Tavsiye Windows Phone Hakkında Sorularım

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone Hakkında Sorularım
Bilgisi olanlar bir bilgilendirirse sevinirim:
-Bir güncelleme lafı dolanıyor ortalıkta, en önemli sorum şu: Lumia 520de alıyor mu bu güncellemeleri, yoksa android gibi unutuluyor mu düşük modeller.
-Ya da şimdilik aldı ileride de alacak mı? Bu konuda net bir şey var mı? Her telefona güncelleme vericez gibi bir söz falan mesela...
-Diğer sorum, günlük kullanım için hangi modeli tavsiye edersiniz, f/p olarak en mantıklısı hangisidir? Düşük modelde kasma olmasa da herhangi bir sıkıntı var mı? Yani işte, şu var, 520 alma 620 al gibi şeyler söyleminizi bekliyorum.
-Bir de 625 filan çıkacak. Sanırım sonu 5 ile bitenler 0ların bir üstü gibi 920-925 mesela. Yanlış mıyım?

BelaMonte

BelaMonte

Üye
şimdi güncelleme sıkıntısı olmaz
mesela wp8.1 i tüm cihazlar alacak ama telefondaki kutucuk sayısı artacak ve bir ekrana daha fazla kutu satısı çıkacak ya, o sadece 1280x782 ustu cihazlara gelecek. O yüzden bunun gibi şeyi 520 desteklerse gelir, desteklemezse gelmez. Lumialarda kasma olayı yok zaten ama bir üst sürümü almanı herkes tavsiye eder.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
kursat99

kursat99

Üye
Güncellemeleri istisnasız bütün teller alacak. 520 kullanıyorum. 2 gün önce haberi duyduğum anda indirdim güncellemeyi hiçbir sorun çıkmadı. Sistem olarak hepsi aynı. Hiçbirinde kasma olmaz. 520 nin eksiklikleri: Kamera flaşı, ön kamera, NFC, pusula. Telefonlar hakkında ise bence Salı gününü ( 22 Ekim) bekle. Düşük ihtimal ama düşük bütçeli Lumia(lar) tanıtılabilir.

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Güncellemeleri istisnasız bütün teller alacak. 520 kullanıyorum. 2 gün önce haberi duyduğum anda indirdim güncellemeyi hiçbir sorun çıkmadı. Sistem olarak hepsi aynı. Hiçbirinde kasma olmaz. 520 nin eksiklikleri: Kamera flaşı, ön kamera, NFC, pusula. Telefonlar hakkında ise bence Salı gününü ( 22 Ekim) bekle. Düşük ihtimal ama düşük bütçeli Lumia(lar) tanıtılabilir.

Zaten acele değil ama ileride bir wp alacağım sanıyorum.Önce düşük bir şey babama aldırmayı düşünüyorum ama çok da dandik olsun istemiyorum zaten telde bir şey yapmaz. Hep arama yapar; ama sağlam olsun. İnternete girsin, müzik dinlesin, youtube belki, bu yani :D Zaten beklentim yok o nedenle ama dediğim gibi çok dandik de olsun istemiyorum, bir bakayım yani, sonra ısınırsam wpye 1320-1520 alırım kendime :ehe

mesutcinik

mesutcinik

Üye
güncelleme her cihaza gelir ancak donanım özelliklerine göre getirdiklerinde ufak tefek farklılıklar olabilir

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
* Verilen güncellemeleri en alt seviye cihaz olan Lumia 520 de dahil olmak üzere tüm cihazlar alıyor, en az 1 sene daha almaya da devam edecek. Ancak tabi donanım özelliklerine göre düşük cihazlara güncelleme paketlerinden bazı özellikler çıkarılarak veriliyor.

*Eğer bütçe sınırlarında sıkıntı yoksa ve çok acele değilse, 22 ekimde açıklanacak cihazlardan birini alın derim. Ancak şu sıra almayı düşünüyorsanız ve büyük ekranlı olsun istiyorsanız Lumia 625 güzel bir seçim olabilir.

Ekli dosyalar

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
kursat99

kursat99

Üye
Dandik bir şey olmadın demişsinde zaten Microsoft un WP için istediği standartlarda ki bir cihaz dandik olamaz ki. :D Android değil bu 5 kuruşluk sistem yapamaz kimse. Ayrıca sistemde stabilite zenginliği olduğu için merak etme hiçbir WP cihazı dandik olamaz. :oke:

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Konu android/wp karşılaştırmasına girsin istemiyorum, farklarını biliyorum zaten 500liralık androidle 500liralık wp karşılaştırmasında wpnin mantıklı olduğu açıktır, demek istediğim o değildi. Asıl olay güncelleştirmeydi, sanırım cevabımı aldım. Teşekkürler.

kursat99

kursat99

Üye
Yo yo bende öyle bir tartışma açmak kesinlikle istemedim. :) Herhangi başka bir sorun olursa sorabilirsin :oke:

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Yo yo bende öyle bir tartışma açmak kesinlikle istemedim. :) Herhangi başka bir sorun olursa sorabilirsin :oke:

Sen istemedin de her an çıkabilir, tehlikeli fanlar var heryerde :D
520 kullanıyorsun anladığım kadarıyla memnun musun? İllaki beğenmediğin bir yanı vardır. Keşke şu şöyle olsaymış dediğin? :D (kamera, flaş dışında)

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
ben de 520 kullanıyorum daha demin gdr3 ilkel betayı yükledim telefon zaten uçuyodu şu an ışınlanıyor :Dkeşke diyebilceğim tek şey uygulama konusu ama oda yavaş yavaş oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: PureFood, skynet ve Invoke
kursat99

kursat99

Üye
Sen istemedin de her an çıkabilir, tehlikeli fanlar var heryerde :D
520 kullanıyorsun anladığım kadarıyla memnun musun? İllaki beğenmediğin bir yanı vardır. Keşke şu şöyle olsaymış dediğin? :D (kamera, flaş dışında)
Benim 520 ye özel şuda olsaydı dediğim tek şey ClearBlack. Diğer bütün Lumia lar da, Nokia nın diğer telefonlarında var ama 520 de yok. Olmazsa olmaz bir şey değil ama ekranın çok daha güzel görünmesini sağlardı. :)

• Beğen
PureFood

PureFood

Üye
ooo gel sende gel wp'ye :) ama nasıl giriş yapmak istiyorsun o önemli. sonuçta yığınla cihaz var ve hepsi farklı kesime hitap ediyor.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
ooo gel sende gel wp'ye :) ama nasıl giriş yapmak istiyorsun o önemli. sonuçta yığınla cihaz var ve hepsi farklı kesime hitap ediyor.

Ben aslında tam da giriş yapmak istiyor sayılmam ya, düşüncelerim var sadece, o konuda. :)

narnia16

narnia16

Üye
Vaayy seni buralarda görmek sevindirir bizi güncelleme konusunda sıkıntın olmasın :oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows Phone platformunda alt seviye veya üst seviye farkı olmaksızın mevcut tüm cihazlar aldıkları son guncellemeden itibaren minimum 18 ay destek güvencesi altındadır. Bu sure içinde aldıkları her güncelleme bu 18 aylık sureyi yeniler. Yani mevcut durumda Windows Phone 8.1guncellemesini alması kesin olan Lumia520 bile 2015 yılı 6-8.aylarına kadar güncelleme garantisi altında. Kaldı ki 2014 yılında Windows Phone platformu için en az 3 güncelleme alacak.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Windows Phone platformunda alt seviye veya üst seviye farkı olmaksızın mevcut tüm cihazlar aldıkları son guncellemeden itibaren minimum 18 ay destek güvencesi altındadır. Bu sure içinde aldıkları her güncelleme bu 18 aylık sureyi yeniler. Yani mevcut durumda Windows Phone 8.1guncellemesini alması kesin olan Lumia520 bile 2015 yılı 6-8.aylarına kadar güncelleme garantisi altında. Kaldı ki 2014 yılında Windows Phone platformu için en az 3 güncelleme alacak.
abi sen şimdi 18 ay diyince arkadaşların aklına hemen L920-L820 ler ne olucak diye soru gelicek sonuçta onlar ilk çıkan wp8 cihaz olması lazım yanlış bilmiyorsam onlara ayrı bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum sonuçta üst seviye telefonlar diye geçiyor burda sizin bahsettiğiniz min 18 ay bunu vurgulamak lazım bence

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
abi sen şimdi 18 ay diyince arkadaşların aklına hemen L920-L820 ler ne olucak diye soru gelicek sonuçta onlar ilk çıkan wp8 cihaz olması lazım yanlış bilmiyorsam onlara ayrı bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum sonuçta üst seviye telefonlar diye geçiyor burda sizin bahsettiğiniz min 18 ay bunu vurgulamak lazım bence
güncellemelerin cihazlara göre değil yayınlanma tarihleri baz alınıyor. Mesela GDR3 20Kasım'da yayınlandıysa GDR3'u alan cihazlar 18ay boyunca desteklenicek.

Üst Alt