Van'da 'iki dilli hayat' başladı !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SeYYaL

SeYYaL

Üye
2 dil, 3 dil, 5 dil diye diye milleti birbirine düşürdüler.Bölük pörçük ettiler.Eskilerden böyle şeyler yokmuş.Çok uluslu bir devletiz.Bir arada yaşamak ve kurallara uymak zorundayız.Ama özellikle son yıllarda artık Türklerle Kürtler arasında bi uçurum oluşturmaya başladılar.ayrıca Pkk yüzünden bütün Kürtler kötü olarak algılanıyor.Sanki hepsi pkklıymış gibi davranılıyor.Eminim onlarda bunlardan rahatsızdır.Kim olmaz ki.Ama sorun halkta değil yöneticilerde.'Açılım' dediler Türk-Kürt ayrımını derinleştirdiler.Yıllarca bu topraklarda aynı düşmana karşı savaşmış farklı uluslarız.Bugün Türk-Kürt ayrımı yarın Türk-Laz ayrımı diye iyice ülkeyi yıpratırlar bunlar.Kim yapıyor bunları???Neden yöneticiler Dur diyemiyor bütün bu olanlara?????

Love Prince

Love Prince

Üye
2 dil, 3 dil, 5 dil diye diye milleti birbirine düşürdüler.Bölük pörçük ettiler.Eskilerden böyle şeyler yokmuş.Çok uluslu bir devletiz.Bir arada yaşamak ve kurallara uymak zorundayız.Ama özellikle son yıllarda artık Türklerle Kürtler arasında bi uçurum oluşturmaya başladılar.ayrıca Pkk yüzünden bütün Kürtler kötü olarak algılanıyor.Sanki hepsi pkklıymış gibi davranılıyor.Eminim onlarda bunlardan rahatsızdır.Kim olmaz ki.Ama sorun halkta değil yöneticilerde.'Açılım' dediler Türk-Kürt ayrımını derinleştirdiler.Yıllarca bu topraklarda aynı düşmana karşı savaşmış farklı uluslarız.Bugün Türk-Kürt ayrımı yarın Türk-Laz ayrımı diye iyice ülkeyi yıpratırlar bunlar.Kim yapıyor bunları???Neden yöneticiler Dur diyemiyor bütün bu olanlara?????

sözüm ona büyük devletciklerin oyunu işte

greenmile

greenmile

Üye
aslında gireceksin topla tüfekle alayına ama neyse :)

greenmile

greenmile

Üye
bu konuda haklısın dediğin gibi yapacaklar aslında vereceksin ateşe

bu arada üsteki cümlemde yanlış anlaşılmak istemem Hüseyin'in de kastettiği yanlış anlaşılmamalı bizim sorunumuz kürtlerle değil.Yüzyıllardır kürt,çerkez,laz ve diğer etnik kökenler birlikte huzur içinde yaşadık.Belirtmek istediğim ülkenin bütünlüğü bozmaya çalışan unsurlardır.Kaldı ki terörün dili,dini,ırkı olmaz eğer yanlış anlaşıldıysam özür diliyorum.

Burak

Üye
atatürk zamanında yapmıs onu :D

keske şimdide öle bir babayiğit olsa :ehe

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
mesela ben zazayım beni yok sayıyorsun diye gidip dağa çıkmıyorum eylem yapmıyorum zaten genelde bu diyarbakırın yarısı olan kötü kürtlerden çıkıyor bu fikirler onların yüzünden iyi temiz kalpli olanlar bile perde arkasında durup kötü görünüme sahip oluyorlar
kötü kürt değil onlar. onların akıllarına zihinlerine kazıyorlar sonrada karışıyor. kendinin dışlandığını sanan dağa çıkmıyor. orayı bi b...k sanıp heveslenip çıkıyor. çok karışık meseleler arkadaşlar bence fazla siyasete dönüşmesin konu. zaza nın yazdıklarına da katılıyorum okumayı bilmeyen ne bilsin orda ne yazıyor. herşey saçmalık

greenmile

greenmile

Üye
sokakta isteyen istediği dile konuşabilir sonuçta birçok etnik kökenli vatandaşımız var ama devletin resmi kuruluşlarında Türkçe dışında dil ayrımcılığa yol açar umarım yaptıkları yanlıştan dönerler.Şu ülkede hep beraber neden huzur içinde yaşamayı başaramıyoruz anlamıyorum.

SeYYaL

SeYYaL

Üye
Sonumuz hayrola..

zaza

zaza

Üye
kötü kürt değil onlar. onların akıllarına zihinlerine kazıyorlar sonrada karışıyor. kendinin dışlandığını sanan dağa çıkmıyor. orayı bi b...k sanıp heveslenip çıkıyor. çok karışık meseleler arkadaşlar bence fazla siyasete dönüşmesin konu. zaza nın yazdıklarına da katılıyorum okumayı bilmeyen ne bilsin orda ne yazıyor. herşey saçmalık
ALLAH aşkına dağdakilerin israile hizmet ettiğini bilmeyenmi var küçük çocuk bile biliyor herşeyi çıkmasınlar bizmi zorluyoruz o zaman bizde çıkalım haydi zazaları saymıyorlar çıkarsak zazakistan kurulacak haydi desem ne saçma olur dimi

aRdiLê

aRdiLê

Üye
    Konu Sahibi
Çoğu kandırılıyor biz Adana'ya taşındığımızın ilk seneleriydi Doğu'luların oturduğu bir semtte teyzem oturuyordu ona misafirliğe gitmiştik seçim vardı o günde ve bitanesi geldi teyzemin oğluyla konuştu teyzemin kocası Zaza'ydı ama Kürtçe'de anlıyordu geldi size bir miktar para vereceğiz sizi burdan kurtaracağız bize oy verin hatta daha iyi olmak istiyorsanız bu garibanlıktan kurtulmak istiyorsanız dağa çıkın dedi herkez hor görmüyormu bizi ikinci sınıf insan muamelesi görmüyormuyuz dedi ve o semtten bir kaç kişiyi götürdüler eniştem adamı kovaladı biz Vatan haini değiliz kendinizle karıştırmayın dedi Dağa çıkan kimisi istediğinden kimisi kandırıldığından ama şunuda bilinki dağa çıkan bizim için ölüyor senin o kötü Kürt'ler dediğin Diyarbakır'da bir babanın kızı dağda öldü Adamın cevabı şu oldu benim öyle evladım yok dağa çıktığında öldü zaten o onuda buralara bir yere gömmeyin gömerseniz ölüsünü çıkarır dereye atarım.Ve Zaza dediğin gibi Kürtçülük yapanların yanında ne yazıkki iyi kalplilerde kötüleniyorlar ve şunuda bilinki dağa çıkan adamdan artık hayır gelmez kendi milletini bile öldürür öldürdüde zaten Ama ALLAH cezalarını veriyor.Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz ALLAH Bizi Korusun Yarabbim.

zaza

zaza

Üye
ben sadece kürtler öyledir demedim türklerden de var araplardanda zazalardanda benim sitemim israilin parmağının olduğunu bildiği halde neden dağa çıkmak istemeleridir.

aRdiLê

aRdiLê

Üye
    Konu Sahibi
Dağa çıkan çıktığı gün bitiyor zaten birdefa dağa çıkanlarda insaf olsa el kadar bebeğe kurşun sıkmazlar milletin karısını kocasını vurup çocukları duvar diplerinde yetim kalmasına sebep olmazlar dağa çıkan Kürtler için çıkmıyor uşaklık için çıkıyor Benim Babamın Amcasının oğlu aynı zamanda Halamın kocasınıdıa pkklılar öldürdü hemde Newroz günü niye bir hiç uğruna sırf halamın kocası burda ateş yakmayın ileri gidin demiş diye kendileriyle Kürtçe konuşmuş peki Kürtler için çıkıyorsan niye Kürtçe konuşan bir insanı ve Kürt oğlu Kürt bir insanı öldürüyorsun çocuklarını yetim bırakıyorsun ama kendileride telef oldular üzüldümmü hiç üzülmedim Halamın kocasının cenazesinde Yakılan o Kürtçe ağıtlar hala kulağımda kendi milletini nasıl öldürürsün sen eğer bu milleti temsil ediyorsan Ama ALLAH yanlarına bırakmadı paramparça oldular beyinleri tavana yapıştı dağa çıkanda insaf yok insanlıkta zaten düşünse şöyle bir bir insan ne hata yaparsa yapsın ölüm çok ağır cezadır ALLAH'ın verdiği canı almak çok büyük günahtır.Newroz'da herkez eğlenirken Van'da biz otururduk evimizde o gün kimse konuşmazdı Newroz bize Bayram değil yas günü oldu.Yani anlıyacağınız dağa çıkanda insaf olsa kendi milletini vurmaz el kadar bebeğe kurşun sıkmaz ama ALLAH BELALARINI VERİYOR KURBAN OLDUĞUM RABBİM.

romaryu

Üye

dikkat edersen hayatında doğru dürüst türkçe kullanmayan biri bile anlamıyor çünkü şimdiki kürtçede çok türkçe kelime var ve haliyle çoğu kelime bilinmez ıraklı falan belki bilir türk olan kürtler çabuk çabuk bilemez:oke:

--------------- Ekleme ---------------

en azından benle başlamıyor biri bana sataşırsa dalarım hiç acımam ama dikkat edin ben bugüne kadar bir necmiye sataştım oda şaka niyetine ben ona söylediklerimi burdan birine söylesem kan çıkardı:naughty: neyse bana sataşmayan sonsuz dostumdur :oke:

ıhangi dildirki dejone olmamış türkçe bile dejone olmuş ingzce arabca frnsa ve diğer dilerden alıntılar yapılmış gelelim asıl konumuza ben aslen bir vanlı olarak hiç gereği yok resmi alanda iki dil kullanmaya herkes kendi dilini tabiki konuşabilir onu kimse engeleyemez ama resmi dil türkçedir bişey daha varki kürtçe dili heryerde aynı değil vanın ayrı diyarbakırın ayrı ve çoğu yer öyle mesela ben güneydoğu kürtçesinden anlamıyorum doğuanadolunun ayrıdır van muş ağrı bitlis aynı bingöl malatya elazığ birbirine yakın ve çoğu yerde değişiyor örneğin vanın muradiye ilçesile başkale ilçesinin dileri bile değişiyor

zaza

zaza

Üye
amaçları milleti birbirine düşürmek urfada imza topluyorlar iki dilli yaşam diye hay ben....

SeYYaL

SeYYaL

Üye
kürtlerle zazalar arasındaki fark ne??

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
anayasa 'da yazan dil trükçedir ibaresini yok sayan kürtler şimdide belediye binalarını kürtçe yapmaya başladı
bakkın ne kadar bu ülke bölünmez olsada bu hükümet bunlara tolerans tanıdıkça ülke batıcak
çokcuk başına para alırlar,ev yapılırken para alırlar,resmen devleti sömürüyorlar
10 yıla kalmaz bunlar yeni devleti kurduk bile derler özerklik istyorlar bu nedemek allah aşkına :off:

zaza

zaza

Üye
merak etme hiçbişeyde yapamazlar
benim bir istanbulda yaşayan abim(öz değil ben abi diyom) vardı diyarbakırlılarla netten tanışmış onlarda bayramda istbula gitmişti. yanımda diyarbakırlı arkadaşlar var deyince bende dedimki sen onlara söyle ben siverekliyim bizi iyi tanırlar hem yakınız hemde urfadan önce onların ilçesiydi siverek meğerse kızmışlar aslında ben normal bir şekilde söylemiştim ama her iki tarafta birbirinden çekinmeyip nefret ettiği için kızmışlar. abime dedilerki bu siverekliler bizi hiç sevmez eğer bunlar bizle birlik olsaydı kürdistan kurulurdu demişler tabi ben bu konuşmaları sonradan öğrendim madem kurulursa zazakistan kursunlar bizimde ayrı dilimiz var biz yırtınıyormuyuz bunun için

yani anlayacağın biz istemezsek kürdistan kurulmaz ben bu memleketin bir karış toprağını bile türkiyeden ayırmam ayırmak isteyen varsa buyursun yerim yurdum belli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt