Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]

Sponsorlu Bağlantılar

merenk

Üye
WebStyle başta olmak üzere herkesin ellerine emeklerine sağlık. Ben de 24.1 TR annası üzerine 3.1 Belle yüklemiştim Türkçe dil seçeneği olmadan, sadece Tr Klavye yamasıyla. Oviden TR için olan uygulamaları indiremediğim için şimdi Tam TR Belle yüklemeyi deneyeceğim Firmware Update ile. Umarım bir sorun çıkmaz. Dead Phone flash atamayanlar NO CONNECTION seçili olması gerektiğini unutmasınlar. Belle gerçekten kullanırken zevk aldığınız bir OS olmuş. Bazı çalışmayan uygulamaları(Skype, Opera 11...) da halletse ivo777 tadından yenmez.

• Beğen
Tepkiler: WebStyle

rowel35

rowel35

Üye
şimdi herşeyim tamamdır. bi sorum olacak.
belleye geçtik. dolayısı ile hiçbirşeyimiz kalmadı telde.
ben daha önce mass memory yani dahili hafızayı 16gb olanı kopyaladım.
bu klasörün içerisinde kartvizit gibi şeyler varmıdır? varsa bunlar nerdedir artı var ise kopyalarsak gelir mi? çünkü ben bi salaklık ettim kartvizitlleri kopyalamadım:)

mkryvz

mkryvz

Üye
şimdi herşeyim tamamdır. bi sorum olacak.
belleye geçtik. dolayısı ile hiçbirşeyimiz kalmadı telde.
ben daha önce mass memory yani dahili hafızayı 16gb olanı kopyaladım.
bu klasörün içerisinde kartvizit gibi şeyler varmıdır? varsa bunlar nerdedir artı var ise kopyalarsak gelir mi? çünkü ben bi salaklık ettim kartvizitlleri kopyalamadım:)
Kartvizitlerini daha önceden ovi suit ile veya telefondan depo hafızasına kopyalayıp bilgisayara yedeklemen gerekirdi. Bu işlemleri yapmadıysan bütün rehberin gitmiş demektir.

rowel35

rowel35

Üye
kartvizitlerini daha önceden ovi suit ile veya telefondan depo hafızasına kopyalayıp bilgisayara yedeklemen gerekirdi. Bu işlemleri yapmadıysan bütün rehberin gitmiş demektir.

1 bardak soğuk su içeyim en iyisi:)

mkryvz

mkryvz

Üye
Bu arada; Anna 24.1 Türkçe üzerine Belle'yi kurdum. Şimdilik hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yedeklerimi geri yükleme aşamasındayım. Bakalım ne olacak...

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
merhaba arkadaşlar belle yükledim herşey güzel hoş ama 3g kullanınca tel kendine reset atıyor, ovi web falan kullanınca.ama wifi den bağlanınca sorun yok. nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Soft format atmayı deneyin isterseniz.

Yüklemiş olduğum Ivo777 3.1 bellesinde (Türkçe) ilk yüklediğimde birini aradığımda karşı taraf telefonu açtığında ve kapattığında titreşimli uyarı çalışıyordu. Bazı uygulamalardaki sorunlardan dolayı *#3370# yaptım. Şimdi uygulamalar düzeldi, fakat titreşimli uyarı olayı çalışmıyor. Neden olabilir? Çözemessem yeniden flash atacağım bu gidişle.

Hard format atmayı deneyin birde

ey dostlar:)
şimdi sabahtan beri çıldırma noktasındaydım. telefon öldü hatta:) msjlar da attm. sonra şirkete geldim. telefon bana ben ona bakıyorum. sakince tekrar yaptm en baştan. dead phone dan başladım. OLDU. anna yaptım. OLDU. belle yaptım O DA OLDU.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

kardeşim webmaster, izmirdesin ziyaretine geleceğim:)
webstyle emeğine sağlık...

Yoktum daha yeni geldim. Mesajlarına bakıyordum. :) Problemin düzeldiğine sevindim..

mkryvz

mkryvz

Üye
1 bardak soğuk su içeyim en iyisi:)
Bilgisayarına bir bakalım, belki daha önce yedeklemişsindir ;)
Aynı şey daha önce benimde başıma gelmişti, eski yedeğimi bulunca çok sevinmiştim. :D

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
mkryvz

mkryvz

Üye
Başta @WebStyle ve @falcons58 olmak üzere bu gece bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Rehberim tamam, sıra Java denemeye geledi :yuru

• Beğen
Tepkiler: falcons58 ve WebStyle

merenk

Üye
WebStyle başta olmak üzere herkesin ellerine emeklerine sağlık. Ben de 24.1 TR annası üzerine 3.1 Belle yüklemiştim Türkçe dil seçeneği olmadan, sadece Tr Klavye yamasıyla. Oviden TR için olan uygulamaları indiremediğim için şimdi Tam TR Belle yüklemeyi deneyeceğim Firmware Update ile. Umarım bir sorun çıkmaz. Dead Phone flash atamayanlar NO CONNECTION seçili olması gerektiğini unutmasınlar. Belle gerçekten kullanırken zevk aldığınız bir OS olmuş. Bazı çalışmayan uygulamaları(Skype, Opera 11...) da halletse ivo777 tadından yenmez.

arkadaşlar İngilizce(Türkçe klavye yamalı) Bellenin üzerine bu konudaki Tam TR Belle yi Firmware Update ile flashladım. Dosyalarımın hiçbiri gitmedi, programlarım ayarlarım hepsi duruyor maşallah. Bir sorun çıkar mı ilerde ? Baya bi program oyun yüklemiştim, kalması sevindirici ama bir o kadar daha yükleyip de ilerde sorun yaşayacaksam şimdiden sağlam bir format atmam gerekir mi sizce ? Elbette tavsiye edilir ama olmazsa da olur mu ?

mkryvz

mkryvz

Üye
arkadaşlar İngilizce(Türkçe klavye yamalı) Bellenin üzerine bu konudaki Tam TR Belle yi Firmware Update ile flashladım. Dosyalarımın hiçbiri gitmedi, programlarım ayarlarım hepsi duruyor maşallah. Bir sorun çıkar mı ilerde ? Baya bi program oyun yüklemiştim, kalması sevindirici ama bir o kadar daha yükleyip de ilerde sorun yaşayacaksam şimdiden sağlam bir format atmam gerekir mi sizce ? Elbette tavsiye edilir ama olmazsa da olur mu ?
Benimde senin gibi olmuştu, ancak biraz yavaşlama yaşayınca depo hafızasına ve telefona format attım geçti.
Eğer sende bir yavaşlama yada sorun yoksa öyle kullanmayı dene.

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi

Tabi format atmış olsaydınız telefon biraz olsun rahatlardı. Ama tabi format işleminden sonra ne kadar oyun,uygulama,müzik,film,resim varsa silinir.. (Hafıza kartın da ise biçimlendirmediğiniz sürece veri kaybı söz konusu olmaz.)

merenk

Üye
nerelerde yavaşlama yaşamıştın peki ? ben de oralara dikkat edeyim de, çok geç kalmadan formatlıyayım. Bir de acaba psikolojik olarak yavaş gelme olabilir mi yoksa hakkaten gözle görülür fark var mıydı ? Çok sağol şimdiden.

mkryvz

mkryvz

Üye
nerelerde yavaşlama yaşamıştın peki ? ben de oralara dikkat edeyim de, çok geç kalmadan formatlıyayım. Bir de acaba psikolojik olarak yavaş gelme olabilir mi yoksa hakkaten gözle görülür fark var mıydı ? Çok sağol şimdiden.
SPB Shell'de, İşCep'te kasılmalar yaşadım. Benim pek oyunlarla aram yok maalesef :(

----------Eklendi @ 00:34:48 ---------- Yazıldı @ 00:25:52 ----------

Belle'yi Türkçe kullanmak inanılmaz keyifliymiş :D
Paylaşımda bulunan @WebStyle ve herkese tekrar çok teşekkür ederim.
Birkaç saat kadar daha buradayım, yardımcı olabileceğim bir konu olursa elimden geleni yaparım.

NOT: Cevaplarımda gecikmeler olabilir, çünkü Belle'yi deniyor olacağım ;)

• Beğen
Tepkiler: falcons58

merenk

Üye
İşcep eskisinden hızlı çalışıyodu neredeyse :P ama menüde kinetic scrollingde biraz takılmalar hissediyodum. telefon fabrika ayarlarına geri döndüm biraz rahatladı hakkaten. İyi artık tam anlamıyla rahatlıkla bütün uygulamalarımı yükleyip ayarlarımı yapabilirim. bir aydır hovarda yaşadığım N8 hayatımdan sonra artık Belle 3.1 TR ile dünya evine girip, Firmware'imin erkeği olucam.

mkryvz

mkryvz

Üye
İşcep eskisinden hızlı çalışıyodu neredeyse :P ama menüde kinetic scrollingde biraz takılmalar hissediyodum. telefon fabrika ayarlarına geri döndüm biraz rahatladı hakkaten. İyi artık tam anlamıyla rahatlıkla bütün uygulamalarımı yükleyip ayarlarımı yapabilirim. bir aydır hovarda yaşadığım N8 hayatımdan sonra artık Belle 3.1 TR ile dünya evine girip, Firmware'imin erkeği olucam.
O halde ikimize de hayırlı olsun :good:

mirzasinan

mirzasinan

Üye
suan bende yuklemeye calısıyorumda turkce anna üzerinden takıldım bır yerde yaaa yardımcı olmazmısınız

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
suan bende yuklemeye calısıyorumda turkce anna üzerinden takıldım bır yerde yaaa yardımcı olmazmısınız

Nerede takıldınız? Detaylı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız..

marsoy

marsoy

Üye
Nerede takıldınız? Detaylı bir şekilde anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız..

hocam bellede extra big saat ve klasörleştirme yapıyorum dosyayı kurtuluş40 yapcak saolsun flaşlicam bakalım güzel olcakmı :D

Üst Alt