Windows 10 Rezervasyon İşlemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
kısaca bildiklerimi toparlayayım,

1- win7, win8, win 8,1 kullanıcıları 1 yıl boyunca ücretsiz olarak win10 a terfi edebilecekler, bu 1 yıllığına verilmiş bir hak, yüklemeyenler daha sonra ücretli olarak edinebilecekler şuan için bu ücret yanlışım yoksa 119 dolar.
2-mevcut işletim sistemleri orijinal olmayanlarda(win7,8,8.1 ama benim aklımda emin olmamakla birlikte ) win10 a ücretsiz terfi edebilecekler. orijinal win i olmayanlarında yükseltebileceği kesin sadece tam emin olamadığım benim aklımda kalan kaçak win7-8,8.1 kullananların windows insidera kayıt olmaları durumunda bu hakkı elde edecekleri idi. yani ne şekilde olduğunu tam bilmiyorum.
3-şuanki yapı önceki yapılara kullanılabilir durumda ama cihazdan cihaza donanımları tanımıyor gibi bir sorunlardan bahsediliyordu, dün bu sorunlar için hemen güncelleme geldi ve ayrıca bir üst yapı da bir kaç güne kalmaz yayınlanacak. şuan son derece kullanılabilir durumda.

Şahsi fikrim;

özellikle orijinal win kullanmayanları insidera kayıt olup, win10 u update ederek yüklemeleri. yanlışım olmasın ama iso dosya boyutu update e oranla oldukça büyük diye aklımda kaldı, ayrıca update ederek teferruatla uğraşmıyorsunuz.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
banada geldide mail tıkladım bende e-posta adresi falan istemedi neden olur bu orjinal w8.1 kullanıyorum :hmmm

mhmtkrtp

mhmtkrtp

Üye
1. Ben şuan reserve yapmasam güncellemeyi yine istediğim zaman alabilir miyim? (benim anladığım mail adresi ile resizerve yapanlara öncelik verilecek şeklinde)
2. Bilgisayarı aldığımda w7 yüklü idi w8,1e yükselttim. Ama bir defa format attığımda yine w7 ile başlayıp yine w8.1 e yükseltmem gerekti. Bu güncelle için de aynı şey söz konusu mu?
Yani her format attığımızda w7 ile başlayıp tek tek güncelleme mi yapmak zorundayız?

Son düzenleme:
okankayci

okankayci

Üye
    Konu Sahibi
Evet kısıtlamalı olacak biraz.
kısıtlamalı derken :)
1. Ben şuan reserve yapmasam güncellemeyi yine istediğim zaman alabilir miyim? (benim anladığım mail adresi ile resizerve yapanlara öncelik verilecek şeklinde)
2. Bilgisayarı aldığımda w7 yüklü idi w8,1e yükselttim. Ama bir defa format attığımda yine w7 ile başlayıp yine w8.1 e yükseltmem gerekti. Bu güncelle için de aynı şey söz konusu mu?
Yani her format attığımızda w7 ile başlayıp tek tek güncelleme mi yapmak zorundayız?
istedıgın zaman zaman yuklemeyı baslatabılırsn :)

mhmtkrtp

mhmtkrtp

Üye
hayır cunku windows 7 içinde yukseltme olacak :)
Okan yalnış anladın heralde. Ben geçen w8.1 yüklü bilgisayarıma format attığımda bilgisayar w7 ile başladı, sonra w8.1 e yükselttim. Şimdi bu w10 güncellemesini yaptım farzet sonra da format attım diyelim. Bilgisayar w7 ile mi başlayacak?
Eğer öyle olacaksa format atmak da baya uzun bir iş olacak. Önce w8.1 yüklemem lazım sonra da w10 nu.

okankayci

okankayci

Üye
    Konu Sahibi
Okan yalnış anladın heralde. Ben geçen w8.1 yüklü bilgisayarıma format attığımda bilgisayar w7 ile başladı, sonra w8.1 e yükselttim. Şimdi bu w10 güncellemesini yaptım farzet sonra da format attım diyelim. Bilgisayar w7 ile mi başlayacak?
Eğer öyle olacaksa format atmak da baya uzun bir iş olacak. Önce w8.1 yüklemem lazım sonra da w10 nu.
işte bnde dedım ya diğelim format attın win7 yuklendı ordan dırekt win10a updata olur 8 yuklemek zorunda kalmazsın :)

• Beğen
Tepkiler: mhmtkrtp
mhmtkrtp

mhmtkrtp

Üye
Ben yalnış anlamışım sağol :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Arkadaşlar,
  • şu anki haliyle bilgisayara Windows 10 fazla sorun çıkarmadan yüklenebilecek durumda mı?
  • Bir de donanımları tanımasıyla ilgili sorun çıkıyor mu?
  • Sıfır kurulum mu yapmak en iyisi, yoksa windows 8.1 üzerine mi yüklemek iyi..(Çünkü kişiselleştirilmiş uygulamalarım var, onları tekrar çalışmaya hazır hale getirmek epey zamanımı alacak)

okankayci

okankayci

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar,
  • şu anki haliyle bilgisayara Windows 10 fazla sorun çıkarmadan yüklenebilecek durumda mı?
  • Bir de donanımları tanımasıyla ilgili sorun çıkıyor mu?
  • Sıfır kurulum mu yapmak en iyisi, yoksa windows 8.1 üzerine mi yüklemek iyi..(Çünkü kişiselleştirilmiş uygulamalarım var, onları tekrar çalışmaya hazır hale getirmek epey zamanımı alacak)
1.final sürümü oldugu ıcın sorun olmaz olsada hallederler guncellemeyle
2.hayır olmaz
3. kısısel tercıh sılınmesn ıstersn guncelleme olarak yuklersn yok sorun olmazsa sıfır kurulumda yapabılırsn :)

Murat Alper

Murat Alper

Üye
2.hayır olmaz
3. kısısel tercıh sılınmesn ıstersn guncelleme olarak yuklersn yok sorun olmazsa sıfır kurulumda yapabılırsn :)
bir şey soracaktımda ben rezerve için tıkladımda e-posta adresimi falan istemediler kayıt için birde güncellemeler kısmına baktığımda ise 29 temmuz diye bir yazı göremedim nedense orjinal 8.1 kullanıyorum nedense bunların hiçbiri yok bende

okankayci

okankayci

Üye
    Konu Sahibi
bir şey soracaktımda ben rezerve için tıkladımda e-posta adresimi falan istemediler kayıt için birde güncellemeler kısmına baktığımda ise 29 temmuz diye bir yazı göremedim nedense orjinal 8.1 kullanıyorum nedense bunların hiçbiri yok bende
bir kac saat sonra guncelleme bolumune bak bakalım bısey degısıckmı baska bı bılgım yok malesef :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
2.hayır olmaz
Tesekkur ederim.
Windows 10 mobile ile ilgilenmem ve daha iyi sürümlerin gelmesini bekleme niyetimden dolayı bu konudan uzak durmuştum.

okankayci

okankayci

Üye
    Konu Sahibi
Tesekkur ederim.
Windows 10 mobile ile ilgilenmem ve daha iyi sürümlerin gelmesini bekleme niyetimden dolayı bu konudan uzak durmuştum.
wp kullanıyosn sanırım nasıl snce guncelleme durumu yenı telefon alcam bnde bır zamanlar cok ıstemıstım l930 ama sonra androidmı alsm dıye dusundum :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
wp kullanıyosn sanırım nasıl snce guncelleme durumu yenı telefon alcam bnde bır zamanlar cok ıstemıstım l930 ama sonra androidmı alsm dıye dusundum :)
Ben uygulama da yazdığım için ve yazılım diline yatkın olduğum için mi yoksa farklı nedenlerle mi bilmem Wphone kullanıyorum.
Keşke almasaydım diye hiç pişmanlığım olmadı.
Güncelleme durumu çok iyi. Araştır incele, zevk ve kullanım alışkanlıklarına göre alımını yap.
önümüzdeki günlerde Türkiye ye Lumia 640 XL gelecek onu da bekleyebilirsin.
Burada gördüğüm kadarı ile bu model çok beğeniliyor.

okankayci

okankayci

Üye
    Konu Sahibi
Ben uygulama da yazdığım için ve yazılım diline yatkın olduğum için mi yoksa farklı nedenlerle mi bilmem Wphone kullanıyorum.
Keşke almasaydım diye hiç pişmanlığım olmadı.
Güncelleme durumu çok iyi. Araştır incele, zevk ve kullanım alışkanlıklarına göre alımını yap.
önümüzdeki günlerde Türkiye ye Lumia 640 XL gelecek onu da bekleyebilirsin.
Burada gördüğüm kadarı ile bu model çok beğeniliyor.
özelden konusalımmı yazdım sana :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
kısıtlamalı derken :)

istedıgın zaman zaman yuklemeyı baslatabılırsn :)
Kısıtlama şöyle olacak masaüstü arka planı değiştirme gibi birçok özellik kullanılamayacak. Sağ alt tarafta ürün anahtarı girişi yapılmamış korsan lisanslar gibi Windows 10 build xxxx gibi bir yazı olacak vs vs :)

kaganakbdk

kaganakbdk

Üye
Bende orjinal windows 7 var. Tum güncellemeleri yaptıktan sonra mı bu çıkacak

Üst Alt