Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Arkadaslar birsey soracagim simdi 925in uzerindeki 8.1 cyan gdr1 artik herneyse final surummu betami ? Beklemem gereken bir guncelleme varmi ? Ben hala cozemedim bu guncelleme seklini. Ekstaralarda cyan yaziyor hakkinda kismindada 8.1 update yaziyor bu arada
Cyan final, 8.1 Update Beta sürüm.

• Beğen
Tepkiler: ozggurr ve luckysleven

onursarii

Üye
Arkadaslar birsey soracagim simdi 925in uzerindeki 8.1 cyan gdr1 artik herneyse final surummu betami ? Beklemem gereken bir guncelleme varmi ? Ben hala cozemedim bu guncelleme seklini. Ekstaralarda cyan yaziyor hakkinda kismindada 8.1 update yaziyor bu arada

Gdr1 veya sürümünde kararlı sürüm gelecek sırada o var.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
luckysleven

luckysleven

Üye
Cyan final, 8.1 Update Beta sürüm.

Tamamda simdi ekstralarda cyan yaziyor bende. Hakkinda kismindada 8.1 update yaziyor. Biri beta digeri finalse sadece bu ikisinden birinin yazmasi gerekmezmi ? Hem beta hem final ikiside var suan telefonda ?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Tamamda simdi ekstralarda cyan yaziyor bende. Hakkinda kismindada 8.1 update yaziyor. Biri beta digeri finalse sadece bu ikisinden birinin yazmasi gerekmezmi ? Hem beta hem final ikiside var suan telefonda ?
Cyan da var ama sonuçta şu an telefonunuz beta sürümünü kullanıyor.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşım, sen normal cyanı yüklemişsin. Cyan Windows Phone 8.1 güncellemesinin adı. Sonra da Preview ile gdr 1 i yüklemişsin. Bu kadar olay yapacak bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: ozggurr
luckysleven

luckysleven

Üye
Cyan da var ama sonuçta şu an telefonunuz beta sürümünü kullanıyor.

Anladim hocam ozaman benimde beklemem gereken bir guncelleme var demekki. 2 tane buyuk guncelleme alinca herhalde final surume gecmisimdir diyordum : )
Arkadaşım, sen normal cyanı yüklemişsin. Cyan Windows Phone 8.1 güncellemesinin adı. Sonra da Preview ile gdr 1 i yüklemişsin. Bu kadar olay yapacak bir şey yok.

Pardon istemeden olay yaptim heyecanima ver olurmu : )

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino
sinan430

sinan430

Üye
Arkadaşlar eğer GDR1 de işinize yarayan çok bir şey yoksa bence kararlı sürüm Cyan+8.1 kullanın.
Bende teli kapatıp açıyorum %10 falan düşüyordu.

Ben teli kapatmadım o kendisi kapanıp açıldı ve 5 saatir %25 şarjım :D

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Önce betalar sonra orjinaller sonrada nokianın kendi ek guncellemeleri geliyor. Nokia beta vermiyor direk final sürüm veriyor. Microsoft ve Nokia ayrı güncelleme verdikleri için karışıyorlar. Önce Microsoft beta yayınlıyor, geri dönüşlere bakıp hataları giderip final sürümü yayınlıyor. Bunun hemen öncesinde Nokia da üzerine kendine özgü geliştirmesini yapıp isim verip optimize edip yayınlıyor. Nokia optimizeli güncellemesine renk isimleri veriyor. Microsoft ise sadece kendi yazılımını geliştiriyor. Ana güncelleme ve ara güncellemeleri var. Ana güncellemeleri WP8.0, WP8.1 belki WP8.2 şeklinde oluyor. Ara güncelleme isimleri de GDR1, GDR2 şeklinde...

Dumanla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: emz ve 4MaGuS
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sanırım ortada büyük bir belirsizlik var. Telefonunuzda iki çeşit güncelleme var. Birincisi işletim sistemi ikincisi ise işlerim sistemi düzeltme güncellemesi. O yüzden lumia Cyan güncellemesi ve Windows Phone 8.1 güncellemeleri iki farklı güncelleme. Lumia Cyan, Windows Phone 8.1 için yazılım düzeltme güncellemesidir.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386, luckysleven ve emz
BaySerkan

BaySerkan

Üye
Şarjın %100 du telefon kapanıp açıldı şarj %25 e duştu

Aynısı bende oldu şarj bitti çıkardım %100 dü telefonu yeniden başlattım bir baktım %27 olmuş tekrar şarja taktım 10-15 dakikada tekrar %100 oldu bir anormallik olduğu kesin..
telefonda Cyan+Gdr1 yüklü şu an bir sıkıntı yok herşey yolunda dün gece pil programıyla bataryayı kalibre ettim bakalım ne olacak.

luckysleven

luckysleven

Üye
Sanırım ortada büyük bir belirsizlik var. Telefonunuzda iki çeşit güncelleme var. Birincisi işletim sistemi ikincisi ise işlerim sistemi düzeltme güncellemesi. O yüzden lumia Cyan güncellemesi ve Windows Phone 8.1 güncellemeleri iki farklı güncelleme. Lumia Cyan, Windows Phone 8.1 için yazılım düzeltme güncellemesidir.

Demekki yukarida 8.1 e cyan diyen kardesimizde yanlis biliyormus . Zaten cevap verirken pek bir asabiydi kendileri : )

zbahadir

Üye
Cyan işletim sistemi değildir telefonun Firmware yazılımıdır yani makinanın bios'u diyebiliriz. Üzerine kurulan işletim sistemi Windows Phone'dur.

• Cyan güncel yani son firmware yazılımıdır. Onun için Firmware Nokia tarafından yapıılıyor.
  • Windows Phone 8.1 Update 1 ve takma ismi GDR1 olan güncel işletim sistemidir. Aslına Preview'den GDR1'e güncellenmiştir diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ozggurr ve Krnl386
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
şimdi 8,1 herkese geldi mi ?

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Wp 8.1 + cyan herkese gelmedi daha. Gdr1 ise pfd (preview for developer) yüklü olan cihazlar için indirmeye hazırdır. (Bir tek Htc (8S) için sorun var.)
onun için cyan gelmedi o zaman bekliyelim bakalım

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
luckysleven

luckysleven

Üye
Ya bu son guncellemeyi yapmaz olaydim telefon iyicene kasmaya basladi. Eski akiciliktan eser kalmadi. Arkada whatsapp disinda calisan bir uygulama birakmadim ama ana ekrana donuslerde yada ekrani asagi yukari yaparken 5 kereden 3unde deli gibi kasiyor telefon. Ayrica ie deki akicilikta gitmis . 1 kusur yildir wp kullaniyorum ilk defa bu kadar rahatsiz etti.Bu reklamlarda biktirdi ya garanti prostat tedavisinde takilip kaliyor ekran gecen gunde abuk subuk sitelere yonlendirdi. Sanarsin reklam dolu uygulama kullaniyorum : )

• Beğen
Tepkiler: emz

skynet

Üye
Ya bu son guncellemeyi yapmaz olaydim telefon iyicene kasmaya basladi. Eski akiciliktan eser kalmadi. Arkada whatsapp disinda calisan bir uygulama birakmadim ama ana ekrana donuslerde yada ekrani asagi yukari yaparken 5 kereden 3unde deli gibi kasiyor telefon. Ayrica ie deki akicilikta gitmis . 1 kusur yildir wp kullaniyorum ilk defa bu kadar rahatsiz etti.Bu reklamlarda biktirdi ya garanti prostat tedavisinde takilip kaliyor ekran gecen gunde abuk subuk sitelere yonlendirdi. Sanarsin reklam dolu uygulama kullaniyorum : )
Hocam NSU ile sıfır cyan'ı kur rahatla :)

ozggurr

ozggurr

Üye
Nokia lumia 1020 Cyan uzerine yukledigim DP GDR1 guncellemesinden sonra sarjin cok hizli tukenmesi ve isinma sorunu yuzunden Nokia Software Recovery Tool ile sifirlayip sadece Cyan kullanmaya karar verdim.

Cyan'a dondukten sonra olumlu ya da olumsuz birseyler olursa paylasacagim.

Üst Alt