TURKCELL' den "TonlaKazan" Hususunda Sikayet Var :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
TURKCELL' den "TonlaKazan" Hususunda Sikayet Var :)
Gelen Maili aynen yayınlıyorum.
Ne yapalım hızlıca karar verelim ( Özellikle Gsm Operatörleri Modları için yazıyorum )

Merhaba,

Size TonlaKazan servisimiz ile ilgili olarak maxicep.com’da yaşadığımız sorunlar ile ilgili yazıyorum. TonlaKazan servisinden kısaca bahsetmek gerekirse;

TonlaKazan, Mayıs 2007’de Turkcell tarafından dünyanın ilk ÇalarkenDinlet reklam platformu olarak lanse edildi. TonlaKazan üyeleri kendilerini arayan kişilere standart “dıııt dııt” tonu dinletmek yerine, markaların müziklerini dinletiyorlar. Ve dinlettikleri oranda ayda 150 kontöre kadar kazanıyorlar.

Aşağıdaki forum iletisinden de anlaşılacağı üzere, maxicep sitesinde kişilerin telefon numaraları bir havuzda toplanıyor, sonra siteden bir kişi her gün havuzdaki kişileri arıyor, kontör dakika kazanılıyor.

http://www.maxicep.com/turkcell/tonlakazandan-aranmak-isteyenler-181623.html

Buradaki yazıyla birlikte, Turkcell olarak reklam servisini amacına ulaştırmadan abonelerimize kontör/dakika vermiş oluyoruz ve çalıştığımız markalar bu yazıyı okuduğunda servisin tüm abonelerinin bu şekilde kontör/dakika kazandığını hissediyorlar. Konuyla ilgili dilerseniz ayrıntılı konuşabiliriz. Bu yazının kaldırılarak abonelerimizin servis tarafından belirlenen yollar ile kontör/dakika kazanmasını talep ediyoruz.

Tesekkurler,

Evrim Dirik
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.
BD / Mobile Marketing
Tel: +90 212 313 xx xx

GSM: +90 532 210 xx xx

:ehe

piri.reis

piri.reis

Üye
dava açma gibi bir ihtimalleri var mı acaba.
eğer öyle bir ihtimal varsa bence konuyu silelim.

konuyu silmezsek turkcellin foruma reklam vermemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Açık bir şekilde devam etmesi şu an için sakıncalı gözüküyor. Zaten üyelerimizin numaraları kayıtlı, konunun silinmesi bu servisin biteceği anlamına gelmez. Gizli şekilde yürütülür. Inat yapıp da turkcell'i karşımıza almaya bence gerek yok. Şimdilik söyleceklerim bunlar.

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Turkcell'in bizi bu denli denetleyeceğini hiç sanmıyorum ki, reklam veren firmalar gelsin de MaxiCep'i denetlesin. Recep ile ortak kanaatimiz: " Aramızda bir casus var, biz gizli devam etsek de bunu söyleyecek. "

Ozan Evrim Hanım'ın telefonunu almam mümkün mü acaba? Bir görüşme yapmak istiyorum.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Telefonu var zaten bende. Ve siz Gsm Operatörleri bölümüne artık gözünüzde küçük bakmayın derim zira Hasan 'ın haberi var mesela, Avea Genel Müdürlük ten bir şahıs da aynı sekilde bir formla iletisime geçmişti ve aradım kendisiyle görüştüm ortak bir çalışma yapacağız ilerleyen günlerde. Tabiki bu da fake degil yani Mahmut' un dediği gibi "reklam veren firmalar sanmıyorum ki gelsin denetlesin." mantıgıyla bakmamak gerek, Turkcell bize reklam vermiyor hiçbiryere vermiyor tüm sitelere reklamı veren reklam ajanslarıdır yani reklamı veren denetlemez hangi sitede ne kadar çıkıyor sayfalarına bakayım diye ancak Turkcell çalışanları elbette ki Google a girip, yaptıkları kampanyalarla ilgili siteleri ve forumları geziyor mu diye sorarsanız tabiki 100% geziyor diyebiliriz. Sadece Turkcell değil herkes.

Mesela geçen ay, Konu dışına tecavüz sanığı bilmemne diye bir konu açılmış, konuda adamın şahsı Kısaltmalı geçiyordu O.A gibi ancak yine de, savcılık kararını falan söylemiş ve dolayısı ile tüm sitelerden bu haberi kaldırtıyorum sizden de kaldırmanızı rica ediyorum tarzında yazmıs e tabiki kaldırdık kimseyi karalamaya alet olmanın da anlamı yok bu tür çok sayıda inceleme emin olun 2-3 günde bir zaten geliyor. Turkcell Avea bunun bir kanadı sadece, yakında vodafone danda gelir..

Microsoft dan da gelmisti demekki reklam vermese de siteye bir şekilde ulasabiliyorlar :)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Ozan, son kararı sen vereceksin elbette.

TonlaKazan işlemini kapatıyor muyuz? Devam mı ediyoruz?

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Şu an devam edin iyi bir koz yakaladım Mahmut' dan yardım alarak :)

Turkcell' deki elemana gönderdiğim maili aynen aktarıyorum

Merhaba Yetkili,
Öncelikle bölümde yetkili site yöneticilerim ve konuya hakim üyelerle görüşerek, size bir gün geç döndüğüm için kusura bakmayınız.

Bizdeki, linkini verdiğiniz bu tonlakazan yapılanmasının tarihçesini araştırdıgımızda, tamamen Türkiye'nin En büyük forumlarından biri olan üzerinden yararlanılarak baslatıldıgı ortaya çıkıyor. Aşağıdaki linke tıklarsanız ne demek istediğimi anlatmış olacağım.

Linkteki konu örnek alınarak, bir takım üye grubu bizde de bu baslıgı olusturmus ve bir şekilde kendi aralarında söyleşi yapıyorlar gördüğünüz gibi.

Bu durumda, bize örnek teşkil eden durumun önce ortadan kaldırılarak, sonra bizden durum değerlendirmesi hakkında bilgi istemeniz daha doğru olacaktır sanıyorum.

İyi Günler, İyi Çalışmalar

Saygılarımla,
Maxicep.com Yöneticisi

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Ozan çok çirkefsin abi :) Direk topu DH ye atmışsın :D Oradaki arkadaşlarımı da severim ama DH'ye müstahak. Oradaki bu konu silindiği andan itibaren elimizde 100e yakın aktif üyenin bize gelmesi demek. Bu da işlerimizin açılması demek :ehe

Ozan bu işi başarabilirsek çok süper olacak :)

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Valla onlar önce açmış arkadaş, onlar kaldırmadan biz kaldırmayız birde onları dürtün demek istedim kısaca mailde :ehe

Onlar bir kaldırsın önce de, sonra bakarız gerekirse gizli forum açarız DH deki tonlakazan üyeleri ile orada kardeş kardeş geçinirsiniz :ehe

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Akıllı yönetim diye buna derim.

Birde şöyle birşey var,
Aynı şey DH'de de olabilir, onlarada aynı şekilde uyarı maili yollanmış olabilir ve sadece yönetimde çözüleceğinden diğer üyeler ve bizler göremiyor olabiliriz. Bunuda ancak turkcell den gelecek ikinci maille anlayabiliriz.

"DURMAK YOK MAXICEP'le yola devam"

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Akıllı yönetim diye buna derim.

Birde şöyle birşey var,
Aynı şey DH'de de olabilir, onlarada aynı şekilde uyarı maili yollanmış olabilir ve sadece yönetimde çözüleceğinden diğer üyeler ve bizler göremiyor olabiliriz. Bunuda ancak turkcell den gelecek ikinci maille anlayabiliriz.

"DURMAK YOK MAXICEP'le yola devam"

DH böyle bir şey olmuş olsa en önce benim haberim olur :)
Şuan bir kaç kişinin görüştüğü MSN grubu var. Bu adamlar TonlaKazan arama işlemini MSN Grubu üzerinden hallediyor. Yani Forumdaki konu kapansa dahi oradan devam edeceklerdir.

Gizli bir bölüm ise DH açılmadı, açılmaz da.Dediğim gibi açılacak olsa ilk haberi olacak olanlardan birisi de ben olurum.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Dh'de böyle bir durum oluşsa Recep anında silerler konuyu, açıklama da yapmazlar. Akabinde açılacak yeni konulardan herkesi cart cart 1 hafta tatile yollarlar. O yüzden oraya herhangi bir ihtar geldiğini düşünmüyorum.

Bizim olaya gelirsek de, sistemin mantığına aykırı bir durum yapmadığımız açık. Sonuçta aramadan kontör veriliyor ve aramanın niteliğine bakılmıyor. Çok istiyorlarsa 30 saniyeden uzun aramalara kontör versinler.

Bir de Mahmut kardeşim yoğunsun biliyorum da, bana kimse arama yapmıyor ben 90'ı rahat rahat geçiyorum, ileride düşünürsen aramayı iyi olur, hani bir zamanlar arıyordun ya.

Durdurucaz sizi 11 gün kaldı. :ehe

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Bu kadar yoğunluğun arasında dahi üyelerin aramalarını yapıyorum Ahmet :) Sen de çağrı at bana seni de arıyayım :ehe Çağrı atan herkesi arıyorum ben.

Sistem bence de normal işliyor. Ben kötü bir şey yapmıyorum ki. Madem ki her aramaya 1 kontör, benim de bedavam var ararım. Kim karışır bana :)

Türkiye'yi bir kez daha kalkındırmaya, Ak ışığımızı yakmaya 11 gün kaldı :)

piri.reis

piri.reis

Üye
diğer forumdaki konu gece silinmiş.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Bu hiç iyi olmadı. Şimdi ne olacak.

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Kazandığımız gün Hazerfen Hava Limanına uçarak gideceğim, bikini değil paraşüt giyeceğim.:bigstar:

Şimdi çok güzel bir şey düşünmemiz lazım.

1.Bu işi gizli yapacaksak nasıl yaparız?
2.Aradıklarımızdan birisi köstebek mi?
3.Aramaları bitirdiğimiz taktirde üyeleri tutmak için ne gibi faaliyetler yapabiliriz?

Bu sorulara cevap bulunduğu taktirde endişelenmeye gerek yok bence. Ama aklıma şuan bir cevap gelmiyor.

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Bu konuda bu kadar endişe etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. kimse yasal olmayan bir şey yapmıyor ki.. Yaptıkları bir kampanya sadece kişiler tarafından kurnazca kullanılıyor.. Resmi bir yaptırımları olsaydı şu devrim hanım.. direk ''eğer böyle şöyle yapmazsanız sizinle mahkemede görüşürüz ''derdi. diyelim ki dava açıldı.. ne diyecekler hakime ? bizim kampanyayı suistimarmı ediyorlar diyecekler.. Hiç kimse gayrımeşru birşey yapmıyorki... numaralar biryerde toplanamaz.. kimse birbirinin telefonunu çaldıramaz diye bir kural veya kanunmu var..
Ben böyle düşünüyorum.:)

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Haha diğer siteden kaldırtmamız iyi oldu simdi muhtemelen banada gün içerisinde dönerler :)
Cevabı buraya yazarım.

Ahmet abi' ye katılıyorum ya sonucta mahkemelik olacak degiliz ama düsman kazanmak iyi degil :) Bakıcaz duruma göre ..

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Şu durumda öndeyiz. Bir ihtimal DH üyeleri bizi bilmiyor. Bildiklerinde aramalara biz devam etmemiz halinde MaxiCep'e gelecekler. Gelmeleri de çok güzel olacak. Buna dair çalışmalara başlayalım mı?

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
DH üyelerine ismimizi duyurabilirsiniz

Yalnız şöyle bir problemle karşılaşırsınız bizden link verirseniz.
Orada maxicep kelimesi sansürlü görünüyor.

Onun yerine; Bizim URL mizi değiştirerek konuları paylaşabilirsiniz

Örneğin;
Kod:
 http://www.[COLOR=Red]maxicep[/COLOR].com/genel-yonetici-toplanti-alani/turkcell-den-tonlakazan-hususunda-sikayet-var-2-199725.html
yerine

Kod:
http://www.[B][COLOR=Red]cephatti[/COLOR][/B].com/genel-yonetici-toplanti-alani/turkcell-den-tonlakazan-hususunda-sikayet-var-2-199725.html
veya

Kod:
http://www.[B][COLOR=Red]maxipda[/COLOR][/B].com/genel-yonetici-toplanti-alani/turkcell-den-tonlakazan-hususunda-sikayet-var-2-199725.html
linkleri de her türlü bizim sayfamıza gelecektir.

:ehe:deal:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt