Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkarsa...

Sponsorlu Bağlantılar

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Boşa konuşmaya gerek yok abi, Amerika ve Rusya çok güçlü, Suriye onlardan daha güçlü, Türkiye kim oluyormuşta onlarla (afedersiniz) sidik yarıştırıyor şimdi... :(

eğitim şart gerçekten:hmmm silah üstünlùgü ile bitmiyor savaş ama kime ne anlatıyorsak ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
[ENGİN];4913170' Alıntı:
eğitim şart gerçekten:hmmm silah üstünlùgü ile bitmiyor savaş ama kime ne anlatıyorsak ?
bi şiirim vardı abi hatırlarmısın? Türke serzeniş... tam olarak anlatmak istediklerimin aynısı şu durum işte...

- - - Eklendi - - -

TÜRK'E SERZENİŞ

Ey kardeşim! Aç oku ve öğren geçmişinin tarihini,
Gör artık bir bir kendinden saklanmış gerçekleri,
Düşünenler ise Anadolu’nun bugün ki geleceğini,
Korkmamışlardı inan, feda ederlerken kendilerini.

Ne kadını, nede erkeği ile düşünmeden yok oluşu,
Niçin çalışmışlar ve savaşmışlar, yüzyıllar boyu,
Bırakmak değil miydi amaç! Cennet gibi bir Anadolu,
Vay ki! Size düşen sadece koruyup yüceltmekti onu.

Soruyorum var mı başka? Bizimkinden büyük edebi düşünce,
Destanlar, maniler, şiirler ve türküler yakılmışken binlerce.
Bakın okuduğunuz kitaplara, giydiklerinize, film ve müziklere,
Bakmaya utandım, yabancı kültür ile sarılmış çevrenize,

Göze alıyorsanız eğer kültür ve benliğinizi unutmayı,
Ve seçiyorsanız tarihinizi köreltip raflara kaldırmayı,
İstemiyorsanız Mevlana, Evliya ve Yunus’u tanımayı,
Boş verin düşünmeyin ve yormayın o güzel aklınızı.

Sen ki! Seçmişsen millet yerine bencilce yaşamayı,
Eşkıyanın zulmünden korkup, gerçeklerden kaçmayı,
Ve düşünmemişsen o binlerce atanın, ödenecek hakkını,
Satın gitsin her karışı kanla sulanmış, bu cennet vatanı,

Eğer düşünmüyorsanız tarihinizle, benliğinizi kazanmayı,
Hala diyebiliyorsanız, bırak vatanı ve milleti kurtarmayı,
Ve diyorsanız bırak şaire, şehide, ataya ve millete saygıyı,
Yeter be artık! Bırakın gece gündüz çalışıp ilim kazanmayı,

Günü gün ederek yaşamaktan, kendimize kalmadı saygımız,
Nedeni bilinmese de, bir türlü doymadı gözümüz ve karnımız,
Ve diyorsanız; Bırak ne yapalım budur bizim alın yazımız,
Bırakın kendinize Türküm demeyi, bırakın çıkmasın yalanınız./Gökçen

FeC!

FeC!

Üye
Ya hu ben olmaz mı dedim. Olur kazanabiliriz. İman ile hırs ile vatan sevgisi ile basarabiliriz. Ama bu manevi anlamda olur. Yani maneviyatımız guclu olur. Ama adamlar maddi acıdan guclu. Yapacak bir sey yok. Kabul edin şunu. realist olun. Vatan millet sakatya ile olmuyor sadece. Amerikanın eline bakıp duracagımıza, kendi kendimize bir seyler yapsaydık. Su an iyi bir yerde olabilirdik. Anca yeni yeni anlıyoruz savunmanın ne kadar onemli oldugunu.

onurahmet03

onurahmet03

Üye
bi şiirim vardı abi hatırlarmısın? Türke serzeniş... tam olarak anlatmak istediklerimin aynısı şu durum işte... - - - Eklendi - - - TÜRK'E SERZENİŞ Ey kardeşim! Aç oku ve öğren geçmişinin tarihini, Gör artık bir bir kendinden saklanmış gerçekleri, Düşünenler ise Anadolu’nun bugün ki geleceğini, Korkmamışlardı inan, feda ederlerken kendilerini. Ne kadını, nede erkeği ile düşünmeden yok oluşu, Niçin çalışmışlar ve savaşmışlar, yüzyıllar boyu, Bırakmak değil miydi amaç! Cennet gibi bir Anadolu, Vay ki! Size düşen sadece koruyup yüceltmekti onu. Soruyorum var mı başka? Bizimkinden büyük edebi düşünce, Destanlar, maniler, şiirler ve türküler yakılmışken binlerce. Bakın okuduğunuz kitaplara, giydiklerinize, film ve müziklere, Bakmaya utandım, yabancı kültür ile sarılmış çevrenize, Göze alıyorsanız eğer kültür ve benliğinizi unutmayı, Ve seçiyorsanız tarihinizi köreltip raflara kaldırmayı, İstemiyorsanız Mevlana, Evliya ve Yunus’u tanımayı, Boş verin düşünmeyin ve yormayın o güzel aklınızı. Sen ki! Seçmişsen millet yerine bencilce yaşamayı, Eşkıyanın zulmünden korkup, gerçeklerden kaçmayı, Ve düşünmemişsen o binlerce atanın, ödenecek hakkını, Satın gitsin her karışı kanla sulanmış, bu cennet vatanı, Eğer düşünmüyorsanız tarihinizle, benliğinizi kazanmayı, Hala diyebiliyorsanız, bırak vatanı ve milleti kurtarmayı, Ve diyorsanız bırak şaire, şehide, ataya ve millete saygıyı, Yeter be artık! Bırakın gece gündüz çalışıp ilim kazanmayı, Günü gün ederek yaşamaktan, kendimize kalmadı saygımız, Nedeni bilinmese de, bir türlü doymadı gözümüz ve karnımız, Ve diyorsanız; Bırak ne yapalım budur bizim alın yazımız, Bırakın kendinize Türküm demeyi, bırakın çıkmasın yalanınız./Gökçen
Mükemmelsin abi :oke:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Ya hu ben olmaz mı dedim. Olur kazanabiliriz. İman ile hırs ile vatan sevgisi ile basarabiliriz. Ama bu manevi anlamda olur. Yani maneviyatımız guclu olur. Ama adamlar maddi acıdan guclu. Yapacak bir sey yok. Kabul edin şunu. realist olun. Vatan millet sakatya ile olmuyor sadece. Amerikanın eline bakıp duracagımıza, kendi kendimize bir seyler yapsaydık. Su an iyi bir yerde olabilirdik. Anca yeni yeni anlıyoruz savunmanın ne kadar onemli oldugunu.

bu sözleri lozan antlaşmasına imza atanlara diyeceksin.kardeşim yeraltı yerüstü kaynakların nasıl boşa heba edildiyse?

FeC!

FeC!

Üye
[ENGİN];4913579' Alıntı:

bu sözleri lozan antlaşmasına imza atanlara diyeceksin.kardeşim yeraltı yerüstü kaynakların nasıl boşa heba edildiyse?

O konulara da girerdim de toplum hazır degil :)

DDorlion

DDorlion

Üye
bu kadar yahudi generalin komutanin oldugu tsk ile bi halt olmaz capulcu teroristlere karsi yaptiklarimiz sana fikir verebilir herseye hazirlikli ol hatta simdiden bi siginak kazmaya basla.
Aynen Katılıyorum TSKda Çok Sayıda Yahudi Rütbeli Var Ve Buda Bizim İçin Büyük Bir Sorun

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
[ENGİN];4914280' Alıntı:

atalarımız korkmadı bizde korkmayız.herşey ALLAH C.C.dilemesiyle olur.isterse bütün dünya savaş açsın.

Elhamdülillah.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Aynen Katılıyorum TSKda Çok Sayıda Yahudi Rütbeli Var Ve Buda Bizim İçin Büyük Bir Sorun

aynen kim ne derse desin din ayrimi yapican orduda abicim bu ordu boyle diyebilecek adam lazim kusura bakma yahudiye yer yok diyebilecek adam lazim din ayrimi yapiyon diyene s******* o****** cocugu bu ordu milattan once 209da muslumanlar tarafindan kuruldu burda din ayrimi var diyebilicek adam lazim basimiza

HaqperesT

HaqperesT

Üye
savaş mı çıktı aqa?
Yorumlara bak yaw ne kadar da savaş merakınız var. Savaş çok kötü ve kahrolası teknolojik silahlarla yapılacak savaş daha da kötü. İnsanlar ölecek ekonomi çökecek sefalet ve açlık bedel olacak(gerçek bir savaşta teslim almakla karıştırmayın).

FeC!

FeC!

Üye
savaş mı çıktı aqa?
Yorumlara bak yaw ne kadar da savaş merakınız var. Savaş çok kötü ve kahrolası teknolojik silahlarla yapılacak savaş daha da kötü. İnsanlar ölecek ekonomi çökecek sefalet ve açlık bedel olacak(gerçek bir savaşta teslim almakla karıştırmayın).

Biz de bunun farkındayız. İnsanoglu bu gune kadar sadece 200 küsür yıl savaşmadan yaşadı. Savaşlar oldu oluyor olacak. İnsanların Egosu varoldukca savaşlarda yapılacak. Savaş kacınılmazdır...

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
suriye'yi aşırı küçümsüyorsunuz. Neymiş efendim barış götürecekmişiz suriye'ye. Bugüne değin hangi ülke sözde "barış götürmek" için saldırmadı? Okuyun 1900 başları türk romanlarını, yabancılar Türk halkını dahi aldatmışlar "barış getireceğiz size" diyerek.

Şimdi aynısını biz yapıyoruz. Oysa ki ortadoğuda çoğu ülke benzer şekilde yönetiliyor.

Bunu geçtim. Bizim ülkemizi ve yönetimi düşürmeye çalışan PKK gibi bir örgüte Suriye yıllarca sığınak, yiyecek ve silah teminatı yaptı. Şimdi ise suriye bölücülerine biz silah, yiyecek ve sığınak temini yapıyoruz. Yapıyoruz bari gizli saklı yapalım di mi? Ülkenin başbakanı çıkıyor "onları koruyacağız, yardım edeceğiz" diyor. Onların öldürdüğü ve öldüreceği her insan ve dökülen her kanda iktidar partinin de payı oluyor bu durumda.

Gelelim savaş meselesine.
"savaş mı çıkacak? Okey. Öyleyse yarın sabah kahvaltıyı Şam'da yaparız." diyen bir çevreye sahibim. Onlara göre ülkenin gücü coğrafyası ve nüfusu ile eş. Bu durumda israil en zayıf ülke olmalı değil mi? Ama laf anlatamıyorsun ki.
Suriye'nin arkasında rusya, iran ve çin var. Rus hava savunma sistemleri kurulu suriye'de. Nokta atışı yapıyor. Biz henüz ankara'yı, istanbul'u havadan doğru düzgün koruyamaz iken, kurulu sistemleri birleşmiş milletlerin tümünden daha iyi. Ek olarak, adamlar yemiyor içmiyor parayı orduya basıyor. Es geçmemek lazım.

En iyi ihtimal ile, kazandık diyelim. Ekonomi en az 20 yıl kendine gelmez. Suriye de öyle. Zaten tepemizde dönen kızıl çizgili mavi beyaz yıldızlı akbabalar atağa inecektir. Lozan antlaşması ile kullanamadığımız yer altı kaynaklarımızı, altınları ve özellikle bor'u sivrisinek gibi emerler. En güzel örneği ise "ırak". Bakın ne güzel barış getirdiler. Petrolü emdiler gittiler.

Sonuç, savaşa hayır.

TheMadness

TheMadness

Üye
bi şiirim vardı abi hatırlarmısın? Türke serzeniş... tam olarak anlatmak istediklerimin aynısı şu durum işte...

- - - Eklendi - - -

TÜRK'E SERZENİŞ

Ey kardeşim! Aç oku ve öğren geçmişinin tarihini,
Gör artık bir bir kendinden saklanmış gerçekleri,
Düşünenler ise Anadolu’nun bugün ki geleceğini,
Korkmamışlardı inan, feda ederlerken kendilerini.

Ne kadını, nede erkeği ile düşünmeden yok oluşu,
Niçin çalışmışlar ve savaşmışlar, yüzyıllar boyu,
Bırakmak değil miydi amaç! Cennet gibi bir Anadolu,
Vay ki! Size düşen sadece koruyup yüceltmekti onu.

Soruyorum var mı başka? Bizimkinden büyük edebi düşünce,
Destanlar, maniler, şiirler ve türküler yakılmışken binlerce.
Bakın okuduğunuz kitaplara, giydiklerinize, film ve müziklere,
Bakmaya utandım, yabancı kültür ile sarılmış çevrenize,

Göze alıyorsanız eğer kültür ve benliğinizi unutmayı,
Ve seçiyorsanız tarihinizi köreltip raflara kaldırmayı,
İstemiyorsanız Mevlana, Evliya ve Yunus’u tanımayı,
Boş verin düşünmeyin ve yormayın o güzel aklınızı.

Sen ki! Seçmişsen millet yerine bencilce yaşamayı,
Eşkıyanın zulmünden korkup, gerçeklerden kaçmayı,
Ve düşünmemişsen o binlerce atanın, ödenecek hakkını,
Satın gitsin her karışı kanla sulanmış, bu cennet vatanı,

Eğer düşünmüyorsanız tarihinizle, benliğinizi kazanmayı,
Hala diyebiliyorsanız, bırak vatanı ve milleti kurtarmayı,
Ve diyorsanız bırak şaire, şehide, ataya ve millete saygıyı,
Yeter be artık! Bırakın gece gündüz çalışıp ilim kazanmayı,

Günü gün ederek yaşamaktan, kendimize kalmadı saygımız,
Nedeni bilinmese de, bir türlü doymadı gözümüz ve karnımız,
Ve diyorsanız; Bırak ne yapalım budur bizim alın yazımız,
Bırakın kendinize Türküm demeyi, bırakın çıkmasın yalanınız./Gökçen

Güzel olmuş

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
suriye'yi aşırı küçümsüyorsunuz. Neymiş efendim barış götürecekmişiz suriye'ye. Bugüne değin hangi ülke sözde "barış götürmek" için saldırmadı? Okuyun 1900 başları türk romanlarını, yabancılar Türk halkını dahi aldatmışlar "barış getireceğiz size" diyerek.

Şimdi aynısını biz yapıyoruz. Oysa ki ortadoğuda çoğu ülke benzer şekilde yönetiliyor.

Bunu geçtim. Bizim ülkemizi ve yönetimi düşürmeye çalışan PKK gibi bir örgüte Suriye yıllarca sığınak, yiyecek ve silah teminatı yaptı. Şimdi ise suriye bölücülerine biz silah, yiyecek ve sığınak temini yapıyoruz. Yapıyoruz bari gizli saklı yapalım di mi? Ülkenin başbakanı çıkıyor "onları koruyacağız, yardım edeceğiz" diyor. Onların öldürdüğü ve öldüreceği her insan ve dökülen her kanda iktidar partinin de payı oluyor bu durumda.

Gelelim savaş meselesine.
"savaş mı çıkacak? Okey. Öyleyse yarın sabah kahvaltıyı Şam'da yaparız." diyen bir çevreye sahibim. Onlara göre ülkenin gücü coğrafyası ve nüfusu ile eş. Bu durumda israil en zayıf ülke olmalı değil mi? Ama laf anlatamıyorsun ki.
Suriye'nin arkasında rusya, iran ve çin var. Rus hava savunma sistemleri kurulu suriye'de. Nokta atışı yapıyor. Biz henüz ankara'yı, istanbul'u havadan doğru düzgün koruyamaz iken, kurulu sistemleri birleşmiş milletlerin tümünden daha iyi. Ek olarak, adamlar yemiyor içmiyor parayı orduya basıyor. Es geçmemek lazım.

En iyi ihtimal ile, kazandık diyelim. Ekonomi en az 20 yıl kendine gelmez. Suriye de öyle. Zaten tepemizde dönen kızıl çizgili mavi beyaz yıldızlı akbabalar atağa inecektir. Lozan antlaşması ile kullanamadığımız yer altı kaynaklarımızı, altınları ve özellikle bor'u sivrisinek gibi emerler. En güzel örneği ise "ırak". Bakın ne güzel barış getirdiler. Petrolü emdiler gittiler.

Sonuç, savaşa hayır.

2023e kadar hayir dogru diyosun ama savas merhametlede olmaz atesle nukleerle zehirle baskinla oyunla yapilir savas biz turkler olarak hic bi savasi kazanamayiz boyle merhametle