Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

ademoz05

ademoz05

Üye
gdr1i yükledim lumia 720me gayet iyi anlaşıyorduk ama telefona bir baktım demo (retail) moduna girmiş :S telefon işlevsiz halde şuan.
Nokia Software Updater for retail ile önceki sürüme dönsem sizce düzelir mi :/

@papakudioflu @bulutsuzgece

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Kalibrasyon Adımları

1.3G’ye geçin

2.Ayarlar->Kilit Ekranı: Şifreli korumayı kaldırın ve ayrıca bekleme süresini maksimum yapın.

3.Parlaklık: Maksimum olarak seçin

4.Batarya koruma modunu pasif hale getirin.

5.Batarya %10 seviyesine gelene kadar oyun oynayın, internette takılın.

6.2G’ye geçip ardından internet bağlantısını tamamen kapatın. Telefon sadece çağrı alıp verecek moda gelsin yani.

7.Wi-Fi ağına geçin ve %5 olana kadar internet vs takılın.

8.Uçak modunu aktif hale getirin.

9.Telefonun ekranı maksimum parlaklıkta ve zaman aşımı olmadan şarjı bitene kadar ekran açık beklesin.

10. Şarjı bitip kapanınca, telefonu sarja takın. Telefon açıldıktan sonra Parlaklık ayarını Orta olarak seçin. Zaman aşımı süresini eski değeri neyse ona çevirin.

11. Ekranı kilitleyin, yani kapatın ve o şekilde %100 şarj olana kadar bekleyin. Şarj olur olmaz telefonu şarjdan alın.

12. Telefonu eskiden nasıl kullanıyorsanız tekrar o hale getirin.

acayip fark ediyor
Abi çok merak ediyorum bu adımları kim nasıl uydurdu acaba :)
3G yi kapatın masanın üzerine üç defa yumruk atın :)
Tuvalete girin. (bak tuvalete girmezsen olmaz o adım çok önemli )

:)))
gdr1i yükledim lumia 720me gayet iyi anlaşıyorduk ama telefona bir baktım demo (retail) moduna girmiş :S telefon işlevsiz halde şuan.
Nokia Software Updater for retail ile önceki sürüme dönsem sizce düzelir mi :/

@papakudioflu @bulutsuzgece
Düzelir

• Beğen
Tepkiler: luckysleven ve ademoz05

zbahadir

Üye
Abi çok merak ediyorum bu adımları kim nasıl uydurdu acaba :)
3G yi kapatın masanın üzerine üç defa yumruk atın :)
Tuvalete girin. (bak tuvalete girmezsen olmaz o adım çok önemli )

:)))
Düzelir

Benim anladığım batarya kullanımını maximuma çıkarmayı hedefliyor.
Bırakın kendi kendine de batarya boşalır zaten öyle olmuyor mu?

Benim öğrendiğim şey mobil telefon bataryalarını çok fazla sıfırlamayın çünkü bu işlem batarya ömrünü azaltır.
Onun dışında batarya kalibrasyonu bana mantıklı gelmiyor. Batarya biterse zaten her şey sıfırlanır. Tam emin olmamakla ve arkadaşın hakkını yemeyeyim ama batarya kalibrasyonu şehir efsane gibi bir şey.

Batarya kalibrasyonu eski model batarya kullanan Notebooklarda kullanılırdı çünkü onlarda batarya şarj olduğunda fişi çıkarmanı gerekiyor yoksa batarya zarar görebilirmiş.

Mobil telefonları sabaha kadar şarj durumununda bırakabilirsiniz dolunca bataryayı korumak için elektrik devre dışı bırakılır. Ama ben yine de elektrikte sabaha kadar bırakmak istemem çünkü ilk şarj durumunda çok ısınan telefonun yangına neden olma ihtimali zayıf da olsa var.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşlar batarya kalibrasyonu konusu burası değil bunu daha fazla uzatmayalım ama kalibrasyon dediğiniz olay aslında bataryanın düzgün bir şekilde boşaltılıp tekrardan doldurulmasıdır. Şarj tüketimi anlık değiştiği için telefonda belli aşamalar vardır. O aradaki değişimler bataryanın tüketimlerini dengelemek için yapılan adımlardır. Bu sadece telefonlarda değil bütün bataryalı cihazlarda yapılabilir. Siz eğer başından beri telefonunuzda 3G açıp kapatıyorsanız. Kendinizce dikkat ediyorsanız çok da gerekli değildir. Sürekli 3G açık vs bataryayı yoruyorsanız telefona detoks etkisi yapar ve bir süreliğine toparlar. Tabi aynı şekilde kullanmaya devam ederseniz yine aynı şekline döner.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Gençler burası iyice "kulüp" ve "sorunlar" konusuna bağladı sanki :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve GianniInfantino
emz

emz

Üye
Yahu böyle saçma sapan şeylere inanan varmı yahu ,, lion pillerde kalibrasyon yoktur. Ayrıca olsa bile yukarıdaki maddelerin mantığa uygunluğu yok.

Zaten bizde lityum ion pile kalibrasyon yapmıyoruz. Biz burada yazışımı kalibre ediyoruz. Yani wp pili hangi kullanımlarda ne kadar harcadığını tespit ediyor ve sonrasında kalibre olunca bataryadan en yüksek performansı elde edecek şekilde pil düzeyini kullanıyor ve daha gerçekçi tahminler kullanıyor. Ne de olsa siz bir bataryanın içindeki elektron miktarını bilemezsiniz. Ancak tahmini kullanırsınız. Sürahideki suya benzemiyor. O nedenle her yazılım bunları gerektiriyor. Tek Nokia veya wp değil ;)

Telgrafla gönderildi. (L520)

emz

emz

Üye
arkadaşlar bu kalibrasyon bir işe yarıyor diyen arkadaşlarım bana mantığını açıklarsa sevinirim.
İşe yarıyorsa bu kalibrasyon Nokia veya MS tarafından açıklandımı ? eğer açıklandıysa yazıklar olsun çünkü kalibrasyon ayağına cihaza taklamı attırmak lazım ?
Benim bildiğimsen ilk telefonu aldığından uzunca şarz edersin cihaz kendini toparlar ve şarz ona göre gider.Birde arkada çalışan uygulamaların bir bölümünü kapatırsın olur biter.

Üstteki mesajımı oku anlarsın ;)

luckysleven

luckysleven

Üye
Sarj biterse bataryayi buzluga atin 15 dakika kulak memesi kivamina gelince takin telefona 2 dakika daha kullanabilirsiniz telefonu. Hatta kivama gelene kadar o 15 dakikalik zaman diliminde soguk bir bira icmeniz tavsiye edilir..

• Beğen
Tepkiler: emz, Aybin.Kilic ve alasulumurat
serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar batarya muhabbeti bittiyse asıl konumuza dönelim mi ? Güncelleme ne durumda güncelleme ???

Geçmişten Gönderildi ...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
luckysleven

luckysleven

Üye
Arkadaşlar batarya muhabbeti bittiyse asıl konumuza dönelim mi ? Güncelleme ne durumda güncelleme ???

Geçmişten Gönderildi ...

Hocam guncellemeden ses olmadigi icin bu durumda konu : )

• Beğen
Tepkiler: emz
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Batarya kalibrasyon konusunda itiraz edip inanmayan arkadaşlar bu durumun mantıklı bir açıklamasını istiyor, olmadığı için de inanmıyorlar. Bu iş psikolojikte değil, bu işlemi yapınca gerçekten bir iki günlüğüne daha iyi gidiyor batarya, mantıklı bir açıklama beklemeyin arkadaşlar. Bu işlemi yaptıktan sonra batarya 2 katına çıksa bile mantıklı bir açıklama olmadığı için inanmayacak mısınız? hayır. Siz sonuca bakın, işe yarıyor ama ne kadar sağlıklı bilinmez.

skynet

Üye
Ya benim anlamadığım şimdi misal bazı ülkelerde 620'ye cyan verilmiş ve ben italya romunu kurdum cyan'ı kullanıyorum =]
Peki neden diğer ülkelerde de dağıtılmıyor ?
Yani bu romlar aynı sonuçta en azından global versiyonları :)

Tencereyle gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan
emz

emz

Üye
Batarya kalibrasyon konusunda itiraz edip inanmayan arkadaşlar bu durumun mantıklı bir açıklamasını istiyor, olmadığı için de inanmıyorlar. Bu iş psikolojikte değil, bu işlemi yapınca gerçekten bir iki günlüğüne daha iyi gidiyor batarya, mantıklı bir açıklama beklemeyin arkadaşlar. Bu işlemi yaptıktan sonra batarya 2 katına çıksa bile mantıklı bir açıklama olmadığı için inanmayacak mısınız? hayır. Siz sonuca bakın, işe yarıyor ama ne kadar sağlıklı bilinmez.

Abi mantıklı açıklamaya biraz geride yazdım. Bakarsan görürsün ;) Uygulamadan alıntı yapamıyorum o sayfaya. İstersen bak. Ben gerçek nedenini açıkladım ;)

Bu arada GDR 1 yüklü bende ve klavye tahminleri düzelmiş durumda. Artık yuklu yazınca yukarıda yüklü çıkıyor :D Eskiye dönmüş, mutlu oldum. :)

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Abi mantıklı açıklamaya biraz geride yazdım. Bakarsan görürsün ;) Uygulamadan alıntı yapamıyorum o sayfaya. İstersen bak. Ben gerçek nedenini açıkladım ;)

Bu arada GDR 1 yüklü bende ve klavye tahminleri düzelmiş durumda. Artık yuklu yazınca yukarıda yüklü çıkıyor :D Eskiye dönmüş, mutlu oldum. :)

yukarıda yuklu yazması yetmez, otomatik olarak yüklü olarak çevirse çok daha güzel olur çünkü 8.0 da öyleydi

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yukarıda yuklu yazması yetmez, otomatik olarak yüklü olarak çevirse çok daha güzel olur çünkü 8.0 da öyleydi
Bir kaç kez siz oradan doğru kelimeyi seçtiğinizde artık klavye otomatik olarak o kelimeye çevirecektir.

• Beğen
Krnl386

Krnl386

Üye
Ben telefonu sıfırladım geçen gün, şarj suresi %100 de 14 saat derdi hep. Şimdi %100 de iken kalan süre 1 gün 18 saat diyor. Güncelleme de sanırım daha da iyi olacak. Bir gelseydi şu guncelleme

luckysleven

luckysleven

Üye
Ya benim anlamadığım şimdi misal bazı ülkelerde 620'ye cyan verilmiş ve ben italya romunu kurdum cyan'ı kullanıyorum =]
Peki neden diğer ülkelerde de dağıtılmıyor ?
Yani bu romlar aynı sonuçta en azından global versiyonları :)

Tencereyle gönderildi.

Hocam sen baya unuttun tr romunu hep farkli ulkelerdesin yakinda ulkeyide terk edersen sasirmam : )

• Beğen
Tepkiler: skynet ve Krnl386

skynet

Üye
Hocam sen baya unuttun tr romunu hep farkli ulkelerdesin yakinda ulkeyide terk edersen sasirmam : )
Aynen valla :)
Black güncellemesini yüklemek için (ki onu çok bekledik) hollandaya uçmuştum şimdi cyan içinde italya bakalım debian red bizi nereye sürükleyecek merak ediyorum :D

• Beğen
Tepkiler: luckysleven, Dexter Morgan, ceza87 ve 1 kişi daha
sadem-

sadem-

Üye
arkadaşlar abartmayın çözümü buldum sanırım.güncellemeden sonra şarj bitmeden hemen telefonu şarja takanların sık karşılaştığı bi durum sanırım çok çabuk bitmesi.şimdi yapmanız gereken sadece şarjı tamamen bitirip telefonunun kendiliğinden kapanmasını sağlamak sonra bataryayı telden çıkar beş dakika bekle içindeki elektrik boşalsın.sonra bataryayı yerleştir ve power tuşuna basmadan şarj tak kendiliğnden açılsın %100 gösterince normal kullanın benim 520 öyle düzeldi şarj sorunu.içindeki var olan elektrik boşalınca iyi çalışıyor diye sanıyorum belki de sadece 520 mıdeli için böyledir.denemek isteyen olur diye yazdım saçma sapan diye gormeyin.

Üst Alt