merhaba arkadaşlar bende Vodafone ile ilgili başımdan geçen son olayı sizlerle paylaşmak istiyorum, 21.05.2010-21.06.2010 tarihleri arasında
--------------- Ekleme ---------------
Merhaba arkadaşlar bende Vodafone ile ilgili başımdan geçen son olayı sizlerle paylaşmak istiyorum, ben yaklaşık 9 yıllık telsim ve son şekliyle Vodafone müşterisiyim ve hemen hemen 5-6 ay önce şu tv’lerdeki meşhur selim beyin palavralarına diyeceğim artık kimse alınmasın ama gerçekten öyle, o palavralara kanıp (Cep Avantaj Her yöne 500dk 55tl ) tarifesine geçiş yaptım, 21.05.2010-21.06.2010 tarihleri arasında dönem fatura borcum 119,50 tl’e nasıl ve ne şekilde şişirildiğini anlatmaya çalışacağım. Haziran ayının 16. gününde cep telefonuma arka arkaya 2 adet mesaj geldi (16.06.2010 tarihi itibariyle cep avantaj her yöne 500dk paketinizden doğan 500dk limitinizin %80 kısmı kullanılmıştır) 5saniye arayla gelen 2. mesaj (16.06.2010 tarihi itibariyle cep avantaj her yöne 500dk paketinizden doğan 500dk limitinizin %100 kısmı kullanılmıştır). Bu mesajların ardından internetten vodafone sitesinden görüşme detaylarıma baktığımda 55tl lik faturam çoktan 115,50 tl’ye kabartılmıştı bile. İlk yaptığım tespitlerime göre haziran ayının 10. ve 11. günü yapmış olduğum iki önemli ve uzun görüşmemin ücrete tabii tutulduğunun fark ettim ve Haziran 16’a kadar yapmış olduğum ufak tefek görüşmeler hariç. Doğal olarak Hemen ardından müşteri hizmetlerini aradım yaklaşık 15dk beklemeden sonra ulaştığım yetkiliye sorunu anlattım ve itirazda bulundum, cevap kelimesi kelimesine aynen şöyleydi : çok itici bir ses tonuyla ( Ferhat bey gelen mesajlarda anlaşılmayacak bir konu yok çok net, diyor ki siz limitinizi artık bitirdiniz diyor, görüşme yaparsanız hesap kesim tarihinin bitimine kadar ücretlendirileceksiniz diyor…..) Peki neden bu limit kontrol mesajları üst üste geldi ve neden bilgilendirme mesajlarının haziranının 16. günü gelmesine rağmen, 10. gününden itibaren benim en ufak bir haberim bile olmadan ücretlendirildiğini öğrenmek istediğimde ise cevap çok manidar’dı... ( Önemli değil Feraht bey önemli olan en son gelen mesajdır, en son gelen mesaj 100% diyorsa artık bitmiş demektir….dk 30krş…. Vodafone.com.tr den kullanıcı adı şifre girerek kontrol edebilirdiniz v.s .vs ) birsürü laf salatası anlayacağınız. Ve o günden itibaren aradan 23 gün geçtikten sonra, 4 kez müşteri hizmetleri ile görüşmemden sonra fatura itirazımla ilgili halen bir neticeye ulaşılamadığını ve nedense her seferinde ayrı bahaneler ve geçiştirici kelimeler sarf ederek, bir türlü tatmin edici bir açıklamada bulunulmadan, sonuçlanması sonunda bana ulaşacaklarını, o zamana kadar mevcut görünen 119,50tl lik faturayı ödememi. Gerek bulunduğunda gelecek aylarda borcumdan düşeceklerini v.s. v.s kafa şişirici içi boş tavsiyeler de bulunulduğunda çıldırasım geliyor, öteki ay benim Vodafon’da kalıcağım ne malum ne hakla benim özgürlüğümü kısıtlarsınız diye boğazlarına yapışmak gelmiyor değil hani, …. Anlicanız arkadaşlar çocuk oğlan’mı yoksa kız’mı halen belli değil. Öyle Televizyonlardaki reklam kokan hareketlere aldanıp sonunda benim gibi mağdur duruma düştüğünüzde, şu meşhur iğne’yi bir tarafınızda hissetmeysiniz diye şimdiden uyarıyorum. Ve ayrıca sakın ve sakın limit doldu uyarı mesaj nasıl olsa gelir diye rahat rahat muhabbete dalıpta sınırı aşmayın, işi sıkı tutun ve görüşme detaylarınızı sürekli vodafone .com.tr den takip edin, gerçi müşteri hizmetleri çağrı merkezi gibi web siteleri’de çok içler acısı bir hizmet kalitesinde bulnmasına rağmen, takipçisi olun yoksa kırmızı gelir çok fena çarpar, onunla da kalmaz kafanızı çarpacak tuğla aramaya başlarsınız demedi demeyin. Arkadaşlar akıllı olun bilinçli tüketin, bana gelince benim Vodafone markasına olan bütün güvenim yok olmuş durumdadır, bunca yıllık müşterileri olarak ilgli yetkililerle yapmış olduğum tüm görüşmelerimin ardından yinede teşekkür etme teveccühünde bulunan biri olarak, bir tek özür bile dilemekten aciz bir anlayışın hizmetine tenezzül etmeyeceğimi, tavrımı ve duruşumu tüm mağdurlar adına sonuna kadar sürdüreceğimi belirtmek istiyorum. Ve bir sonraki adım olarak yapmak istediğim şey şu mullaktaki sorunu çözüp bir an önce elimi kolumu bu muz şirketinden sağ salim kurtarmaktır. İşin acayip yanı bu benim vodafon’a bu güne kadar ödediğim ilk kabarık fatura değildi bu güne kadar hiçbir mesaj veya internet paketi hariç 55 tl ödemiş değilim, ve her seferinde vodafon’dan beklemediğim için sorunu kendimde aramıştım. Ama şimdi suçüstü yakaladım, cebimdeki sinsi fareyi. Ve icap ettiğinde hukuki kanalları kullanmaktan kesinlikle kaçınmayacağım ve geçmişe yönelik her faturayı tek tek didik didik etmekten de asla erinmeyeceğim. çünkü bu mesele bir tek benim meselem değil arkadaşlar benim gibi mağdur durumada bırakılmış olupta sesini çıkaramayan binlerce kişi olduğu düşünülürse, haksız yere devşirilen milyonlarca tl nin sonunda daha fazla kurban yaratmak için, tv reklamlarında Orhan baba veya selim beyin gelirlerinde karşılık bulmasına seyirci kalamayız. Bu bir hak savaşıdır arkadaşlar, yoksa üç beş kuruşla ben zengin de olmam batmam da. Ama olsun diyorum bu güne kadar hep susanlardan ses çıkarmayanlardan olmayacağımızı belirtmek için tavrımı koymuş bulunmaktayım. Devamı gelirse sizlerle paylaşmaya devam edeceğimden emin olabilirsiniz. Bu yazımın haksız bir karalama veya provokasyon olduğunu düşünenler olabilir, 0544 269 54 76 bu benim numaram, bu numaradan bana her an ulaşabilir, elimde tuttuğum ses ve görüntülü kayıtlarını paylaşarak, burada bulunduğum tüm ideaları kelimesi kelimesine, her an ispatlamaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum. bu konuya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Ve ayrıca maxicep yönetimine, böylesine güzel bir topluluğa ön ayak olarak başarılı bir çalışma yürüttükleri için ayrıca teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum. Saygılarımla