telefonu türkçe yapmak

Sponsorlu Bağlantılar

jason

Üye
    Konu Sahibi
telefonu türkçe yapmak
Arkadaslar elinizdeki SX1 telefonunuzu hem turkcelestirmek isteyenler hemde versiyonunu yukseltmek isteyenler simdi yazacaklarimi iyi ezberlesinler
Bu anlatacagim yontem telefonunuzu hem son versiyon yukleyecek hemde istediginiz dil paketini kurmanizi saglayacak.


1-
Bu siteden istediginiz Fimware yi indirin (hangi dil ve hangi versiyon istiyorsaniz onu)

2- sitesinden Hex Workshop programini indirin ve bilgisayariniza kurun.

3- Kurdugunuz Hex Workshop programini acin ve open dan az once siemensden indirdiginiz firmware dosyasini acin.

4-CTRL+F yapin ve acilan pencereden Text String secin ve arattiracaginiz kelime kismina indirmis oldugunuz firmware versiyonunu yazin. Ornek; SX1_RUSSIA-RETAIL-uk-de-ru_10_0001 gibi.

5-Bu arattirdiginiz text den iki tane bulacaksiniz buldugunuz textlerin ((SX1_RUSSIA-RETAIL-uk-de-ru_10_0001)) yerlerine su an kendi telefonunuzuz kulladigi firmware yi yaziyorsunuz.Ornegin arattirip buldugunuz SX1_RUSSIA-RETAIL-uk-de-ru_10_0001 yerine kendinize ait olan SX1_GREECE-TURKEY-RETAIL-uk-el-tr_06_0001 yaziyorsunuz.Burada dikkat etmeniz gereken ayrinti sudur. Bu texti arattirdikdan sonra bulunan text in pesine noktalar konmus bu noktalar ………ROLF_image yazisina kadar gidiyor. Simdi sunu unutmayin yazacaginiz ilk harf ile yani SX1 in S si ile ROLF un R sine kadar olan harfleri saymaniz.Mesela arattirdiginiz text 28 harf ve pesinden 12 nokta sonra ROLF kelimesi geliyor.Demekki toplam 40 karakter var.Ve sizin telefonunuzdaki firmware toplam 35 karakterden olusuyor.Demkki siz size ait firmwareyi yazdikdan sonra eskisine gore 40 karakteri tamalamak icin ilave 5 nokta daha koyacaksiniz.Bu arada noktalari koymak icin oradaki bir noktayi kopyalayip yapistirin.Klavyeden yazmayin.Cunku sag tarafda koydugunuz noktanin sol tarafdaki parametresi 00 olmali.Yani her nokda bir 00 parametresi koyuyor sol tarafdaki menuye.Biraz karisik gibi ama kolay.

6-Butun bu islemleri hatasiz bitirdiniz.Save leyip kapatin programi.Ve simdi elimizde bulunan bu firmware dosyasi telefonunuza uygun hale geldi. Sonrasi diger bildiginiz standart firmware update yolunu izleyerek telefonunuzun versiyonunu ve dilini degistirebilirsiniz.

son olarak ben yapdim ve su an telefonun yurt disi almama rahmen turkce ve cillop gibi hizi sesi sorunsuz harika yani.
dost bir siteden alıntıdır!!!! ;;) :artı:
 


jason

Üye
    Konu Sahibi
yorumlarınızı bekliyorum millet
 
taz_crash

taz_crash

Üye
bi deneyelim bakalım nasıl bişeymiş!!Bu arda bunu yukledikten sonra tel in seslerinde bii gegişikler olcakmı? :)
 

undead1

Üye
arkadaşım bunu nokia 6600 da da yapmak mümkün mü?????
 

jason

Üye
    Konu Sahibi
sx1 de olacak sanırım
 
cmert

cmert

Üye
peki sx1 e değişik karakterde türkçeyi de destekleyen yazı fontlarını nerden bulabiliriz?
 

dj__veysel

Üye
SELAM BEN VEYSEL BENİM BİR SİEMENS XS1 TELEFONUM VAR BU TELEFONDA TÜRKÇE PROGRAMI YOK TELEFON İNGİLİZCE SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM ...







:oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke:
 


Üst Alt