Symbian bitmiştir..FP2'nin son güncelleme olduğu açıklandı..

Sponsorlu Bağlantılar

TheMadness

TheMadness

Üye
Heey Ne oluyo dünyanın sonu mu geldi bir çok marka android kullanıyor da Ne oluyor tek başına nokia hedefinden vazgeçmiyor soruyorum sizlere 3G görüntülü konuşma hangi android de var

Galaxy S III'te var.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici

Galaxy S III'te var.

onun fiyatı ile nokianin fiyatını kıyasla o zaman nokianin sunduğu işlevleri düşük fiyata toplu olarak hiç bir marka vermiyor s3 diyorsun nokianin en düşük fiyatlı ceplerinde bile görüntülü var

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Heey Ne oluyo dünyanın sonu mu geldi bir çok marka android kullanıyor da Ne oluyor tek başına nokia hedefinden vazgeçmiyor soruyorum sizlere 3G görüntülü konuşma hangi android de var
Şuraya yorum yazarken mantıklı şeyler yazılsa yüreğim yanmayacak maxicepte takılan bir insanın androidli modellerin hiçbirinde görüntülü görüşme olduğunu bilmemesi trajikomik bir olay.

pRime.

pRime.

Üye
iyi yönleriyle düşünmek lazım. mesela belle ile symbian bir kaç kronik sorun dışında hatasızdı. ayrıca bu kadar düşük donanımı başka hiçbir işletim sistemi bu kadar iyi kullanamaz, kaldıramaz. nokia çok sağlam kastı arm11'e

nokia symbian için düşük donanıma kasmasaydı, mesela n8'e en azından 600mhz cortex a8 işlemci koysaydı symbian^3ü de bu işlemcilere göre optimize etseydi şimdi işler çok farklı olurdu. n9 kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim işlemcinin cortex olması acayip fark ediyor. sadece hız olarak değil, her açıdan telefon daha fazla kapasiteye sahip oluyor.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
iyi yönleriyle düşünmek lazım. mesela belle ile symbian bir kaç kronik sorun dışında hatasızdı. ayrıca bu kadar düşük donanımı başka hiçbir işletim sistemi bu kadar iyi kullanamaz, kaldıramaz. nokia çok sağlam kastı arm11'e

nokia symbian için düşük donanıma kasmasaydı, mesela n8'e en azından 600mhz cortex a8 işlemci koysaydı symbian^3ü de bu işlemcilere göre optimize etseydi şimdi işler çok farklı olurdu. n9 kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim işlemcinin cortex olması acayip fark ediyor. sadece hız olarak değil, her açıdan telefon daha fazla kapasiteye sahip oluyor.

Arm11 yerine ArmV7 lere bile geçse çok fark ederdi aslında ama geçmedi işte :S
N9 un sistem kadar işlemci farkı da performansını etkiliyor.

enolaguy

Üye
Symbianin ve özellikle Bellenin biteceği falan yokken Nokia kendisi bir kararla böyle yaptı Özellikle Android kullananlar hastalik derecesinde bir Android fanciliği yapiyorlar, oysa ben symbian, ios ve android cihazların en üst modellerini yeterince uzun süre kullandım. Özellikle Belle onların hiçbirisinden aşağı kalmaz Android dediğin programlarının fazla olması ve ekran rezülasyonunun yüksek olup cpu hizinin fazla olmasinın getirdiği avantajlar haricinde bellenin her yönden altında kalacak batarya dayanmayan her zaman stabilizasyon sorunu yaşayan ve kendine has sorunları nedeniyle insanı zaman zaman sinir eden bir sistem navigasyonu ise symbian yaninda zayif kaliyor batarya ömrü ve stabilizasyonu zayif kaliyor androidciler bunlarida yazsinlar İos symbiandan da stabil çalışmasına rağmen aslında basit bir dosya acamadigin ve ona isim veremedigin dolayısıyla klasörleme bile yapamadïğın bir sistem ve onunda batarya ömrü android ten bir miktar iyi olmasına karşın symbian seviyesinde değil navigasyonuda ayni şekilde symbiandan zayif Kissadan hisse bir kac android kullandiniz diye iphone 4s iniz var diye burada belleyi kötülemeyin ben onların hepsini kullanıyorum ve beğenmediğiniz symbianin da onlara karşı iyi yönleri var bunu sizde biliyorsunuz Son olarak nokia windowsa yöneldiği için symbianı ikinci plana aldı ama bu symbianın kötü olmasından çok stephen elop un başını çektiği amerikalı gurubun nokia hisselerini gizliden gizliye ele geçirmiş olup kendisini elopu ceo olarak seçmeleri karşısında mecburen windows a yönelmek zorunda kaldı ve buna firma içindeki Finlandiyalı gurup en başından beri isyan ediyor ama hisselerin çoğu amerikalıların elinde ve onlar symbian yerine nokianin windowsa yönelmesini istiyorlar Dahası bu operasyonun finlandiyanin üzerinde oynanmiş bir amerikan oyunu olduğu da gündemden bir türlü düşmeyen bir durum olarak devam ediyor Sonu ne olur derseniz bence sonu sıfıra inmez başka bir firmaya devredilebilir ve daha küçük bütçe ile devam edebilir ama tamamen terk edileceğini sanmiyorum

Üst Alt