Üç yaşındaki çocuğa zorla dövme yaptıran vicdansız anne

Sponsorlu Bağlantılar

MaxiShe

Üye
Yazık ya nasılda ağlıyor.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Konuyu unutmuşum.Galiba anlatamıyorum sünnet aksini gerektirecek bir hastalık durumu olmadıkça keyfi bir işlemdir ve tıp literatüründe bu tarz keyfi işlemler ailenin isteğiyle yapılamaz.Tıpkı dövmede olduğu gibi.Senin çocuğun ya da tanıdığının çocuğu psikolojik problem yaşamadıysa bu kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez.Milyonda bir ihtimal varsa bile -ki bu büyük bir orandır- o keyfi müdahele yapılmaz.Hem keyfi hemde olası riskleri var.Bir doktora gittiğimizde çocuğumuzun apandistini aldırmaya ya da bademciğini aldırmaya kalkarsanız size karşı koyarlar.Dinim bunu emrediyor deseniz bile belli bir yaşa kadar ya da yapmamız gereken bir hastalık oluncaya kadar bunu yapamayız derler.Fakat olay büyük dinlere gelince işler değişiyor nedense.Dediğim gibi bu tarz bir operasyon keyfi olarak yapılamaz.Eğer bu yapılır diyorsanız dövme yaptıran anneyede kızamazsınız.Belkide "dini" çocuğuna dövme yapılmasını emrediyordur.Sizin müslüman olmanız çocuğun müslüman olacağı anlamına gelmez.Yani çocuk yetişkin olup ben müslümanım diyene kadar ömrünün sonuna kadar vücuduna müslüman, yahudi ya da herhangi bir dini topluluğa ait olduğu belirtilen bir damga vurulamaz.Evet ileride çocuk sahibi olursam bu işlemi kendi kararına bırakırım.Tıpkı istediği dini görüşü seçmekte ya da seçmemekte serbest bırakacağım gibi.Çünkü doğru olanı budur, aksi dayatmadır, zorbalıktır.

codblackops2

codblackops2

Üye
Konuyu unutmuşum.Galiba anlatamıyorum sünnet aksini gerektirecek bir hastalık durumu olmadıkça keyfi bir işlemdir ve tıp literatüründe bu tarz keyfi işlemler ailenin isteğiyle yapılamaz.Tıpkı dövmede olduğu gibi.Senin çocuğun ya da tanıdığının çocuğu psikolojik problem yaşamadıysa bu kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez.Milyonda bir ihtimal varsa bile -ki bu büyük bir orandır- o keyfi müdahele yapılmaz.Hem keyfi hemde olası riskleri var.Bir doktora gittiğimizde çocuğumuzun apandistini aldırmaya ya da bademciğini aldırmaya kalkarsanız size karşı koyarlar.Dinim bunu emrediyor deseniz bile belli bir yaşa kadar ya da yapmamız gereken bir hastalık oluncaya kadar bunu yapamayız derler.Fakat olay büyük dinlere gelince işler değişiyor nedense.Dediğim gibi bu tarz bir operasyon keyfi olarak yapılamaz.Eğer bu yapılır diyorsanız dövme yaptıran anneyede kızamazsınız.Belkide "dini" çocuğuna dövme yapılmasını emrediyordur.Sizin müslüman olmanız çocuğun müslüman olacağı anlamına gelmez.Yani çocuk yetişkin olup ben müslümanım diyene kadar ömrünün sonuna kadar vücuduna müslüman, yahudi ya da herhangi bir dini topluluğa ait olduğu belirtilen bir damga vurulamaz.Evet ileride çocuk sahibi olursam bu işlemi kendi kararına bırakırım.Tıpkı istediği dini görüşü seçmekte ya da seçmemekte serbest bırakacağım gibi.Çünkü doğru olanı budur, aksi dayatmadır, zorbalıktır.

çok modern düşünüyorsun ,modernizme göre düşünmek gereksiz bence. sonuçta ülkemizde neredeyse bütün çocuklar doğarken sünnet oluyor ve sorun da olmuyor müslümanliga inanmıyorsun galiba.benim dinimde ve çoğu kişinin de inandıgi din olan islamda sünnet ile dövmenin karşılaştırılması bile komik geliyor açıkçası bana. son cümlelerine ise şaşırdım.çoğu kişi gibi bende iyiki ailem beni müslüman olarak yetiştirdigi için ne kadar şükretsem azdır.ilerde çocuğum olursa ona da müslümanlik ilkelerine göre yetiştereceğim tabii.dediğim gibi çağin şartlarına göre düşünmek gereksiz.bir fikir , ideolojin olmalı.bu arada hangi inança mensupsun merak ettim.ateist? deist? agnostik?

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

çok modern düşünüyorsun ,modernizme göre düşünmek gereksiz bence. sonuçta ülkemizde neredeyse bütün çocuklar doğarken sünnet oluyor ve sorun da olmuyor müslümanliga inanmıyorsun galiba.benim dinimde ve çoğu kişinin de inandıgi din olan islamda sünnet ile dövmenin karşılaştırılması bile komik geliyor açıkçası bana. son cümlelerine ise şaşırdım.çoğu kişi gibi bende iyiki ailem beni müslüman olarak yetiştirdigi için ne kadar şükretsem azdır.ilerde çocuğum olursa ona da müslümanlik ilkelerine göre yetiştereceğim tabii.dediğim gibi çağin şartlarına göre düşünmek gereksiz.bir fikir , ideolojin olmalı.bu arada hangi inança mensupsun merak ettim.ateist? deist? agnostik?

Zayıf, ateist agnostiğim.Modern düşünüyorsun diye 2 cevap almışım.Modern düşünmenin neresinin yanlış olduğu cevabını almak istiyorum öncelikle.

Tıpkı dediğin gibi inandığından dolayı dövme ve sünnetin karşılaştırılması sana saçma geliyor.Sebebi ise objektif bakamamanız, olaylara dininizin buyurduğu şekilde bakmanız.Bende müslümanken bir çok şeyi sizin gibi düşünürdüm.Çocuğum olursa müslüman yetiştirmeli, sünnet etmeliyim v.s.Fakat sonradan anladımki bir çocuğun dinini ya da bulunduğu etnik kökeni çocuk düşünebilecek yaşa gelmeden, geri dönüşü olmayacak şekilde çocuğun vücuduna kazımak doğru bir davranış değil.O çocuk sünnet olmak istmeyebilir, o çocuk müslüman ya da yahudi olmayabilir.Çocukların müslüman doğduğunu düşünüyorsunuz.Bu yüzden çocuk yaşta yapılan sünnet gibi faaliyetler size gayet normal geliyor.Fakat durum öyle değil.En azından dinini ve yapacaklarını kendisi düşünsün.Malesef ülkemizdeki bir çok kişi "aile" ve "anne-baba" kavramını yanlış anlıyor.Normal şartlarda, işin işine din karışmadıkça, sünnet gibi bir cerrahi müdahele yapılmaz.Tıpkı gerekmedikçe keyfi estetik ameliyatların yapılmaması gibi.Fakat işin içine din girince durum bir anda değişiyor nedense.Bir kişi gidipte dinime göre yeni doğan çocuğumun bademciklerini aldırmam lazım derse izin verilmez hatta olay olur.Aynı şekilde birisi dini gereği (bu videoyu kastetmiyorum) çocuğuna dövme yaptırırsa "cani" damgası yer.Ama bu durum sünnette geçersiz nedense.4 yaşındaki çocuğuna toplu sünnet yapılan yerlerde ne kadar doğru yapıldığı tartışılan, temizliği tartışılan ve riski olan bir ortamda keyfi bir ameliyat yapıyorsunuz ve bunun dövme yaptırmaktan farklı olduğunu mu savunuyorsunuz ? Sünnet korkusu filmlere konu olmuş bir olaydır.Etrafınızda bir çok sünnetten ağlayarak kaçan üstüne zorla yakalanıp çığlıklar içerisinde sünnet edilen çocuk olduğuna eminim.Bu durum o kadar yaygınki filmlerdeki sünnet edilen çocuk figürü bu şekilde oluşmuştur.

Ben 15 yaşıma kadar arkadaşlarıma ve çevreme, 16 yaşına kadar da aileme baskılardan ve korkmaktan ötürü dini görüşümü söylemedim.20 yaşıma kadar aile büyüklerine...20 yaşında aile büyüklerinin baskılarından bıkıp ben sizin gibi düşünmüyorum dedikten sonra dedem, halam, amcam gibi aile büyükleri ile görüşmeyi kestim.Daha doğrusu kesmek zorunda kaldım.Çünkü onların inancına göre müslüman olmayan birisi güvenilmez birisiydi.Hatta dinden çıkanlar öldürülmeliydi.Benim çocuğumun aynı sorunu yaşamasını istemem.İsterse İslam'ı Hristiyanlığı, ateizmi, agnostisizmi ve hatta paganizmi bile seçebilir.Onun hayatına bu denli yön verecek bir şeyi ben belirleyemem bu dayatmadır, beyin yıkamadır.5 yaşındaki bir çocuğa Uçan Spagetti Canavarı vardır desen ona bile inanır çünkü.Eğer işi abartırsa 20 yaşına geldiğinde de bilinçaltına işlenen fikirler Uçan Spagetti Canavarına inanmaya devam etmesine sebep olabilir.Bu durum çocuğun beynini yıkamak, fikirlerini empoze etmektir.Böyle bir durumun ne çevresi ne de ailesi tarafından yapılmasına izin vermem çocuğumun.Kendi hayatını yaşayacak, kendi istediklerini düşünecek...Çekinmeden.

Siz benim görüşümü sormuşsunuz bende şunu sormak istiyorum görüşünüzü anlayabilmek.Fazıl Say'a verilen cezayı nasıl buluyorsunuz ? Olması gereken bir şey miydi yoksa yanlış bir hareket miydi ? Sebepleriyle söylerseniz sevinirim.

MrExpert

MrExpert

Üye
Siz benim görüşümü sormuşsunuz bende şunu sormak istiyorum görüşünüzü anlayabilmek.Fazıl Say'a verilen cezayı nasıl buluyorsunuz ? Olması gereken bir şey miydi yoksa yanlış bir hareket miydi ? Sebepleriyle söylerseniz sevinirim.

Asıl islamda inanç özgürlüğü vardır isteyen istediği din e inanabilir Kimse zorla dine sokulup çıkarılamaz Yni ben tutupta bir ateistti İnancından ötürü aşağılayamam Ancak Fazıl Say da Müslümanların inancını aşağılayamaz.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Asıl islamda inanç özgürlüğü vardır isteyen istediği din e inanabilir Kimse zorla dine sokulup çıkarılamaz Yni ben tutupta bir ateistti İnancından ötürü aşağılayamam Ancak Fazıl Say da Müslümanların inancını aşağılayamaz.

İnançlara saygı konusunda yanılıyorsun.İnanışa saygı duyulmaz, inanan insana, inanma hakkına, özgürlüğe saygı duyulur.Pastafaryanın kutsalı olan makarnayı yiyiyorsan onun dinine saygı duymuyor olursun.Eğerki Hristiyan'ın farz bildiği şeyleri yapmıyorsan onun dinine saygı duymuyor olursun.Duymak zorunda değilsinde.Çünkü bunu yapmak imkansızdır.Bir dinsizin "Allah yoktur" söylemi hakaret olarak algılanıyorsa bir müslümanın 5 vakit "Allah Vardır" demeside bir ateiste, ateizme hakarettir.Fazıl Say bireylerede ağır ithamlarda bulunarak haddini biraz aştı kabul ediyorum fakat eğerki mahkeme kayıtlarını okursanız saçma sapan bir durum olduğunu görürsünüz.Mahkemede Fazıl Say'ın "Ben ateistim ve bundan gurur duyuyorum" sözü bile yaptığı suça (!) delil olarak sunulmuş vaziyette.Bu konudaki eşitsizliği şu örnekle anlatmaya devam edebilirim daha geçenlerde Simpsons'ı yayınlayan kanala şeytanı iyi gösteriyor diye ceza kesildi.Kime göre şeytan kötü ki ? Sırf bu yüzden ceza kesilmesi bir sataniste hakaret değilmidir ? Hatta inancına değil direkt olarak kendisine hakarettir ve devletin, yargının laik olmadığını, bütün dinlere eşit davranamadığının kanıtıdır.Fazıl Say ceza alabilir fakat aldığı cezanın asıl sebebi paylaştığı (doğruluğu kesin olmayan) Hayyam dörtlüğü değilde kişilere direkt olarak yaptığı hakaretler olmalıdır.Buradaki asıl sorun ise yasaların gevşekliği.Bir müslüman Fazıl Say'ın dörtlüğüne dava açıp "belli bir kesimin benimsediği dini değeri aşağılama" adı altında davayı kazanabiliyor.Fakat bir ateist camilere, müslümanlara dava açıp aynısını yapamıyor.Daha yeni felsefe bölümünde çok düşünen insan ya alim olur en üst seviyeye çıkar ya da ateist olur en alt seviyeye düşer demiş ve onaylayanlar olmuş.Benzerini bir dinsiz dediği zaman verilecek cevap ise sabit ; İNANMAYABİLİRSİN AMA SAYGI DUY!".Sebebi ne peki ? Aynı hareketi bir müslüman yaptığı zaman suç olmuyor mu ? Dünya basınından gelen tepkilerde anayasa maddesinin ve verilen cezanın yanlışlığını doğrular nitelikte.

Dediğin şey doğru.Hiç bir insan inancından dolayı yargılanamaz.Fakat inanç yargılanabilir, eleştirilebilir, saygı duyulmayabilir.Burada saygı duyulması gereken şey inanç değil İNSANDIR.Aradaki ince farka dikkat edersiniz umarım.Fazıl Say (kişisel saldırılarda değil ceza aldığı dörtlükte) dini eleştirmiş, dine saygısızlıkta bulunmuş kişilere değil.Eğer gerçekten laik bir devlette olsaydık bu şekilde bir ceza alınmazdı.Bu ceza yargının her dini görüşe eşit mesafede yaklaşmadığını gösterir.Daha doğrusu yasaların buna izin vermediğini.

Ayrıca hoşgörü, istediğini yapabilme konusunda bir şey sormak istiyorum şer'i kanunlara göre yani İslam'a göre dinden çıkanın yani mürtedin cezası nedir.Ya da şunu söyleyeyim Muhammed paganlara saygılıysa eline güç geçince Mekke'deki putları neden kırdı, yok etti ?

Bu konudan daha fazla din muhabbeti yapmak istemiyorum.Eğer din hakkında düzgün bir şekilde, seviyeli bir şekilde tartışacak birisi varsa özel mesaj atabilir istediği zaman.Konumuza sünnete geri dönelim isterseniz.

codblackops2

codblackops2

Üye
pekte tartışılacak birşey yok.çocuğu 18 yaşına kadar özgür bırakmak , ondan sonra da istediğin dine inan demek ne demektir ya? O zaman çocuğa bütün dünyada ki dinleri öğret ki seçim yapsın o zaman.sünnet , müslümanı diğer dinlerden ayıran en önemli operasyondur.ve cinsel bakımdan da oldukça sağlıklıdir. Dediğim gibi bir ateistle müslümanın tartışması olamaz, bir kere sen baştan diyorsun: her insan özgür olarak doğar.islamda ise bu konuda kuvvetli bir hadis var : her insan islam fıtratında doğar diye.bir kısım batılılar , din düşmanları müslümanları aşağılamak için türlü türlü uydurmalar yapıyorlar - önce kurana saldırdılar sonra ondan sonuç alamadılar, türlü türlü saçmalıklar uydurdular- bizim insanımızda galeyana geliyor.Fazil say konusuna gelince öyle 80 yıllık laik bir ülkede gitmiş avrupalı bir ülke sanarak oraya buraya saldırıyor.bu topraklarda 1000 küsür yıl Islam egemen oldu senin ne haddıne toplumun çok büyük kısmının inandıgi dine saldırıyorsun.bence gayet doğru bir karardı.diyeceğim bu kadar.iyi forumlar

- - - Eklendi - - -

hoşgörü konusunda ise hz.muhammedin bahsettiği şey , müslümanlar arası hoşgörüdur.başka bir dine inanan birine hoşgörü gösterilmez,ve evet dinden çıkanin cezası ölümdür.herkes istediğine inanır.ben dinimi akıl ve mantığıma uyduğu şekilde değil. Allahin emrettıgı şekilde yaşıyorum.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
pekte tartışılacak birşey yok.çocuğu 18 yaşına kadar özgür bırakmak , ondan sonra da istediğin dine inan demek ne demektir ya? O zaman çocuğa bütün dünyada ki dinleri öğret ki seçim yapsın o zaman.sünnet , müslümanı diğer dinlerden ayıran en önemli operasyondur.ve cinsel bakımdan da oldukça sağlıklıdir. Dediğim gibi bir ateistle müslümanın tartışması olamaz, bir kere sen baştan diyorsun: her insan özgür olarak doğar.islamda ise bu konuda kuvvetli bir hadis var : her insan islam fıtratında doğar diye.bir kısım batılılar , din düşmanları müslümanları aşağılamak için türlü türlü uydurmalar yapıyorlar - önce kurana saldırdılar sonra ondan sonuç alamadılar, türlü türlü saçmalıklar uydurdular- bizim insanımızda galeyana geliyor.Fazil say konusuna gelince öyle 80 yıllık laik bir ülkede gitmiş avrupalı bir ülke sanarak oraya buraya saldırıyor.bu topraklarda 1000 küsür yıl Islam egemen oldu senin ne haddıne toplumun çok büyük kısmının inandıgi dine saldırıyorsun.bence gayet doğru bir karardı.diyeceğim bu kadar.iyi forumlar

- - - Eklendi - - -

hoşgörü konusunda ise hz.muhammedin bahsettiği şey , müslümanlar arası hoşgörüdur.başka bir dine inanan birine hoşgörü gösterilmez,ve evet dinden çıkanin cezası ölümdür.herkes istediğine inanır.ben dinimi akıl ve mantığıma uyduğu şekilde değil. Allahin emrettıgı şekilde yaşıyorum.

Aynen dediğin şekilde olmalıdır.Çocuk istediği dini seçebilir.18-16 yaşına kadarda ona gidip şunu seçeceksin diye baskı yapılmamalıdır.Söylemlerinizde tutarsızlıklar var.Hem müslüman olmayanlar cehennemde yanacaklar diyorsunuz hemde aileler çocuklarına baskı kurabilir, beynini yıkayabilir diyorsunuz.Peki baskı altında yetişmiş koyu katolik bir ailenin çocuğundan müslümanlığı tanımasını nasıl bekliyorsunuz ? Yaşayan bildiğim bütün dinleri öğretirim zaten ondan kuşkun olmasın.Yunan mitlerinden İslam'a kadar bildiğim bütün dinleri yeterli ölçüde anlatır devamı için araştırmasını söylerim.İsterse çekirgelere tapsın bundan sonrası kendi seçimidir.Kendi hayatı, kendi seçimi.Ebebeyn olarak görevim çocuğumu benim gibi yetiştirmek değildir.Çocuğumu insan gibi yetiştirmektir.İnsan olduktan sonra dini, ırkı, cinsiyeti farketmez.

Batılılar din düşmanıdır İslam'ı kötülemek için türlü türlü şeyler yaparlar demişsin.Sana müslümanların yaptıkları (Adnan Oktar başta olmak üzere) karalama kampanyalarından bahsedeyim mi ? Avrupalı'nın, bilim adamının işi gücü yok Kuran'a saldıracak öyle mi ? Bilim Kuran'dı İncil'di tartışmaz...

geliyor.Fazil say konusuna gelince öyle 80 yıllık laik bir ülkede gitmiş avrupalı bir ülke sanarak oraya buraya saldırıyor.bu topraklarda 1000 küsür yıl Islam egemen oldu senin ne haddıne toplumun çok büyük kısmının inandıgi dine saldırıyorsun.bence gayet doğru bir karardı.diyeceğim bu kadar.iyi forumlar

Demişsin beklediğim gibi.Yukarıda yazdığım gibi kimse hiç bir dine saygı duymak zorunda değildir.İnsanlara saygı duyulması gerekir.Fakat seninde dahil olduğun bir kesim insanlara da saygı duymuyor (mürtedin cezasının ölüm olması gibi) Şimdi sana şunu sorayım.Bir din ve bir insan topluluğu var ki benim, Fazı Say'ın öldürülmesi gerektiğini söylüyor hatta ellerinde güç olsa öldüreceklerini açık açık belirtiyorda.Nasıl olurda Fazıl Say'ın ya da benim bu dine karşı saygılı olmamı beklersiniz.Seni öldürmeye çalışan bir kişiye ya da bir şeye saygı duyamazsın istediğin kadar uğraş.Toplumun büyük bir kısmının inandığı değer demişsin."Çoğunluğun kabul ettiği doğru değil demokrasidir" şeklinde bir söz vardır bilir misin ? Toplumun büyük bir kısmının önemsediği bir değer bal gibide eleştirilir.Toplumun kendiside eleştirilir.Aksini iddia etmek ve susturma cezası vermek gibi devletin gücünü kötüye kullanan kararlar farklı fikirleri yok etme amaçlıdır.Bu durum orta çağ avrupasının hristiyanlarından günümüze kadar gelmiş demekki.Farklı görüşleri yok eden bir düşünce, yeniliğe kapalı bir düşünce er ya da geç yok olacaktır.Tarih okur musun bilmem fakat eğer azıcık tarih okumuşsan farklı fikirleri susturmaya çalışan din, devlet adamlarının sonlarını bilirsin.Sen dinden çıkanlar öldürülmelidir diyerek bir çok dinden çıkan insanın görüşlerine, görüşlerini çıktım direkt olarak kendilerine hakaret etmiyor musun ?

Beklediğim cevap gecikmemiş.Bu kadar kısa bir paragrafta nasıl bu kadar çelişki var anlamak güç.İlk cümlende müslüman olmayana hoş görü yoktur öldürülmelidir demişsin ikinci cümleye ise herkes istediğine inanır demişsin.Adamı öldürdükten sonra nasıl istediğine inanır diyebiliyorsun ? "İstediğine inanabilirsin ama eğer bunu seçmezsem seni öldürürüm." denilen bir adamın seçiminde özgür olduğunun iddia edilmesi gibi saçma cümlen.Akla ve mantığa uygun yaşamadığın, düşünmediğin belli oluyor zaten...Laik ülkenin 70-80 yılının lafını yapmışsın ama bunlar 20 sene önce bu kadar değilmiş.Son zamanlarda arttı bu müslüman olmayanları yok et, osmanlıdan geldik, şeriat gelsin mücadeleri.Nedeni açık tabiki.

Direkt olarak ölümümü emreden, bana güvenilmez-kötü insan damgası basan, gerçekleri bilimden değilde kutsal kitabından yorumlayan biriyle tartışılmaz haklısın.Müslüman - ateist bal gibi tartışır, konuşur."MrExpert" ile şu ana kadar gayet seviyeli bir şekilde tartıştık.Fakat yine haklısın senin gibi bir müslüman ile ateist tartışamaz.

Ayrıca ben ateist değil agnostiğim.Ateizm ve agnostisizmi bir tutmak bile...

codblackops2

codblackops2

Üye
nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun.hoşgörü gidipte bir kafire gösterilmez.ve ben kafir herkes öldürülmeli diye birşey de demedim.ki islamda size saldırmadıkları sürece ateist olsa bile öldürülmelerı haramdir. Ayrıca ateist,Allahı inkar eden, agnostik ise tanrınin varlığınin bilinemeyecegini savunan görüştür.yanlış miyim? Zayıf ateist, agnostikim demiştin.her neyse, tartışmanin pekte mantığı kalmadı ..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun.hoşgörü gidipte bir kafire gösterilmez.ve ben kafir herkes öldürülmeli diye birşey de demedim.ki islamda size saldırmadıkları sürece ateist olsa bile öldürülmelerı haramdir. Ayrıca ateist,Allahı inkar eden, agnostik ise tanrınin varlığınin bilinemeyecegini savunan görüştür.yanlış miyim? Zayıf ateist, agnostikim demiştin.her neyse, tartışmanin pekte mantığı kalmadı ..

Daha az önce dinden çıkanların cezası ölümdür dedin.Yani benim cezam ölüm oluyor.Daha neyin durduk yere öldürülmezinden bahsediyorsun.Kendinle çeliştiğinin farkında mısın ? Agnostisizmi bana mı anlatıyorsun ? Bir bak istersen vikipedi de bile yazıyor bu kavramlar.Ateist agnostik, deist agnostik, kapalı agnostik, açık agnostik gibi.Ben zayıf, ateist agnostiğim dedim buranın neresi mantıksız ya da yanlış açıklar mısın ? E kalmaz tabi.Daha bir önceki mesajında "hoşgörü konusunda ise hz.muhammedin bahsettiği şey , müslümanlar arası hoşgörüdur.başka bir dine inanan birine hoşgörü gösterilmez,ve evet dinden çıkanin cezası ölümdür." demişsin.Benim öldürülmem gerektiğini söyleyen, söylemese bile onaylayan, ses çıkarmayan birisi ile neyi tartışacaksam !

Üst Alt