Est. zaten yanlış anlamadım. Ayrıca mesajıma düzeltme ve ekleme yaptım
- - - Eklendi - - -
İşin daha da garip tarafı yarım basışta ekranda odaklama yapışını izliyorum. Netleştiriyor bulanıklaştırıyor ayar yapıyor tekrar netleştirirken bir anlık inanılmaz netliğe ulaşıyor ve son olarak odaklamayı bitirip durduğunda en net hali değil. (Net olan çekimlerde bile).
Bu konuştuğunuz konu benim telefonda aldığımdan beri var. Aynı senin gibi deklanşöre bassamda ekrana dokunsam da kamera görüntüyü odaklayıp çekimi yaparken bir an öyle bir görüntü ekranda beliriyor ki inanılmaz net vaaovv diyorsun içinden
Sonra çekimi yapıp senin karşına çıkardığı resme bakıyorsun alakası yok. Çok farklı mekanlarda, farklı ışık ortamlarında resim çektim hep aynı sonuç. Sıfırlama olayını zaten hiç söylemiyorum herhalde şu ana kadar 5-6 kere telefonu sıfırlamışımdır.
Gerçi şöyle de bir olay var. Bazen 4-5 fotoğraf çekiyordum ve bariz bulanık çıkıyordu fakat onların üstüne çektiğim 4-5 fotoğraf gayet net çıkıyordu. Bu çektiğim fotoğraflar öyle uzak çekimler falan değil. Gayet oda içi veya 1-2 metre ilerisini çektiğim fotoğraflardı. Telefonun net çekme olayı gayet dengesiz di yani. Gerçi ben alıştığım için çok irdelemedim olayı ama şimdi sen yazınca ve örneklerle gösterince benim de dikkatimi çekti
Telefon serviste, hele bir gelsin deneyeceğim ve örnekleri buradan paylaşırım.