Van'da 'iki dilli hayat' başladı !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
ileride isteyip isteyemeyeceğiniz bellimi peki snn için söylemiyorum abi
ama şimdi böe planları olan ileride ne yapar belli değil ben bu türkiye için canını vermiş birçok şehit için yaklaşık haber süresi 45 saniye ama kürt vb kişilerin propagandaları 5 dkkadan uzun yani anlicanız bu ülkede ben ve benim gibi insanlar olduğu sürece bölemezler böldürtmem gerekirse bunun için canımı veririm.

zaza

zaza

Üye
kimse bölemez zaten milyonlarca genç var ve birçok gizli birim

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
o kürtçeyi mecliste savunanların yüzde 90 ı da kürtçe bilmiyor zaten bu ülkedeki lazların,çerkezlerin,manavların,arnavutların ve daha birçok etnik kökeni olan vatandaşlarımızın suçu ne hep aman sevimli görünelim şunlara diyerek bugunlere geldik.Devlet sert davranmalı bunlara karşı gerekirse güç kullanacaksın arkadaş yerim demokratik davranmayı falan acaip ayar oluyorum ya

Senin için hava hoş dilini,tarihini öğreniyosun peki ya ben?? Ben ne tarihim nede dilim hakkında yeterli bilgiye sahibim .Git öğren diceksinm büyük ihtimalle ama bende senle aynı okula gidiyorum ve orda yok! ve İkinci bir mesele köylerimize bile yeni yeni elektirik gelmiş su gelişini ben kendim gördüm yaklaşık 7 sene önce falan köye ziyarete gittigimde gördüm.İşte yatırım ve hizmet olmadıgı için zenginleşemedik ve devlet yardımına ihtiyacımız var bazı arkadaşlar diyorki devlet yardımlarıyla devleti sömüürüyolar.E ne yapalım senin ve benim ortak devletimiz sana daha fazla yatırım yapıyo sen zenginleşiyosun ama bana yapmıyo bu yüzden yardıma ihtiyacım oluyo su bile 7 sene önce gelmişse gerisini, sen düşün okul zaten yok tek katlı bir kulube gibi o yüzden okumak isteyen yatılı okula gidiyo o da her kes yapamıyo bu ve benzeri şeyler var i düşün bu nları sonra kendini bizim yerimize koy bide ben de bölücü falan değilim türkiyeli KÜRDÜm ve her ne olursa olsun gurur duyarım.tıpkı senin türk le duydugun gibi.

aRdiLê

aRdiLê

Üye
    Konu Sahibi
Kürtçe Bilmiyormusun ? Ve senin memleket neresi Van'mı ?

greenmile

greenmile

Üye
Senin için hava hoş dilini,tarihini öğreniyosun peki ya ben?? Ben ne tarihim nede dilim hakkında yeterli bilgiye sahibim .Git öğren diceksinm büyük ihtimalle ama bende senle aynı okula gidiyorum ve orda yok! ve İkinci bir mesele köylerimize bile yeni yeni elektirik gelmiş su gelişini ben kendim gördüm yaklaşık 7 sene önce falan köye ziyarete gittigimde gördüm.İşte yatırım ve hizmet olmadıgı için zenginleşemedik ve devlet yardımına ihtiyacımız var bazı arkadaşlar diyorki devlet yardımlarıyla devleti sömüürüyolar.E ne yapalım senin ve benim ortak devletimiz sana daha fazla yatırım yapıyo sen zenginleşiyosun ama bana yapmıyo bu yüzden yardıma ihtiyacım oluyo su bile 7 sene önce gelmişse gerisini, sen düşün okul zaten yok tek katlı bir kulube gibi o yüzden okumak isteyen yatılı okula gidiyo o da her kes yapamıyo bu ve benzeri şeyler var i düşün bu nları sonra kendini bizim yerimize koy bide ben de bölücü falan değilim türkiyeli KÜRDÜm ve her ne olursa olsun gurur duyarım.tıpkı senin türk le duydugun gibi.

ben devletin doğu batı güney kuzey demeden eşit olması gerektiğinin 1 numaralı savunucusuyum.Devlet kendi eliyle yatırım yapmalı o bölgelere bu birincisi gelelim diğer konuya.Türkiye de pekçok etnik köken var tek zeki kürtler mi?Laz çerkez manav arnavut ve diğerleri kendi dilinde eğitim vs istemeyi bilmiyorlar mı?Bugun trt şeş var neden trt laz yok buda bi ayrımcılıktır bence Bugun herkes kendi dilini resmi kurumlarda kullanmak isterse bunun altından kalkmak mümkün mü?Ayrıca saf Türk nasıl oluyor bana söyler misin?Bugun almanyaya git hepsi sarışındır,Rusyaya git hepsi beyazdır.Ama Türklere bak her çekişidinden bulursun.Saf türk yoktur bunu daha öncede söyledim kiminin anası ordan gelmiştir,kiminin babası buradan.Kendinizi niye ötekileştirme çabası içerisine giriyorsunuz anlamıyorum.

Bu arada haklısın yıllardır devlet batıya yatırım yaptı doğu ikinci plana atıldı.Doğu görevi neden var?Devlet her yeri eşit görmeli ama şöylede bir gerçek var.Trabzona gittiğinde adam ben lazım diyor arkasından da ne mutlu TÜRKÜM diyene sözünü yapıştırıyor. Şahsen bana trilyon verseler doğuya gidip yaşamam niye yaşayım ki siz kürtler olarak pkk yı kendinizden uzaklaştırmanız gerekir..Devlet üzerine düşeni yapmıyor ama sizin o bölgede gelişmemek için elinden geleni yapan insanlarda yok değil Hergün mayınların patlatıldığı bi ortamda niye yaşayayım

aRdiLê

aRdiLê

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl uzaklaştıracağız benim Halamın kocasını vurdular aynı zamandada amcalarının oğluydu Doğu'da pkkdan öyle kolay uzaklaşılamıyor uzaklaşmaya çalışanı tehdit ediyorlar çocuklarını,hayvanlarını kaçırıyorlar Doğu'ya giden öğretmenler 1 hafta sonra kaçıyor peki niye o halkın ne suçu var ? pkkyı tutanlar kalıyor tutmayanda tutmak zorunda kalıyor çünkü orda asker fazla koruyamıyor pkkyı tutmayan aileyi tutmayanların kimisi şehirlere göç etmek zorunda kalıyor doğduğu büyüdüğü memleketini bırakıp başka şehirlere göçüyor sonra tutmayıpta şehirlere göç edince bu sefer batı şehirlerinde pkklı damgası yiyorlar ama şehirlere göç edenlerin yarısı pkkyı tutmadığından göçüyor çünkü eğer köyünde kalsa göç etmese ya evladını kaptıracak yada canını çözüm olarak şehirlere göç ediyorlar.

greenmile

greenmile

Üye
bi miting oldu mu oradaki insanların çoğu en önde gidiyor bu nasıl oluyor,bu kadar tehditle mi toplanıyor oraya?

--------------- Ekleme ---------------

siz bir kürt olarak neler istiyorsunuz bi yazarmısınız buraya?

aRdiLê

aRdiLê

Üye
    Konu Sahibi
Ben hiçbirşey istemiyorum zaten ortada istenecek birşey yok Kürtçe şarkı dinlemek yasak değil,Kürtçe kanal yasak değil ve Kürtçe konuşmak yasak değil daha ne istiyimki herşey için ALLAH Razı Olsun ama Doğu'ya biraz daha özen gösterilse ve biraz daha gelişimine yardımcı olsalar daha çok öğretmen gönderip daha çok okullar yapsalar hem halk cahil kalmaz hemde terör olayı biter bence ama öğretmenler o bölgeden çekiniyor gidemiyor giden öğretmenlerde yeterli değil zaten hala bazı köyler varki ne su var ne elektrik nede sağlık ocağı Kan davası.Töre,Terör neden bu kadar yaygın Doğu'da halk biliçlendirilmiyor ve cahil kalıyor.

greenmile

greenmile

Üye
yatırım yapılmalı elbette bunu bende istiyorum ama bunun için pkknın koşulsuz silah bırakması şart

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
ben devletin doğu batı güney kuzey demeden eşit olması gerektiğinin 1 numaralı savunucusuyum.Devlet kendi eliyle yatırım yapmalı o bölgelere bu birincisi gelelim diğer konuya.Türkiye de pekçok etnik köken var tek zeki kürtler mi?Laz çerkez manav arnavut ve diğerleri kendi dilinde eğitim vs istemeyi bilmiyorlar mı?Bugun trt şeş var neden trt laz yok buda bi ayrımcılıktır bence Bugun herkes kendi dilini resmi kurumlarda kullanmak isterse bunun altından kalkmak mümkün mü?Ayrıca saf Türk nasıl oluyor bana söyler misin?Bugun almanyaya git hepsi sarışındır,Rusyaya git hepsi beyazdır.Ama Türklere bak her çekişidinden bulursun.Saf türk yoktur bunu daha öncede söyledim kiminin anası ordan gelmiştir,kiminin babası buradan.Kendinizi niye ötekileştirme çabası içerisine giriyorsunuz anlamıyorum.

Bu arada haklısın yıllardır devlet batıya yatırım yaptı doğu ikinci plana atıldı.Doğu görevi neden var?Devlet her yeri eşit görmeli ama şöylede bir gerçek var.Trabzona gittiğinde adam ben lazım diyor arkasından da ne mutlu TÜRKÜM diyene sözünü yapıştırıyor. Şahsen bana trilyon verseler doğuya gidip yaşamam niye yaşayım ki siz kürtler olarak pkk yı kendinizden uzaklaştırmanız gerekir..Devlet üzerine düşeni yapmıyor ama sizin o bölgede gelişmemek için elinden geleni yapan insanlarda yok değil Hergün mayınların patlatıldığı bi ortamda niye yaşayayım
Bak sen kendin dedin her gün mayınlar patlıyo yaw koskoca ordu bir avuç adamı biritemiyomu??
Belki bitirmek istiyodur ama işine geldiği için yapmıyodur zaten orda patlayan mayınlar arasında ordunun koydugu mayınlarda var hatırlarsanız telefon konuşmaları haber olmuştu.
Bir ülkede yönetim 2 yolla sıkı tutulur.
1-Din
2- Korku
bunu bi kitapta okumuştum.Artık laiklik olduğuna göre din yönetimde etkisi azaldı geri korku kaldı gerisini siz düşünün.
Ayrıca siz kardeşlerinizi dehtit olarak görürken gizli tehtitler baya ilerledi mesela isterseniz bi tanesini yazayım.Ortadoksluk merkezi şuanda fener rum patrikanesi(İstanbul).Ortadosklar bir karar aldı kendilerinin liderini istambuldaki fener rum partik hanesindeki baş partik mi artık ne diyolarsa bilmem onu ilan ettiler.Bunun anlamını şöle izah edeyim yani istanbulu ortadoks merkezi yaptılar bunun sonu vatikan benzeri bir din devletine kadar gidebilir.Tabi her şeyde oldugu gibi bunun baş mimarı america.Bu sorun kurtuluş savaşından beri dewam ediyo az araştırısanız görürsünüz.

greenmile

greenmile

Üye
Bak sen kendin dedin her gün mayınlar patlıyo yaw koskoca ordu bir avuç adamı biritemiyomu??
Belki bitirmek istiyodur ama işine geldiği için yapmıyodur zaten orda patlayan mayınlar arasında ordunun koydugu mayınlarda var hatırlarsanız telefon konuşmaları haber olmuştu.
Bir ülkede yönetim 2 yolla sıkı tutulur.
1-Din
2- Korku
bunu bi kitapta okumuştum.Artık laiklik olduğuna göre din yönetimde etkisi azaldı geri korku kaldı gerisini siz düşünün.
Ayrıca siz kardeşlerinizi dehtit olarak görürken gizli tehtitler baya ilerledi mesela isterseniz bi tanesini yazayım.Ortadoksluk merkezi şuanda fener rum patrikanesi(İstanbul).Ortadosklar bir karar aldı kendilerinin liderini istambuldaki fener rum partik hanesindeki baş partik mi artık ne diyolarsa bilmem onu ilan ettiler.Bunun anlamını şöle izah edeyim yani istanbulu ortadoks merkezi yaptılar bunun sonu vatikan benzeri bir din devletine kadar gidebilir.Tabi her şeyde oldugu gibi bunun baş mimarı america.Bu sorun kurtuluş savaşından beri dewam ediyo az araştırısanız görürsünüz.

bitermiyor mu diyorsun terörist cenazelerinde provakatörleri görüyoruz meclise gönderilen adamları görüyoruz ortalığı birbirine katıyorlar.Bitirmek iş değil dağa çıkmaları engellemek gerekiyor

Burak

Üye
sınır bölgelerinde özel timler görev yapıcak artık. kısaca mehmetçik sınırdan çekiliyor.

yeni iş istihdamları sağlanıcak. Bu sayede dağa çıkmalar azalır diye düşünüyorum murat abi.

greenmile

greenmile

Üye
sınır bölgelerinde özel timler görev yapıcak artık. kısaca mehmetçik sınırdan çekiliyor.

yeni iş istihdamları sağlanıcak. Bu sayede dağa çıkmalar azalır diye düşünüyorum murat abi.

yeni iş istihdamları sağlamak temel görev bu yapılırsa elbette dağa çıkış azalır ama bu olay kısa sürede gerçekleşmez yıllar alır.Tabi bunun yanında o bölgede gelişmeyi engellemek isteyen pekçok insan topluluğu da var burak

Love Prince

Love Prince

Üye
bu ülkede yaşayan herkes vatandaşlık bağıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır!

SeYYaL

SeYYaL

Üye
dil:naughty: onlar kürtçe konuşur biz zazaça ama türklerin çoğu zazaçayı lehçe olarak bilir ve bu bilgi yanlıştır:oke:

Ben zazayı bile yeni öğrendim oda Kurtlar Vadisinde:evet:

--------------- Ekleme ---------------

Tamam haklısın.Herkes kendi benliğinden gurur duymalı elbet.Tabi aynı ülkede yaşadığımız için okulda hangi tarih gösteriliyorsa onu okumak zorundasın.Bu bütün ülkeler için böyledir.Örneğin Almanya da alman okullarının dışından Türkler kendi tarihini kültürünü öğrensin diye Türk okulları vardır.Sadece kürtler değil bu ülkede bir çok farklı ulus var.O zaman onlarda haklarını savunurlar.Onlarda senin söylediğini söylerler.Herkes kendi istediğini yaptırır o zaman bu ülkede. Ermeniler ermeni tarihi Kürtler kendi tarihlerini vs. okullara ders yapılmasını isterler.Bu arada farkındaysan doğuya yatırımlar başladı.Haydi kızlar okula kampanyası başlatıldı seneler önce.Doğudaki çocuklar için yardım vs toplandı.Tarım için baraj yapıldı.Doğuda geçte olsa gelişmeler var.Ancak bu ülkede Türklere ne kadar maaş veriliyorsa Kürtlere, ermenilere vs hepsine aynı miktarda veriliyo.Ama tabi devleti sömüren sömürüyo orası ayrı :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt