İpucu Windows Phone - Bilgileri Ve Sorunları Burada Paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
usb ile bağladığında flash sürücü olarak görmesi gerekir, bu şekilde müzikleri kopyalayabilir yada zune kullanarak bilgisayar ile sekronize edebilirsin/eşitleyebilirsin.

zune mu:nono:

haklısın hocam ;)

- - - Eklendi - - -

bu arada telefonumu bilgisayara nasıl okutacağım..?
yani müzik video atmak istiyorum da..

telefonu pc'ye bagladiginda Wpapp uygulamasini indirmen icin microsoft baglantisi acilicak zaten

drangela61

drangela61

Üye
usb ile bağladığında flash sürücü olarak görmesi gerekir, bu şekilde müzikleri kopyalayabilir yada zune kullanarak bilgisayar ile sekronize edebilirsin/eşitleyebilirsin.

hocam bağlıyorum aygıt yazılımı yükleniyor diyor - bu arada bilgisayarın işletim sistemi vista- daha sonra ise başarısız diyor ben de ikinci seferinde atla atla diyerek yaptım 5 10 sn sonra flash bellek olarak gördü ama bilgisayarda aygıt bağlı olduğuna dair sembol oluşmadı yani güvenli çıkar diye de yapamadım direkt çektim kabloyu..

bu hep böyle mi olacak yoksa daha sağlıklı bir yöntem var mı..?
saygılar..

- - - Eklendi - - -

zune mu:nono:

telefonu pc'ye bagladiginda Wpapp uygulamasini indirmen icin microsoft baglantisi acilicak zaten

hocam bir uygulama indirmemi istedi indirdim ama yine aynı bağladığımda yazılım yüklemesi falan diyor..?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hocam bağlıyorum aygıt yazılımı yükleniyor diyor - bu arada bilgisayarın işletim sistemi vista- daha sonra ise başarısız diyor ben de ikinci seferinde atla atla diyerek yaptım 5 10 sn sonra flash bellek olarak gördü ama bilgisayarda aygıt bağlı olduğuna dair sembol oluşmadı yani güvenli çıkar diye de yapamadım direkt çektim kabloyu..

bu hep böyle mi olacak yoksa daha sağlıklı bir yöntem var mı..?
saygılar..

- - - Eklendi - - -

hocam bir uygulama indirmemi istedi indirdim ama yine aynı bağladığımda yazılım yüklemesi falan diyor..?

o uygulama windows7 ve windows8'e uyumlu oldugu icin vistada calişmaz.

drangela61

drangela61

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hımm peki hocam ne yapabilirim..?
yani bu şartlarda yapabileceğim bir şey var mı..? bağlantıyı nasıl sağlayayım..?

zaten disk surucusu olarak gorunuyorsa uygulamayla yapacagin herşeyi yapabilirsin. Guncellemeler de uygulama ile degil ota olarak yapildigi icin uygulama olmamasi cok da sorun degil. Ama benim tavsiyem bir an once vistadan kurtulman olur.

drangela61

drangela61

Üye

zaten disk surucusu olarak gorunuyorsa uygulamayla yapacagin herşeyi yapabilirsin. Guncellemeler de uygulama ile degil ota olarak yapildigi icin uygulama olmamasi cok da sorun degil. Ama benim tavsiyem bir an once vistadan kurtulman olur.

anladım şimdilik böyle yapacağız o zaman
haklısınız bir an önce 7ye veya 8e yukseltmeliyim..
yardımınız için teşekkür ederim..

drangela61

drangela61

Üye
arkadaşlar bu arada telefon maalesef mkv dosyalarını oynatamıyor hatta dosyayı görmüyor bile şimdi telefonun içinde bir yerlerde ama nerde bilmiyorum ;) tekrar pcye bağlayınca sileceğim artık..

aslında donanım olarak her türlü oynatır da işte bir video oynatıcısı lazım bize en kıralından ;)

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar bu arada internetten indirdiğim pdf dosyalarını nasıl silebilirim..? bir tane pdf okuyucu programım var ama orada silmeyi bulamadım :S

pdf uygulamam: http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/pdf-reader/8f6154d6-1b70-431a-a579-b6a43477e837

alo123

Üye
Çalma listesi oluşturamıyorum. Müzik + videolara giriyorum koleksiyon --> müzik -->şarkılar diyorum. 3-4 tane şarkı seçip çalma listesine ekle. Ses açma kapatma yerinden şarkı ismine tıklıyorum. Albüm kapağı alıntaki yazıya tıkladığımda ya seçtiğim tüm şarkılar yerine bütün kayıtlı şarkıları gösteriyor yada o an çalan şarkıyı. Nerde yanlış yapıyorum acaba? Hayatımda bu kadar zahmetli bir çalma listesi oluşturan telefon görmemiştim. Müziklere ulaşmak 2 saat çalma listesi eklemek 5 saat neden böyle saçma birşey yapmışlar anlam veremedim.

alo123

Üye
Arkadaşlar telefona attığım müziklerde albüm kapak resmi var ama telefondayken gözükmüyor bunun bir çözümü varmı?

dedereis123

dedereis123

Üye
Telefona müzik atıcamda , hani şarj düzeni bozulmaması için nasıl takablirim pcye . Yani pcden şarj olması sorun çıkarır mı müzik atana kadar ?Cihazın normal şarjda fazla kalması çok zarar verir mi ? Android telefondan en kolay rehber nasıl aktarırım ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Çalma listesi oluşturamıyorum. Müzik + videolara giriyorum koleksiyon --> müzik -->şarkılar diyorum. 3-4 tane şarkı seçip çalma listesine ekle. Ses açma kapatma yerinden şarkı ismine tıklıyorum. Albüm kapağı alıntaki yazıya tıkladığımda ya seçtiğim tüm şarkılar yerine bütün kayıtlı şarkıları gösteriyor yada o an çalan şarkıyı. Nerde yanlış yapıyorum acaba? Hayatımda bu kadar zahmetli bir çalma listesi oluşturan telefon görmemiştim. Müziklere ulaşmak 2 saat çalma listesi eklemek 5 saat neden böyle saçma birşey yapmışlar anlam veremedim.

Çalma listesi oluşturma

Windows Phone'unuzdan sevdiğiniz müziklerin özel çalma listelerini oluşturabilir ve bunları daha sonrası için kaydedebilirsiniz.
Bilgisayarınızdan telefonunuza çalma listelerini taşıma hakkında daha fazla bilgi için bkz. .

Çalma listesi oluşturmak için

1. Başlangıç ekranında, Müzik+Videolar'a dokunun, Koleksiyon'a hızlı kaydırma yapın ve Müzik'e dokunun.
  2. Bir sanatçıya, albüme, şarkıya, türe ve hatta var olan bir çalışma listesine dokunup bekleyin, ardından müziği geçici bir sıraya eklemek için Şimdi Çalınıyor'a ekle'ye dokunun.
  3. Çalma listesi oluşturmak için, aşağıdakilerden birini yaparak şimdi çalınıyor sırasını açmanız gerekir:
    • Başlangıç ekranında, Müzik+Videolar'a dokunun, Geçmiş'e hızlı kaydırın ve ardından şu anda çalınan (veya duraklatılmış) albümün resmine dokunun.
    • Telefonunuzun yanındaki Sesi Aç veya Sesi Kapat düğmesine basın. Ekranın en üstünde görünen müzik denetiminde, sanatçı adına dokunun.
  4. Albüm resminin altında, şu anda çalınan (veya duraklatılmış) şarkıya dokunun. Bu sizi şimdi çalınıyor sırasına götürür.
  5. Kaydet'e dokunun, çalma listeniz için bir ad girin ve Enter tuşuna basın.

İpucu

Birden çok şarkı seçmek için Seç düğmesine dokunup, tümünü şimdi çalınıyor sırasına aynı anda ekleyebilirsiniz.

Çalma listesini silmek için

1. Başlangıç ekranında, Müzik+Videolar'a dokunun, Koleksiyon'a hızlı kaydırma yapın ve Müzik'e dokunun.
  2. Çalma Listeleri'ne hızlı kaydırın, silmek istediğiniz çalma listesine dokunup bekleyin, Sil'e ve sonra Evet'e dokunun.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar telefona attığım müziklerde albüm kapak resmi var ama telefondayken gözükmüyor bunun bir çözümü varmı?

Şarkılara telefonda çalarken kapak resmi eklemek için bir program vardı, sanırım şuydu:

- - - Eklendi - - -

Telefona müzik atıcamda , hani şarj düzeni bozulmaması için nasıl takablirim pcye . Yani pcden şarj olması sorun çıkarır mı müzik atana kadar ?Cihazın normal şarjda fazla kalması çok zarar verir mi ? Android telefondan en kolay rehber nasıl aktarırım ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

* USB ile bilgisayara bağlıyken telefonun aynı zaman şarj olması herhangi bir zarar vermez.
* Normalden çok şarjda kalması zarar vermez.
* Android'den Windows Phone'a rehber aktarma meselesine gelince:

Android'in Google hesaplarıyla bağlantılı olması nedeniyle, muhtemelen rehberinizdeki kişileri Gmail hesabınızda da görebilirsiniz (veya göremiyorsanız da aktarmanın yolu vardır). Kişileri Gmail hesabınızda görüyorsanız, bu hesabı kolaylıkla WP telefonunuzla senkronize hale getirebilirsiniz: E-mail+Hesaplar menüsünden Google hesabınızı eklemeniz yeterli.

Android rehberi nasıl kopyalanır:

Ana ekranda "Kişiler" simgesine tıklayın.

Adres defterindeyken cihazınızdaki Menü tuşuna basın. (soldaki tuş).

Açılan menüden 'Import/Export (İçe Aktar/Dışa Aktar) seçeneğini seçin.

İçe Aktar/Dışa Aktar ekranında 'Sim Kart'a Aktar' seçeneğini seçin.

Sistem telefondan sim karta rehberi taşımadan önce, hangilerini taşımak istediğinizi soracaktır. (taşınacak kişileri seçmelisiniz)

Normalde Android telefonunuzu ilk ayarlarken, muhtemelen Gmail hesabınızla senkronize etmişsinizdir.

Eğer durum böyleyse muhtemelen burada bütün adres defterinizi göreceksiniz, ve muhtemelen hepsini sim karta taşımak istemeyeceksiniz.

Taşınmasını istediğiniz kişilerin yanındaki kutucukları işaretleyin.

'Dışa Aktar'a basın.

Sim kartınızı Android cihazınızdan çıkarın ve WP telefonunuza takın.

Başlangıç ekranından "Kişiler"e tıklayın.

Ekranın sağ altındaki "..." ile gösterilen menü'ye basın.

'Ayarlar'ı seçin.

'Sim kişilerini içe aktar"ı seçin ve devamında söylenenleri yapın.

drangela61

drangela61

Üye
arkadaşlar telefonun titreşimini tamamıyla kapama imkanımız var mı..? bu konu bir kere daha geçmişti sanırsam ama k. bakmayın tekrar soruyorum çünkü mübarek çalsa daha az ses çıkarır :S

yoksa eğer güncellemelerle gelebilme ihtimali var mı..?
saygılar..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
var tabiki. İstersen ayarlardan kapatabilirsin. İstersen de ses tuşlarına bir kere basıp sağ üstte çıkan zil ikonuna tıklayarak istediğin ayarı yapabilirsin.

drangela61

drangela61

Üye
var tabiki. İstersen ayarlardan kapatabilirsin. İstersen de ses tuşlarına bir kere basıp sağ üstte çıkan zil ikonuna tıklayarak istediğin ayarı yapabilirsin.

hocam çıkan seçenekler tek başına titreşim veya zil+ titreşim
yani ikisinde de titreşim var :(

n000k

n000k

Üye
hocam çıkan seçenekler tek başına titreşim veya zil+ titreşim
yani ikisinde de titreşim var :(
ayarlardan ziz sesleri + uyarılar kısmına gir orda görüceksin zaten en başta zil ,titreşim var. yandaki kutucuğa bas titreşimin kapanacak.. bu kadar basit :)

drangela61

drangela61

Üye
ayarlardan ziz sesleri + uyarılar kısmına gir orda görüceksin zaten en başta zil ,titreşim var. yandaki kutucuğa bas titreşimin kapanacak.. bu kadar basit :)

eyvallah direkt ses tuşundan yapınca olmadı demek ki :S

Üst Alt