Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

zbahadir

Üye
MS gider ayak reklam pşinde olabilir. Muhtemelen WP 10 çıkarken dikkatleri üzerinde çekmeye çalışıyor. Sonra Cortana hamlesini geri çekebilir de. MS her zaman ne yapacağı belli olmayan arada sözünde durmayan bir firma olduğunu herkes biliyor.

• Beğen
Tepkiler: braayn ve StartTheGame

kayahan35

kayahan35

Üye
Skype, office, here uygulamaları sadece windowsa özel olması daha iyi olmaz mı ? Zaten doğru dürüst bir şey yok mağazada sürekli arkadaşlarıma rezil olmaktan bıktım mağaza konusunda

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
StartTheGame

StartTheGame

Üye
Arkadaşlar Windows Phone 10 a gelen özellikler nedir şuana kadar yazabilecek var mı yada video olarak atabilecek tamamen güncellemeler ile gelen özellikler

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bekleyip göreceğiz

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
arkdaşlar ms yazılım şirketi her yazılımı diğer platformalara tam manayasıyla vermesi çok normal birşey verıorda verecekte sizin bu beklentılerınınız çok saçma bence daha bu nekı ben daha bikaç ozel şeyide beklıorum ms den ozelıkle klavye tahmını ve keyboardı :D ne yani ayran içtik ayrımı dustuk andro kullanıoz dıe cortanadan mahrummu kalalım applemı sandınız msyi :D

ArMaGeDdOn_87

Üye
Zaten Project Einstein'ın sonunda tüm sistemlere açılacak. Yani onlara düşük zekalı olarak gelmeyecek.
Biz sonraki sürümü kullanırken, onlara öncekini verme gibi bir durum söz konusu değil.
Biz yeni sürüm kullanırken, aynı cortana bağımsız bir mağaza uygulaması olarak onların sistemine de gelecek.

Sonuç olarak benim demek istediğim şu; belli bir rekabetçi paya ulaşmadan tutup kendine has en güzel özellikleri sektörün hakimi durumundaki sistemlere verirsen büyüyemeden kendi ipini çekmiş olursun. İnsanlar zaten WP almak için kendine neden ararken, o nedeni de tutup kökünden dinamitlersen kimse WP almaz.
Alışkanlıkları kırmak zordur.
Adam iOS yada Android kullanıyor yıllardır. Akıcı olsun olmasın, aradığı hemen her şey de mağazada var.
Sen tutup Cortana'yı da adama verirsen, daha WP'yi niye düşünsün ki?
Belki Cortana ve onun üstün kabiliyetleri bile insanları WP'ye çekmeye yetecek başlı başına bir faktörken, sırf bütün sistemlerde servis ve uygulamalarım bulunsun diye kendi sistemini böylesine yok etmene gerek yok.

Haa desen ki pazar payı: Android: %40 / iOS: %30 / WP:%30...
O zaman anlarım.
Ortada kaybedeceğin çok bir şey olmaz.
Çünkü diğer sistemlerle zaten başa baş durumdasındır.
Oralara ücretli olarak sunar ekstradan gelir elde edersin.

Ama daha dış kapının mandalı durumdayken, varını yoğunu ve kendine özel şeyleri karşı tarafa verirsen, bu düpedüz intihar olur.
Microsoft, Project Einstein dönemine kadar "ben pazarı ele geçirmiş olacağım" gibi iddialı bir düşünce içindeyse bilemem tabi(!)
tarafsız düşünme diye buna denir ama hala bazı kişiler aynı kafada :)

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Skype, office, here uygulamaları sadece windowsa özel olması daha iyi olmaz mı ? Zaten doğru dürüst bir şey yok mağazada sürekli arkadaşlarıma rezil olmaktan bıktım mağaza konusunda

Skype here ve office uygulamalarının işlevini görecek bir çok uygulama var androidde çekse sırf bunlar için kaç kullanıcı gelir ki ?

bayon

Üye
arkdaşlar ms yazılım şirketi her yazılımı diğer platformalara tam manayasıyla vermesi çok normal birşey verıorda verecekte sizin bu beklentılerınınız çok saçma bence daha bu nekı ben daha bikaç ozel şeyide beklıorum ms den ozelıkle klavye tahmını ve keyboardı :D ne yani ayran içtik ayrımı dustuk andro kullanıoz dıe cortanadan mahrummu kalalım applemı sandınız msyi :D
yani wp nin hiç bir ayrıcalığı kalmıyo bu durumda tabiki yapmamalı. biliyosunuz ki android kullanan kişiler wp yi ezmek için surekli birşeyler soyluyorlar o yok bu yok diye sizce bu durum hoş mu. gonul isterdi her platformdaki ozellikler aynı olsaydı da kullanıcıların ttercihine kalsaydı telefonlar ama maalsef zor.
ve şunuda eklemek istiyorum neden google search dan başka google uygulaması yok. hiç adil değil bu durum şuan çok sinirlendim :D

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Bir de ios ve androiddeki cortana Windows Phonedaki cortanadan daha iyi olursa o zaman görün siz curcunayı :)

Herkes biliyodur android geliştiricilerin wp yada ios'tan çok daha fazla olduğunu.buda onlara verilecek olan uygulamaların bizimkinden daha iyi olacağının açıkça bir göstergesidir.ayrıca uygulama erişimleri daha fazla ve daha iyi geiştirilebileceğini söylememe gerek yok sanırım.acaba 1020'yi satıp zenfone zoom mu alsamm???

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Bende yavaş yavaş sony'lere doğru gözüm kayıyor. Kendi kullanıcısı umurunda olmayan firmayla işim olmaz ms benim için bitmiştir ve bunu sadece cortana yüzünden demiyorum. Artık yavaş yavaş (BENCE) batan balık teknesinden doğru düzgün gemiye binme zamanı geldi.

• Beğen
Tepkiler: RetaXter
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
1520 kullanıcısı olarak gelecek nesil Note telefonları bekliyorum. Bu cortana işi canımı sıktı

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Bende Nokia Lumia kullanıcısıyım Sony Xperia Z2 yada Z3 e geçerim eğer ekstra bir özelliğimiz yoksa... Yada en kötüsünden iPhpne 5/5s

emz

emz

Üye
@papakudioflu @bulutsuzgece @Sensation
Abilerim ellemeyeyim dedim falan ama şimdi ortalık ciddi manada fena karıştı. Hani bana kalırsa da tüm arkadaşlarım haklı. Eğer bizim için değer verip bize özel bazı şeyleri vermeyecekse ne anlamı var da biz burada bu kadar sefalet çektik? Zamanında hesap makinesi kullandık resmen. Sadece black ve öncesine gitmek yeterli bunun için. Tamam ali abi yazmışsın tam sürüm olmaz diye falan ama demo bile %50 içerse benim umurumda olmaz geçerim diğerlerine. Bu yöntemle sadece bizi kaybedecek. Daha bir NOKİA ortada yok dua etsinler. Birde başlarına o çıktımı çok net yazıyorum kullanıcıların en az yarısı gidecek çünkü herkes wp değil NOKİA diye aldı bu telefonları. Ama sistemi beğenen kalır ki o da bilinçli kullanıcı kesimi %40. Abi bu konuyu ms tarafına bildirin bu açısıyla da. Bence bunu göze alamazlar. Ha alıyorlarsa da eyvallah der en iyisinden bir telefon buluruz kendimize. Şu an yarıdan çoğu gerçekse bu durum en kısa sürede geçecektir. Hani bu konuyu bir netleştirelim lütfen. Yoksa olan onlara olur :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, kaygisiz43, wpfurkan ve 5 diğerleri
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Birde bu mesele başka ülkeler de böyle yankı uyandırdı mı acaba,yoksa bizlerin bu tepkisi çok duygusal oluşumuzdan mı merak ettim :)

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
StartTheGame

StartTheGame

Üye
Abi valla dakika düşünmem bırakırım Windows Phone u bidahada kullanmam önermemde cidden ben şuana kadar Lumia ya nerden baksanız en az 10-11 kullanıcı kazandırdım 30-40 kullanıcı kaybettiririm onlar için az mı? Evet az fakat istatistiklere göre fazla bir sayı bu ki zaten benim gibi 9-10 kişi çıksa yeter yani wp a

braayn

braayn

Üye
Bu haber karşısında bende bu durumdan hoşnut değilim bir çok arkadaş gibi bende erken celallendim ve eminim diğer ülkelerde de wp kullanıcıları bu şekilde tepki vermişlerdir.Herkesin ağzında hemen bırakırım var.Şimdi wp 10 Final geldiğine ve gelirken beraberinde getireceği özellikleri gördüğümuzde eminim herkesin bu haber karşısında bırakırıp wp'yi demesi değişebilir.Aynı şekilde gelecek yeni özellikler ile diğer platformlardan buraya burdan diğer platformlara geçişler su gibi olacaktır şeffaf ve yağ gibi akışkan.Finalde kim yaptığı doğru ve hatalı kararlarla kazanır valla zaman gösterecek belki cortana daha iyisi verilir diğer platformlarla bilinmez ama yada bizden önce onlara Tr dil desteği ile gelir oda bilinmez ama wp 10'a olan inancımızı şuanda yitirmeyip bekleyelim ...Belli mi olur bizde hey cortana aktif olarak sürekli çalışırken onlarda sürekli tuşa basmak gerekebilir ozaman bizde sultan cortana onlarda ezik cortana olur. :)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve ogzhnoTr

mzcoools

Üye
Bunun için bir forum veya geri bildirim tarzı birşey yapılsa ve bu durumdan hoşnutsuzluğumuz belirtilirse daha iyi olur sonuçta cortana özel olarak kalmalı

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bence tam tersi olur bu gidişle. Fragman gibi olacak diyorsun abi ama office'in fragmanı bizde filmi öbür sistemlerde. Office'den başlayıp bütün ms uygulamaları android ve ios'de daha iyi olduğunu göze alırsak ms'nin wp'ye pek önem vermediği anlaşılıyor. Evet W10 ile benzer özelliklerde uygulamalar gelecek ama W10 hani nerde? Daha çooook var gelmesine ve android ile ios için çoktan çıkmış uygulamalar daha neyin olayını yaşıyoruz?
Kendi Livelockscreen uygulamasını hiç doğru dürüst güncellemeden yarım yamalak bırakan ve androiddeki next launcheri ikide bir güncelleyen firma ms. Kaç senedir doğru dürüst müzik uygulaması yazmayan ve 12 yaşındaki çocukların yaptığı uygulamalara kıyas daha kötü uygulama(kendi sistemi için) yapan firma ms.
Here ayrıcalığını kaybettiren ve mixradio'yu satan firma ms. Şimdide sıra cortanada.
Wp 40% pazar payı olsa neyse ama 3% civarında dolaşırken sistemin kendine has uygulamalarını ve özelliklerini yola saçar gibi daha iyi şekilde başka sistemlere dağıtırsa W11'de mobil cihazlar diye bir şey kalmaz. Androide wp launcher çıkartır keyfine bakar bizde keriz gibi ortada kalırız.
katılıyorum daha doğru düzgün bir kilit ekranımız yokken ms android için süper bir kilit ekranı yapıyor, bizimki dükkan kepengi gibi. kendi sistemine üvey evlat muamelesinden başka bir şey diil saçmalık resmen. her türlü imkanın var al zararı göze, maliyetine süper cihaz sat biraz ortalıkta görünsün telefonların otomatikman artacak zaten kullanıcı sayın. ms bu telefon işini beceremiyecek gibime geliyor. yine eline yüzüne bulaştıracak. ha bi ihtimal çok büyük bir şeyin peşinde ama biz göremiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan
pirenuri

pirenuri

Üye
Arkadaşlar bence Windows Phone dan sonra androide geçmeyin beğenmezsiniz. Tatmin etmez sizi bence Windows Phone un stabilliğğne alışmış ve telefonunu değiştirmek isteyen birisi için en iyi os İOS

• Beğen
Tepkiler: Aytaç-01

Üst Alt