Ben 11 yıl boyunca Turkcell kullandım. Turkcell'in ne olduğunu çok iyi bilenlerdenim yani. 3 ay önce Avea'ya taşıdım numaramı çünkü artık ölçüyü iyice kaçırdılar.
Turkcell fatura ayrıntısına 10 yıl sonra ilk kez geçen mayıs ayında bakayım dedim. Faturada çok bariz bir hata vardı. Şöyle söyleyeyim yoruma kapalıydı elinize alıp bakınca hatayı görüyordunuz. Böyle basit birşeyi düzelttirmek bir haftamı ve dakikalarca görüşmemi aldı. En son internette bir şikayet sitesine yazınca faturam bir saat içinde aranıp düzeltildi. Sonra baktım ki ohoooooo, yanlış fatura göndermek, 1500 tane kampanya promosyon yaparak bunları birbirine harmanlayıp müşteriyi mağdur etmek Turkcel'in en sevdiği işmiş. Bu konuda google amcaya sorunca ödeyeceği veya ödememek için kırk takla attığı bir çok mahkemeyi bulabilirsiniz. İşlem şu şekilde işliyor, sizin benzinciden 5 dk hediyeniz var diyelim. Bu hediyenin yansıtılmaması bir yana işi daha da ileri götürerek 30 dk konuştunuz diyelim bu 5 dk o hediyelerden düşüyor kalanı da sizin tarifeniz yerine 25 x 45 krş gibi gsm dünyasının en gudik tarifesiyle hesaplanıyor. Bizbize kesinlikle arada bir Turkcell müşterilerine geçirmek için kolnulmuş bir tarife.
Sonra hediye dakikanız varsa toplamda ne konuştunuz ne kaldı bunu bilemiyorsunuz. Güncel konuşma bilgisi en az 24 hatta 48 saat öncesini veriyor. Bunun da sebebi sizi fazla konuşturup dk 45 kuruştan çok avantajlı tarifeden ücretlendirmek. Avealılar bilirler kalan dakika bilgisini 9333 arayarak saniyesisaniyesine öğrenebiliyorsunuz.
Her neyse geçen sene bu yanlış faturayı düzeltince başım gelmeyen kalmadı.

10 yıl boyunca her ay aksamadan gelen konuşma ayrıntısı o ay gelmeyiverdi. Tesadüfe bak!!! Daha sonraki aylarda ise fatura sürekli artmaya başladı durduk yerde. Konuşmadığım telefon faturası sürekli artıyor. (sen misin faturaya bakan. mahvedicez seni)
Sonunda dayanamadım hattımı iptal dilekçesi verdim yoksa hayatım kararacak. Onu yapınca aman dediler iptale gerek yok al sana karşılıksız bilmem nesiz 12 ay boyunca her ay 40 dk ücretsiz Turkcell ve sabit hatlarla hediye dakika. Doya doya konuş. Olur dedim. Şu 10 yıldır girenlerin az birazını çıkartayım öyle iptal ederim. Sadece bu dakikaları konuşmaya başladım ben de. Sonra ne oldu dersiniz. Bu hediye 12 aylık görüşme 3 aydan sonra aniden bitiverdi.

Sormadım bile neden oldu ne oldu diye.
Turkcell mi aman benden uzak Allah'a yakın olsun.