Arızalı bir PC'yi servise verirken dikkat edilecekler

Sponsorlu Bağlantılar

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Arızalı bir PC'yi servise verirken dikkat edilecekler
Kişisel bilgisayar kullanıcısı birçok kişi, arızalı bilgisayarını servise verdiğinde beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyor. Pratik Servis, kişisel kullanıcıları teknik serviste bekleyen olası durumlara dikkatleri çekiyor.

Birçok bilgisayar kullanıcısı, arızalı ürününü servise teslim ettiğinde beklemediği durumlarla yüz yüze geliyor. Pratik Servis, bilgisayar kullanıcılarını arızalı ürününü servise vermeden önce karşılaşabilecekleri olası durumlar hakkında bilgilendiriyor.
Serviste soruna dönüşen durumlar nelerdir?
Kişisel bilgisayar kullanıcısı, garanti kapsamındaki ürününün yazılımsal bir problemini donanımsal bir sorun olarak değerlendirebiliyor. Yetkili servise bu şikâyetle başvuruyor. Yetkili servis gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sorunun donanımsal değil, yazılımdan kaynaklı bir problem olduğunu müşterisine iletiyor. Yazılımsal hatalar garanti dışında tutulduğu için, yetkili servis arızanın çözümünde ücret talep ediyor. Müşteri bu durumda ya onay veriyor ya da ürünün sorunu çözülmeden iadesini istiyor. Her iki durumda da müşteri zor durumda kalıyor.
Arıza donanımsal bir sorundan kaynaklıysa kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir nokta da değiştirilecek parçaların garanti süreleri. Donanımsal değişiklikte 2. el parça kullanılırsa bu tür parçaların garantisi teknik servisin yetkisindedir, yeni parça kullanılırsa parçanın garanti süresi kadardır. Yeni parçaların garanti süresi genellikle 2 yıl.
Bilgisayarınızda kullanıcı hatası (ekran kırılması, sıvı dökülmesi, virüs bulaşması, ürünün darbe alması gibi) dışındaki donanımsal arızalar garanti kapsamındadır. Kullandığınız bilgisayarın garanti şartlarını mutlaka okuyun.
Diğer bir uygulama, bilgisayar kullanıcılarını mağdur durumda bırakan, yasal süreyi (20 iş günü) aşan beklemeler. Çoğu teknik servis bu kuralı bir bahane olarak kullanır.



Arızalı bilgisayarınızın durumu hakkında yetkili kişiler ile iletişime geçin, bilgi talep edin.
Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise, arızalı bilgisayarınızı servise vermeden önce yetkili teknik personelden bilgisayarınızın donanım raporunu istemeniz. Donanımsal bir parça değişikliği durumunda, bilgi güvenliği için, arızalı parçalarınızın teknik servis tarafından alınmasına izin vermeyin, tamir edilen bilgisayarınız size teslim edilirken arızalı parçalarınızın da verilmesini talep edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: rear2011 ve Bilişim Profesörü


Marco Laren

Marco Laren

Üye
Tesrkkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: Karavelaa
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Elinize sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: Karavelaa
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Güzel bir açıklama olmuş teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Karavelaa


Üst Alt