ben devletin doğu batı güney kuzey demeden eşit olması gerektiğinin 1 numaralı savunucusuyum.Devlet kendi eliyle yatırım yapmalı o bölgelere bu birincisi gelelim diğer konuya.Türkiye de pekçok etnik köken var tek zeki kürtler mi?Laz çerkez manav arnavut ve diğerleri kendi dilinde eğitim vs istemeyi bilmiyorlar mı?Bugun trt şeş var neden trt laz yok buda bi ayrımcılıktır bence Bugun herkes kendi dilini resmi kurumlarda kullanmak isterse bunun altından kalkmak mümkün mü?Ayrıca saf Türk nasıl oluyor bana söyler misin?Bugun almanyaya git hepsi sarışındır,Rusyaya git hepsi beyazdır.Ama Türklere bak her çekişidinden bulursun.Saf türk yoktur bunu daha öncede söyledim kiminin anası ordan gelmiştir,kiminin babası buradan.Kendinizi niye ötekileştirme çabası içerisine giriyorsunuz anlamıyorum.
Bu arada haklısın yıllardır devlet batıya yatırım yaptı doğu ikinci plana atıldı.Doğu görevi neden var?Devlet her yeri eşit görmeli ama şöylede bir gerçek var.Trabzona gittiğinde adam ben lazım diyor arkasından da ne mutlu TÜRKÜM diyene sözünü yapıştırıyor. Şahsen bana trilyon verseler doğuya gidip yaşamam niye yaşayım ki siz kürtler olarak pkk yı kendinizden uzaklaştırmanız gerekir..Devlet üzerine düşeni yapmıyor ama sizin o bölgede gelişmemek için elinden geleni yapan insanlarda yok değil Hergün mayınların patlatıldığı bi ortamda niye yaşayayım
Bak sen kendin dedin her gün mayınlar patlıyo yaw koskoca ordu bir avuç adamı biritemiyomu??
Belki bitirmek istiyodur ama işine geldiği için yapmıyodur zaten orda patlayan mayınlar arasında ordunun koydugu mayınlarda var hatırlarsanız telefon konuşmaları haber olmuştu.
Bir ülkede yönetim 2 yolla sıkı tutulur.
1-Din
2- Korku
bunu bi kitapta okumuştum.Artık laiklik olduğuna göre din yönetimde etkisi azaldı geri korku kaldı gerisini siz düşünün.
Ayrıca siz kardeşlerinizi dehtit olarak görürken gizli tehtitler baya ilerledi mesela isterseniz bi tanesini yazayım.Ortadoksluk merkezi şuanda fener rum patrikanesi(İstanbul).Ortadosklar bir karar aldı kendilerinin liderini istambuldaki fener rum partik hanesindeki baş partik mi artık ne diyolarsa bilmem onu ilan ettiler.Bunun anlamını şöle izah edeyim yani istanbulu ortadoks merkezi yaptılar bunun sonu vatikan benzeri bir din devletine kadar gidebilir.Tabi her şeyde oldugu gibi bunun baş mimarı america.Bu sorun kurtuluş savaşından beri dewam ediyo az araştırısanız görürsünüz.