Windows Mobile(Phone) Tarihçesi

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Paylaşım için teşekkürler.
 


maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
"cep bilgisayarı" diye anılırdı ve çok havalılardı. kalemle kontrol edilirlerdi. zamanla cep telefonu+cep bilgisayarı birleşmesi oldu ama şimdi daha çok cep telefonu olarak anılıyorlar. wmobile 6.1 en sevdiğim ekran. çok heves ettim zamanında ama almak nasip olmadı. belkide bu yüzden "akıllı telefon" konseptine pek ısınamadım. aklım hala cep bilgisayarlarında. ama kalemin yerini parmak alınca cep bilgisayarlarının dönemi de kapandı.

asalete bakarmısınız. ortada bir sistem var. güven veriyor. android ve wp de sanki herşey birbiri içinde açılıyormuş gibi hissediyorum ben. biri açılınca diğeri işlem yürütmeyi durduruyor. çok soğutuyor beni. ama bu öylemi. aç uygulamayı alta indir. cihazı kapatana kadar bıraktığın şekilde öyle durur orda. bakalım wp ne zaman bu hale gelecek. konuyu açan arkadaşa teşekkürler. çok eski olmasada yine de nostalji oldu biraz.

 
Son düzenleme:
ElectroTR

ElectroTR

Üye


Eski telefonlarımdan birisi Toshiba G500 idi. Şu an iphonede yeni teknloji diye tanıttıkları parmak izi 2006 yılında telefonumda vardı. Aldığımda standart olarak windows mobile 5.0 vardı. Ben önce wm6 ya sonra da wm6.5 a güncelledim. Değişik custom rom'lar denerken board yandı :D ondan sonra windowsa ara verdim. L620 alana kadar :D
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Konu çok güzel,emeğinize fikrinize sağlık gerçekten "eksik" konularımızdan biriydi. Geliştirebiliriz el birliğiyle ;)

Tebrikler
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
acaba windows phone uygulamaları windows mobile telefeonlarda kullanılabilirmi?
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
zaten biraz baktım da ramleri çok düşük. 64 mb, 128 mb gibi ramlere sahipler. işlemci hızları da düşük. 400-500 mhz civarındalar. şuanki teknolojiden çok gerideler. ama hoş cihazlar.yalnız bazı restoranlarda garsonlar cep bilgisayarı ile sipariş alıyor. bunların hala kullanıldığı alanlar var günümüzde demekki.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
güzel konu teşekkürler
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye


fena olmazdı aslında
 
Son düzenleme:


Üst Alt