Konuyu unutmuşum.Galiba anlatamıyorum sünnet aksini gerektirecek bir hastalık durumu olmadıkça keyfi bir işlemdir ve tıp literatüründe bu tarz keyfi işlemler ailenin isteğiyle yapılamaz.Tıpkı dövmede olduğu gibi.Senin çocuğun ya da tanıdığının çocuğu psikolojik problem yaşamadıysa bu kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez.Milyonda bir ihtimal varsa bile -ki bu büyük bir orandır- o keyfi müdahele yapılmaz.Hem keyfi hemde olası riskleri var.Bir doktora gittiğimizde çocuğumuzun apandistini aldırmaya ya da bademciğini aldırmaya kalkarsanız size karşı koyarlar.Dinim bunu emrediyor deseniz bile belli bir yaşa kadar ya da yapmamız gereken bir hastalık oluncaya kadar bunu yapamayız derler.Fakat olay büyük dinlere gelince işler değişiyor nedense.Dediğim gibi bu tarz bir operasyon keyfi olarak yapılamaz.Eğer bu yapılır diyorsanız dövme yaptıran anneyede kızamazsınız.Belkide "dini" çocuğuna dövme yapılmasını emrediyordur.Sizin müslüman olmanız çocuğun müslüman olacağı anlamına gelmez.Yani çocuk yetişkin olup ben müslümanım diyene kadar ömrünün sonuna kadar vücuduna müslüman, yahudi ya da herhangi bir dini topluluğa ait olduğu belirtilen bir damga vurulamaz.Evet ileride çocuk sahibi olursam bu işlemi kendi kararına bırakırım.Tıpkı istediği dini görüşü seçmekte ya da seçmemekte serbest bırakacağım gibi.Çünkü doğru olanı budur, aksi dayatmadır, zorbalıktır.
çok modern düşünüyorsun ,modernizme göre düşünmek gereksiz bence. sonuçta ülkemizde neredeyse bütün çocuklar doğarken sünnet oluyor ve sorun da olmuyor müslümanliga inanmıyorsun galiba.benim dinimde ve çoğu kişinin de inandıgi din olan islamda sünnet ile dövmenin karşılaştırılması bile komik geliyor açıkçası bana. son cümlelerine ise şaşırdım.çoğu kişi gibi bende iyiki ailem beni müslüman olarak yetiştirdigi için ne kadar şükretsem azdır.ilerde çocuğum olursa ona da müslümanlik ilkelerine göre yetiştereceğim tabii.dediğim gibi çağin şartlarına göre düşünmek gereksiz.bir fikir , ideolojin olmalı.bu arada hangi inança mensupsun merak ettim.ateist? deist? agnostik?
Siz benim görüşümü sormuşsunuz bende şunu sormak istiyorum görüşünüzü anlayabilmek.Fazıl Say'a verilen cezayı nasıl buluyorsunuz ? Olması gereken bir şey miydi yoksa yanlış bir hareket miydi ? Sebepleriyle söylerseniz sevinirim.
Asıl islamda inanç özgürlüğü vardır isteyen istediği din e inanabilir Kimse zorla dine sokulup çıkarılamaz Yni ben tutupta bir ateistti İnancından ötürü aşağılayamam Ancak Fazıl Say da Müslümanların inancını aşağılayamaz.
pekte tartışılacak birşey yok.çocuğu 18 yaşına kadar özgür bırakmak , ondan sonra da istediğin dine inan demek ne demektir ya? O zaman çocuğa bütün dünyada ki dinleri öğret ki seçim yapsın o zaman.sünnet , müslümanı diğer dinlerden ayıran en önemli operasyondur.ve cinsel bakımdan da oldukça sağlıklıdir. Dediğim gibi bir ateistle müslümanın tartışması olamaz, bir kere sen baştan diyorsun: her insan özgür olarak doğar.islamda ise bu konuda kuvvetli bir hadis var : her insan islam fıtratında doğar diye.bir kısım batılılar , din düşmanları müslümanları aşağılamak için türlü türlü uydurmalar yapıyorlar - önce kurana saldırdılar sonra ondan sonuç alamadılar, türlü türlü saçmalıklar uydurdular- bizim insanımızda galeyana geliyor.Fazil say konusuna gelince öyle 80 yıllık laik bir ülkede gitmiş avrupalı bir ülke sanarak oraya buraya saldırıyor.bu topraklarda 1000 küsür yıl Islam egemen oldu senin ne haddıne toplumun çok büyük kısmının inandıgi dine saldırıyorsun.bence gayet doğru bir karardı.diyeceğim bu kadar.iyi forumlar
- - - Eklendi - - -
hoşgörü konusunda ise hz.muhammedin bahsettiği şey , müslümanlar arası hoşgörüdur.başka bir dine inanan birine hoşgörü gösterilmez,ve evet dinden çıkanin cezası ölümdür.herkes istediğine inanır.ben dinimi akıl ve mantığıma uyduğu şekilde değil. Allahin emrettıgı şekilde yaşıyorum.
geliyor.Fazil say konusuna gelince öyle 80 yıllık laik bir ülkede gitmiş avrupalı bir ülke sanarak oraya buraya saldırıyor.bu topraklarda 1000 küsür yıl Islam egemen oldu senin ne haddıne toplumun çok büyük kısmının inandıgi dine saldırıyorsun.bence gayet doğru bir karardı.diyeceğim bu kadar.iyi forumlar
hoşgörü konusunda ise hz.muhammedin bahsettiği şey , müslümanlar arası hoşgörüdur.başka bir dine inanan birine hoşgörü gösterilmez,ve evet dinden çıkanin cezası ölümdür.herkes istediğine inanır.ben dinimi akıl ve mantığıma uyduğu şekilde değil. Allahin emrettıgı şekilde yaşıyorum.
nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun.hoşgörü gidipte bir kafire gösterilmez.ve ben kafir herkes öldürülmeli diye birşey de demedim.ki islamda size saldırmadıkları sürece ateist olsa bile öldürülmelerı haramdir. Ayrıca ateist,Allahı inkar eden, agnostik ise tanrınin varlığınin bilinemeyecegini savunan görüştür.yanlış miyim? Zayıf ateist, agnostikim demiştin.her neyse, tartışmanin pekte mantığı kalmadı ..