İpucu Windows Phone - Bilgileri Ve Sorunları Burada Paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Arkadaşlar benim sizlere bir saorum olacak Lumia cihazlarla alakalı
bildiğimiz gibi bu cihazlara virüs bulaşmadığı için virüs programı gereksimi yok

WP Mağaza çok iyi muhafaza ediliyor ve virüs almıyoruz Android ve Google play de ise bir sürü denetimsizlikten dolayı virüs telefonlara bulaşıyordu

Beni düşündüren akıllı telefonlarımız PC deki herşeyi yapar oldu nette geziniyoruz örneğin sitelerden de virüs gelme ihtimali yokmu mesela

Bunu bana hatırlatan ise geçmişi sildiğim halde google da arama yapılan yer silinmemiş bende bunu merak ederekten bu sorunu yada sorumu diyim sizlerle paylaşmak istedim

luckysleven

luckysleven

Üye
bildiğimiz gibi bu cihazlara virüs bulaşmadığı için virüs programı gereksimi yok

WP Mağaza çok iyi muhafaza ediliyor ve virüs almıyoruz Android ve Google play de ise bir sürü denetimsizlikten dolayı virüs telefonlara bulaşıyordu

Beni düşündüren akıllı telefonlarımız PC deki herşeyi yapar oldu nette geziniyoruz örneğin sitelerden de virüs gelme ihtimali yokmu mesela

Bunu bana hatırlatan ise geçmişi sildiğim halde google da arama yapılan yer silinmemiş bende bunu merak ederekten bu sorunu yada sorumu diyim sizlerle paylaşmak istedim

bildiğim kadarı ile mağaza harici uygulamalardan virüs girme ihtimali yüksek yada internetten zararlı bir dosya indirip içindeki eklentiyi aktif ettiğimizde yada herhangi bir sitede virüs içeren linke tıkladığımızda sıkıntı yaratıyor. Birde işletim sisteminin kaynak kodları kullanıma açık olduğu zaman (android gibi) virüs bulaşma ihtimali yükseliyor. Sanırım w8 de böyle bir olay yok . Ayrıca mağazanın kontrol altında tutulmadan her önüne gelen geliştiricinin uygulamasını yayınlamak riski arttırır. Hani android market çok zengin derler ya işte yarısı bu uygulamalardan ibaret .

Unutmadan custom romlarda da virüs büyük tehdit

birde ie geçmişini sildikten sonra google geçmişinide silmek lazım ikiside ayrı data oluşturuyor.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
normal uygulamaların bile bir bluetooth veya nfc gibi bağlantıları direk açıp kapamasına izin vermezken sistem virüste pek bir işe yaramaz sanırım...

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

skynet

Üye
normal uygulamaların bile bir bluetooth veya nfc gibi bağlantıları direk açıp kapamasına izin vermezken sistem virüste pek bir işe yaramaz sanırım...

İşte wp'de en kıl olduğum nokta bi dosya gönderecen illa gidip elle açman gerek bluetooth'u kendi açayım mı diye tenezzül edip sormuyor :kotu:

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve PureFood
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

İşte wp'de en kıl olduğum nokta bi dosya gönderecen illa gidip elle açman gerek bluetooth'u kendi açayım mı diye tenezzül edip sormuyor :kotu:

Bunu da eksiklikler anketinde belirtmiştik.
Bakalım WP8.1 güncellemesinde gelecek mi :hmmm

narnia16

narnia16

Üye

Bunu da eksiklikler anketinde belirtmiştik.
Bakalım WP8.1 güncellemesinde gelecek mi :hmmm

Abi bu gdr2 ile bluetooth 4.0 sıfır desteği gelmiyor muydu? Bildiğim kadarıyla 4.0 da kullanmadığımız zamanlarda bluetooth u devre dışı bırakıyordu. Yani sürekli açık olsa da bir sorun olmaz. O zaman buna da gerek kalmaz :hmmm

ÖEY

ÖEY

Üye

Abi bu gdr2 ile bluetooth 4.0 sıfır desteği gelmiyor muydu? Bildiğim kadarıyla 4.0 da kullanmadığımız zamanlarda bluetooth u devre dışı bırakıyordu. Yani sürekli açık olsa da bir sorun olmaz. O zaman buna da gerek kalmaz :hmmm
Aynen. Benim de aklıma geldi bu soru?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bluetooth 4.0 yükseltmesi ayrı olarak gelecek bildiğim kadarıyla :hmmm

PureFood

PureFood

Üye
Ses seda olmadığına göre çaktırmadan GDR3'e mi iteleyelim dediler acaba

• Beğen
Tepkiler: serinaga
ÖEY

ÖEY

Üye
Valla bir tomar haber yapıldı bluetooth 4.0 için hiç zannetmem gdr3'e bırakacaklarını. Bir de benim aklımda gdr2 ile destek verilecek diye kaldı yani ayrı bir güncelleme ile gelmemesi lazım ama bilemiyorum.:hmmm

- - - Eklendi - - -

Harun sen ne yaptın bu arada flaş işini :D

• Beğen
Tepkiler: PureFood
narnia16

narnia16

Üye
Valla bir tomar haber yapıldı bluetooth 4.0 için hiç zannetmem gdr3'e bırakacaklarını. Bir de benim aklımda gdr2 ile destek verilecek diye kaldı yani ayrı bir güncelleme ile gelmemesi lazım ama bilemiyorum.:hmmm

- - - Eklendi - - -

Harun sen ne yaptın bu arada flaş işini :D

Olmadı onun iş. OTA yı beklemesi için işaret bunlar hep :kop:

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve ÖEY
serinaga

serinaga

Üye

Virüs pro. yazabilmek için sistemin bir şekilde unlock edilmiş, yada bu sistemin kaynak kodlarını bilmek gerekiyor, dolayısı ile henüz böyle bir şey yapılamadığından virüs risk yada tehdidi şimdilik yok, tabii ileride ne olur onu bilemem ama Microsoft bu hususta çok kararlı görünüyor, çünkü sisteme kredi kart vs. tanımlanıyor, virüse asla müsaade edilemez, bu nedenle forever WP derim ...

- - - Eklendi - - -

Kendi güvenliğimizi düşünüyorsak :good:

- - - Eklendi - - -

Ses seda olmadığına göre çaktırmadan GDR3'e mi iteleyelim dediler acaba

:bilmm

• Beğen
Tepkiler: PureFood
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar dün gece telefonu Hakkında kısmından sıfırladım. Şarz %60 filandı. Çarklar uzun süre döndü, taa ki şarz bitene kadar. Şarz bitince telefonu şarza taktım, açılana kadar bekledim. Açıldığı anda yeniden çarklar geldi :) öyle bir saat kadar bekledim, burada yazdığı gibi bir reset attım. Açılır açılmaz yine çarklar :) bende şarza taktım ve bir süre bekledim. Çarklar yine kaybolmayınca şarzdan çekip öylece bıraktım yattım.Telefonun şarzının bitip kendi kendine kapanması için. Sabah kalktığımda doğal olarak telefon kapalıydı, yeniden şarza taktım ve bekledim. Pil simgesi epey uzun kaldı ve sonunda telefon açılır gibi yapıp yeniden çarklara bağladı :D Şuan şarzda takılı ve çarklar dönüyor. Sizce ne yapmalıyım artık?

- - - Eklendi - - -

Bu arada telefon şarzda takılı (üstteki mesajdan bu yana yarım saat geçti) ve çarklar hala dönüyor :)

- - - Eklendi - - -

Şarzda takılı iken ve hala çarklar dönüyor iken bir hard format daha mı çeksem şuna?

• Beğen
Tepkiler: serinaga
serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar dün gecetelefonu Hakkında kısmından sıfırladım. Şarz %60 filandı. Çarklar uzun süre döndü, taa ki şarz bitene kadar. Şarz bitince telefonu şarza taktım, açılana kadar bekledim. Açıldığı anda yeniden çarklar geldi :) öyle bir saat kadar bekledim, burada yazdığı gibi bir reset attım. Açılır açılmaz yine çarklar :) bende şarza taktım ve bir süre bekledim. Çarklar yine kaybolmayınca şarzdan çekip öylece bıraktım yattım.Telefonun şarzının bitip kendi kendine kapanması için. Sabah kalktığımda doğal olarak telefon kapalıydı, yeniden şarza taktım ve bekledim. Pil simgesi epey uzun kaldı ve sonunda telefon açılır gibi yapıp yeniden çarklara bağladı :D Şuan şarzda takılı ve çarklar dönüyor. Sizce ne yapmalıyım artık?

- - - Eklendi - - -

Bu arada telefon şarzda takılı (üstteki mesajdan bu yana yarım saat geçti) ve çarklar hala dönüyor :)

- - - Eklendi - - -

Şarzda takılı iken ve hala çarklar dönüyor iken bir hard format daha mı çeksem şuna?

Walla senin tel çarklara takmış kafayı ama bilmemki bir süre daha mı beklesen ? :bilmm, hoş geceden beri çarkların dönmesi normal değil gibi geldi bana ...

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Walla senin tel çarklara takmış kafayı ama bilmemki bir süre daha mı beklesen ? :bilmm, hoş geceden beri çarkların dönmesi normal değil gibi geldi bana ...

Bu arada hala çarklar dönüyor üzerine tekrar hard reset atmadım. Şarzdan şimdi çeksem yine bitene kadar beklesem bu seferde pil şarz olamıyor ki. Hem bir yandan telefon çark çevirsin hemde diğer yandan şarz olsun diye diye zaten şarz olamıyo.

- - - Eklendi - - -

Sanırım arafta kaldı benim telefon :d:

skynet

Üye
Hocam flash'la gitsin :oke:

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hocam flash'la gitsin :oke:

Valla düşündüm yapim diye ama benim PC 64 bit win8.1. Program kurulmuyor ki.
Sanırım bir yarım saat, bir saat içinde çıkıp, bir nokia servise yazılım attırıcam.

- - - Eklendi - - -

Hatta gitmişken birde şunun tozunu alın desem :ehe

- - - Eklendi - - -

Enteresan tam dışarı çıkmak için telefonun fişini çekecektim ki telefon açılıverdi :D

serinaga

serinaga

Üye
Valla düşündüm yapim diye ama benim PC 64 bit win8.1. Program kurulmuyor ki.
Sanırım bir yarım saat, bir saat içinde çıkıp, bir nokia servise yazılım attırıcam.

- - - Eklendi - - -

Hatta gitmişken birde şunun tozunu alın desem :ehe

- - - Eklendi - - -

Enteresan tam dışarı çıkmak için telefonun fişini çekecektim ki telefon açılıverdi :D

Sebeplenmiş olursun ...
Dikkat et bozmasınlar da ...

- - - Eklendi - - -

Servis lafını duyunca korktu bence,
Haydi geçmiş olsun o zaman ...

Üst Alt