Uyuşturucu Serbest Bırakılmalı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
buketcik

buketcik

Üye
amsterdam hollanda'nın başkenti zaten,ayrıca hollanda'da eşcinsel evlilikta serbest bu olayın ab ye girmekle alakası yok zaten ab ye girmek gibi bişeeyde söz konusu değil:)
ab ye girmek le alakalı demedim .hollandada uyuşturucu var bizde ab olacağız diye bir şey yazmadım.dikkatli okumamışın.ayrıca ben nerenin neyin başkenti olduğunu gayet iyi biliyorum. konuyla eşcinselliğin ne alakası var onu anlamadım. cümlelerim alt alta olması hepsi aynı konuyu anlatıyor anlamına gelme.ve yorumlarını konu ile alakalı yamalısın .yoruma yorumla karşılık vermek burada yanlış olur.burası tartışma konusu değil.

--------------- Ekleme ---------------

(...amsterdam ve hollanda gibi bir çok ülkede )
bu cümlem hatalı olmuş dikkat etmedim. buraya ülke yerine şehir diyebilirdim.ama ben halen eşcinseellikle bu konuyu ilişkilendiremedim

Hollandada uyuşturucu serbest büfeler gibi yerler var ve gidip oturuyorsun ve istediğin kadar uyuşturucu içiyorsun uyuşturucu yaşı 11 e kadar düşüyor Kırılma Noktası bu kez uyuşturucu maddelerin serbestçe kullanılıp satıldığı Hollanda.

Hollanda denince Avrupa'nın en özgürlükçü ülkesi akla gelir Bir de yel değirmenleri, laleler ve uyuşturucu AB'nin kurucu üyesi Hollanda, her zaman ilkleri ile öne çıktı 'Kırılma Notası'nda uyuşturucuların serbestçe satılıp kullanıldığı coffee shop'lardan, birer uyuşturucu tarlasına dönüştürülen evlerden çarpıcı görüntüler ve bu illete bağımlı olan insanların yürek burkan hali ekrana getiriliyor Ayrıca uyuşturucu bağımlılarına yıllarca kapılarını açan Paulus Kerk Kilisesi'nin hikayesine, Rahip Hans Visser ile yapılan söyleşiye yer veriliyor Hollandalı yetkililer, tepkilere rağmen uyuşturucunun neden serbest bırakıldığını ülkede sık sık anlatıyorlar.bilmiyen arkadaşlara ufak bir tecrübe.

Perfect!

Üye
neden konu saptırılıyor ki... mesele ne bir başka ülke ne ab nede din...
konunun ne olduğu gayet açık.

minoo

minoo

Üye
Nasıl bazı şeylerde ; ' yok bizim kültürümüze uymuyor , yok halkımız bunları kabullenemez , yok öyle yok böyle ' deyip toplumsal normlara göre davranılmasını istiyorsanız eğer , dini normları da göz ardı edemezsiniz! Bakıyorum da herkes özgür falan deniliyor. Ayıp!

Ne yani? Ben namaz kılmam, sigara ve alkol de kullanırım. Müslüman değil miyim ben??

buketcik

buketcik

Üye
kelime ve ülke hatası yaptık adam eşcinsellikden felan bahsetmeye başladı.
konu uyuşturucuydu sanırım.:ehe
ben katılmıyorum bu ülkede uyuşturucu serbes olmamalı.okadar.
ayrıca isteyen istediğini yapar asıl özgürlük budur.isyeyen içer isteyen kullanır isteyen kılar isteyen kılmaz.kimse yargılanamaz.suç teşkil eden bir ülkeysek zaten ceza alırız.kimseye yargılamak yada aa bu böyle diyerek cvp hakkı vermez

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Bu olay büyük karmaşalar çıkartır ilerde, serbest oldu diyelim çeteleri attık bir kenara bitti artık çete kaçak işleri. Sonra serbest oldu diye uyuşturucu bağımlısı hayli çoğalacak gelki bunları bağımlılıktan keselim oda biraz zor olur. çare bulamadı satışı geri keselim. iş tekrardan çetelere bırakıldı bağımlıda çoğaldı vay haline bu milletin. serbes olursa devlet bile geçemez bu "nefis'in" önüne sigaradan beter olur.. Olmamalı.

greenmile

greenmile

Üye
ab ye girmek le alakalı demedim .hollandada uyuşturucu var bizde ab olacağız diye bir şey yazmadım.dikkatli okumamışın.ayrıca ben nerenin neyin başkenti olduğunu gayet iyi biliyorum. konuyla eşcinselliğin ne alakası var onu anlamadım. cümlelerim alt alta olması hepsi aynı konuyu anlatıyor anlamına gelme.ve yorumlarını konu ile alakalı yamalısın .yoruma yorumla karşılık vermek burada yanlış olur.burası tartışma konusu değil.

(...amsterdam ve hollanda gibi bir çok ülkede )
bu cümlem hatalı olmuş dikkat etmedim. buraya ülke yerine şehir diyebilirdim.ama ben halen eşcinseellikle bu konuyu ilişkilendiremedim

Hollandada uyuşturucu serbest büfeler gibi yerler var ve gidip oturuyorsun ve istediğin kadar uyuşturucu içiyorsun uyuşturucu yaşı 11 e kadar düşüyor Kırılma Noktası bu kez uyuşturucu maddelerin serbestçe kullanılıp satıldığı Hollanda.

Hollanda denince Avrupa'nın en özgürlükçü ülkesi akla gelir Bir de yel değirmenleri, laleler ve uyuşturucu AB'nin kurucu üyesi Hollanda, her zaman ilkleri ile öne çıktı 'Kırılma Notası'nda uyuşturucuların serbestçe satılıp kullanıldığı coffee shop'lardan, birer uyuşturucu tarlasına dönüştürülen evlerden çarpıcı görüntüler ve bu illete bağımlı olan insanların yürek burkan hali ekrana getiriliyor Ayrıca uyuşturucu bağımlılarına yıllarca kapılarını açan Paulus Kerk Kilisesi'nin hikayesine, Rahip Hans Visser ile yapılan söyleşiye yer veriliyor Hollandalı yetkililer, tepkilere rağmen uyuşturucunun neden serbest bırakıldığını ülkede sık sık anlatıyorlar.bilmiyen arkadaşlara ufak bir tecrübe.

örnek verdiğin ülke hollanda diyorum bende o ülkede eşcinsel evliliklerde serbest yani böyle bir ortamda uyuşturucunun serbest olması gayet doğal.Aradaki bağlantıyı kurabilirsin diye tahmin etmiştim,kusura bakma. Bu arada Pekçok ülke diyorsun da hollanda'dan başka bir ülke saymadın bana?Şuanda esrarın serbest olduğu tek ülke hollanda çünkü!

Ben konuyu dini yönden falan ele almıyorum,din nederse desin o ayrı bişey sağlık açısından serbest olmaması gerektiğini savunuyorum.Uyuşturucunun türlü çeşidi vardır.Sigara alkolle kıyaslanamayacak kadar kötü bir alışkanlıktır.

Ne yani? Ben namaz kılmam, sigara ve alkol de kullanırım. Müslüman değil miyim ben??

aynen bende hayatım da en fazla 2-3 kez camiiye gitmişimdir ama müslümanım diye geçinenlerden 2 kat daha müslüman hissediyorum kendimi:oke:

Perfect!

Üye
uyuşturucu serbest olsa bence kullanıcı artmaz (bi değişiklik olacağını sanmıyorum) devlet kontrolünde olsa daha iyi sadece bunu düşünüyorum.

sonuçta kullanan yasakkende kullanıyor. yani sorun kişilerde ve bilinçlenmeden geçiyor.

birde kaçakçılıkla yapıldığı için, bu işin birde zorlama kısmı var...

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
kullanan yasakkende kullanıyor dogru.Ama düşün birde insanlar sigaraya nasıl baslıyor? Adamın yanında sigara içiyorlar.Sende istiyormusun diye baslıyor içmeyenide tiryaki yapıyorlar.Uyusturucu da böyle olur.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Net bir soru,
Uyuşturucu Serbest Bırakılmalı Mı? ...

Perfect!

Üye
kullanan yasakkende kullanıyor dogru.Ama düşün birde insanlar sigaraya nasıl baslıyor? Adamın yanında sigara içiyorlar.Sende istiyormusun diye baslıyor içmeyenide tiryaki yapıyorlar.Uyusturucu da böyle olur.

ben niye böyle olmadım :hmmm

yanımda bi çok kişi içer... ama ben kullanmıyorum diyebiliyorum.
illegal olan uyuşturucuda böyle değil dediğim gibi zorlama kısmı daha etkili sonuçta çetelerin elinde. ancak yasal ve sıkı kontrol altında olursa bu engellenecektir. kullanan yine kullanır. ama bu işe girmeyecek adamda hep temiz kalır. (heryönden)

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ben niye böyle olmadım :hmmm

yanımda bi çok kişi içer... ama ben kullanmıyorum diyebiliyorum.
illegal olan uyuşturucuda böyle değil dediğim gibi zorlama kısmı daha etkili sonuçta çetelerin elinde. ancak yasal ve sıkı kontrol altında olursa bu engellenecektir. kullanan yine kullanır. ama bu işe girmeyecek adamda hep temiz kalır. (heryönden)
herkesi kendin gibi görmemen lazım.Ben bunun örneğini cok görüyorum.

greenmile

greenmile

Üye
yasak olması hiç bişeye engel değil ama...
istedikten sonra herşey yapılır.

uyuşturucunun serbest bırakılması sadece sağlık yönünden sorunlar doğurmakla kalmaz,hepimiz biliyoruz ki bugün terör örgütünün en büyük gelir kaynaklarından birisi de uyuşturucu ticareti bunun yasal olarak yapıldığını bir düşünsene bi

Perfect!

Üye

uyuşturucunun serbest bırakılması sadece sağlık yönünden sorunlar doğurmakla kalmaz,hepimiz biliyoruz ki bugün terör örgütünün en büyük gelir kaynaklarından birisi de uyuşturucu ticareti bunun yasal olarak yapıldığını bir düşünsene bi

satışı devlet kontrolünde olcak...
bu iş tabiki ha diyince olacak bişey değil ancak bu işi devlet kendi kontrolüne alabilir.

( oda başka sorunlar getirir diyeeceksiz ama onlarda çözülür)

greenmile

greenmile

Üye
mevcut yönetimden uyuşturucu özgürlüğü hayatttaaa :)

Adilx05

Adilx05

Üye
Hem Evet Hem Hayır Ama Psikolojik Olarak İnsanlar Bunu Yasaları Çiğnemek Ve Kendilerini Mutlu Etmek İçin Yapıyorlar Eğer Yasalar Bu Yönde Olursa Belkide Kullanımı Azalacak Çünkü Kimse Devlet Kontrolünde Uyuşturucu Almak İstemez cevapları Okurken Sigarayada Atıp Tutanlar Olduğunu Gördüm Ama Sigaranın Zaten 18 Yaşından Küçükler Kullanamaz İbaresi Çocukları Sigaraya Yöneltiyo Kendi Çaplarında Sigara İçtikleri Zaman Büyük Ve Olgun Göründüklerini Sanıyorlar :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Öncelikle kullananlar etiketlenirse uyuşturucu kullananları takip etmek son derece kolay olacaktır.
Öte yandan burada serbestlikten bahsederken tam bir serbestlikten bahsetmiyorum.
Bu serbestliğin birçok sınırı var. Satılan yerler, satılan doz ve tehlikeli olma sınırı, satın alan kişilerin yaşı, kullanılabilecek yerler gibi bir sürü sınırlama olacak.
Açıkçası uyuşturucu devlet kontrolünde olacağı için ve tekel gibi sadece tek bir elden dağıtım yapılacağı için, dağıtımı yapılan ürünlerdeki sağlık kontrolleri arttırılarak ürünlerin daha sağlıklı olması sağlanabilir.

Ancak çok daha önemlisi değindiğin konu.
Eğer devlet bu serbestliği sağlarsa terör örgütü çok büyük bir gelir kaynağından olacak zira bir kişi kolayca ulaşabildiği uyuşturucuyu neden terör örgütünden alsın ki?
Satamayacaklar...
İlaveten terör örgütü gibi örgüt ve çeteler kişileri uyuşturucuya alıştırmak için zorlamayacaklar zira tek satan kendileri değiller. Neden zorlasınlar ki?
Bu arada devlet kendisi üretip satacağı için maliyeti oldukça düşecek ve bu da çetelerin daha ucuza bu ürünü satamamalarına yol açacak.
Kısacası yasadışı uyuşturucu ticaretine büyük oranda darbe vurulacak.

Bazı arkadaşlarımız abesle iştigal yorumlar yapmışlar, serbest olsun da teneffüslerde öğrenciler mi içsin gibi;
arkadaşlar bu serbestlik bebelere satılması yönünde değil, sınırlı olarak satılması yönünde elbette. Teneffüste içilmesi serbest olacak demiyor kimse.,
Kaldı ki şu anda yasak ama okullarda, teneffüslerde içilmediğini mi sanıyosunuz?..

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Öncelikle kullananlar etiketlenirse uyuşturucu kullananları takip etmek son derece kolay olacaktır.
Öte yandan burada serbestlikten bahsederken tam bir serbestlikten bahsetmiyorum.
Bu serbestliğin birçok sınırı var. Satılan yerler, satılan doz ve tehlikeli olma sınırı, satın alan kişilerin yaşı, kullanılabilecek yerler gibi bir sürü sınırlama olacak.
Açıkçası uyuşturucu devlet kontrolünde olacağı için ve tekel gibi sadece tek bir elden dağıtım yapılacağı için, dağıtımı yapılan ürünlerdeki sağlık kontrolleri arttırılarak ürünlerin daha sağlıklı olması sağlanabilir.

Ancak çok daha önemlisi değindiğin konu.
Eğer devlet bu serbestliği sağlarsa terör örgütü çok büyük bir gelir kaynağından olacak zira bir kişi kolayca ulaşabildiği uyuşturucuyu neden terör örgütünden alsın ki?
Satamayacaklar...
İlaveten terör örgütü gibi örgüt ve çeteler kişileri uyuşturucuya alıştırmak için zorlamayacaklar zira tek satan kendileri değiller. Neden zorlasınlar ki?
Bu arada devlet kendisi üretip satacağı için maliyeti oldukça düşecek ve bu da çetelerin daha ucuza bu ürünü satamamalarına yol açacak.
Kısacası yasadışı uyuşturucu ticaretine büyük oranda darbe vurulacak.

Bazı arkadaşlarımız abesle iştigal yorumlar yapmışlar, serbest olsun da teneffüslerde öğrenciler mi içsin gibi;
arkadaşlar bu serbestlik bebelere satılması yönünde değil, sınırlı olarak satılması yönünde elbette. Teneffüste içilmesi serbest olacak demiyor kimse.,
Kaldı ki şu anda yasak ama okullarda, teneffüslerde içilmediğini mi sanıyosunuz?..
bebelere satılmasın diyorsun ama nasıl satılmasın ki.Adam parasını aldıktan sonra neden taksın yasayı falan.Çevremden iyi biliyorum bunları.Alkol ve sigara satımında da belirli bi yaş yokmu.Ama nasıl alıyor.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
bazıları dini araya sokmuş.bazıları "niye dini de araya katıosun" demişş.

bu yorumlar hep aynı kisilerden geliyor.
leb :)

uyuşturucu kullanacak adam zaten kullanır.serbest olmasına gerek yok.uyusturucu kullanan kimseye iyi gözle bakılmaz bu ülkede.yanlıstır cart curt diyen kisi de doya doya kullansın.

inş haberlerini gazeteden alırız :hmmm

buketcik

buketcik

Üye
negüzel yorummlar yapılmış .hepsi farklı gibi görünsede hep aynı çatıda toplanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...