Tavsiye Telefonun cpu hizini dusurerek guc tasarrufu

Sponsorlu Bağlantılar

SİVASLİ58050

SİVASLİ58050

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun cpu hizini dusurerek guc tasarrufu
SELAMİNALEYKUM arkadaslar lg g2 telefonum var pek oyun oynamam agir isler yapmam acaba cpu hizini dusurerek şarj suresini uzatabilirmiyim zararı varmidir uygulama önerileriniz

byAndroid

byAndroid

Üye
Bence şöyle düşünüyorum. Zaten g2 nin şarjı çok iyi gidiyor. Gerek yok bunlara.
Hani şöyle düşün yapacağın işi 1.2 ghz de mi kolay ve hızlı yaparsın yoksa 2.2 ghz de mi? İşlemci hızı düşünce telefon daha zorlanacaktir ve pil tüketimine yol açar. Diğer türlü bırak istediğin işi yap zorlanmadan halleder ve pil den de kayıp olmaz ben önermiyorum yapma bence

MaxipmaN

Üye
Bence şöyle düşünüyorum. Zaten g2 nin şarjı çok iyi gidiyor. Gerek yok bunlara.
Hani şöyle düşün yapacağın işi 1.2 ghz de mi kolay ve hızlı yaparsın yoksa 2.2 ghz de mi? İşlemci hızı düşünce telefon daha zorlanacaktir ve pil tüketimine yol açar. Diğer türlü bırak istediğin işi yap zorlanmadan halleder ve pil den de kayıp olmaz ben önermiyorum yapma bence
1.2 kesmez zaten 1.8 ve 2.0ghz denenebilir

Sarangni

Sarangni

Üye
Cihazınız da illa ki güç tasarruf modu vardır. Zaten ona aldığınız da CPU hızını düşürüyor. Kendi cihazım ile bir örnek vereyim. Note 3 cihaz normal çalışırken 2.26 GHZ çalışıyor güç tasarruf da çalışsın dediğim zaman 1768 MHZ çalışıyor ve gayet akıcı. Farklı kerneller ile testler yapma şansım oldu. Eğer çok oyun oynamıyorsanız 1400-1500 MHZ aralığında rahat çalışıyor. Sadece internet kullanırım diyorsanız 1300 MHZ kadar düşürdüm ve sorun çıkmamıştı. Çok fazla kurcalamayın bırakın güç tasarruf modu ile çalışsın. Ben şu anda o şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum. Sizde ki cihaz ile bende ki cihaz da ki işlemciler aynı zaten. S800 de güç kullanımı konusunda iyi bir işlemci çok ayara gerek olduğunu düşünmüyorum. Cihaz rootlu ise Kernel Adiutor uygulaması ile bir takım ayarlar yapabilirsini. Meraklı bir insanım bir de kernel deneyeyim göreyim diyorsanız. XDA cihazın üzerinde ki rom ile uyumlu kernel var ise onu deneyin. Ayrıca XDA bir araştırın pil konusun da en iyi rom+kernel ikilisi hangi bir bakın onları deneyin.

Son düzenleme: