Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]

Sponsorlu Bağlantılar

alparslan46

Üye
arkadaşlar bende bu konudaki belle sürümünü yükledim.gerçekten çok hoş ama benim farklı bir sorunum var tel usb den şarj olmuyor.ovi suit teli görüyor ama işte şarj olmuyor.neden olabilir

serkan_karakose

Üye
arkadqslar bu islemleri c7 uyarlayip yuklesek olmaz mi? ya dq c7 icin guncelleme hazir oldugunda bunun gibi resimli anpatim yapip yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler.

alparslan46

Üye
arkadaşlar bende bu konudaki belle sürümünü yükledim.gerçekten çok hoş ama benim farklı bir sorunum var tel usb den şarj olmuyor.ovi suit teli görüyor ama işte şarj olmuyor.neden olabilir
arkadaşlar sorun kendiliğinden düzeldi belle gerçekten çok hoş ya.belle varken anna yı kim ister:alkis

dreambutreal

Üye
ilk bölümde önce anna yüklemesi anlatiliyor 24.14 germany sürümü , bende şuan tr 24.1 var benim belle yüklemek için önce alman anna sımı yüklemem gerekiyor . yoksa direk belleyi tr sürümün üstüne flashlayabilirmiyim. teşekkürler.

iatis

iatis

Üye
ilk bölümde önce anna yüklemesi anlatiliyor 24.14 germany sürümü , bende şuan tr 24.1 var benim belle yüklemek için önce alman anna sımı yüklemem gerekiyor . yoksa direk belleyi tr sürümün üstüne flashlayabilirmiyim. teşekkürler.
Evet yaaa,orjinaj türkçe anna üzerine belle yüklemenin basit yolunu öğrenmek istiyoruz.Üstadlar lütfen bu konuda yeni method uyarlayın.:oke:

tayti156

Üye
The flashing failed. Do you want to retry the flashing?

HRESULT 0x8421001e (-2078212066)

Firmware: No connection to phone. Cannot start mode change for phone mode before flashing.

adımları takip ederek ilk alman annasını falshlarken falsha başladıktan sonra bu hatayı alıyorum neden olabilir ki retry dediğimde usb kablosunu cıkarın kapama tusuna 8 sn basın daha sonra tekrar bağlayın deneyin dio yapıorum yeniden bu hatayı verio N8 kullanıorum ve orjinal tr anna yüklü neden olabilir bu hata???

Bide İlk alman annasını flashlarken flasha baslayınca tel açılıp kanaıo ve naaptıysam phoneix tekrar görmüo telefonu phoneixe tıklayınca da program yanıt vermiyor diyo...

marsoy

marsoy

Üye
Haha :D nasıl yok yaw local cache temizleyip tekrar dene..

hocam bugün belleye big saatide flaşlicam buraya atarım bir video :D

----------Eklendi @ 13:38:21 ---------- Yazıldı @ 13:35:08 ----------

Evet yaaa,orjinaj türkçe anna üzerine belle yüklemenin basit yolunu öğrenmek istiyoruz.Üstadlar lütfen bu konuda yeni method uyarlayın.:oke:

arkadaşım gayet açık anlatmış sen anna türkiye kullanıyosan onun üstüne kuracan belleyi ayrıca belle kurarken rm 596 klasörüne anna dosyalarından başka bişey koymuyosunuz onlar orda olduğu gibi duruyo belle dosyalarını masa üstünde bir klasör oluştup içine atın ve orda bırakın sonra takın tlfonu phoneixi açın scan yapıp tlfonu bulun firware update deyin ve videoyu takip ederek yapın

• Beğen
Tepkiler: iatis

serkanet

Üye
update software butonu yok bende :D

adela

Üye
bende şuan tr 24.1 var..cihazdün wireles ile kendi buldu yükledi..
bunun üzerine nasıl BELLE atılır.
navifirmden şimdi 24.1 indiryorum 8adet dosya var içinde.

marsoy

marsoy

Üye
bende şuan tr 24.1 var..cihazdün wireles ile kendi buldu yükledi..
bunun üzerine nasıl BELLE atılır.
navifirmden şimdi 24.1 indiryorum 8adet dosya var içinde.
indir arkadaşım indir sende
ayrıca konuyu oku videoda var arkadaşımız anlatmış anlamadığın yer olursa sorarsın yne

adela

Üye
indir arkadaşım indir sende
ayrıca konuyu oku videoda var arkadaşımız anlatmış anlamadığın yer olursa sorarsın yne

kardeşim yazmak içinmi yazıyorsun zaten anlamadığım şeyi sordumm.
arkadaş 9adet dosya var demiş anlatımında bende 8 dosya iniyor. onu sordum.
dün telefon kendi 24.1 yükledi zaten..phonixle yenidenmi 24.1 atacağız onu sordum.

marsoy

marsoy

Üye
kardeşim yazmak içinmi yazıyorsun zaten anlamadığım şeyi sordumm.
arkadaş 9adet dosya var demiş anlatımında bende 8 dosya iniyor. onu sordum.
dün telefon kendi 24.1 yükledi zaten..phonixle yenidenmi 24.1 atacağız onu sordum.

yazmak için yazmıyorum arkadaşım nese tekrar döneym konuya anna yüklemişsin zaten sen o dosyaları indr 8 adet anna flaşı atmana gerk yok onlar lazım ama onların üstünden belleye geçecen tlfonun türkiye annası ise naviden türkiye annası indr

----------Eklendi @ 14:26:56 ---------- Yazıldı @ 14:24:58 ----------

indirdikten sonra RM-596 klasörü oluştur içine at disk c programfiles nokia phoneix productnsun içine at KLASÖRÜ

mirzasinan

mirzasinan

Üye
YA BEN YAPICAM DA KORKUYORYM:aman2: YAPAMAM DIYE BIRDE BENDE ORJINAL ANNA YUKLU EN BAŞTAN ANLATTIGI GIBIMI BAŞLAMAM GEREKIYOR ACABA

birde türkçe anna var bende arkadasın gısterdıklerını ındımıcekmıyım acaba :hmmm

mfb2

mfb2

Üye
TElefonunuzda hangi anna yüklü ise alman ise alman Türkçe ise türk hollanda ise hollanda orjinal sürümleri olması lazım elinizde belle dosyalarını Sizde olan anna dosyalarının 4 tanesi ile değiştirip flash atıcaksınız o yüzden 1. sayfadaki videoyu dikkatli seyredin ..

mirzasinan

mirzasinan

Üye
online olarak yardım edecek bir arkadaş yokmu acaba

merenk

Üye
Türk 24.1 Anna'sı üzerine ivo777 3.1 yükledim (forumda bulunan türkçe klavye ile). telefonun dili ingilizce, yazma dili türkçe oldu. Gayet memnunum ama şöyle bir sıkıntı var. Eskiden ovi storedan ntvmsnbc ya da sinema.com gibi applicationları telefon dilini türkçeye çevirerek indirebiliyodum. şimdi telefon dili sadece ingilizce olduğu için ovi storeda bu uygulamalar için bulunduğunuz ülke sebebiyle yükleyemezsiniz diyor.
-Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
-İlk mesajdaki türkçeleştirilmiş belleyi yükleyenler ovi storedan bu app leri indirebiliyorlar mı ?
-Türkçeleştirilmiş belle yükleyince sadece Türkçe mi oluyor telefon dili ? yoksa istersek ingilizce ile değiştirebiliyor muyuz ?

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
online olarak yardım edecek bir arkadaş yokmu acaba
YA BEN YAPICAM DA KORKUYORYM:aman2: YAPAMAM DIYE BIRDE BENDE ORJINAL ANNA YUKLU EN BAŞTAN ANLATTIGI GIBIMI BAŞLAMAM GEREKIYOR ACABA

birde türkçe anna var bende arkadasın gısterdıklerını ındımıcekmıyım acaba :hmmm

Orjinal anna'nın üzerine yükleyenler de var. Video'yu takip edebilirsiniz..

Türk 24.1 Anna'sı üzerine ivo777 3.1 yükledim (forumda bulunan türkçe klavye ile). telefonun dili ingilizce, yazma dili türkçe oldu. Gayet memnunum ama şöyle bir sıkıntı var. Eskiden ovi storedan ntvmsnbc ya da sinema.com gibi applicationları telefon dilini türkçeye çevirerek indirebiliyodum. şimdi telefon dili sadece ingilizce olduğu için ovi storeda bu uygulamalar için bulunduğunuz ülke sebebiyle yükleyemezsiniz diyor.
-Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
-İlk mesajdaki türkçeleştirilmiş belleyi yükleyenler ovi storedan bu app leri indirebiliyorlar mı ?
-Türkçeleştirilmiş belle yükleyince sadece Türkçe mi oluyor telefon dili ? yoksa istersek ingilizce ile değiştirebiliyor muyuz ?

%100 türkçe oluyor telefon ovi mağaza ve diğer servisler de türkçe içerik.. Evet 2 dil seçeneği geliyor. İngilizce ve Türkçe olarak. İstediğinizi tercih edebilirsiniz.. Ayrıca bende indirdiğim uygulamalar çalışıyor. Sizde tr belle ye terfi edip tekrar uygulama yüklemeyi deneyin..

tuana66

tuana66

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir çok arkadaşın kafasında bir takım soru işaretleri var biliyorum. Ben detaylı bir şekilde hazırlayıp nasıl anna ve belle sürümüne geçiş yapacağınızı görsel resimli bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ancak cihazınızda oluşabilecek en ufak problemden yükleyen kendisi sorumludur. Ayrıca tüm bu işlemleri yapmadan önce telefonunuzu yedekleyin.. Anlatılanları doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde ter temiz türkçe belle ve anna ya sahip olacaksınız..

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." H.Ş

Öncelikle Türkçe incelemesini arkadaşımız yapmış.

Symbian Belle Türkçe İnceleme Video
tıklayıp tr belleyi inceleyebilirsiniz..

Anlatım Ivo777 CFW' si V.3.1 sürümü üzerine olmuştur. Evet arkadaşlar ben anna üzerinden yükleme yaptığım için sizlere de anna üzerinden yükleme işlemlerini anlatacağım. Hem bu sayede anna sürümünü de merak edenler için iyi bir rehber olacak. 14.02 sürümü için yükleme yapmak isteyenler bu linke bir göz atabilirler.

http://www.maxicep.com/symbian-3-ge...llemesini-nereden-indirebilirim-2-537263.html 14.mesajı inceleyebilirsiniz.

Şimdi öncelikle Phoenix 2011 ve NaviFirm+ 1.4 sürümlerini bilgisayarımıza indiriyoruz..

Phoenix link:

NaviFirm+ 1.4 linki:

İndirme işlemi bittikten hemen sonra Phoenix adlı programı bilgisayarınıza yükleyiniz. Daha sonra Navifirm programını çalıştırıp aşağıda resim de göstediğim üzere anna dosyalarını bilgisayarınıza indiriniz..

İndirme işlemi bittikten sonra dosyaları kontrol edin 9 tane olması gerekiyor. Masaüstün de bulunan "RM-596" adlı klasörü daha önce yüklemiş olduğunuz "Phoenix" adlı programın içine kopyalamanız gerekmektedir. Yol bu şekilde olması gerekiyor. C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products bu klasöre dosyaları atın. Eğer "Program Files" dışında başka bir yere yükleme yapmışsanız yolu ona göre düzenleyip işlemlere devam edin.

Dosya kopyalama işlemleri bitti şimdi sıra flash atmaya geldi.

Önemli Not: flash atarken bilgisayarınız da başka hiç bir işlem yapmayın. Zaten flashlama en fazla 3-5 dk kadar birşey sürüyor. Ayrıca ne kadar antivirüs, güvenlik programları var ise hepsini kaldırın-devre dışı bırakın.. Ben normal flash atma ve güncelleme (update) yapma yöntemi ile belleye geçişi anlatacağım. Dead flash biraz daha karmaşık olduğu için şimdilik bu yükleme tipini öğrenmeniz yeterli olur..

Evet şimdi telefonunuzu usb yardımı ile pc ye bağlayın. Eğer pc de alt kısım da ovi suite programı çalışıyorsa onu tamamen kapatın. Ardından "Phoenix" programını çalıştırın ve resimleri takip edin..

Eğer yükleme sırasında hata alırsanız "RM-596" klasörünün içindeki "RM-596_M004.44.emmc.fpsx" dosyasını geçici olarak silin. Sorunsuz yükleme devam ederse işlem yapmanıza gerek yok. Çünkü bu dosya belle yükleme sırasında lazım olacak.. (Eğer silmek zorunda kalırsanız anna yı yüklendikten hemen sonra tekrar geriye kopyalayın.) Yükleme sırasında dediğim gibi herhangi bir işlem yapmayın. Zaten kendisi % 10 - 20- 30- 40- 50- 60- 70- 80- 90 ve 100 şeklinde ilerleyip anna dosyalarını telefona yükleyecektik. En sonunda ise telefonda test ekranı göreceksiniz. (Eğer test işlemi gerçekleşmez ise phoenix yükleme ekranında 25 den geriye doğru sayma işlemi başlayacaktır. 25 den geriye doğru saymasını bekledikten sonra muhtemelen hata verecek ama bu hatayı kafaya takmayın. En sonunda iptal işlemi ile problem ortadan kalkıyor.) Test işlemlerini yaptıktan sonra zaten flash işlemini kendisi bitirecektir. Sizde ok diyip flaslahlama işlemini bitireceksiniz. Şimdi telefonunuza almanya sürümü anna yüklendi. Bu sürümde türkçe desteği de var. İsteyen anna da kalabilir anna yı beğenmeyenler ise belleye terfi edebilir. (Kesinlikle belleyi tercih ederim..) Anna yüklemesi burada sona erdi. Şimdi sırada belle var. :oke:

"RM-596" klasörünün içindeki anna dosyaları olduğu gibi orada kalacak. Orayı hiç karıştırmayın. Şimdi aşağıda verecek olduğum Ivo777 CFW' si olan V.3.1 sürümünü bilgisayarınıza indirin. Masaüstüne "Belle" adı altında konu açın 4 adet dosyayı orayı atın..

Ivo777 CFW' si V.3.1

İndirme işlemi bittikten sonra hemen ardından Oğuz Başar ustamızın belleyi tr ye çevirmiş olduğu 2 adet dosyayı ise buradan indiriniz.

içinden çıkan 2 adet dosyayı az önce masaüstüne indirdiğimiz belle klasörünün içine girip değiştirin dosyalar değiştirilsin mi şeklinde uyarı verir. Evet yapıp değiştirme işlemini bitirin. Aşağıda resimde görüldüğü üzere 4 adet belle dosyaları hali hazırda bulunsun..

Şimdi tekrar telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Ardından "Phoenix" programını çalıştırın. Aynı şekilde tekrar resimde anlattığım üzere 6.resime kadar olan yolu takip edin.. Ardından sakın "Refurbish" butonuna felan tıklamayın. :)

Aynı resimdeki gibi işlemleri gerçekleştirin.

ve hemen ardından aşağıdaki video'yu çok dikkatli inceleyin. Uzantılarına göre değiştirip "Update Software" butonuna basmanız yeterli olacaktır.. (Biz belle dosyalarını masaüstüne attığımız için dosyaları değiştirirken masaüstüne gidip belle klasörünün içinden alacaksınız..)

Ayrıca video'yu istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bana sormanıza gerek yok..

Yükleme işlemi bittikten sonra 25 den geriye doğru saymaya başlayabilir. Bu da telefon kapalı konumunda olduğu için usb yi bulamadığından kaynaklanıyor. Ama önemli değil 25 den geriye doğru sayıp bitirmesini bekleyin. Error şeklinde uyarı hatası verecektir. Yeniden dene ve ya çık yazısını görene kadar durun Ondan sonra Cancel (İptal) yapıp yüklemeyi bitirin. Sonra güç düğmesine basılı tutup telefonu açın..

Daha sonra dosya yöneticisinden depo hafızasını biçimlendirin ve sonrasında ise *#7370# yapıp telefonunuza format atın. (O kadar işlemden sonra telefon rahatlasın. :))

Hayırlı uğurlu olsun artık canavar bellenize kavuştunuz. :) sürç-i lisan ettiysek affola. Başka türlü anlatılamazdı herhalde.. :)

Ayrıca takıldığınız bir yer olursa konu altından yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
Ben Bu İşlemleri Yapamamki:(:(Eğer Yapabilirsem İmkansızı Başarmıs Sayarım kendimi:):)Yoksa Telefon drek çöpe:(:(

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi

Üst Alt