Toplama pc uyumlu olmuş mu?

Sponsorlu Bağlantılar

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Cunki hocam overclock yapmiyacagim yaparsamda 0.5 ghz en fazla yaparim o yuzden msi 970 mi asus m5a97 mi onerirsiniz?

hangisi hocsm?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Hocam benim tek derdim hizli olsun beni 3-4 yil magdur etmesin her oyunu oynamak istemiyorum zaten sadece cs go lol birde gta 5 ekran kalitesi hic onemli degil. Zaten monitorum 1600 e 900 vga girisli. 3-4 yil sonra lise bitince kendim 3-4 binlik bir sistem duzucem. O yuzden benim tek istedigim windows icerisinde gezerken internette gezerken hizli olmasi.
ozaman overclock seçeneğini kaldırarak gigabyteın 970a sınıve 8320 vey 8300 ı alıp yanına r9 270x veya r9 280 (nvida da ise 760 ile 660ti )
alıp 4 yıl kullanabilirsin
Cunki hocam overclock yapmiyacagim yaparsamda 0.5 ghz en fazla yaparim o yuzden msi 970 mi asus m5a97 mi onerirsiniz?

hangisi hocsm?
asus la msi neredeyse aynı sayılır hangisi ucuzsa onu tercih etmek daha mantıklı
ozaman overclock seçeneğini kaldırarak gigabyteın 970a sınıve 8320 vey 8300 ı alıp yanına r9 270x veya r9 280 (nvida da ise 760 ile 660ti )
alıp 4 yıl kullanabilirsin

asus la msi neredeyse aynı sayılır hangisi ucuzsa onu tercih etmek daha mantıklı
ama işlemci çarpanları ile oynayamazsınız yani isteseniz bile overclock yapmak imkansız gibi (bus frekası ile oynayarak overclok yapabilirsiniz ama bus frekansı aynı zamanda ram frekansınıda değiştirdiği için stabilite yerlerde gezer

furkankaya559758

Üye
Hocam asmam imkansiz suan icin.
O zaman senin kurduğun sistem oldukça iyi. En azından 2-3 sene sorun çıkarmaz. Bir tek arkadaşların dediği gibi biraz daha iyi bir anakart alsan iyi olur. MSİ Gaming Serisi bir anakart almanı öneririm.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
O zaman senin kurduğun sistem oldukça iyi. En azından 2-3 sene sorun çıkarmaz. Bir tek arkadaşların dediği gibi biraz daha iyi bir anakart alsan iyi olur. MSİ Gaming Serisi bir anakart almanı öneririm.
Gaming ana kartın pek bi faydası yok yine 970a chipseti kullanıyor
Yine bi 990fx bi ana kartın özellikleri yok

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Eğer ekran kartının analog dvi portu varsa (artı şeklinde olan)
Kutusunda çıkan dvi to VGA adaptörü ile bağlayabilirsiniz

Benim de ekranım VGA portlu
Sırf bu yüzden r9 290 alamadım
R9 280x inde toxic modeli kalmamış gittigidiyordan sipariş ettim bana tri x modelini gönderdi bende geri iade ettim ve gidip başka bi kart almak zorunda kaldım

(Acı bir gerçeği de sonradan öğrendim benim kullandığım Zalman z11plus kasaya 30.5 cm den uzun kartlar sığmıyormuş ve ürün elde olsa veya gelseymiş de takamazmışım :(

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
DL DVI-I/ SL DVI-D/ HDMI/ DisplayPort hocam bunlardan hangisi p dediginiz analog dvi?

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Yukaridaki kartta mevcut mu?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Evet var AMD de r9 280x dahil altındaki her modelde en az 1 tane analog dvi var

Luck Star

Luck Star

Üye
Eğer ekran kartının analog dvi portu varsa (artı şeklinde olan)
Kutusunda çıkan dvi to VGA adaptörü ile bağlayabilirsiniz

Benim de ekranım VGA portlu
Sırf bu yüzden r9 290 alamadım
R9 280x inde toxic modeli kalmamış gittigidiyordan sipariş ettim bana tri x modelini gönderdi bende geri iade ettim ve gidip başka bi kart almak zorunda kaldım

(Acı bir gerçeği de sonradan öğrendim benim kullandığım Zalman z11plus kasaya 30.5 cm den uzun kartlar sığmıyormuş ve ürün elde olsa veya gelseymiş de takamazmışım :(
Evlat acısı olurdu valla :D ama hdd olan bölüm sökülür illaki öyle değil mi kasa?

Luck Star

Luck Star

Üye
Zalman z11+ da orası perçinli ve sökülemeyen bi yapıya sahip
Zaten sokulsede dvdromun bulunduğu çıtaya değermiş şimdi gördüm. Kasa güzel ama iç kısım bilinçsizce yapılmış bende cooler master haf 922 var her taraf sökülüyor.

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
750ti ın karşılığı r7 265
R9 270 biraz daha iyi bi Kart ocyi tavsiye etmem AMD de biraz sıkıntı çıkarabilir max 100mhz oc yapabilirsiniz

bidost06

bidost06

Üye
Nvidia kartlar her zaman daha iyi daha kaliteli bunu göz önünde bulundurarak eğer 2 3 senelik diyorsan grafik cizim işleriyle uğraşmıyorsan amd işlemci almalısın fx8300 yada fx6300 alırsın daha ucuz olduğu için ekran kartına daha çok para kalır zaten oyun için en önemlisi ekran kartı herşeyden kısıp paranı ekran kartına gömmelisin anakart oc li msi tercih et istersen 2000 TL lik bir bilgisayar toplayayım hoşuna gider belki

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Nvidia kartlar her zaman daha iyi daha kaliteli bunu göz önünde bulundurarak eğer 2 3 senelik diyorsan grafik cizim işleriyle uğraşmıyorsan amd işlemci almalısın fx8300 yada fx6300 alırsın daha ucuz olduğu için ekran kartına daha çok para kalır zaten oyun için en önemlisi ekran kartı herşeyden kısıp paranı ekran kartına gömmelisin anakart oc li msi tercih et istersen 2000 TL lik bir bilgisayar toplayayım hoşuna gider belki
şuan piyasada sıfır msi 990fx chipsetli anakart yok sonuncusunu ben alacaktım onuda torpille başkasına verişler (nasıl oluyorsa alırken vardı sonra kargolarken kalmadığını fark ettiklerini ve para iadesi yapacağız diyerek beni anakartsız bıraktılar bende m5a99fx pro ilr crosshair formula z arasında seçim yaparak fx proyu tercih ettim baktım 200 tlye değecek fazla bi özellik veya avantaj sunmuyor bende rog dan vaz geçtim önerim
m5a99fx evo olabilir benzer özelellikleri var fakat çift x16 slotu YOK PRO dan en büyük farkı diyebilirim yani ben eğer sli yaparsam iki kartda x16 hızında çalışıcak (toplam 40 line var )

fx 8300 395tl
m5a99fx Evo 487tl
2x4gb 1600mhz ram 254
sapphire dual-x r9 285 671tl
senin konuda yadığın kasa 241tl

toplam 2048 tl ve r9 285 yeni mimari (daha az güç tüketiyor isterseniz 500wattlık bi kasa ile bile rahat çalışabilir)

bu kart da altarnatif olabilir

bu da 970a lı son nesil bi kart

Son düzenleme:
haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
Guzel olur hocam ama ssd li olsun ekran haric. Simdiden tesekkurler.

Üst Alt