llakin1907
Üye
-
Konu Sahibi
-
win3.1 ve win95 5800 da !
BUNU DA BAŞARDIK !, ARTIK 5800IMIZDA WINDOWS 3.1 VE WINDOWS 95 İ KURUP ÇALIŞTIRABİLECEĞİZ !
*BU KONUYU HAZIRLAMAK İÇİN SARFETTİĞİM EMEĞİ DÜŞÜNÜN VE SÖMÜRÜP GİTMEYİN !
*BİZZAT KENDİM ARAŞTIRDIM,DENEDİM,UĞRAŞTIM,BAŞARDIM VE PAYLAŞIYORUM...
*5800IMDA ÇALIŞTIRDIM VE SORUN YAŞAMADIM ŞU ANA KADAR TELEFONUN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ FAKAT SİZ SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ LÜTFEN TÜM SORUMLULUĞUN KENDİNİZE AİT OLDUĞUNU BİLEREK HAREKET EDİN.
Evet arkadaşlar başlıyoruz;
ilk olarak win3.1 i kuracak ve ekran yapacağız
aşağıdaki iki dosyayı indirin.
DOSBox_s60.rar klasöründeki tüm install dosyalarını telefonumuzun ''telefon hafızası'' bölümüne kuruyoruz.
dosbox.sisx i ise memory carda kuruyoruz
win31en.rar klasöründeki tüm dosyaları telefonumuzun hafıza kartındaki data klasörüne kopyalıyoruz.
sonra dosbox ı çalıştırıyoruz göreceğiniz gibi çok küçük bir ekranda çalışacak win3.1 fakat biz tam ekran istiyoruz bunun için;
(LİNK YENİLENDİ)
verdiğim dosyanın içindeki dosbox.conf dosyasını memory carddaki data klasörüne atıyoruz değiştirilsin mi sorusuna evet diyoruz,sonra verdiğim diğer kurulumu kuruyoruz ve şimdi dosbox ı çalıştırıp win 3.1 i tam ekranda ve dokunmatik mouse kontrolüyle kullanabiliriz !
NOT:win 3.1 i kurmadan win 95 i kurmaya çalışmayın dediklerimi sırasıyla yapın...
windows 95 kurulumu:
öncelikle aşağıdaki dosyayı indirin.
dosyanın içindeki dosbox.conf ve mapper.txt yi E:\data\ ya atıyoruz,ve ''dos'' adlı dosyayı da memory carda olduğu gibi atıyoruz.Ayrıca verdiğim linkteki dosyada 1 den 8 e kadar kurulum dosyaları var onları sırayla kuruyoruz.Şimdi dosbox ı açıp otomatik olarak win.95 in yüklenmesini bekliyoruz ve yaklaşık 5 6 dakika sonra win95 i kurmuş olacaksınız...
yukarıdakiler win 3.1 den
(fotolar kalitesiz çünkü 6630 dan çektim)
bunlarda win95
not: mouse duyarlılığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz;
*BU KONUYU HAZIRLAMAK İÇİN SARFETTİĞİM EMEĞİ DÜŞÜNÜN VE SÖMÜRÜP GİTMEYİN !
*BİZZAT KENDİM ARAŞTIRDIM,DENEDİM,UĞRAŞTIM,BAŞARDIM VE PAYLAŞIYORUM...
*5800IMDA ÇALIŞTIRDIM VE SORUN YAŞAMADIM ŞU ANA KADAR TELEFONUN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ FAKAT SİZ SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ LÜTFEN TÜM SORUMLULUĞUN KENDİNİZE AİT OLDUĞUNU BİLEREK HAREKET EDİN.
Evet arkadaşlar başlıyoruz;
ilk olarak win3.1 i kuracak ve ekran yapacağız
aşağıdaki iki dosyayı indirin.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
DOSBox_s60.rar klasöründeki tüm install dosyalarını telefonumuzun ''telefon hafızası'' bölümüne kuruyoruz.
dosbox.sisx i ise memory carda kuruyoruz
win31en.rar klasöründeki tüm dosyaları telefonumuzun hafıza kartındaki data klasörüne kopyalıyoruz.
sonra dosbox ı çalıştırıyoruz göreceğiniz gibi çok küçük bir ekranda çalışacak win3.1 fakat biz tam ekran istiyoruz bunun için;
(LİNK YENİLENDİ)
verdiğim dosyanın içindeki dosbox.conf dosyasını memory carddaki data klasörüne atıyoruz değiştirilsin mi sorusuna evet diyoruz,sonra verdiğim diğer kurulumu kuruyoruz ve şimdi dosbox ı çalıştırıp win 3.1 i tam ekranda ve dokunmatik mouse kontrolüyle kullanabiliriz !
NOT:win 3.1 i kurmadan win 95 i kurmaya çalışmayın dediklerimi sırasıyla yapın...
windows 95 kurulumu:
öncelikle aşağıdaki dosyayı indirin.
dosyanın içindeki dosbox.conf ve mapper.txt yi E:\data\ ya atıyoruz,ve ''dos'' adlı dosyayı da memory carda olduğu gibi atıyoruz.Ayrıca verdiğim linkteki dosyada 1 den 8 e kadar kurulum dosyaları var onları sırayla kuruyoruz.Şimdi dosbox ı açıp otomatik olarak win.95 in yüklenmesini bekliyoruz ve yaklaşık 5 6 dakika sonra win95 i kurmuş olacaksınız...
yukarıdakiler win 3.1 den
(fotolar kalitesiz çünkü 6630 dan çektim)
bunlarda win95
not: mouse duyarlılığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz;
dosbox.conf 'u notepad ile açın ve başlardaki # sensitivity=250 kısmını sayıyı değiştirerek istediğiniz değer yapabilirsiniz...