Tereyağlı balık buğulama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tereyağlı balık buğulama
MALZEMELER

800 - 1000 gr.arası beyaz etli balık filetosu
75 gr tereyağı
3 orta boy domates
200 gr taze mantar
1 adet çarliston biber
2 sap taze soğan ince kıyılmış
15 çay bardağı beyaz şarap
4 çorba kaşığı krema
½ bardak su
2 defne yaprağı
Limon dilimleri
1 tatlı kaşığı tuz ve az miktarda karabiber

tarifi:

Beyaz etli balık filetosu gerekir. Levrek veya Mezgit olabilir. Somon ile de yapanlar var. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Büyükçe bir tavada tereyağını eritip mantarları suyu çekene kadar sote edin. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ince halkalar halinde kesilmiş biberleri ve taze soğanları ufak doğrayarak ilave edin. 2-3 dakika daha sote ettikten sonra karabiber ve tuzunu koyup şarabı ilave edin. Şarap buharlaşınca kremayı bir miktar su ile incelterek sosa katın. Diğer tarafta fırına dayanıklı pyrex bir kabı yağlayarak porsiyon kesilmiş vaziyette fileto balıkları çiğ olarak tek sıra dizin. Sosu üzerine dökün. Muhtelif yerlerine limon dilimlerini ve defne yapraklarını koyarak Pyrex'i fırının orta katına sürüp 20 dakika fırınlayın. Fırından çıktığı gibi servis yapın. (Fırınlama esnasında pişirme kabının üstünü örtmeyiniz.)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
385
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
364
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
466
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
439
Baydırman


Üst Alt