Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkarsa...

Sponsorlu Bağlantılar

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Arkadaşlar hafife almıyorum her şey belli eğer bir savaş çıkarsa ki inşallah çıkmaz.
Tekrar söylüyorum cephe savaşı gibi birşeyi aklınızdan cikarın.

cephe savaşı olmaz zaten ağır sılahlar varken cephe savaşını çanakkale de yaptık biz silahımız yoktu elde bir kırıkkale birkaç tane'de topumuz vardı.ama o durumdayken bile düşmana geçit vermedik.savaş olacaksa da türkiye ye bişey olmaz bu topraklar dua'lıdır.

balcolu

balcolu

Üye
Hocam diyelim savaş çıktı. Rusya ve Çin Suriye'ye destek çıkacak. Türkiye dünyanın 6. Rusya 3. Çin ise 4. Büyük ordusudur. Soru şudur: Türkiye Nato kartını oynarsa, Suriye de Libya benzeri bir olay yaşanırsa, Rusya ve Çin, ABD ve Nato güçleriyle savaşmayi göze alabilir mi? Alsa bile şansları var mı? Bence 'HAYIR'. Çin büyüyen bir ordu olsada ABD den en az 30 yıl geridedir. Rusların nükleer kapasitesi olsada ABD Ordusu Rusya'ya tek vuruşla öldürücü darbeyi vurablecek kapasitededir. O yüzden Rusya ve Çin'in bôyle bir maceraya gireceğini sanmıyorum. Çünkü reel değildir.

FeC!

FeC!

Üye
Amerika va İsrail, şu anda Rusya ve Cinden ustun. Ama 10 yıl sonra ne olur bilinmez. Rusya putinle çok iyi ilerledi. Bunun en büyük sonucuda ülkemize kurulan hava savunma radarıdır. Herkes bu radarın irana karşı israili korumak olarak düşünse de. Rusya ya karşıdır. Rusya buna cevaben Kaliningrad da bir radar üssünü hiznete soktu. Abd nin amacı, Ronald Reagan ın uyguladıgı ve basarılı oldugu Yıldız Savaşları Projesine benzer bir politika ile Rusya yı silahlanmaya itip ekonomisini cokertmektir. Sovyetleri boyle çökerttigi icin yine basarılı olucagını dusunse de Rusya olayın farkında. Sağlam bir dünya savaşı bizi bekliyor....

- - - Eklendi - - -

Abdnin hava kuvvetleri çok iyi durumda. Ama rusya için aynı seyi soylemek mumkun degil. Abd nin ustun savas sistemleri var. Ama Rusya hala sovyetlerden kalma sistemlerde kaldı. Eğer sovyetlerin yıkıntılarıyla ugrasıyor olmasalardı kesinlikle daha iyi durumda olurlardı. Deniz kuvvetleri de bir bakıma oyle. Rusyanın Amiral Kuznetsov dan baska ucak gemisi yok. Ama abd nin Nimitz, Dwight D. Eisenhower, Enterprise ve aklıma gelmeyenlerle birlikte sanırım 9 tane falan var. Bir savaşta çok iyi işler yapan uçak gemileri gercekten gerekli sistemler.

Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
hepiniz güzel yorumlar yapmıssınızda savas çıkarsa türkiye kolay lokma olmaz tabi bu benim görüşüm
bu vatan çok zor kazanıldı
ve tarihi türkler yazdı

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
zaten 3 sene icinde seferberlik var bana kop kop yaparim allahima

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Amerika va İsrail, şu anda Rusya ve Cinden ustun. Ama 10 yıl sonra ne olur bilinmez. Rusya putinle çok iyi ilerledi. Bunun en büyük sonucuda ülkemize kurulan hava savunma radarıdır. Herkes bu radarın irana karşı israili korumak olarak düşünse de. Rusya ya karşıdır. Rusya buna cevaben Kaliningrad da bir radar üssünü hiznete soktu. Abd nin amacı, Ronald Reagan ın uyguladıgı ve basarılı oldugu Yıldız Savaşları Projesine benzer bir politika ile Rusya yı silahlanmaya itip ekonomisini cokertmektir. Sovyetleri boyle çökerttigi icin yine basarılı olucagını dusunse de Rusya olayın farkında. Sağlam bir dünya savaşı bizi bekliyor....

- - - Eklendi - - -

Abdnin hava kuvvetleri çok iyi durumda. Ama rusya için aynı seyi soylemek mumkun degil. Abd nin ustun savas sistemleri var. Ama Rusya hala sovyetlerden kalma sistemlerde kaldı. Eğer sovyetlerin yıkıntılarıyla ugrasıyor olmasalardı kesinlikle daha iyi durumda olurlardı. Deniz kuvvetleri de bir bakıma oyle. Rusyanın Amiral Kuznetsov dan baska ucak gemisi yok. Ama abd nin Nimitz, Dwight D. Eisenhower, Enterprise ve aklıma gelmeyenlerle birlikte sanırım 9 tane falan var. Bir savaşta çok iyi işler yapan uçak gemileri gercekten gerekli sistemler.

amerika para kesilene kadar dostum amerikayi gozunuzde buyutmeyin amerika silahsiz ac yoksullari vuruyor bi seal timi gelsin gabara cudiye ciksin birsey yyapamaz silahsiz ve ozellikle cocuk kadinlari vururlar

FeC!

FeC!

Üye
hepiniz güzel yorumlar yapmıssınızda savas çıkarsa türkiye kolay lokma olmaz tabi bu benim görüşüm
bu vatan çok zor kazanıldı
ve tarihi türkler yazdı

İnşallah öyle olur. Stratejik bombardıman uçakları bir gece gelir tum onemli hedefleri bombalar. Hic birsey yapamayız. Ama su anda. Son zamanlardaki Savunma sanayii sektorundeki gelismeler umut verici. Roketsan iyi çalışıyor. Hava savunma ihalesi var yeni.

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

amerika para kesilene kadar dostum amerikayi gozunuzde buyutmeyin amerika silahsiz ac yoksullari vuruyor bi seal timi gelsin gabara cudiye ciksin birsey yyapamaz silahsiz ve ozellikle cocuk kadinlari vururlar

Önemli olan kadınları vurması değil. Kadınları neyle vurduğu. Adamların donanımı çok iyi. Biz hala G3 kullanırken, adamlar ar-15 in bir suru degisik versiyonunu yapıp kullandı. Biz daha Milli piyade tufegi ile ugrasıyoruz. Askerlerimiz acemi. Eğitimsiz. Askere giden adam 4 el ateş ediyo geri geliyo. Bordo bereli diyeceksiniz şimdi. Onlardan oonlarda da var. Marsocuydu, Devgrusuydu, seal iydi. Oyle her Turk asker dogar ile olmuyor. Biraz Realist olun. Bağlıyosunuz milliyetcilige gidiyosunuz. Blraz etrafınıza bakın. Bir turk dunyaya bedel degil artık.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
İnşallah öyle olur. Stratejik bombardıman uçakları bir gece gelir tum onemli hedefleri bombalar. Hic birsey yapamayız. Ama su anda. Son zamanlardaki Savunma sanayii sektorundeki gelismeler umut verici. Roketsan iyi çalışıyor. Hava savunma ihalesi var yeni.

- - - Eklendi - - -

Önemli olan kadınları vurması değil. Kadınları neyle vurduğu. Adamların donanımı çok iyi. Biz hala G3 kullanırken, adamlar ar-15 in bir suru degisik versiyonunu yapıp kullandı. Biz daha Milli piyade tufegi ile ugrasıyoruz. Askerlerimiz acemi. Eğitimsiz. Askere giden adam 4 el ateş ediyo geri geliyo. Bordo bereli diyeceksiniz şimdi. Onlardan oonlarda da var. Marsocuydu, Devgrusuydu, seal iydi. Oyle her Turk asker dogar ile olmuyor. Biraz Realist olun. Bağlıyosunuz milliyetcilige gidiyosunuz. Blraz etrafınıza bakın. Bir turk dunyaya bedel degil artık.

g3 en tesirli otomatik silahlarin en guclusu ama suan degistiriliyor m416 lar dagitima basladi dostum turkiye bu sene 800 milyondolarlik silah satti 4 senedir uretiyoruz hem savasi hava kuvvetleri yapar biz savunmada kalicaz dostum gerekmedikce disari ikmal yapilmaz hem uranyumumuzda var son care bi atom sallariz :) kop kop :) al buda benim canavar mg3

- - - Eklendi - - -

bizim ordu 900.000 civari 300.000 profesyonel asker var digerleri acemi diyelim amerikaninda profesyoneel askeri 350.000 profesyonel sayisi onemli hem amerikada 1milyon turk var bunuda unutma

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Çanakkale'de de m16 mı vardı?biraz tarihinize dönüp bakın gemileri topları ağır silahları olan ittifak kuvvetleri ve atacak kurşunu yok denilen mehmetcık.Onlar inandılar ve başardılar amerikan ordusunu gözünüzde çok büyütüyorsunuz.bugünki savaşlar teknolojik olsada asil olan insandır.

FeC!

FeC!

Üye
M416 dediginiz nedir. Hic duymadım. HK416 yı diyorsanız dagıtılıcagını sanmam. Son gunlerde takip edemiyorum ama bunu duyardım. MG3 tesirli olabilir ama en ufak tozda tutukluk yaptıgınıda bilirsiniz. MG3 bir M240 bir M249 etmez. Silah isine kendimi verdigim icin biliyorum bunları.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
m416 türk yapımı piyade tüfeği tasarımı m16 ya benziyor

FeC!

FeC!

Üye
Bu arada mke nin sattıgı silahlar Heckler&koch lisansı altında urettigi silahlar. Hicbiri milli degil.

- - - Eklendi - - -

M416 diyosanız o silah Alman Heckler Koch un urettigi hk416 tufeginin kopyası. Yani tasarımı milli degil. Yeni bir mpt uretme girisimi var mke de ama sonumuz hayrolsun. Savunma sanayii forumlarında Mke nin yaptıklarından memnun olan cok az insan var.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca piyade gucu onemli degil. Hava gucu su an en stratejik guc. Ve hava gucu bakımından da durumumuz pekte icacıcı degil. Pilotlarımız gercekten kaliteli ama yetmez. Altındaki ucaklar onemli. Var mı bizde bir B1? Yok. F117 yok. F22 yok. F35 diye bekliyoruz oda ne zaman gelir belli degil. Su an durumumuz vahim. Gelismemiz lazım. Bazı ihtiyaclarımızdan kısıp Savunmaya harcamamız lazım. F16 ile f4 le olucak is degil bu.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Tamam savaşı kaybetmişiz zaten...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
[ENGİN];4913123' Alıntı:

gelde anlat işte :ehe
Boşa konuşmaya gerek yok abi, Amerika ve Rusya çok güçlü, Suriye onlardan daha güçlü, Türkiye kim oluyormuşta onlarla (afedersiniz) sidik yarıştırıyor şimdi... :(

onurahmet03

onurahmet03

Üye
[ENGİN];4912138' Alıntı:
Çanakkale'de de m16 mı vardı?biraz tarihinize dönüp bakın gemileri topları ağır silahları olan ittifak kuvvetleri ve atacak kurşunu yok denilen mehmetcık.Onlar inandılar ve başardılar amerikan ordusunu gözünüzde çok büyütüyorsunuz.bugünki savaşlar teknolojik olsada asil olan insandır.
Katılıyorum :oke:

- - - Eklendi - - -

Boşa konuşmaya gerek yok abi, Amerika ve Rusya çok güçlü, Suriye onlardan daha güçlü, Türkiye kim oluyormuşta onlarla (afedersiniz) sidik yarıştırıyor şimdi... :(
Herşey güç değildir bazen sadece hırs ve inanmak yeterlidir .

doctorrr

doctorrr

Üye
ne savaşı ya suriye uzatmaları oynuyor...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR