Uyuşturucu Serbest Bırakılmalı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
Öncelikle kullananlar etiketlenirse uyuşturucu kullananları takip etmek son derece kolay olacaktır.
Öte yandan burada serbestlikten bahsederken tam bir serbestlikten bahsetmiyorum.
Bu serbestliğin birçok sınırı var. Satılan yerler, satılan doz ve tehlikeli olma sınırı, satın alan kişilerin yaşı, kullanılabilecek yerler gibi bir sürü sınırlama olacak.
Açıkçası uyuşturucu devlet kontrolünde olacağı için ve tekel gibi sadece tek bir elden dağıtım yapılacağı için, dağıtımı yapılan ürünlerdeki sağlık kontrolleri arttırılarak ürünlerin daha sağlıklı olması sağlanabilir.

Ancak çok daha önemlisi değindiğin konu.
Eğer devlet bu serbestliği sağlarsa terör örgütü çok büyük bir gelir kaynağından olacak zira bir kişi kolayca ulaşabildiği uyuşturucuyu neden terör örgütünden alsın ki?
Satamayacaklar...
İlaveten terör örgütü gibi örgüt ve çeteler kişileri uyuşturucuya alıştırmak için zorlamayacaklar zira tek satan kendileri değiller. Neden zorlasınlar ki?
Bu arada devlet kendisi üretip satacağı için maliyeti oldukça düşecek ve bu da çetelerin daha ucuza bu ürünü satamamalarına yol açacak.
Kısacası yasadışı uyuşturucu ticaretine büyük oranda darbe vurulacak.

Bazı arkadaşlarımız abesle iştigal yorumlar yapmışlar, serbest olsun da teneffüslerde öğrenciler mi içsin gibi;
arkadaşlar bu serbestlik bebelere satılması yönünde değil, sınırlı olarak satılması yönünde elbette. Teneffüste içilmesi serbest olacak demiyor kimse.,
Kaldı ki şu anda yasak ama okullarda, teneffüslerde içilmediğini mi sanıyosunuz?..

aslında düşündüm de yasak olan herşey el altından kayıt dışı olarak bi şekilde temin ediliyor,ama Türkiye'nin şuanda bu serbestliği kaldırabileceğini düşünmüyorum,zihnen buna hazır olmayan çok insan var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...