Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
O sağa sola kaydırarak uygulamalara giriş yapmak isteyenler var ya!... Çağırun hepsini gelsinler :ehe

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Sanırım bir konsept tasarım.
Hoş düşünülmüş.
İnşallah böyle geliştirmeler yaparlar ileride.
Gerçi Gabe'de zaman içinde yapılacak değişiklikleri anlatmak için pek çok twit gerekeceğini belirtmiş twitterda :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sanırım bir konsept tasarım.
Hoş düşünülmüş.
İnşallah böyle geliştirmeler yaparlar ileride.
Gerçi Gabe'de zaman içinde yapılacak değişiklikleri anlatmak için pek çok twit gerekeceğini belirtmiş twitterda :kıskıs:
Benim tahminim bu konsept çalışmada olduğu gibi kilit ekranından çeşitli uygulamalara geçişin olduğu bir kilit ekranı uygulamasının geleceği yönünde. Zaten Microsoft Echo Lock Screen'i bu yüzden satın aldı.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve ceza87
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Benim tahminim bu konsept çalışmada olduğu gibi kilit ekranından çeşitli uygulamalara geçişin olduğu bir kilit ekranı uygulamasının geleceği yönünde. Zaten Microsoft Echo Lock Screen'i bu yüzden satın aldı.

Zaten Gabe'in twiti de önümüzdeki dönemde arayüz deneyimi üzerinde çok sayıda değişikliğin planlandığını gösteriyor.
Ancak bu ne kadar sürede gerçekleşecek, ne zaman verilecek bilemiyorum.

Bilgilendirme editi:
Bu arada twitteki teknik ayrıntıya dikkat çekelim.
UI ile UX farklı şeylerdir.
Gabe verdiği cevapta UI'e değinmeyip UX demiş.

Bu şu anlama geliyor.
Tasarımsal olarak öyle köklü bir değişiklik olmayacak.
Sadece tasarımdan alınan kullanım deneyimi artırılacak.
Yani hız, kullanışlılık, konfor ve pratiklik artırılacak.
Yani Ali Kemal'in bahsettiği gibi bu örneğin kullanıcının işlerini kolaylaştıran bir kilit ekranı olabilir.
Yada sistem içinde uygulamalar arasındaki geçiş yahut entegrasyonun artırılması olabilir.
Uygulama arayüzlerinin kullanıcı konforunu artıracak şekilde kozmetik olarak iyileştirilmesi olabilir.

Ancak olayın içine UI'yi katarsanız, arayüzün değiştirilmesi anlamına gelir ki bu sistemin özünden uzaklaşması yada tamamen farklı bir yapıya bürünmesi sonucunu doğurur.
Örneğin Live Tile'lar yerine Android'deki gibi bir simge düzeni getirilmesi UI değişikliğini simgeler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve suyunsesi
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
O sağa sola kaydırarak uygulamalara giriş yapmak isteyenler var ya!... Çağırun hepsini gelsinler :ehe

Lumialardaki ana ekranımız karelere bölünmüş diye telefonun ve hatta uygulamaların içindeki herşey kare şeklinde mi olmak zorunda? Mesela Documants klasörünün ikonunda belge ikonu olamaz mı? Müzikte nota ikonu, Personal klasöründe kişi ikonu, Picture klasöründe resim ikonu, Videos klasöründe video ikonu vs. olamaz mı? Neden sürekli tek renk sade bir kare ikonumuz var?

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Lumialardaki ana ekranımız karelere bölünmüş diye telefonun ve hatta uygulamaların içindeki herşey kare şeklinde mi olmak zorunda? Mesela Documants klasörünün ikonunda belge ikonu olamaz mı? Müzikte nota ikonu, Personal klasöründe kişi ikonu, Picture klasöründe resim ikonu, Videos klasöründe video ikonu vs. olamaz mı? Neden sürekli tek renk sade bir kare ikonumuz var?
Söylediğiniz şekilde olur ise kutucuk tek bir görüntü ile kategorize edilmiş olur.
buradaki asıl önemli olan nokta kutucukların şekilden şekile, halden hale dönmesine fırsat veren yapısal değişikliktir.
Şöyle olabilir mi = kutucuk canlı kutucuk özelliği pasif iken neyi temsil ediyor ise o'nun resmini taşısın denilebilir. Tabi bu olur, o zaman da canlı kutucuk özelliğinden yoksun olmuş olur.
Kutucuğun hareket kabiliyeti, verdiği mesajlar MS'nin ona biçtiği rol çerçevesinde, yazılımcıların bu biçilen role göre kod yazma becerisi ve kabiliyetiyle şekillenecektir..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
emz

emz

Üye
Eurodam desteği hala yok demi ben bağlayamadım üniversitede internete. Hayır normal wifi var kullanıcı adı şifre giriyorum onu da kabul etmiyor bağlanılamadı diyor. Bir sürü kişiye denettim sorun telefonda. Bide sd kartı dosya gezgini tanımıyor çok ilginç. Uygulamalar kaydetme ayarı vs sd kart kısmı yok. Eski dosyalar uygulaması görüyor ama :S

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Söylediğiniz şekilde olur ise kutucuk tek bir görüntü ile kategorize edilmiş olur.
buradaki asıl önemli olan nokta kutucukların şekilden şekile, halden hale dönmesine fırsat veren yapısal değişikliktir.
Şöyle olabilir mi = kutucuk canlı kutucuk özelliği pasif iken neyi temsil ediyor ise o'nun resmini taşısın denilebilir. Tabi bu olur, o zaman da canlı kutucuk özelliğinden yoksun olmuş olur.
Kutucuğun hareket kabiliyeti, verdiği mesajlar MS'nin ona biçtiği rol çerçevesinde, yazılımcıların bu biçilen role göre kod yazma becerisi ve kabiliyetiyle şekillenecektir..

Kutucuğun içine en azından png uzantılı bir ikon resmi koysunlar o da iş görür.
Eurodam desteği hala yok demi ben bağlayamadım üniversitede internete. Hayır normal wifi var kullanıcı adı şifre giriyorum onu da kabul etmiyor bağlanılamadı diyor. Bir sürü kişiye denettim sorun telefonda. Bide sd kartı dosya gezgini tanımıyor çok ilginç. Uygulamalar kaydetme ayarı vs sd kart kısmı yok. Eski dosyalar uygulaması görüyor ama :S

Telefonu sıfırlama ve Sd kartı biçimlendirme zamanın gelmiş bence. Ben dün ikisini de hallettim telefon rahatladı. Yılda bir yapmak lazım bunu.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Kutucuğun içine en azından png uzantılı bir ikon resmi koysunlar o da iş görür.

Telefonu sıfırlama ve Sd kartı biçimlendirme zamanın gelmiş bence. Ben dün ikisini de hallettim telefon rahatladı. Yılda bir yapmak lazım bunu.
Kutucuğun içine küçük bir png elbette konulabilir..
Ancak, bu uygulamaya ve uygulama nedeniyle kutucuk içinde verilecek mesaja göre değişir.
Çünkü, kutucuğun içine yazılacak yazıya sınır getirilmiş olabilir.
Şöyle de olabilir. kutucuk içine farklı ve sırıtmayacak saydam bir renk ile o kutucuğu anlatan bir resim konulabilir.
Pil Tasarrufu uygulamasının kutucuğuna Saydam Pil Resmi gibi..
Doğrusu bu tür ayrıntılar sistemin oturmasından sonra hayata geçirilebilir.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Biz de tam olarak ondan bahsediyoruz.

Öncelikle genel olarak bir çok kullanıcının aşina olmadığı iki deyimi açıklığa kavuşturalım.

UX: User Experience yani Kullanıcı Deneyimi

UI: User Interface yani Kullanıcı ara yüzü, ya da kısaca Ara Yüz

Şimdi Gabriel Aul'un yaptığı açıklamada; mevcutta kullanılan başlarda metro daha sonra modern ara yüz olarak adlandırılan, flat tasarım üstüne kurulu canlı karo ve buna bağlı olarak keskin hatlardan oluşan tasarım korunacak. Fakat Aul'un belirttiği üzere UX ara biriminde bazı değişikler yapılacak. Bunlar ne olabilir? Mesela yukarıdaki konsept görselde olduğu gibi kilit ekranı ya da başlat ekranında kaydırma jestleri ile erişilecek ekstra menülerle kullanım kolaylaştırılması verimliliğin artırılması sağlanacaktır.

Tabi burada bahsettiğimiz olay tasarım ve kodlama. Bu yüzden tam olarak şu özellik gelecek demek mümkün değil. Ha ne zaman gelir derseniz, benim bir tahminim var ama ne kadar gerçekçi olur bilemem.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Kutucuğun içine küçük bir png elbette konulabilir..
Ancak, bu uygulamaya ve uygulama nedeniyle kutucuk içinde verilecek mesaja göre değişir.
Çünkü, kutucuğun içine yazılacak yazıya sınır getirilmiş olabilir.
Şöyle de olabilir. kutucuk içine farklı ve sırıtmayacak saydam bir renk ile o kutucuğu anlatan bir resim konulabilir.
Pil Tasarrufu uygulamasının kutucuğuna Saydam Pil Resmi gibi..
Doğrusu bu tür ayrıntılar sistemin oturmasından sonra hayata geçirilebilir.

Evet aynen öyle ancak bunlar önemli şeyler. Yüz binlerce web sitesinde, binlerce programda, bilgisayarlarda, tabletlerde vs. kullanılan "ikon" kavramını es geçersen işin temeline zıt bişey yapmış olursun. İkon elektronik dünyanın olmazsa olmazıdır. Bir kareyle bir dikdörtgenle koca bir "ikon" dünyasına kafa tutulmaz. Ms bu yanılgıdan vazgeçmeli.

dakamon

dakamon

Üye
Değişiklikler olur da artık bi 3 sene de onlar sürer herhalde. Bu gidişle ben de @bulutsuzgece gibi yapacağım. Gelişene kadar bende başka bir platforma geçebilirim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Değişiklikler olur da artık bi 3 sene de onlar sürer herhalde. Bu gidişle ben de @bulutsuzgece gibi yapacağım. Gelişene kadar bende başka bir platforma geçebilirim.

Ocak ayına kadar oluşacak tabloya göre karar vereceğim.
Gerçekten güzel şeyler olacak gibi duruyor ama bunu çok uzun zamana yayacak gibi olurlarsa, gidip 1-2 yıl sonra dönmek daha mantıklı olur.
Ancak Final sürümüne kadar ilerleme hız kazanırsa Lumia 950XL ile W10M'ye ara vermeden devam.

stockton

Üye
8.1'de Microsoft'un güzel bir kilit ekranı vardı? Ona ne oldu? 10'da kullanamıyor muyuz onu? Yoksa geliştirmeyi mi bıraktılar?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Bence telefon kullanımında şöyle bir değişikliğe gidin. Bu güne kadar siyah zemin kullandıysanız açık zemine geçin. Yeni telefon almış gibi oluyor :)
Olur olmasına da, o zaman telefon iyi bir pil canavarına dönüşüyor.
8.1'de Microsoft'un güzel bir kilit ekranı vardı? Ona ne oldu? 10'da kullanamıyor muyuz onu? Yoksa geliştirmeyi mi bıraktılar?
Kilit ekranı @Aybars1979 burada ise ondan sorulur : ) )

• Beğen
Tepkiler: stockton

ArMaGeDdOn_87

Üye
8.1 in tanıtımında büyük bir özellik gibi tanıtıldı ancak hala beta aşamasında :)

• Beğen
Tepkiler: stockton
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Olur olmasına da, o zaman telefon iyi bir pil canavarına dönüşüyor.

Kilit ekranı @Aybars1979 burada ise ondan sorulur : ) )
hiçbir fikrim yok 2 aydır yabancı siteleri vs karıştırmıyorum. hatta burada da sayfa açık kalıyor ama doğru düzgün okuyamıyorum iş yoğunluğundan. birde tabi gelişmeler çok ağır ilerliyor artık sıkmaya başlıyor bekle bekle gelen giden bir şey yok. ama android tarafında ms kilit ekranını 2 ledi. Next lock screen baya güzelleşti son gelen güncellemelerle diğerini yükleyip denemedim açıkçası. Yalnız anlaşılan bizim kilit ekranı öncelikli olarak android tarafındaki next lock screen in değişik bir versiyonu olacakmış gibi duruyor. pek çok yönden andırıyorlar birbirini. next lock screen baya kullanışlı ve pratik bir şey ama bizdeki dediğim gibi çok yavaş ilerliyor. Sanırım android tarafındaki testbed olarak kullanılıyor. Oradaki deneyimler bu tarafa aktarılacakmış gibi me geliyor. Buna cevabı en güzel gabe ile iletişim kurmayı başaran verir bence durumu net olarak anca o biliyordur. Yakın zamanda bir değişiklik olacağını düşünmüyorum ben kilit ekranında.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, maydinmaydin ve bozkirdangelen

stockton

Üye
8.1 in tanıtımında büyük bir özellik gibi tanıtıldı ancak hala beta aşamasında :)
Klasik olandan güzeldi ama! Keşke onu kullanabilsek. Bir de benim önceden kilit ekranımdaki görüntüler hava durumuna göre değişiyordu, son 3-4 yapıdır öyle olmuyor. Bunu ayarlayabileceğimiz bir yer var mı?

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Klasik olandan güzeldi ama! Keşke onu kullanabilsek. Bir de benim önceden kilit ekranımdaki görüntüler hava durumuna göre değişiyordu, son 3-4 yapıdır öyle olmuyor. Bunu ayarlayabileceğimiz bir yer var mı?
hava durumu uygulamasını kilit ekrqanı olarak ayarlamanız lazım wp10 da şuan ayarlanıyormu bilgim yok bir deneyin. belki oluyordur. ben bing resimleri tercih ettiğim için hiç değiştirmedim. (ama sanırım olmuyor çünküğ eskiden havadurumu uygulamasını ilk açınca kilit ekranı olarak ayarlansınmı diye soruyordu şimdi hiç şuanki uygulamda hiç rastlamadım o soruya.

dakamon

dakamon

Üye
Ocak ayına kadar oluşacak tabloya göre karar vereceğim.
Gerçekten güzel şeyler olacak gibi duruyor ama bunu çok uzun zamana yayacak gibi olurlarsa, gidip 1-2 yıl sonra dönmek daha mantıklı olur.
Ancak Final sürümüne kadar ilerleme hız kazanırsa Lumia 950XL ile W10M'ye ara vermeden devam.
Ben ocak ayına kadar bir şey olacağını hiç düşünmüyorum. Ocak ayında anca bizim ülkeye dağıtırlar w10 u. Oda kesin değil. Bakarsın gecikir. E zaten şu an insider ile deniyoruz farklı ne gelebilecek ki. Kendileri de söyledi Ux değişimi olacak. Öyle ses getirecek şeyler olmayacak. Şimdi bir şey dicem birilerinin damarına basmış olcam aslında kendi damarıma da basmış olcam ama dünyadaki birçok editörün dediği gibi sanırım MS mobil işletim sistemi trenini çoktan kaçırdı.

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87 ve maydinmaydin

Üst Alt