bence arkadaş yanlış aktarmış.yüklenen her program ram i daraltır.pastadan dilim kesmek gibi yani...mantıklı olalım....
sanırım demek istediğimi tam anlatamadım. Bu sizin dediğiniz mevzuyu 2. paragrafta özellikle yanlış anlaşılmasın diye belirttim ama tam açıklayamamışım galiba. Kendi eksiğim olarak görüyorum ve anlatmak istediğimi oraya bir daha bakarak anlamaya çalışırsan mantığını kavrarsın eminim...
Ama ben yine de açıklayım buradan: Evet yüklenen her program ramde yer kaplar ama önbellek olarak daha hızlı açmak için yer kaplar. Eğer romunuz deodexed sa raminizde yer kaplamaz. Yüklenen programlar sadece çalışırken kendine alan oluşturmak ve hızlıca verileri düzenlemek için raminizde yer kaplar ve ramin mantığı da budur zaten. Programın işi bittiğinde kaydedilmesi gereken verileri gerekli yerlere kaydeder ve RAM DEN KALKAR.
Yine tekrarlıyorum orada 2. paragrafta demek istediklerimin üstüne biraz düşünürsen sanırım anlayabilirsin. Eleştirin için teşekkür ederim ve aklında başka birşey varsa çekinmemeni rica ederim...