Symbian belle mi? yoksa android mi? (701 hakkında)

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
arkadaşım öncelikle N8 gibi bir telefonun varsa 701 almanı pek tavsiye etmiyorum. N8 den sonra o fiyat civarında alacağın androidli veya belleli hiçbir telefon kamera konusunda seni tatmin etmeyecektir
N8 ine belle yüklediğinde 701 ile birçok özellik aynı olacak telefonlarında ve çok fazla da farklılık getirmeyecektir bu sana
eğer ki Symbianda aynı anda işlemler arası geçiş yapma ve arka planda çalıştırma özelliği olan multitasking i kullanıyorsan Android bu konuda seni biraz üzecektir bunu da söyleyeyim
Android Anna ya göre belki hızlı olabilir ama Belle ile denemedim kafa kafaya da olabilirler (hele 701 in işlemcisi ve ramiyle)

İşletim sistemini kullanım şekline göre tercih etmeni öneririm

qsaw

qsaw

Üye
ben şunu anlayamadım ram yiyince ne oluyor ki detaylı açıklayabilirmisiniz?
Senin bilg. de ram az olunca ne olursa o oluyor. :D

Ram ( Random Access Memory) Hafızadaki sinyalleri ön bellekde toplayan şeydir

Yani mesela ekranda bir nokta olacak o noktanın olması için öncelikle hafızadaki sinyallere ramden ulaşılıp sonra ekran kartı sonrada ekrana gidip o noktanın yerindeki ledleri yanmaktır.

E haliyle ram in fazla olması daha fazla sinyal alarak daha fazla işlem yapabilmekdir .Bu kadarlada kalmıyor Android daha fazla ram yiyince tel kasar çünkü sinyallerin dolacağı yer çok az olur buda kasmalara veya yavaşlıklara neden olur.

Kısacası hız ile alakalı bir şey

----------Eklendi @ 17:09:32 ---------- Yazıldı @ 17:05:47 ----------

Al buda Wiki Abimizin Görüşü:

RAM, "Random Access Memory" (Rasgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. RAM bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür. Bilgisayarlar genellikle o an üzerinde çalıştıkları programlar ve işlemlerle ilgili bilgileri RAM denen bu hafıza parçasında tutarlar. RAM ve sabit sürücü temel olarak aynı bilgileri saklarlar, ancak işlemcinin RAM'deki bilgilere erişme ve onları işleme hızı, sabit sürücüdeki bilgilere erişme ve onları işleme hızından çok daha büyüktür.
Bilgisayarlar işlem yaparken program kodları ve veri tutmak için RAM kullanırlar. RAM'in karakterini tanımlayan özelliği bütün hafıza noktaları neredeyse aynı hızda erişilebilir olmasıdır. Diğer teknolojilerin çoğu belirli bir bit veya byte okuduklarından gecikmelere sebebiyet verir.
Bir çok RAM türü uçucudur. Bunun anlamı disk ve kaset gibi hafıza depolama aygıtlarından farklı olarak bilgisayar kapatıldığında içerdiği veriyi kaybetmesidir.
Yeni nesil RAM'ler, bir bitlik veriyi dinamik RAM'lerdeki gibi kapasitörde akım olarak ya da statik RAM'lerdeki gibi bir flip-flop'ta durum olarak saklar. Yazılımlar RAM'leri ayırarak bir kısmının daha hızlı sabit disk gibi çalışmasını sağlayabilir. Buna ‘RAM Disk’ denir. Kullanılan hafıza kaydedilmemiş ise, RAM disk bilgisayar kapandığında veriyi kaybeder. Ama kaydedilmemiş hafıza ayrı bir güç kaynağına sahip ise -pil gibi- veriyi kaybetmez.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Yani mesela ekranda bir nokta olacak o noktanın olması için öncelikle hafızadaki sinyallere ramden ulaşılıp sonra ekran kartı sonrada ekrana gidip o noktanın yerindeki ledleri yanmaktır.

E haliyle ram in fazla olması daha fazla sinyal alarak daha fazla işlem yapabilmekdir .Bu kadarlada kalmıyor Android daha fazla ram yiyince tel kasar çünkü sinyallerin dolacağı yer çok az olur buda kasmalara veya yavaşlıklara neden olur.

RAM, "Random Access Memory" (Rasgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. RAM bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür. Bilgisayarlar genellikle o an üzerinde çalıştıkları programlar ve işlemlerle ilgili bilgileri RAM denen bu hafıza parçasında tutarlar. RAM ve sabit sürücü temel olarak aynı bilgileri saklarlar, ancak işlemcinin RAM'deki bilgilere erişme ve onları işleme hızı, sabit sürücüdeki bilgilere erişme ve onları işleme hızından çok daha büyüktür.
Bilgisayarlar işlem yaparken program kodları ve veri tutmak için RAM kullanırlar. RAM'in karakterini tanımlayan özelliği bütün hafıza noktaları neredeyse aynı hızda erişilebilir olmasıdır. Diğer teknolojilerin çoğu belirli bir bit veya byte okuduklarından gecikmelere sebebiyet verir.
Bir çok RAM türü uçucudur. Bunun anlamı disk ve kaset gibi hafıza depolama aygıtlarından farklı olarak bilgisayar kapatıldığında içerdiği veriyi kaybetmesidir.
Yeni nesil RAM'ler, bir bitlik veriyi dinamik RAM'lerdeki gibi kapasitörde akım olarak ya da statik RAM'lerdeki gibi bir flip-flop'ta durum olarak saklar. Yazılımlar RAM'leri ayırarak bir kısmının daha hızlı sabit disk gibi çalışmasını sağlayabilir. Buna ‘RAM Disk’ denir. Kullanılan hafıza kaydedilmemiş ise, RAM disk bilgisayar kapandığında veriyi kaybeder. Ama kaydedilmemiş hafıza ayrı bir güç kaynağına sahip ise -pil gibi- veriyi kaybetmez.

eyvallah aga

pRime.

pRime.

Üye
en basitinden size androidin hd oyunlarına gözatmanızı öneririm.

Onların kaçını hangi cihazlar oynatıyor söylesene bi. En basitinden Gs2 kullanıcıları isyanda, çoğu hd oyunu oynayamadıkları için. Okadar çok chipset var ki android geliştiricileri neye oyun desteği vereceklerine şaşırıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Onların kaçını hangi cihazlar oynatıyor söylesene bi. En basitinden Gs2 kullanıcıları isyanda, çoğu hd oyunu oynayamadıkları için. Okadar çok chipset var ki android geliştiricileri neye oyun desteği vereceklerine şaşırıyorlar.

nasıl?gs2 dediğiniz galaxy s 2 mi

man20

man20

Üye

teşekkürler arkadaşım. android çok ram yiyo diyodunuz ama android telefonlar yavaş çalışmıo, takılmıoda

Lenneth

Üye
teşekkürler arkadaşım. android çok ram yiyo diyodunuz ama android telefonlar yavaş çalışmıo, takılmıoda

Symbian in huyudur, bos ram miktari dusunce yavaslar. Fakat Android yavaslamiyor.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

evet.

----------Eklendi @ 19:06:01 ---------- Yazıldı @ 19:04:07 ----------

Symbian belle'de böyle bir durum yok ama olursa da 25-30 uygulamayı arka arkaya açmanla olur.

ben denedim 26 uygulama(2si basit oyun) da gayet stabildi.kasmıyordu.ancak 32 ye geldiğimde resmen kullanmak zulümdü:D
-----------------------------------------------
bide galaxy s2 mesela neleri neden açmıyor,zaman ayırıp yazarsanız çok mutlu olurum

pRime.

pRime.

Üye
ben denedim 26 uygulama(2si basit oyun) da gayet stabildi.kasmıyordu.ancak 32 ye geldiğimde resmen kullanmak zulümdü:D
-----------------------------------------------
bide galaxy s2 mesela neleri neden açmıyor,zaman ayırıp yazarsanız çok mutlu olurum

ben gs2yi kullanmadığım için yorum yapamam ama tüm oyunları çalıştırmadığını iyi biliyorum. burada bir liste vermiş kullananlar buradan bakabilirsin:

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

ben gs2yi kullanmadığım için yorum yapamam ama tüm oyunları çalıştırmadığını iyi biliyorum. burada bir liste vermiş kullananlar buradan bakabilirsin:
çok teşekkürler bakıyorum..

----------Eklendi @ 19:23:09 ---------- Yazıldı @ 19:22:21 ----------

nee???????rezalet!shifti bile açamıyo:P::
not working:
need for speed shift
eternal legacy
dungeon hunter 2
dungeon defender

pRime.

pRime.

Üye
altta listenin devamı var diğer üyeler tarafından eklenmiş onlara da bak.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
:off:nova 2 mi!!!!!rezalet!!!!:aha:yahu bizde çift çekirdek diye iyi bişey sandıydık.kurban oluyum symbian^3e.bi modelde çalışan oyun hepsinde çalışıyor
Fifa 2011 OR 12
Fast 5
Nova 2
Madden NFL 2011
Demon cam which is on iphone if ny one can convert it for s2 would appritiate a lot

THESE GAMES ARE NOT WORKING PLEASE DO SOMETHING IT SAYS " NAN 0MB OF 0MB DOWNLODING THEN AFTER 5 MINS OR SO DOWNLOAD FAILED RETRY "

pRime.

pRime.

Üye
:off:nova 2 mi!!!!!rezalet!!!!:aha:yahu bizde çift çekirdek diye iyi bişey sandıydık.kurban oluyum symbian^3e.bi modelde çalışan oyun hepsinde çalışıyor
Fifa 2011 OR 12
Fast 5
Nova 2
Madden NFL 2011
Demon cam which is on iphone if ny one can convert it for s2 would appritiate a lot

THESE GAMES ARE NOT WORKING PLEASE DO SOMETHING IT SAYS " NAN 0MB OF 0MB DOWNLODING THEN AFTER 5 MINS OR SO DOWNLOAD FAILED RETRY "

sadece gs2 böyle değil tabi çoğu android cihaz bu durumda.

qsaw

qsaw

Üye

Symbian in huyudur, bos ram miktari dusunce yavaslar. Fakat Android yavaslamiyor.
Cevap vermiş arkadaşa ama inşallah bu Belle ile güzel bir yere varırız

----------Eklendi @ 21:56:56 ---------- Yazıldı @ 21:50:03 ----------

sadece gs2 böyle değil tabi çoğu android cihaz bu durumda.

E tabi haklılar Bizim Symbian 3 de sadece 6 cihaz üzerine kurulu(x7 y saymadım ve aslında 3 cihaz diğerleri azınlıkda)

Faka Androide bir giriyorsun ortalık cihaz kaynıyor :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Benim tel asiri sarj yiyo arkaplanda calisan ne varsa kaldirdim suan tek ev ekrani ve sadace ramblow widgeti var:( nokiada oylemi ama.

qsaw

qsaw

Üye
Benim tel asiri sarj yiyo arkaplanda calisan ne varsa kaldirdim suan tek ev ekrani ve sadace ramblow widgeti var:( nokiada oylemi ama.
3 ev ekranı 1. ev ekranında hiç boş yer yok diğer ikisinde de 4 er tane var(gerek duymadığım için koymadım) Baya gidiyor en sın pazar günü şarj etmiştim 4 diş var :D Hemde 2 saat felan müzek dinledim geçen gün birde bu aralar Guitar Rock'a takıldım :yuru:rock: 1 saat de o desem anlıcağın hala 4diş :D

pRime.

pRime.

Üye

Nokia'dan değil o symbian'ın az şarj yemesinden. :)

halis18

halis18

Üye
Samsung GSII çok iyi telefon ancak şarjı sıkıntı...
Shift dahil olmak üzere fifa 2012 hariç yüklediğim 10 15 oyunu rahatlıkla açtı....
fifa 2012 içinde bir kaç işlem yapmak gerekiyormuş uğraşmak istemedim...
muhtemelen onuda açar diye düşünüyorum...
N8 ve SGSII bu iki cihazıda kullandım...
N8 Sağlam ve ideal bir telefon....
Ama SGSII gerçekten tartışılmaz bir tel....
özellik ile browseri gerçekten notebook kadar var...
nokia taraftarı olduğum halde android diyorum....
android için T10 - T20 falan demiyorum...
işletim sisteminin hakkını verecek bir tel alması lazım...
benim düşüncem 900 tl altı Symbian^3 üzeri ise kesinlikle anroid

Üst Alt