor değil mi? Yani anlık birebir bilgi vermiyor.

Onu şu an hiçbir uygulama yapamaz ki :)
Microsoft izin vermiyor yarım saatten önce güncellemeye.
Ancak WP8.1 güncellemesiyle bu sınırın kalkması ve güncelleme aralığının birkaç dakika gibi daha kısa bir aralığa indirilmesi bekleniyor.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Normal kullanım bir bir buçuk gün diyorsunuz da ben en titizce en nazikçe faceye bile girmekten korktuğum telefonum bir günü hiç tamamlamıyor. Uygulamalar izinsiz,filanda çalışmıyor. Ama benim telefonun güç tasarrufu, tasarrufsuza göre daha çok şarz yiyiyor. Şaka gibi ama gerçek..

ÖEY

ÖEY

Üye

Ancak WP8.1 güncellemesiyle bu sınırın kalkması ve güncelleme aralığının birkaç dakika gibi daha kısa bir aralığa indirilmesi bekleniyor.
Onu biliyorum da belki dedim MS izin vermiştir falan :D Neden böyle bir kısıtlama yapıyor bana saçma geliyor açıkçası.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi

Onu biliyorum da belki dedim MS izin vermiştir falan :D Neden böyle bir kısıtlama yapıyor bana saçma geliyor açıkçası.

asıl saçma gelen bunların kaç ay sonra yapacak güncellemelerin haberini şimdi vermeleri yada güncellemeyi şimdi yapmaları. Ben bizdeki sabıra şaşıyorum :D

Üst Alt