Haber WP8.1'de Cortana ile İlgili Fark Edilmeyen Özellik

Sponsorlu Bağlantılar

osmanmert94

osmanmert94

Üye
    Konu Sahibi
WP8.1'de Cortana ile İlgili Fark Edilmeyen Özellik
Arkadaşlar, Bildiğiniz gibi kutudan çıkan kulaklık WH-208 kulaklık. Ve tek bir tuş bulunmakta. Mesela müzik dinliyorsunuz ve telefon cebinizde telefonu cebinizden çıkarmadan Cortana yardımı ile istediğiniz komutları verebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey o tuşa basılı tutmak. Örneğin, What's the weather like? Dediğinizde size hava durumunu söyleyecektir. Veya Call Fatma dediğinizde Fatma'yı arayacaktır. Gerçekten İngilizcesi iyi olanlar için harika bir özellik ben kullanıyorum ;) .

• Beğen
Tepkiler: nigzes1907, sekajmer ve KenanK

KenanK

KenanK

Üye
Telefon dilinde TR ye gelmeden hiç bir anlamı yok TÜRKİYE için Cortana nın.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto, OnurYurdakul ve nigzes1907
osmanmert94

osmanmert94

Üye
    Konu Sahibi
Ben kullanıyorum. Özellikle arama yaparken çok işimi görüyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ne kadar ingilizcesi iyi de olsa, Türkçe olmadıktan sonra bir süre sonra sıkılıyor insan.

Bu yüzden WP8.1 Preview'i ilk yüklediğimde, birkaç gün Cortana ile yüzük takıp nişanlandık.
Sonra evlenme teklifimi reddedince geri Türkçe'ye döndüm :zzz:
Ayrıca arkasından konuşmak gibi olmasın çok şarj yiyordu, "şarj kolay mı kazanılıyor be kadın!" diyecek oldum, sonra dedim ki daha nişanlılık döneminde değmez.
"Anlaşamıyoruz, aynı dili konuşmuyoruz işte, sen yoluna ben yoluma" demek zorunda kaldım.

Haa Türkçe öğrenir gelirse, barışır yeniden nişan-nikah işlerini tekrar konuşuruz.
O zaman yediği şarjlar helal olsun :kıskıs:

@papakudioflu

• Beğen
Tepkiler: Ali Kurtaran, ogzhnoTr, goktas19 ve 11 diğerleri
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Ne kadar ingilizcesi iyi de olsa, Türkçe olmadıktan sonra bir süre sonra sıkılıyor insan.

Bu yüzden WP8.1 Preview'i ilk yüklediğimde, birkaç gün Cortana ile yüzük takıp nişanlandık.
Ayrıca arkasından konuşmak gibi olmasın çok şarj yiyordu, "şarj kolay mı kazanılıyor be kadın!" diyecek oldum, sonra dedim ki daha nişanlılık döneminde değmez.
"Anlaşamıyoruz, aynı dili konuşmuyoruz işte, sen yoluna ben yoluma" demek zorunda kaldım.

Haa Türkçe öğrenir gelirse, barışır yeniden nişan-nikah işlerini tekrar konuşuruz.

@papakudioflu

Türkçe Olursa Çocukta Yaparsınız :kıskıs:

Aynen Türkçe Olmayınca Bi Zevki Kalmıyor. Biz Yetimiz Sanki .:(

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye

@papakudioflu
Sanırım en iyi kurgusal anlatım :)

osmanmert94

osmanmert94

Üye
    Konu Sahibi
Türkçe Olursa Çocukta Yaparsınız :kıskıs:

Aynen Türkçe Olmayınca Bi Zevki Kalmıyor. Biz Yetimiz Sanki .:(
Ben anlamıyorum bunları ya Koskoca Türkçe yi koymuyorlar. Gidip saçma sapan dilleri koyuyorlar. Allah akıllarını başlarına getirsin bunların. Bu arada Siri de de Türkçe yok değil mi yani benim iPhone 5S te yok. Herhalde ABD den aldığım içindir.

csH

csH

Üye
az önce bende türkiyeye geri döndüm sanki telefon rahatladı gibi geldi cortana biraz kasma yapıyor herhalde 512 ram lerde

osmanmert94

osmanmert94

Üye
    Konu Sahibi
az önce bende türkiyeye geri döndüm sanki telefon rahatladı gibi geldi cortana biraz kasma yapıyor herhalde 512 ram lerde
Fark etmiyor ya 1GB lerde. 512 lerde de sanmıyorum. Daha L620 me yuklemedim 8.1 i.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye

Yok öyle bir durum o beni anlamıyor ben onu :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yabancı dili ne kadar iyi bilirseniz bilin, hiç bir uygulamayı ana dilde kullanmak kadar güzel bir şey olamaz.
İngilizce kullanarak telefonun şarj performansını azaltmaya gerek yok bence.

Türkçe geldiğinde kullanımı daha rahat olacağından ve pek çok işimizi daha rahat göreceğinden, yediği şarja seve seve katlanırız diye tahmin ediyorum. Şu an için gereksiz.
Arama tuşuna basılı tutarak kullandığımız sesli komut da onun kadar olmasa da iş görür.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Yabancı dili ne kadar iyi bilirseniz bilin, hiç bir uygulamayı ana dilde kullanmak kadar güzel bir şey olamaz.

Türkçe geldiğinde kullanımı daha rahat olacağından ve pek çok işimizi daha rahat göreceğinden, yediği şarja seve seve katlanırız diye tahmin ediyorum. Şu an için gereksiz.
Arama tuşuna basılı tutarak kullandığımız sesli komut da onun kadar olmasa da iş görür.

İnternet Olmayınca Cortana=Sesli Komut

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

Türkçesi kim bilir ne zaman gelecek.En az 1 yıl bu bile çok iyimser tahmin... :dry: