nuraniharun
Üye
Symbian'a ve Nokia Belle'ye bir veda da Nurani'den...!
Öncelikle benden yeni bir N8 belle cfw bekleyen arkadaşlardan çok çok özür diliyorum. Çünkü cfwyi yayınlamayacağım. Şuan itibariyle Nokia N8'mi satıp Galaxy S2 aldım ve Androide geçiş yaptım, gram pişmanlık hissetmiyorum ve memnunum.
Nokia Belleyi bırakmamın tek sebeblerini aşağıya sıralayacağım, bu sebepler başka arkadaşlar içide ölçü olsun.
1. Nokia firmasının yazılım desteğini kesmiş olması ki bu zaten milletin midesini yeterince bulandırdı.
2. Uygulama ve oyun çıkaran firmaların ürünlerini ilk önce androide hazırlamaları, lütüf ederlerse de belleye ki oda bir umut.
3. Nokia ürünlerinin donanım (işlemci, ekran vs.) olarak diğer markalardan aşağıda kalması ve nokianın buna duyarsızılığı.
4. Nokianın çıkardığı yazılımlarının bir çok sorunlar (donma, takılma, yavaşlık, kişileştirilme eksikliği vs.) içermesi ki biz modlar düzeltmek için saatlerimizi harcıyoruz.
5. Nokianın milleti enayi yerine koyması.
Gelelim androide geçişimin sebeplerine;
1. Gelişime açık bir yazılım. Yani geleceği var ve hızla yükseliyor.
2. Kullanılan donanımlar zamana uygun seçiliyor.( 1.2 - 1.5 ghz işlemci vs...)
3. Kişiletirilebilme olayı maximum safhada nerdeyse.
4. Yazılım içeriği internet dünyasını tamamıyla destekliyor, adobe flash vs...
5. Uygulama ve oyun firmaları neredeyse ürün çıkarmak için sıraya girmişler.
6. Çıkan yazılımlar çoğu telefona uyumlu çıkarılıyor.
Sözün özü duygusal değil mantıksal kıyaslama yaptım ve tercihimi Androidden yana kullandım.
Symbian yada belle kullanıcı tüm dostlarıma hakkım helal olsun, onlar da hakkını helal etsin...
Nokia Belleyi bırakmamın tek sebeblerini aşağıya sıralayacağım, bu sebepler başka arkadaşlar içide ölçü olsun.
1. Nokia firmasının yazılım desteğini kesmiş olması ki bu zaten milletin midesini yeterince bulandırdı.
2. Uygulama ve oyun çıkaran firmaların ürünlerini ilk önce androide hazırlamaları, lütüf ederlerse de belleye ki oda bir umut.
3. Nokia ürünlerinin donanım (işlemci, ekran vs.) olarak diğer markalardan aşağıda kalması ve nokianın buna duyarsızılığı.
4. Nokianın çıkardığı yazılımlarının bir çok sorunlar (donma, takılma, yavaşlık, kişileştirilme eksikliği vs.) içermesi ki biz modlar düzeltmek için saatlerimizi harcıyoruz.
5. Nokianın milleti enayi yerine koyması.
Gelelim androide geçişimin sebeplerine;
1. Gelişime açık bir yazılım. Yani geleceği var ve hızla yükseliyor.
2. Kullanılan donanımlar zamana uygun seçiliyor.( 1.2 - 1.5 ghz işlemci vs...)
3. Kişiletirilebilme olayı maximum safhada nerdeyse.
4. Yazılım içeriği internet dünyasını tamamıyla destekliyor, adobe flash vs...
5. Uygulama ve oyun firmaları neredeyse ürün çıkarmak için sıraya girmişler.
6. Çıkan yazılımlar çoğu telefona uyumlu çıkarılıyor.
Sözün özü duygusal değil mantıksal kıyaslama yaptım ve tercihimi Androidden yana kullandım.
Symbian yada belle kullanıcı tüm dostlarıma hakkım helal olsun, onlar da hakkını helal etsin...
Bir kaç tane daha böyle uzman Symbian'cı çaldık mı bu taraftan Android bölümü biraz daha şenlenir, zira forumun android bölümünden hiç memnun değilim ya