Windows 10 Yükselttim Ama!

Sponsorlu Bağlantılar

panorama_ömer16

panorama_ömer16

Üye
    Konu Sahibi
Takılır, SATA olan her laptopa takılır

Lütfen yanlış bilgi vermeyin
USB'ye benzer E-SATA diye bir giriş var onunla ilgili mi acaba?Eğer öyleyse harici bir kabloyla mı takılıyor?Yoksa laptopun içine mi entegre ediliyor?

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
USB'ye benzer E-SATA diye bir giriş var onunla ilgili mi acaba?Eğer öyleyse harici bir kabloyla mı takılıyor?Yoksa laptopun içine mi entegre ediliyor?
SSD ister direk takılır ister USB ile Harici olarak takılır. Aynı HDD gibi.

panorama_ömer16

panorama_ömer16

Üye
    Konu Sahibi
SSD ister direk takılır ister USB ile Harici olarak takılır. Aynı HDD gibi.
Hocam bu SSD'lerin laptopu hızlandırması ne kadar doğru ve Windows 10 açılış süresini kısmen mi yoksa önemli derecede mi kısaltır?Yoksa diğer bileşenlerin de iyi düzeyde mi olması gerekiyor?

exp_l0it

exp_l0it

Üye
bende de cift ekran karti var ama nedense bende hic sorun yok. win 10 kullaniyorum ssd ile 10 sn gecmiyor acilmasi normalde hatta yuvarlk olan sey donmeden acilabiliyor bazen.

panorama_ömer16

panorama_ömer16

Üye
    Konu Sahibi
bende de cift ekran karti var ama nedense bende hic sorun yok. win 10 kullaniyorum ssd ile 10 sn gecmiyor acilmasi normalde hatta yuvarlk olan sey donmeden
acilabiliyor bazen.
Demek ki Windows 10 yeni nesil hard disk olan SSD'lere göre uyarlanmış.Bendeki laptopun HDD'si 5400rpm hızında, çok eski.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Demek ki Windows 10 yeni nesil hard disk olan SSD'lere göre uyarlanmış.Bendeki laptopun HDD'si 5400rpm hızında, çok eski.
yok abi ne ssd si sistemii bos tutarsan da hdd gayet iyi is goruyor yani
iste bazen de boyle :ah 214 saniye :kop:

cihanata_1

cihanata_1

Üye
format atarken bir sorun oluşmuştur belki yeniden format atarsan rahatlayabilir:)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
format atarken bir sorun oluşmuştur belki yeniden format atarsan rahatlayabilir:)
formattan degil ya bios diski tamamen tariyor gereksizce allahtan ssd var yoksa 1tblik hdd ne kadar surede tarar allah kerim

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Hocam bu SSD'lerin laptopu hızlandırması ne kadar doğru ve Windows 10 açılış süresini kısmen mi yoksa önemli derecede mi kısaltır?Yoksa diğer bileşenlerin de iyi düzeyde mi olması gerekiyor?
Önemli derecede artırır. Tabi diğer bileşenler de önemli, ama tüm sistemlerde HDD yerine SSD kullanırsan bariz fark olur, oyun açılış süresine kadar etkiler

panorama_ömer16

panorama_ömer16

Üye
    Konu Sahibi
Önemli derecede artırır. Tabi diğer bileşenler de önemli, ama tüm sistemlerde HDD yerine SSD kullanırsan bariz fark olur, oyun açılış süresine kadar etkiler
En çok merak ettiğim şey oyunların veya photoshop, autocad gibi büyük programların kurulum sürelerine etki eder mi yoksa bu süreleri veya kurulum hızları program üreticileri mi belirliyor?Mesela ben geçenlerde CS:GO yükledim nerdeyse kurulumu bir saat sürdü.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
En çok merak ettiğim şey oyunların veya photoshop, autocad gibi büyük programların kurulum sürelerine etki eder mi yoksa bu süreleri veya kurulum hızları program üreticileri mi belirliyor?Mesela ben geçenlerde CS:GO yükledim nerdeyse kurulumu bir saat sürdü.
hddnin performansina bagli o konu. disk performansiz max 100dur. 40-50 alir 40-50 yazar. ama baska diskten baska diske kurarsin 90 ile kurarsin 2 kat hizlanir. ssd bu konuda 3 kata kadar daha hizli kaliyo.

• Beğen
Tepkiler: panorama_ömer16

Üst Alt