Türkan Saylan'ı Kaybettik

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lovestar

lovestar

Üye
Eyvallah.dünya küçük.görüşmek üzere...

Doğan

Üye
Allah rahmet eylesin :(

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Allah rahmet eylesin.

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
sen de kötülüyorsan hangi yönünü eleştiriyorsun. Ben yararlı işlerini söyledim sizde zararlı işlerini açıklayın.

Bunu mu savunayım. Savunmam Salih, ben hatayı babam bile yapsa savunmam. Nerde olursa olsun çıkar konuşurum.

Bak yazdıklarımı iyi okumamışsın benim kadınla ilgili bilgim yok ondan yorumda yapmam ben sadece inandığım bir şeyi üstüne basarak ifade etmek istedim: Bir konuya hakim değilsen o konuyla ilgili yorum yapmaktanda kaçınacaksın ki konunun doğrusunu yanlışını Türkiye tartışırken burda ikimizin bir tartışmaya başlaması bile yersiz.
......

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bu kadının savunulacak bir yanı yok ki .. Kendisi Umreye gitmiş amma, türbana karşı durmuş hep; namaza ... 80'lerde darbecilerle pazarlık ederek türbanın İslam'la alakası yoktur, diye camilerde vaaz veren fakat şimdi de türban bekçiliği yapan hacı-hocalara karşıydı..

Kompradordu da aynı zamanda.. Ve tabii ki misyonerlik de yapıyordu. Çünkü o bir aydın'dı; çünkü o laik bir insandı..

Allah rahmet eylesin, ne diyelim..

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Amaç iyilik hareketiyse tebrikler. Çünkü dünyada insanların mutluluğu için uğraşan bir insan.

Karşılaştırmaya gitmeyelim arkadaşlar. Konuyu saptırmayalım.

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
kadının dini inancı ne olursa olsun beni ilgilendirmez sonuna kadar müslümanız ancak karsımızdaki kisi namaz kılmıyor islamı sevmiyor gibi tartısmalara girmek gereksiz burda önemli olan Türkiye Cumhuriyetinin Laik Yapısına Nasıl Katkıda bulundugudur.Kız cocuklarını ev de koca bekler halden kurtarmak buna hizmet etmek olması gereknelerden biridir.Tabi Gunumuzde Herseye karsı nasıl muhalaefet oluyorsa laikligin karsısında duran cumhuriyetin kuyusunu kazanlarda cıkacaktır.Bu zamana kadar da hep cıkmıstır.Neyse Turkan Saylan'ı Kimse zorla sevecek degildir.Cumhuriyetci laik genclik sevsin yeter bize...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Şimdi biyerlerine kına yaksınlar...

turkordu

turkordu

Üye
Allah rahmet eylesin.

_KadirşinaS_

Üye
Bu kadının savunulacak bir yanı yok ki .. Kendisi Umreye gitmiş amma, türbana karşı durmuş hep; namaza ... 80'lerde darbecilerle pazarlık ederek türbanın İslam'la alakası yoktur, diye camilerde vaaz veren fakat şimdi de türban bekçiliği yapan hacı-hocalara karşıydı..

Kompradordu da aynı zamanda.. Ve tabii ki misyonerlik de yapıyordu. Çünkü o bir aydın'dı; çünkü o laik bir insandı..

Allah rahmet eylesin, ne diyelim..

Dostum yazmaya kalksam benim de çok diyeceğim var. Ama o artık kendi hesabıyla başbaşa ve herşeyden önemlisi artık hayatta olmayan bir kişi olduğu için arkasından konuşmak da pek doğru değil.

Yaptıklarını kimi yerden yere vurdu, kimi göklere çıkardı. Yaptıklarının -yaptıklarının altındaki niyetlerin- çok doğru şeyler olduğunua ben de inanmıyorum. fakat mutlaka birilerine bir faydası olmuştur. Allah taksiratını affetsin, rahmet eylesin...

erfc20

erfc20

Üye
Allah rahmet eylesin

Odysseus

Odysseus

Üye
Kötü şeyler yapmış olsaydı, evi darmadağın edildi, dernek yağmalandı birşey bulunabildi mi. Alınanların hepsi paşa paşa iade edildi. Ordu'nun kilit isimlerini içeri alan bu zihniyet bu insanı mı suçlayamayacaktı. Bu ülkede hep birşeyler birilerinin zoruna gidiyor birilerine dokunuyor. Cumhuriyet mitinlerini başlatmadan önce Türkan hocanın adı bile nadir kişiler tarafından biliniyordu. Ama ne zaman Cumhuriyete sahip çıkmak için birilerini Örgütledi, ne zamanki Kardelen projesini başlattı kızları okuttu aşiretler törelerinin bitmesinden korkmaya başladı, ne zamanki hastalarla ilgilendi önemli hastalıklara çözüm bulmaya çalıştı, bu birilerinin tekerine taş dolandırdı. Neden yapılan iyiliklerin altında hep kötülük aradığımızı söyleyeyim, çünkü çoğunluk yaptığı iyiliği hep karşılık bekleyerek yapıyor herkesi de öyle sanıyor. Ne diyeyim keşke bu ülke insanlarına bu kadar faydası dokunmasaydı da bu kadar arkasından kötü konuşulmasaydı.

_KadirşinaS_

Üye
Kötü şeyler yapmış olsaydı, evi darmadağın edildi, dernek yağmalandı birşey bulunabildi mi. Alınanların hepsi paşa paşa iade edildi. Ordu'nun kilit isimlerini içeri alan bu zihniyet bu insanı mı suçlayamayacaktı. Bu ülkede hep birşeyler birilerinin zoruna gidiyor birilerine dokunuyor. Cumhuriyet mitinlerini başlatmadan önce Türkan hocanın adı bile nadir kişiler tarafından biliniyordu. Ama ne zaman Cumhuriyete sahip çıkmak için birilerini Örgütledi, ne zamanki Kardelen projesini başlattı kızları okuttu aşiretler törelerinin bitmesinden korkmaya başladı, ne zamanki hastalarla ilgilendi önemli hastalıklara çözüm bulmaya çalıştı, bu birilerinin tekerine taş dolandırdı. Neden yapılan iyiliklerin altında hep kötülük aradığımızı söyleyeyim, çünkü çoğunluk yaptığı iyiliği hep karşılık bekleyerek yapıyor herkesi de öyle sanıyor. Ne diyeyim keşke bu ülke insanlarına bu kadar faydası dokunmasaydı da bu kadar arkasından kötü konuşulmasaydı.

Bak arkadaş, belli ki basından takip ettiğin kadarıyla biliyorsun bu hanımı. O yüzden daha fazla uzatma, bir tane yaşanmış örnek vereceğim sonra konu hepten karışacak.Sadece şu kadarını sana söyleyeyim,o projeler çerçevesinde burs verilen öğrecilerin, okula gönderilen kızların profillerini vaktin varsa bir araştır, yorumla sonra burada fikirlerini yaz.Millete yaşadığın yeri dışına çık diye ahkam kesmişsin ama sen de hayatı sadece televizyondan,gazeteden takip etme,körü körüne avuktalık etmeyi bırak.

Odysseus

Odysseus

Üye
Bak arkadaş, belli ki basından takip ettiğin kadarıyla biliyorsun bu hanımı. O yüzden daha fazla uzatma, bir tane yaşanmış örnek vereceğim sonra konu hepten karışacak.Sadece şu kadarını sana söyleyeyim,o projeler çerçevesinde burs verilen öğrecilerin, okula gönderilen kızların profillerini vaktin varsa bir araştır, yorumla sonra burada fikirlerini yaz.Millete yaşadığın yeri dışına çık diye ahkam kesmişsin ama sen de hayatı sadece televizyondan,gazeteden takip etme,körü körüne avuktalık etmeyi bırak.

Sende bak arkadaş. Beni kışkırtacak mesajlar yazıyorsun sen uzattıkça ben de kaygısız kalamam. Sen kadını benden daha yakın tanıyorsun galiba oturup yemek yemişliğin var sanırım. Benim neleri ne şartlarda araştırdığımı bilmeden bana saldıramazsın. Kimlerle oturup sohbet ettiğimi söylesem ağzın açık kalır. Kimseye ahkam kesmiyorum ahkam kesilmesi gerekirse farklı şekilleri var bu da kültür seviyemin dışına çıkar. Avukatlık kelimesine deli oluyorum ve tekrar söylüyorum açıklanacak ve verilecek çok örnek var o yüzden bırak ortalık fazla karışmasın. Madem bu kadar kötü bir insan bak daha kötüleri de var. Haydi birlikte Ataşehir'e gidelim nişanlımın mahallesinde bir grup bölücü köpek etrafa zarar verdi gidip biz de onlara molotof kokteyli atalım. Haydi laikliğe Türk'lüğe savaş açanlara biz de savaş açalım. Ama yok konu icraata gelince yok. Kendini artık savunamayacak durumda olan bir insana saldırmaya devam. O insan artık kimseye zarar veremez merak etmeyin. Siz zarar vermeye çalışan kişilere saldırın. Tarafıma saldırın devam ederse şikayet butonunu kullanmak durumunda kalacağım...

_KadirşinaS_

Üye
Sende bak arkadaş. Beni kışkırtacak mesajlar yazıyorsun sen uzattıkça ben de kaygısız kalamam. Sen kadını benden daha yakın tanıyorsun galiba oturup yemek yemişliğin var sanırım. Benim neleri ne şartlarda araştırdığımı bilmeden bana saldıramazsın. Kimlerle oturup sohbet ettiğimi söylesem ağzın açık kalır. Kimseye ahkam kesmiyorum ahkam kesilmesi gerekirse farklı şekilleri var bu da kültür seviyemin dışına çıkar. Avukatlık kelimesine deli oluyorum ve tekrar söylüyorum açıklanacak ve verilecek çok örnek var o yüzden bırak ortalık fazla karışmasın. Madem bu kadar kötü bir insan bak daha kötüleri de var. Haydi birlikte Ataşehir'e gidelim nişanlımın mahallesinde bir grup bölücü köpek etrafa zarar verdi gidip biz de onlara molotof kokteyli atalım. Haydi laikliğe Türk'lüğe savaş açanlara biz de savaş açalım. Ama yok konu icraata gelince yok. Kendini artık savunamayacak durumda olan bir insana saldırmaya devam. O insan artık kimseye zarar veremez merak etmeyin. Siz zarar vermeye çalışan kişilere saldırın. Tarafıma saldırın devam ederse şikayet butonunu kullanmak durumunda kalacağım...

Bana bak sen bu forumda yenisin ve niyetin belli. Bu konuda "ölen bir kişinin arkasından konuşmanın yanlış" olduğunu söyleyen ilk kişiyim. Sen kalkmış bana "saldır" diyorsun.Sen kimsin ki seni muhatap alayım.Kiminle konuştuysan konuştun,ben bizzat kendisiyle canlı canlı görüştüm, konuştum, soru sordum, cevap aldım.Fikirlerini kendisine çok yakın olan kişilerden de duydum.Daha lafın var mı?
Neymiş efendim bölücüler öyle yapmış böyle yapmış gidip karşılığını verelim.Şimdi sana bir soru. Biz seninle aynı ülkenin vatandaşıyız. Şu an ne için birbirimizle tartışıyoruz. Bizi ne böyle kamplaştırıyor,bölüyor dersin?
Son kez yazıyorum.Merhumenin yaptıkları iyidir kötüdür -ki mutlaka birilerine faydası olmuştur- bu saatten sonra hesabı Allah'a. Ben kendi hesabıma fikirlerini ve hayata bakışını benimsemiyorum. Allah taksiratını affetsin, rahmet eylesin.

Odysseus

Odysseus

Üye
Bana bak sen bu forumda yenisin ve niyetin belli. Sen kalkmış bana "saldır" diyorsun.Sen kimsin ki seni muhatap alayım.

Forumda yeni olmam bu forumu karıştırmak için üye olduğum anlamına gelmiyor. İşte yine saldırıyorsun. Niyetim fikirlerimi ortaya koymak. Beğenirsin beğenmezsin. Sen kimsin lafı da kültür seviyeni ortaya çıkarıyor. Seni muhatap olarak aldığım için kendime kızıyorum. Hadi arkadaşım işine bak sen

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar kırmadan birbirimizi tartışalım unutmayalım ki herkes beğensede beğenmesede birbirine saygı göstermek zorundadır...

a21a

a21a

Emekli Yönetici
arkadaşlar kırmadan birbirimizi tartışalım unutmayalım ki herkes beğensede beğenmesede birbirine saygı göstermek zorundadır...

Son söz bu aslında.. birbirimizi kırmadan tartışmayı öğrendiğimiz an bu memlekette her şeyin üstesinden kolaylıkla geldiğimiz andır aslında. Bir fikir olur.. tabiiki karşı fikir de olur. Fakat niye ikisi yanyana yaşamayı bilmez bizim ülkemizde. Yanyana yaşamayı geçtik.. niçin tartışmayı bilmeyiz...

Bu konu artık kilitlidir. Konu ile ilgili şikayet mesajları ; maxicep forum yönetiminin tarafsızlığında şüpheye mahal vermemesi için tüm yöneticiler tarafından incelenmektedir..Yönetimde görüşüldükten sonra forum kurallarını ihlal eden varsa neyse gereken o yapılacaktır. iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...