hocam son 2 soru sizin telefonunuzda c5-03
1.soru : bunu çalıştırdınız mı ?
2.soru : C5-03'de kameranın fps hızı çok düşük bunu arttırmak için bi yol var mı ? Yani bunu yaptığınız programla arttırabilirmisiniz ?
c6yada yap
Telefonlarda kasma yapan oyunlar mesela Asphalt 4 kasmadan oynanabiliyor mu?
C6 yı unutmuşuz hatırlatma için saol.Peki sadece 3 ev ekranlı mo yapayım?
Evet acaba flash player ya da skyfire gibi birşey olması mümkün mu?
Sonunda Türkiye'den de C5-03 için benim dışımda birşeyler yapanlar çıktı. Son zamanlarda Melon Samurai / Bridge / Midnight Theme / Symbian Türkiye'nin yeni açılacak servisleri / Geliştirici Ansiklopedisi (birkaç kişilik küçük bir grupla hazırlanıyor) / CFW işlemlerini (v21'den sonra CFW yükleyemiyorum [kendi yaptıklarımı bile])yapmaktan canım çıkıyordu. Son zamanlarda bir de S60v5'e Fruit Ninja'yı portlamakla uğraştığımı da söyleyeyim.
Böyle şeylerin sonuna kadar arkasındayım. Başarılar
Bunları hazırladığınızda günde yaklaşık 3.000 farklı kişinin okuduğu Symbian Türkiye'de de yayınlayabilirim.
Bu arada birkaç sorum ve isteğim daha olacak:
1) CFW, v21 yazılım sürümü tabanlı olacak mı? v21'i test etmek için yükledim, şimdi işin içinden çıkamıyorum o ayrı; v21 geldikten sonra v21'e uygun CFW olmazsa büyük ihtimalle C5-03 kullanıcılarının yarısı CFW'den yararlanamayacak.
2) Daha önce bu forumda birkaç kişiyle paylaştığım test aşamasındaki bir şey; C5-03 için sensör efektlerini açmak. (3-4 ay önce denemiştim) Yakında zaten deneysel kategorisi altında paylaşacağım; fakat bu efektleri de gönderebilirim. Tema'da tanımlanmışsa efektler temaya göre değişebiliyor. (S^3 dönüş efektleri)
3) Bitmeden önce Symbian Anna temalarının S60v5'e %100 portlanmışı Midnight Theme Gray'i de varsayılan temalarda görmek güzel olurdu. %90 oranında tamamlanmış oranda.
Bu arada bu temanın takipçileri için yaptığım değişiklikler:
=>Geniş ScrollBar, istek üzerine orijinali ile yeniden değiştirildi.
=>Menü, Müzik Çalar sorunları giderildi.
=>%100 Orijinal Anna ikonları, Liste ve Toolbar ikonları yapıldı
=>Ev ekranındaki widgetlar daha uyumlu görünmesi için köşeli hale getirildi. (Midnight Theme Gray PE, bazı orijinalinden değiştirilmiş elementlerle gelecek)
4) Hafızanın biraz daha boşaltılması iyi olur. 110 MB'a kadar boş yer açılabiliyor. Bu kadar abartmayalım da; 80-90 MB boş alan yeter.
5) Ekran FPS hızı yükseltilebilir. Overclock kadar iyi olur.
6) S^3 ana ekranı gelecek, fakat bu ana ekrana Mağaza'daki widgetlar indirilip kurulabiliyor mu?
7) GameAPI'yi çözebilirsen iyi olur. Ben iki oyunu portladıktan sonra sorunu kökünden halletmeye çalıştım fakat v21 yükledikten sonra üzerinde CFW atamadım. Orijinal v21'i bekleyeceğim; bu sayede Nokia Software Updater'in Tekrar yükle seçeneğini kullanarak OFW'yi yükleyip CFW yükleyebileceğim.
8) Galeriyi ve Müzik Çaları C6 / N97 stilinde yaparsan güzel olur.
9) Sync, OTA, Settings Wizard gibi gereksiz birçok yazılımı kaldırabilirsin; çoğu insan kullanmıyordur.
10) SplashScreen ve SysApp'deki splash ekranlarını değiştirebilirsin. Symbian Belle'de siyah üstüne beyaz Nokia yazar. Onu S60v5'lere SVG olarak portladım ve kendi CFW'me gömdüm. Ancak bildiğin gibi atamadım. Sana verebilirim onu da.
11) N97 ve S^3 ev ekranlıların yanında yapabilirsen bir de "Temel"li yap. N97 ile 90 MB RAM elde edebiliyorsan Temelde 100 MB'a çıkabilirsin belki; o nasıl Symbian 30 MB yiyor yalnızca RAM'den...
özellikle c5-03 için mükemmel bir olay oldu bu kardeşim.. bi öneride benden telden resimlere baktığımızda touchpad gibi kendimiz zoom lay bilme özelliği olsa süpperr olacaK.. BU mümkün mü acaba resimleri elimizlke büyütüp küçültelim c6 daki gibi ???
anladım.. peki mesaj şeklini diyaloglar halinde görebilirmiyiz N8 deki gibi sohbet tarzında ?
Arkadaşlar flash player yakında symbian(s60 v5 dahil) windows phone..... gibi cihazlara gelcel adobe tarafından duyuruldu
----------Eklendi @ 17:25:43 ---------- Yazıldı @ 17:10:30 ----------
1)Game api,, tema efektleri fps hızını yapmaya çalışırız.
2)Cihazlarda 128 mb ram var.N97 ev ekranı ile 90 mb oluyor.Ama o ev ekranı tamamen boş ve de ramblow ile temizlenmiş hali widget ekledikçe azalır.yani bu mümkün.Ayrıca biz v60 orijinal FW ile 70-72 mb ram gördük..Ayrıca herkeste 90 mb olmaz 85-88 olabilir.Yani sonuç olarak temel ile bir şey fark etmez.Çünkü n97 ev ekranının bomboş hali(saat bile yokken) ki hali ile 90 mb demiştik ya onun boş hali ile temel ev ekranı il 1-2 mb oynar.Bence yapmayalım.100 olması imkansız.
Bir de soru sorarken az sor lütfen hepsine cevap vermek zor.
----------Eklendi @ 17:30:18 ---------- Yazıldı @ 17:25:43 ----------
Sen sıkarak yakınlaştırma mı diyorsun tam anlamadım.Yani multiple touc .Biz onu denedik ama olmama ihtimali çok yüksekti zaten olmadı çünkü sadece işletim sistemi yetmiyor onun için resistife deil kapasitif ekran olmazı lazım
operadan atma sorunları oldu mu hiç bu cfw nin?
Bide tarayıcının sürümü ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?