Telefonumda Ram sorunu var diyenler buraya...

Sponsorlu Bağlantılar

mancukya

Üye
Bu konu tartisilacak durumu falan yok Android Ram kaciriyor diye her yerde aciklamasi var özellikle XDA iyi yapilandirilmamis Ram ayarlari.
Ayrica belirli Samsung ve baska firma tellerindede Ram kacirma (Fazladan kacirma sorunu var)

PriZm

PriZm

Üye
Bu konu tartisilacak durumu falan yok Android Ram kaciriyor diye her yerde aciklamasi var özellikle XDA iyi yapilandirilmamis Ram ayarlari.
Ayrica belirli Samsung ve baska firma tellerindede Ram kacirma (Fazladan kacirma sorunu var)
evet.memory leak deniyor buna.ama custom romlarda böyle bir sorun görmedim ben.yani ramin kendi kendine azalma durumu yok bende.

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
CM9 un yeni versiyonlarında KSM ve zram var ram azalma yerine tam tersine arttırıyor

PriZm

PriZm

Üye
CM9 un yeni versiyonlarında KSM ve zram var ram azalma yerine tam tersine arttırıyor
UKSM var bendede (UltraKSM)ki çok güzel bir yenilik bence.işlemcinin sadece %1 kadar kısmını kullanarak rami sıkıştırıyor.

Zram zaten iyi birşey :) swapı söylemiyorum zaten :D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Türkçe konuşun :cool

Türe

Türe

Üye
:islik

furkey

Üye
    Konu Sahibi
Bir kere aşırı ısınma ile kasmanın alakası yok. Benimde ateş gibi oluyor elde zor tutuyorum (1.8 oc) serin ikende aynı sıcakkende. Şarj ilede alakası yok %5 de de aynı %95 de de. Programlar için en çok işlemci etki eder, oyunlar için ekran kartı. Bu bilgisayardada böyledir.

şarj ile alakası olduğunu söylemedim sanırsam. Sadece şarj azken telefon kendisi şarjı korumak için işlemci hızını düşürerek bir tasarruf amacına giderse performans etkilenir yoksa etkilenmez. Bu arada toz ve ısınma performansı etkileyen 2 önemli fiziksel faktördür. Yani deneyimlerinizin ve söylediklerinizin aksine ısınma ile kasmanın alakası var. Sadece siz bunu hissetmiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: PureMusic
Türe

Türe

Üye
Hemsirlik degil miydi o :hmmm

CasuS_87

CasuS_87

Üye
saol kardeş :)

sx1sever61

sx1sever61

Üye
bence arkadaş yanlış aktarmış.yüklenen her program ram i daraltır.pastadan dilim kesmek gibi yani...mantıklı olalım....

• Beğen
Tepkiler: killer53

furkey

Üye
    Konu Sahibi
bence arkadaş yanlış aktarmış.yüklenen her program ram i daraltır.pastadan dilim kesmek gibi yani...mantıklı olalım....

sanırım demek istediğimi tam anlatamadım. Bu sizin dediğiniz mevzuyu 2. paragrafta özellikle yanlış anlaşılmasın diye belirttim ama tam açıklayamamışım galiba. Kendi eksiğim olarak görüyorum ve anlatmak istediğimi oraya bir daha bakarak anlamaya çalışırsan mantığını kavrarsın eminim...

Ama ben yine de açıklayım buradan: Evet yüklenen her program ramde yer kaplar ama önbellek olarak daha hızlı açmak için yer kaplar. Eğer romunuz deodexed sa raminizde yer kaplamaz. Yüklenen programlar sadece çalışırken kendine alan oluşturmak ve hızlıca verileri düzenlemek için raminizde yer kaplar ve ramin mantığı da budur zaten. Programın işi bittiğinde kaydedilmesi gereken verileri gerekli yerlere kaydeder ve RAM DEN KALKAR.

Yine tekrarlıyorum orada 2. paragrafta demek istediklerimin üstüne biraz düşünürsen sanırım anlayabilirsin. Eleştirin için teşekkür ederim ve aklında başka birşey varsa çekinmemeni rica ederim...

vacca

Üye
dün galaxy s3 aldım ve ram kullanımını görünce şok olup googleden bu konuyu buldum içim rahatladı teşekkürler

furkann20

furkann20

Üye
çalışma prensibini anladık kabul ettik de kasıyo be usta.... s3'e yakışmıyor bu performans......

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Her ne kadar kendisi yapıyor olsada cihazda az ram kalınca kasıyor bu kadar basit

Üst Alt