s.a kolay gelsin hepinize 520 windows 10 yükliyim dedim ama çarklar dönüyor reset atıyor tekrar açılıyo çarklar dönüyo reset atıyo hep böyle nasıl düzeltirim
BİLGİSAYARI TELEFONU GÖRMEYENLER, SÜREKLİ ÇARKLARIN ÇIKTIĞI VE RESET ATILDIĞI,ÜZGÜN YÜZÜN ÇIKTIĞI DURUMLAR, 8.1 E GERİ DÖNEMEYENLER İŞTE ÇÖZÜM:
bir çok konuşmada dikkatimi çekmişti ama ilgilenmemiştim ta ki başıma gelene kadar. win 10 yüklediğim telefonum bu sabah brick oldu. sürekli çark çıkıyor ve reset atıyordu. nokia care suite ve lumia recovery tools ile kurtarmaya çaılştım ama olmadı. sonunda başardım. işte yöntem:
1. bilgisayarınızda denetim masasına girerek program ekle kaldırdan yayımcısı nokia olan tüm uygulama ve sürücüleri kaldırın. ayrıca yayımcısı nokia olmayan winusb driver gibi tüm usb bağlantı noktası driverlarını kaldırın. sakın aygıt yöneticisinden yapmayın. program ekle kaldırdan yapın. bu iş için uninstall programı da kullanabilirsiniz. ben kullanmadım.
2. bu kaldırma işleminde eğer yüklü ise nokia care suite ve lumia recovery tools programlarını da kaldırın. yani kısacası bilgisayarda nokia ile ilgili hiç birşey kalmayacak.
3. ccleaner ile kayıt defteri taraması yaparak tüm artık dosyaları temizleyin.
4. bilgisayarı yeniden başlatın
5. vereceğim linkten son sürüm nokia care suite programını indirin
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
6. programı yönetici olarak çalıştırarak kurun.
DİKKAT: kurulum sırasında birçok sürücü yüklenecek. gerekli olan tüm sürücüler yüklenecek. kurulumun herhangi bir aşamasında bu sürücü daha önce kurulmuştur uyarısı alırsanız en başta kaldırmadığınız bir sürücü vardır ve her şeyi en baştan yapmanız gerekir.
7. kurulum bittikten sonra navifirm ile gerekli romu indirip yüklemeyin yapabilirsiniz. bunun nasıl yapılacağı google amcadan öğrenebilirsiniz.
NOT: bu aşamadan sonra lumia recovery tool programının kurulup kurulmaması hakkında birşey söyleyemem. ben kurmadım gerek de yok.