Bunu anlamalarının tek yolu biosa girip ayarlara bakmaktır. Siz o tür bir işlem yapmadığınıza eminseniz muhtemelen Overclock Profile ayarları otomatikteydi. Bazı bios larda Overclock ayarları Otomatik olarak tanımlı olabiliyor sistem o anki işleyişe göre kendi kendine performans artışı sağlayabiliyor. Benim ASUS da böyle özellik mevcut mesela. Diğer seçenekler ise Manuel ve Disabled olur. Ben yinede bu anlattığım tarzda birşey olduğunu sanmıyorum bu çok nadirdir. O teknik servisin yapmış olduğu açıklama mantıksız. Ben daha önce overclock işleminin bilgisayarı garanti dışı bıraktırdığını hiç duymamıştım. Overclockun genel anlamda bilgisayarın ömrünü kısaltsada işlemciyi yakmaz ısınma sorunu vs. gibi sorunlarla baş gösterir. Bilgisayarı ne zaman aldınız bilmiyorum tabi ama garantiye gönderdiğinize göre çokta eski değil. Bu kadar kısa sürede işlemci yanıyorsa (overclock olsun ya da olmasın) demekki o ürün zaten size arızalı verilmişti. Sizin overclock kullanmaya hakkınız var bilinçli - bilinçsiz farketmez overclock pat diye yakmaz bilgisayarı.