Wp de yok denilen 101eksik listesini inceliyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

eRdaL.

eRdaL.

Üye
cihaz kapali sarj olmuyor sarj a taktigin zaman otomatik aciliyor bundan bahsetmisler heralde

theposies

theposies

Üye
türkçesi iyi olur

HaqperesT

HaqperesT

Üye
farukken in dedesinin tesbihi sayısınca hata var.
bu kadar mı tavafuk olur.
bunlardan beşi androitte olsa yedi sene nokiacıların dilinden kurtulamazdık. hahayt :kop2:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
hatalardan 10 tanesini Türkçe ye çevirip söylesene? Androidde neler var neler hey yavrum..

klongs

klongs

Üye
lumia adamların yorumlarını dikkate önemsiyormusunuz yada sonsuza kadar barışı sürdürüyormusunuz

wp 7.5 almamak için 101 neden

işletim sistemi kısıtlamaları
1.gerçek multitasking yok uygulamalar arka planda donduruluyor.
2.DivX/Xvid codec desteği yok.Zune düşük kalitelileri dönüştürür.
3.kitle toplama modu yok.
4.micro-sd kart desteği yok.
5.sadece 16 gb lık telefon hafızasını destekler.
6.dosya yöneticisi yok.Sistem kullanıcları rehberi anlaşılmaz.
7.dosya transferi için zune e ihtiyaç var.zune sadece fotoğraf müzik ve videoları transfer. edebilecek geri kalan dosyaları email ile kendiniz upload etmeniz gerekecek.
8.bağlantılarınız otomatik olarak bulut servise yüklenecek sevseniz de sevmesenizde.
9.800x480 ekran çözünürlüğüyle kısıltı.
10.wi-fi hotspot yok.
11.bu sıkı kısıtlamalar hariç mp3 ler zil sesi yapılamayacak.
12.static ıp yapamazsınız bu yüzden geçici internet ağı yapamazsınız.
13. kurumsal şirket telefonları için sanal özel ağ desteği yok.
14.outlook dışında senkronize etmek yok.
15.tamamen kapalı kaynak kodlu işletim sistemi, wp marketplace dışında uygulama yüklemenin imkanı yok.
16.sistem kaynak ölçüleri değiştirilemez.
17.resim ve fotolar ismi telefonun içinde değiştirilemez.
18.windows live id hesabı bir kez ayarlanır bir daha ülkesini değiştiremezsiniz.
19.merkezi bildiri sayfası yok
20.telefon kapalıyken alarm çalmaz.Bütün nokia symbian ve meegolarda bu yapılabilir
21.bekleme ekranı tamamen boş uyarı ve saati göstermez.
22.sadece fotoğraflara eklenti yapılabilir,dökümanlarda eklenti yapılmasına izin verilmez
23.bluetooth araba ses araçlarına bağlanamaz
24.bluetooh araçları ile ses video akışı olmaz
25.Mobil bankacılık ve online ödeme gibi güvenli uygulamalar için gerekli Cihaz üzerinde şifreleme desteği yok.
26.bluetooh klavye kullanılamaz
27.telefonu ters çevirince ses tonu ve zil sesi sessize alınmaz
28.özelleştirme seçenekleri çok kısıtlı
29.arayüzü çirkin ve 2 boyutlu yüzey.Büyük boy başlık size gibi davranıyor
kullanabilir konular
30.3g wifi bluetooh battery statüsü yok
31.görev yöneticisinin uygulamaları kapatma seçeneği yok
32.uygulamardayken yada oyunlardayke arama ve geri butonu kapatılamaz bu yüzden kazayla kolayca dokunabilir ve oyununuzu yada uygulamanızı yarıda kesebilir
33. cevapsız arama ve smslerini ekran kilidinde gösterilmesi aktivite edilmek zorunda
34.uygulamaları geri tuşu butonu dışında kapatabilmenin imkanı yok
35.tiny 45 civarı fontundaki mesajları okumak çok zor
36.telefonda çalma listesi düzenlenemez ve yeni çalma listesi oluşturulamaz
37.telefonda şarkı silinemez
38.telefonda müzik koleksiyonu aranamaz
39.müzik çalar kapatılamaz sadece durdulabilir müzik çalar ekran kilidinde telefonu kapatıp tekrar açana kadar durur
40.parça çalarken ileri veya geri alınamaz
41.ekran kilidi bir yöne yöneltilemez
42.online ve telefon kayıtları filtre olmadığı için karışır
43.hiçbir tuş ile akıllı arama yok.favori listesi yapmanın yolu yok
44.taslak sms ler kaydedilemiyor
45.arama tarihi sadece numaraları gösterir.eğer bir kişide birden fazla numara varsa numalar bilinmeyen olarak kullanılır
46.sms ve e-maildeki numaralar aranamıyor ve kaydedilemiyor
47.atılmış mesajlar sadece teker teker silinebilir
48.fotoğrafları silmek,emaille yollamak yada yüklemek için birden fazla seçilemez

ilk 48 i çevirdim siz tartışın ben yarına geri kalanını çevireyim

HaqperesT

HaqperesT

Üye
1. No true multitasking -
apps are frozen in the
background.
2. No Divx/Xvid video codec
support. Zune will convert
with loss of quality.

ilk ikisi yeter
1 sahte multitasking var; yani uygulamalar soguktan donuyor
2 sozu gecen video codecleri desteklemiyor zunede izlenince kalite düşüyor

theposies

theposies

Üye
çok saol klongs eywallah

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
1. No true multitasking -
apps are frozen in the
background.
2. No Divx/Xvid video codec
support. Zune will convert
with loss of quality.

ilk ikisi yeter
1 sahte multitasking var; yani uygulamalar soguktan donuyor
2 sozu gecen video codecleri desteklemiyor zunede izlenince kalite düşüyor

google olmasa napıcaksınız bilmem..

Mehmet eline sağlık Ali abi gelsin o anlatsın o varken bize düşmez :)

HaqperesT

HaqperesT

Üye

google olmasa napıcaksınız bilmem..

Mehmet eline sağlık Ali abi gelsin o anlatsın o varken bize düşmez :)

android konusunda mı cevri konusunda mı?
eger cevriyi soyluyorsan google bakmadım
bunları anlamak icin basit bir ingilizce yeter, makale cevirmiyoruz yani
konu niye ceviriye geldi diye bir sorabilirsiniz nokia aşıkları
:)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
android konusunda mı cevri konusunda mı?
eger cevriyi soyluyorsan google bakmadım
bunları anlamak icin basit bir ingilizce yeter, makale cevirmiyoruz yani
konu niye ceviriye geldi diye bir sorabilirsiniz nokia aşıkları
:)

Bunun nokia yla ne alakası var fandroid? Wp yi samsung da htc de kullanıyor? Boşboş konuşucaksan git deneme mesajlarında konu aç oraya yaz bişeyler! Android forumuna bak bakalım androidin eksikleri diye konu var mı? Yüzleşemiyicek kadar fan sınız çünkü! Sana desem ki android firmware bir yazılım marketi virüslere açık meydan yeri gibi. Güvenlik desen hiç yok.. Tam bir donanım düşmanı sırf cihazları pahalı satmaya yarar! Bugün n8 kullanan adam dün çıkan hd oyunu oynayabiliyor ama 2 senelik htc cihazlarda angry birds space kasım kasım kasılıyor !

theposies

theposies

Üye
aynen can

HaqperesT

HaqperesT

Üye

Bunun nokia yla ne alakası var fandroid? Wp yi samsung da htc de kullanıyor? Boşboş konuşucaksan git deneme mesajlarında konu aç oraya yaz bişeyler! Android forumuna bak bakalım androidin eksikleri diye konu var mı? Yüzleşemiyicek kadar fan sınız çünkü! Sana desem ki android firmware bir yazılım marketi virüslere açık meydan yeri gibi. Güvenlik desen hiç yok.. Tam bir donanım düşmanı sırf cihazları pahalı satmaya yarar! Bugün n8 kullanan adam dün çıkan hd oyunu oynayabiliyor ama 2 senelik htc cihazlarda angry birds space kasım kasım kasılıyor !

nokia wp ile anlaştıgından beri kasılanlar vardı; biraz havalarını indiren bir yazı. Allahtan yazıyı androidçiler hazırlamamış.
wp li lumialarınız hayırlı olsun.
seni n8inle başbaşa bırakayım

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
senin için iyi olur. Bizim biyerimiz her zaman yerinde. Nokia babamızın şirketi değil bize kar getirmiyor. Sana androidinle mutluluklar fandroid.. Google ın sömürüsüyle yaşamaya devam et sen.. Tövbe Ya Rabbim Sen büyüksün ya 3000 küsr mesajım var birtanesi android bölümünde değil bu ve bunun gibiler neden her salataya maydanoz oluyor anlamadım

HaqperesT

HaqperesT

Üye
senin için iyi olur. Bizim biyerimiz her zaman yerinde. Nokia babamızın şirketi değil bize kar getirmiyor. Sana androidinle mutluluklar fandroid.. Google ın sömürüsüyle yaşamaya devam et sen.. Tövbe Ya Rabbim Sen büyüksün ya 3000 küsr mesajım var birtanesi android bölümünde değil bu ve bunun gibiler neden her salataya maydanoz oluyor anlamadım

fandroid derkenki ofken damarlarına ne kadar nokia aşkı bulaştıgını gosteriyor.
3000 mesajın var onumuzdeki azıcık mesajı da bize buyur; ama nerde! sizdeki inat android bolumune misafir olmayı bile engelliyor.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Kullanmadığım bi bölümde ne işim var arkadaşım? Neye misafir olacam? Sana misafir olma diyen yok! Misafirliğin adabı ahlakı vardır bi tarafınız kalkmıştı diyen misafire kaldır bi tarafını git denir bizde ! Benimki egoyla alakalı değil ama derdiniz karalamak. Ben iphone u severim iosun da üstüne sistem tanımam ama ios bölümüne de gitmiyorum oraya gidip kimseye laf edip ortamı germeye hakkım yok..

pRime.

pRime.

Üye
Evet arkadaslar ismi lazim degil bir sitede wp de olmayan 101 ozellik diye bir liste yayinlanmis. Simdi bu listede gordugunuz hata yanlis veya baska birsey madde olarak belirtirmisiniz.Care to comment on this Lumiaman? Or forever hold your peace.

ismi lazım değil denilen site en büyük linux geliştirici topluluklarından biridir yani boş işlerle uğraşmazlar ve telefon şirketleri buradaki geliştiricilere telefon gönderirler yani bu 101 madde boş kafalardan çıkan ses değil, tecrübe ile yazılmış maddelerdir.

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Kullanmadığım bi bölümde ne işim var arkadaşım? Neye misafir olacam? Sana misafir olma diyen yok! Misafirliğin adabı ahlakı vardır bi tarafınız kalkmıştı diyen misafire kaldır bi tarafını git denir bizde ! Benimki egoyla alakalı değil ama derdiniz karalamak. Ben iphone u severim iosun da üstüne sistem tanımam ama ios bölümüne de gitmiyorum oraya gidip kimseye laf edip ortamı germeye hakkım yok..

kardesim biraz sakin ol ;) elemanin ne maksatla yorum yaptigi belli! Gelelim yok denilen uygulamalara , eger bu liste eski tarihli bir listeyse eyvallah , ammavelakin yakin tarihli bir listeyse buyuk ayip etmisler! Wp7 ilk ciktigi zamanlar ( 1- 1/5 sene oldu galiba) bu eksikler vardi dogrudur , ama wp7/5 versiyonuna gecildiginde hemen hemen bu eksiklerin %80 e yakini halloldu. Tangoyla beraber %100 u halledilecektir. Ornek olarak multitasking menusunde uygulamalari direk olarak kapatma yok ama tango guncellemesiyle duzelticeklerdir. Dedigim gibi eger yakin tarihli bir yaziysa bu maemo cu arkadaslar ayip etmisler guzelim wp. sistemine...........

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

ismi lazım değil denilen site en büyük linux geliştirici topluluklarından biridir yani boş işlerle uğraşmazlar ve telefon şirketleri buradaki geliştiricilere telefon gönderirler yani bu 101 madde boş kafalardan çıkan ses değil, tecrübe ile yazılmış maddelerdir.
. Tamam iste serdar bize ismi lazim degil wp almamaniz icin 101 neden dedikleri maddelerin yarisindan fazlasi wpde var ben kim olduguna bakmam ne dedigine bakarim. Mesela telefon kapaliyken sarz olmuyor demis, ne alaka telefon kapaliyken sarja takinca otomatikman aciliyor. Veya cektiginiz fotograflari aninda skydrive yukluyor bu hosunuza gitmeyebilir demis, bundan daha iyi ne olabilir aninda skydrive hic ugrasmana veya telde saklamana gerek yok. Wifi hotspot yokmus yok mu wpde hotspot var. Dosya yoneticisi yok demis o da var hatta forumda paylasmis bile olabilirim hatirimda yok. Telefonu mass storage olarak pcye baglayamazsiniz demis o da bizim forumda var. Daha neler neler var da ben simdi onunla ugrasamam lumia900 flash atma uzerine bir konu hazirlamam lazim

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
telefon kapalıyken şarj olmuyor bilmem ne 101 tanenin rahat 51 i var..

Üst Alt