Symbian'a ve Nokia Belle'ye bir veda da Nurani'den...!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nuraniharun

nuraniharun

Üye
    Konu Sahibi
Symbian'a ve Nokia Belle'ye bir veda da Nurani'den...!
Öncelikle benden yeni bir N8 belle cfw bekleyen arkadaşlardan çok çok özür diliyorum. Çünkü cfwyi yayınlamayacağım. Şuan itibariyle Nokia N8'mi satıp Galaxy S2 aldım ve Androide geçiş yaptım, gram pişmanlık hissetmiyorum ve memnunum.

Nokia Belleyi bırakmamın tek sebeblerini aşağıya sıralayacağım, bu sebepler başka arkadaşlar içide ölçü olsun.

1. Nokia firmasının yazılım desteğini kesmiş olması ki bu zaten milletin midesini yeterince bulandırdı.
2. Uygulama ve oyun çıkaran firmaların ürünlerini ilk önce androide hazırlamaları, lütüf ederlerse de belleye ki oda bir umut.
3. Nokia ürünlerinin donanım (işlemci, ekran vs.) olarak diğer markalardan aşağıda kalması ve nokianın buna duyarsızılığı.
4. Nokianın çıkardığı yazılımlarının bir çok sorunlar (donma, takılma, yavaşlık, kişileştirilme eksikliği vs.) içermesi ki biz modlar düzeltmek için saatlerimizi harcıyoruz.
5. Nokianın milleti enayi yerine koyması.

Gelelim androide geçişimin sebeplerine;

1. Gelişime açık bir yazılım. Yani geleceği var ve hızla yükseliyor.
2. Kullanılan donanımlar zamana uygun seçiliyor.( 1.2 - 1.5 ghz işlemci vs...)
3. Kişiletirilebilme olayı maximum safhada nerdeyse.
4. Yazılım içeriği internet dünyasını tamamıyla destekliyor, adobe flash vs...
5. Uygulama ve oyun firmaları neredeyse ürün çıkarmak için sıraya girmişler.
6. Çıkan yazılımlar çoğu telefona uyumlu çıkarılıyor.

Sözün özü duygusal değil mantıksal kıyaslama yaptım ve tercihimi Androidden yana kullandım.
Symbian yada belle kullanıcı tüm dostlarıma hakkım helal olsun, onlar da hakkını helal etsin...

• Beğen
Tepkiler: Turkuaz0

Lenneth

Üye
Hayirli olsun, sarj konusu haric (dual core islemci sarj dusmani) disinda pisman olacaginizi sanmiyorum.

nuraniharun

nuraniharun

Üye
    Konu Sahibi
Hayirli olsun, sarj konusu haric (dual core islemci sarj dusmani) disinda pisman olacaginizi sanmiyorum.

Sanki Nokia N8'in şarjı çok mu uzun gidiyordu, idare ediyorduk bunada alıştım ki arasında şarj konusunda çok bir fark göremedim hatta S2 daha uzun gidiyor diyebilirim.

hackermaho

hackermaho

Üye
en iyisini yapmışsın tebrikler.

mmb7982

mmb7982

Üye
doğru söze ne hacet.

hayırlı uğurlu olsun kardeşim...

SilentOne

SilentOne

Üye
hayırlı olsun

nuraniharun

nuraniharun

Üye
    Konu Sahibi
Tebrikler için teşekkürler, yanlış anlaşılmazsa darısı başınıza diyeceğim. Nokia milleti bu kadar canından bezdirdi. Tam 11 yıldır nokiacıydım ama artık buraya kadarmış...

• Beğen
Tepkiler: CorbyW ve Turkuaz0
ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
hayırlı olsun hocam çok mantıklı bir karar almışsın...

Turkuaz0

Turkuaz0

Üye
Hayırlı olsun çok mantıklı bi karar. bende bu ay n8 imi satıp lg optimus black aldım ve hiç pişman değilim androide ğeçmek en akıl karı davranış olur arkadaslar ellerinizdeki nokiaların değeri iyice düşmeden. Saygılar.

[alikan]

[alikan]

Üye
Ooooo hoşgeldin hayırlı olsun nurani hocam bende 5 gün önce N8 satıp evo 3d aldım, iyi olmuş ya iyi olmuş Android bölümüne bişey yazıyoruz cevap veren yok nurani kardeş senin gibi uzmanlar lazım Android bölümüne :) Bir kaç tane daha böyle uzman Symbian'cı çaldık mı bu taraftan Android bölümü biraz daha şenlenir, zira forumun android bölümünden hiç memnun değilim ya :s

4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye
Hayırlısı olsun ama bi konuda yanlışsın S2'nin şarjı N8'den daha uzun süre gidemez :)

u_cosar

u_cosar

Üye
hayırlı olsun

covar

covar

Üye
Arkadaşım dediklerine aynen katlıyorum ama size samsung firmasının en kötü yanını söyleyeyim samsung iyi telefonlar cıkaryo 1200 tl civarı ama 1 yıl aradan gectimi o telefon artık üretilmiyor ve satılmıyorda satılsada yok fiyatına gidiyor örnek verim samsung s 8003 jet ilk cıkmıştıki harika bi tlfondu 1000 tl den yuarı idi fiyatı o zaman nokia 6700 slide aldım bende 450 tl sıfır olarak 2 yıl önce şu an fiyatlarına bakalım nokia 6700 slide 2 yıl gecti hala 0 ı 450 tl ve 2.el 300 tl satılıyo bayilerde o samsung s 80003 jetin şuanda sıfırı 300 tl ye satılıyo bailerde üretimi bitmiş durmuş gitmiş ama nokia firrmasından alınan cep tlfonlarının hepsinin satışı var ve para ediyor 4 yıl samsung cep tlf cıkarmıştı u900 soul ilk ben almıştım 5 ay kullandım bi arıza verdi film arızası yaptırdım yine bozuldu yaptırdım tuşlar gitti 100 tl ye yetek parca telefoncularına sattım oda zorla samsungun kötü yanıda bu buna kimse itiraz edemez

• Beğen
Tepkiler: MrExpert
MrExpert

MrExpert

Üye
Samsun satarken veya aldığından 1 -2 yıl sonra hiç para etmiyor.... ben i900 omnia aldım 700 tl ye geldı ve aradan 6 ay geçtı telefonu satarken 200 tl dendı ve bu telefonda wifi kamerası falan çıok iyi olmasına rağmen sıfırı olmadığından bir x3 takas gitti .... Yanı sunu diyorum nokia ikinci elleri bile iyi para ediyor ama samsung etmiyor...

lasvetorus

lasvetorus

Üye
hayirli olsun insallah pisman olmazsin

alien97

alien97

Üye
hayırlı olsun.

mstf_l

mstf_l

Üye
Arkadaşım dediklerine aynen katlıyorum ama size samsung firmasının en kötü yanını söyleyeyim samsung iyi telefonlar cıkaryo 1200 tl civarı ama 1 yıl aradan gectimi o telefon artık üretilmiyor ve satılmıyorda satılsada yok fiyatına gidiyor örnek verim samsung s 8003 jet ilk cıkmıştıki harika bi tlfondu 1000 tl den yuarı idi fiyatı o zaman nokia 6700 slide aldım bende 450 tl sıfır olarak 2 yıl önce şu an fiyatlarına bakalım nokia 6700 slide 2 yıl gecti hala 0 ı 450 tl ve 2.el 300 tl satılıyo bayilerde o samsung s 80003 jetin şuanda sıfırı 300 tl ye satılıyo bailerde üretimi bitmiş durmuş gitmiş ama nokia firrmasından alınan cep tlfonlarının hepsinin satışı var ve para ediyor 4 yıl samsung cep tlf cıkarmıştı u900 soul ilk ben almıştım 5 ay kullandım bi arıza verdi film arızası yaptırdım yine bozuldu yaptırdım tuşlar gitti 100 tl ye yetek parca telefoncularına sattım oda zorla samsungun kötü yanıda bu buna kimse itiraz edemez

Haklısın jet tam bir fiyaskoydu ama galaxylerin oyle olacagını sanmam

Hayırlı olsu n kardes

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
[alikan];4282109' Alıntı:
Ooooo hoşgeldin hayırlı olsun nurani hocam bende 5 gün önce N8 satıp evo 3d aldım, iyi olmuş ya iyi olmuş Android bölümüne bişey yazıyoruz cevap veren yok nurani kardeş senin gibi uzmanlar lazım Android bölümüne :) Bir kaç tane daha böyle uzman Symbian'cı çaldık mı bu taraftan Android bölümü biraz daha şenlenir, zira forumun android bölümünden hiç memnun değilim ya :s

kardeş görseydik, bildiğimiz konu olsaydı cevap verirdik sana garezimizmi var :D

tebrikler iyi yapmışsın. android iyi harbiden.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt