Toplama pc uyumlu olmuş mu?

Sponsorlu Bağlantılar

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
şuan piyasada sıfır msi 990fx chipsetli anakart yok sonuncusunu ben alacaktım onuda torpille başkasına verişler (nasıl oluyorsa alırken vardı sonra kargolarken kalmadığını fark ettiklerini ve para iadesi yapacağız diyerek beni anakartsız bıraktılar bende m5a99fx pro ilr crosshair formula z arasında seçim yaparak fx proyu tercih ettim baktım 200 tlye değecek fazla bi özellik veya avantaj sunmuyor bende rog dan vaz geçtim önerim
m5a99fx evo olabilir benzer özelellikleri var fakat çift x16 slotu YOK PRO dan en büyük farkı diyebilirim yani ben eğer sli yaparsam iki kartda x16 hızında çalışıcak (toplam 40 line var )

fx 8300 395tl
m5a99fx Evo 487tl
2x4gb 1600mhz ram 254
sapphire dual-x r9 285 671tl
senin konuda yadığın kasa 241tl

toplam 2048 tl ve r9 285 yeni mimari (daha az güç tüketiyor isterseniz 500wattlık bi kasa ile bile rahat çalışabilir)

bu kart da altarnatif olabilir

bu da 970a lı son nesil bi kart
Hocam sistemde harddiski unutmussunuz birde anakarta o kadar para vermesem [emoji2] [emoji2] cunku butcem en fazla 2000 ssdli olursa daha guzel olur. Dedigim gibi benim renderle felan isim yok sadece onumuzdeki 3 yilin oyunlarini bana kasmadan oynatsin yeter. Ekran kalitesi onemli degil. Tek istedigim hiz. Hic hizli bilgisayarim olmadida o yuzden .[emoji22] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Hocam birde ben overclocku 2 yil yapmam galiba cunku pcyi yoracak seyler yapmyacagim sadwce cs go lol falan oynarim bide oynarken arkada chromeyle muzik acik olur o kadar. Bazense skype. En fazla sanirim bu kadar yoracagim. Birde gta delisi bir kardesim oldugu icin gta oynayacak ama arkada baska birsey acmaz o.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Guzel olur hocam ama ssd li olsun ekran haric. Simdiden tesekkurler.
2000tl lik sistemde ssd çok lüks kaçar ben bile 3600 tl lik sistemde max 120gb lik ssd kullanabildim
Hocam sistemde harddiski unutmussunuz birde anakarta o kadar para vermesem [emoji2] [emoji2] cunku butcem en fazla 2000 ssdli olursa daha guzel olur. Dedigim gibi benim renderle felan isim yok sadece onumuzdeki 3 yilin oyunlarini bana kasmadan oynatsin yeter. Ekran kalitesi onemli degil. Tek istedigim hiz. Hic hizli bilgisayarim olmadida o yuzden .[emoji22] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
aslında yazmıştım ama kaydetmemiş sonradan fark ettim
anakartı son iki anakartdan birisni seçerseniz sizin konuda seçtiğiniz hddyi rahatlıkla bütçe kalıyor
bi oyu sisteminde heleki sınırlı bütçe varsa ssd gereksiz
yükleme ekranlarında daha az beklemek için (max 1 oyun falan kurabilirsiniz (40-50gblik anca ozaman farkı anlarsınız hddlerde 3 -4 gb lik oyunları hızlıca açabiliyor fark büyük oyunlarda hissediliyor)
fps den kısmak gereksiz
yani ekran kartını r9 270 yapmaz iseniz ssd takamazsınız ve fps olarak 15-25 fps bi düşüş yaşarsınız

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Peki hocam ben ssdyi sonradan eklesem windowsu tekrar nasil kuracagim. Yani simdi alsam yanlis mi olur ben windows ile cs go yu ssdyw kurmak istiyordum.

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
8 gb cl9 corsair ram 235 tl
1 tb wd caviar blue hdd 175 tl
Amd fx 8300 395 tl
Asus m5a97 le r2.0. 250 tl
Powercolor r9 270. 495 tl
Xigmatek asgard pro 245 tl
80 plus 600w kasa

Toplam 1790 tl.
Ssd eklesemmi hocam yani windows acilisini uygulama gecisini cok etkiler mi?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Amd fx 8300 395 tl
80 plus 600w kasa

Toplam 1790 tl.
Şahsen ben olsam kalan parayı ekran kartına eklerdim ve SSD yi daha sonra takardım
CS go zaten harita yükleme gibi derdi yok hemen yüklenebilinecek kadar küçük

Benim ssdimde 59 GB boş yer var GTA 5 için yer ayırıyorum ama nafile
Diğer oyunlarda fark yok denecek kadar az
Windows u daha sonradan HDD den klonlayıp SSD den hemen devam edebilirsiniz fakat
UEFİ kurulum yapmanızı öneririm ki ssdnin farkını açılışta hissedin
Normal windows 8.1 SSD de 30 sn de aciliyorken uefi kurulum yaptıktan sonra bu süre 15 ila 21 sn arasında gidip geliyor

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Şahsen ben olsam kalan parayı ekran kartına eklerdim ve SSD yi daha sonra takardım
CS go zaten harita yükleme gibi derdi yok hemen yüklenebilinecek kadar küçük

Benim ssdimde 59 GB boş yer var GTA 5 için yer ayırıyorum ama nafile
Diğer oyunlarda fark yok denecek kadar az
Windows u daha sonradan HDD den klonlayıp SSD den hemen devam edebilirsiniz fakat
UEFİ kurulum yapmanızı öneririm ki ssdnin farkını açılışta hissedin
Normal windows 8.1 SSD de 30 sn de aciliyorken uefi kurulum yaptıktan sonra bu süre 15 ila 21 sn arasında gidip geliyor
Hocam ben soyle yapacagim babama 1700 tl tutani pcyi ssd siz aldiracagim ayni gun kendi paramla ssd alacagim [emoji2] kararimi verdim artik. Yukarida yazdigim sistemi toplayacagim. Peki hocam simdi ben pcyi aldim vatanda toplattirdim. Ben windowsu kendim yukleyecegim ya yine usbyi takip oradan direk windows ekranina mi gececek nasil kuracagim?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
F8 e basıp boot seçeneğinde USB yi seçin ve kurulumu yapın

-Emre

-Emre

Üye
Amd fx 8300 395 tl
80 plus 600w kasa

Toplam 1790 tl.

Sapphire veya asus r9 270 tercih edebilirsin. Nedense bana powercolor pek iç açıcı gelmiyor.
Peki hocam r9 280 mi 285 mi?

Bence 280 .

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Peki hocam r9 280 mi 285 mi?
Sıralama

R9 280 < R9 285 < R9 280X
Sapphire veya asus r9 270 tercih edebilirsin. Nedense bana powercolor pek iç açıcı gelmiyor.

Bence 280 .

Asusdan daha iyi
Asusun r9 serisinin büyük bi kısmında gram de airfact sorunu var bellekleri sorunlu çıkıyor
Bence AMD ise sapphire derim

Dual x dışında

Tri x
Vapor x
Toxic
Modellerini tercih ederseniz overclock da sıkıntı çıkarmaz ve overclock süz daha serin çalışır

Bence 280 .

Bence r9 285
Performansı daha iyi ama çok büyük fark yok fakat güç tüketimi düşük olduğundan daha az ısınır

-Emre

-Emre

Üye
Sıralama

R9 280 < R9 285 < R9 280X

Asusdan daha iyi
Asusun r9 serisinin büyük bi kısmında gram de airfact sorunu var bellekleri sorunlu çıkıyor
Bence AMD ise sapphire derim

Dual x dışında

Tri x
Vapor x
Toxic
Modellerini tercih ederseniz overclock da sıkıntı çıkarmaz ve overclock süz daha serin çalışır

Bence r9 285
Performansı daha iyi ama çok büyük fark yok fakat güç tüketimi düşük olduğundan daha az ısınır

Sıralama yanlış. R9 280, 285den üstün bi kart. Neye göre Asus'ların amd ile sıkıntı çıkardığını söylüyorsun? Ben de yıllardır Asus'un amd grafik kartlarını kullanıyorum etrafımdaki herkes böyle. Emin ol Asus, powercolordan çok daha iyidir. ayrıca neden hiç Asus'un amd grafik kartlarıyla ilgili bi bellek veya başka bileşen sorunu duymadık. Gtx970te bile sorun çıktı ama amd tarafında hiç bir sorun olmadı. En azından olduysa bir kaç kişide oldu ve kimse duymadı. Yani varsa bile kronik bir sorun değildir. Her zaman asus ve amd ikilisini hem grafik kartı hem de işlemci ve anakart olarak tavsiye ederim. Parça uyumu bu iki marka arasında en yüksek oranda mevcut.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Benchmark ve oyun testlerini izleyebilirsiniz

Asus r9 serisinde sorun var belleklerinde
Evet 970 de coilwhine var ama bunun bi önemi yok tüm markaların kartlarında çıkabilen bi sorun

Sapphirede çıkamaz mı?
Tabi çıkabilir fakat asusda bu artık kronik derecede yüksek bi oranda belli oluyor

R9 airfact yazın gelen markaların çoğu asus

Asus un ana kartını ben de kullanıyorum sorun yok fakat bu artık bi gerçek

Son düzenleme:
eren2934

eren2934

Üye
Konu cok yararli oldukca bilgilendirici emegi olanlara tesekkur ederim

• Beğen
Tepkiler: haydelanduka

Üst Alt