Öncelikle Başlat > Çalıştır' a msconfig yazıp Enter tuşuna basınız. Açılan pencereden Başlatma sekmesine gelip tiklerin ya tamamını kaldırın yada kontrol edip isteğiniza baklı olanları kaldırın daha sonra sisteminizi yeniden başlatın. Güncel bir antivirus programı ile kapsamlı bir tarama yapın. Tarama işlemi bittikten sonra sistemi güvenli modda başlatıp sizi rahatsız eden dosyayı silin. Yani bir dosyanın silinme mevzusu yüzünden bukadar problem çıkartması acayip. Hadi bunuda geçtim sırf bu yüzden sisteme format atıp sıfırdan kurmak çok mantıksız. 
[/QUOT
yaw komutan o dediğini de yaptım. olmadı. büyük ihtimalle etkisiz kısayol. ve pc bu sorunu halledemiyor. taşıma, kopyalama, silme, programlar ile silme veya başka bir işlem asla işe yaramıyor. pc de virüs yok ama kasma aşırı şekilde var. ben yapamadım dedim arkadaş yapmış bu işlemleri o da anlayamadı. sadece dosya değil klasör bile silinmiyor. var hesabını sen yap. komutan başına bööyle birşey gelirse tekrar konuşalım. sen nasıl çözeceksin çok merak ediyorum. virüs'ten yanan pc gördüm ama bu da benim başıma ilk geliyor.