Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Taşınabilir Disk(Samsung 2Tb) yavaşladı, bazen donuyor.
Virüs ile sadece taşınabilir harddiskiniz bu kadar yavaşlamaz. Bilgisayarınızdada aynı şikayetiniz varsa bu düşünülebilir. Diski nasıl defrag edeceğinizi bilmiyorsunuz sanırım. Defrag işlemi sorun olsada olmasada düzenli aralıklarla yapmanız gereken birşey aslında ama şu an defrag yapsanız bile bu sorunların çözüleceğini hiç sanmıyorum. Diskte bad sector oluşmaya başlamış olabilir.. Şu an bunu anlamak için size tavsiye edebileceğim en basit yol chkdsk kullanmanızdır.
Diskiniz harfinin e: olduğunu varsayarsak komut satırına girin ve "chkdsk e: /f" işlemini yapın. Bozulan dosyalar / alanlar geçici olarak onarılacaktır.
Ama size tavsiyem taşınabilir disklerin ömrü zaten bildiğimiz dahili diskler kadar çok uzun ömürlü olmuyor. Birde kullanım sıklığına göre bu süre dahada kısalabiliyor. Bir yere düşürmüş vurmuş olmanız gerekmez. ve bu disklerde veri kurtarma dahili disklerdekinden biraz daha zor oluyor. Verileriniz tümünün yedeğini alıp yeni bir disk almanızı tavsiye ederim iş işten geçmeden.
KomiserMemoli_12
Üye
Bende onu söyledim zaten verilerini yedekle yeni bir tane al boşa zaman kaybetme.
İndirdiğin kurduğun programlara dikkat et artık her programda reklamlar var kurulum yaparken sisteme kurulan bir sürü gereksiz program da oluyor. Ayrıca herşeyi taşınabilire atma. Onların garatisi yok bak bozululdu verilerin gitti kendin kurtaramazsın bilgisayarcılar yapıyor o işleri ama pahalı.
Sisteme düzenli bakım yap kurduğun programları kontrol et sistemde gereksiz olan ne varsa temizle. Advanced System Care tavsiye ederim nette ******i de var. Sistemini ve programlarını ve sürücülerini her zaman güncel tut windows updeta den bütün güncellemeleri kur. Bilgisayarını güzel bir temizle gereksiz olan ne varsa sil sistemi rahatlat. Bu söylediklerimi yaparsan bilgisayarını ve hdd ni daha verimli kullanırsın. Ben her şeyi kendim ögrendim kimseden yardım almadım.
Bende onu söyledim zaten verilerini yedekle yeni bir tane al boşa zaman kaybetme.
İndirdiğin kurduğun programlara dikkat et artık her programda reklamlar var kurulum yaparken sisteme kurulan bir sürü gereksiz program da oluyor. Ayrıca herşeyi taşınabilire atma. Onların garatisi yok bak bozululdu verilerin gitti kendin kurtaramazsın bilgisayarcılar yapıyor o işleri ama pahalı.
Sisteme düzenli bakım yap kurduğun programları kontrol et sistemde gereksiz olan ne varsa temizle. Advanced System Care tavsiye ederim nette ser iali de var. Sistemini ve programlarını ve sürücülerini her zaman güncel tut windows updeta den bütün güncellemeleri kur. Bilgisayarını güzel bir temizle gereksiz olan ne varsa sil sistemi rahatlat. Bu söylediklerimi yaparsan bilgisayarını ve hdd ni daha verimli kullanırsın. Ben her şeyi kendim ögrendim kimseden yardım almadım.
Windows üzerinden açılan programlar (HD Tune) benzeri programlar okuyamadığı ya da gecikmeli okuduğu her veriyi direk bad sector olarak gösterir. O yüzden windows açıkken bad sektör taraması yaptırmak mantıken doğru değil. disk üzerinde daha fazla işlem yapmadan acilen verilerinizi yedekleyin bence
MaxipmaN
Üye
taşınabilirde oluyor mu bilmiyorum ama bad sectöre işarettir çöp olmuştur hdd