symbian anna'dan beklentilerimiz =) (symbian 3 kullanıcılarının beklentileri..)

Sponsorlu Bağlantılar

Devildare66

Üye
    Konu Sahibi
symbian anna'dan beklentilerimiz =) (symbian 3 kullanıcılarının beklentileri..)
Arkadaşlar öncelikle bu konuyu düşüncelerimi paylaşmak ve sizin düşüncelerinizi okumak için açıyorum. Takip ettiğim kadarıyla mayısın son haftası veya haziranın ilk haftası güncelleme çıkıcak naviye muhtemelen. Ve güncellem hayal ettiğimiz gibi stabil bişey olmazsa yani çok şey bekliyosak beklentilerimizi karşılamazsa herkes düşüncesini belirtsin ki forumca hareket edip hüsrana uğramayalım diye düşüncelerimi paylaşmak istiyorum..

Ben nokia n8 kullanıcısıyım arkadaşlar benim beklentim herşeyden önce fps.. Kinetik kaydırmanın yağ gibi olması da diyebiliriz buna yani frame per secondun gerek uygulamalarda gerekse cihazın kendi arayüzünde 30dan fazla olması. Ovi store'un motoru cihazda en çok parmağımla aşağı yukarı sürüklerken haz aldığım fps performansını veriyo bana. Yani beklediğim şey o derece abartılı olmasa da enazından spb mobile shell 3teki gibi 10fps flan olmamasını bekliyorum homescreenin.. Kullanıp ta okuyanlara örnek verdim..Home screene zaten spb deki gibi sürükleme gelicek parmağımızla yarıda tutabilicez 2. Homescreene geçerken ama bakalım nekadar düzgün olucak.. Uygulamalar da öyle zaten oyunlardan örnek vericek olursam hero of sparta ve özellikle prince of persia hd kasıyo arkadaş.. Gerçi oyun motoruyla alakalı o ama neyse belki güncellemeyle düzeltilecek bişey de vardır..

Swype ile entegreli düzgün kelime hazinesi geniş portrait qwerty klavye bekliyorum bende zaten herkes gibi..

Ve web tarayıcıda değişiklikler bekliyorum. Opera mobile 11in flash destekli versiyonu gibi bişey bekliyorum desem yeridir. Operadaki kaydırmayı biliyosunuz yağ gibi ya istediğin şeye adam gibi bakıyosun ama kendi tarayıcısında makinenin kasıyo iki saat görüntü gelse de işimi halletsem diye bekliyosun.. Şuan hatta operadan yazıyorum bu konuyu.. Bu foruma operadan bakıyorum konulara basılı tutup yeni konuların hepsini yeni sekmede açıp okuyorum filan.. Gayet kullanışlı ama bide kendi tarayıcısındaki gibi kaliteli video açabilse.. Oyzden güncellemeyle gelen tarayıcının fps sinin opera gibi olmasını bekliyorum şahsen kasmasın.. Sayfaları yavaş yüklesin hadi tamam bişey demiyorum da sayfaya bakarken kasmasım aksamasın yani dimi..

Bide uygulama kıtlığı var tabi ama onun da çaresi yok gibi.. Kimse oturup ta aa hadi qt kullanmayı öğreniyim dememiştir benim gibi türkiyede kim uğraşır herkesin yeterince uğraşısı var zaten.. Buarada qt ile program yazmayı öğreniyorum 3tane uygulama üzerinde çalışıyorum arkadaşlar ve geliştiricem kendimi bu işi bırakmaya niyetim yok üniverstedeym bilgisayar hocalarmla da konustm yardım ediyolar ve offscreen ile mürettebat içindeyim ilerleyen zamanlarda uygulamalar bitince inşallah oviye kabul edilirse sizinle paylaşıcam ve de sizin de hevesiniz varsa symbian telefonlara uygulama hazırlamaya maxicepte bi ekip oluşturulabilir bu da ayrı bi konu olur dereyi görmeden paçayı sıvamiyim henüz girmiyim pek bu konuya istekli olan varsa bi düşünsün =)

uzun lafın kısası bu telefonun özellikleri yapabildikleri isteklerimi karşılıyo HDMI, kamera, usb on the go saymakla bitmez özellikleri olan bi multimedia telefonu.. Telefon demeye bin şahit ister her işimi görebiliyorum ama hızdan şikayetçiyim temelde.. Sizin görüşlerinizi almak istiyorum şimdi de nolcak bu anna ne bekliyosunuz dostlarım?? Saygılar

• Beğen
Tepkiler: accman

serinaga

serinaga

Üye
Konuda sıkıntılarını ve beklentilerini açıkça anlatmışsın. Kısaca şöyle SYMBIAN'ın geçmişten bugüne olan stratejisine bakarsak, belli bir kalıbın dışına asla çıkmamıştır. Belkide yıllarca Symbian'ı Symbian yapan da budur bence. Bu kalıbın getirmiş olduğu stabilliğini yıllarca sürdürmüş bugünlere taşımıştır. Gelgör ki son 10 yıl içerisinde rakipleri hem stabil hem de çılgın araçlar geliştirmeye başlamıştır. Başarılı da olmuşardır, hızlada bu yayılmakta ve büyük bir pazar oluşturmaktadır. SYMBIAN her zamanki gibi seyrini bozmamış ağır adımlarla yoluna devam etmiştir. Ama pazarda pasta hızla küçülmektedir. İşte bu arayışla gelecek olan ANNA bence tüm ihtiyaçlara cevap verecek durumda olmayacaktır, ama birçok eksiği şimdilik ihtiyaca cevap verir nitelikte tatmin edecektir ama bu uzun sürmeyecektir. Yama üzerine yama tabanlı bir geliştirme çokta sağlıklı olmaz. SYMBIAN baştan itibaren belkide tekrar yazılmalı yada köklü bir değişim yapılmalı. Belkide Microsoft ile arayışlar bu yüzdendir. Bahsettiğin gibi fps'lerin artırılması görünür bir şekilde değişim yapsa da beklentilere tam çözüm olmayabilir. Hepimiz merakla bekliyoruz ... :evet:

accman

accman

Üye
@Devildare66
hocam zaten bu dediklerini halletse yeter yaa inanki bende bişey istemiyorum..bizim için can sıkıcı olan durumsa kamera.. 8mp'i sadece video çekiminde görebiliyorum ben gelen güncellemede kamera için de bi iyileştirme olursa daha da bişey istemem ben nokia'dan zaten..
dik qwerty'de swype kullanabilmek
daha hızlı akıllı bi tarayıcı ..
bu kadar..

http://www.maxicep.com/uyeler/uye-1267615/devildare66/

Kedi Yavrusu

Üye
hepiniz yüz üstü gömüleceksiniz ve p.r3.0'a umut bağlayacaksınız.

mesut1979

Üye
pr3.0 da allah bilir seneye yaz cikar.

Devildare66

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar sağolun görüşleriniz için ama rica etsem eleştirilerinizi symbian karşıtı olarak yapmasanız da konu gereksiz tartışmalarla kirlenmese.. "hepiniz gömüleceksiniz" filan olmuyo bu böyle.. Sen içinde symbian 3 olan bi cihaz kullanmıyosan sana yazmadım zaten bu konuyu ne diye yorum yapıyosun ki..

• Beğen
Tepkiler: mahirsvs58 ve iatis
catdog136

catdog136

Üye
arkadaşlar sağolun görüşleriniz için ama rica etsem eleştirilerinizi symbian karşıtı olarak yapmasanız da konu gereksiz tartışmalarla kirlenmese.. "hepiniz gömüleceksiniz" filan olmuyo bu böyle.. Sen içinde symbian 3 olan bi cihaz kullanmıyosan sana yazmadım zaten bu konuyu ne diye yorum yapıyosun ki..

haklısın arkadaşım.. Benim beklentimde kameranın iyileştirilmesi ve stabillik..

Kedi Yavrusu

Üye
otofokus donanımında yok ki arkadaşım yazılım ile nasıl eklensin

Devildare66

Üye
    Konu Sahibi
uygulamayla nasıl ekleniyosa öyle arkadaşım

uribaju

uribaju

Üye
kamerada bir sıkıntım yok ama oyun kütüphanesine yeni hd oyunlar koysalar iphonedeki oyunlar gibi mesela hepsini koysunlar demiyorum ama bazıları üzerinde çalışsınlar gerçekten iphone a çıkardıkları oyunlar çok kaliteli gameloftun.En çok beklediğim oyunda Rainbowsix vegas 2 bunu çıkartsalar symbiana daha ne isterim ki :)

pRime.

pRime.

Üye
kamerada bir sıkıntım yok ama oyun kütüphanesine yeni hd oyunlar koysalar iphonedeki oyunlar gibi mesela hepsini koysunlar demiyorum ama bazıları üzerinde çalışsınlar gerçekten iphone a çıkardıkları oyunlar çok kaliteli gameloftun.En çok beklediğim oyunda Rainbowsix vegas 2 bunu çıkartsalar symbiana daha ne isterim ki :)

Oyun uygulama şirketlerinin insafına kalmış bişey.

ekreem12

ekreem12

Üye
c7 kamera iileştirmesi daha stabil kullanım:oke:

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq

nonamex

Üye
3 Şey istiyorum 1) Menü geçişleri için 10-15 saniye bekletmesin. 2)Web tarayıcısı düzgün hale gelsin 3) Widgetler online/offline dil hatası düzeltilsin.

co123

co123

Üye
Ara geçişler yani UI kesinlikle daha yumuşak ve animasyonlu olmalı htc android gibi

Devildare66

Üye
    Konu Sahibi
Rich4arD

Rich4arD

Üye
Telefonda efect fazla olmalı
Yan döndürünce efect li bir şekilde geçiş yapmalı
Tarayıcısı kesinlikle değiştirilmeli
Dik qwerty klavye gelmeli
Kameraya ciddi açıdan düzeltmeler gelmeli
E-posta uygulamasındaki kasmalar donmalar giderilmeli [ Tamami ile ]
Telefon stabil olmalı
Nokia N8 için çok uğraşmalısın..

uribaju

uribaju

Üye
Bir sorun daha var kimse değinmemiş sensör algılaması sadece telefonu soldan çevirirken yatay oluyo diğer taraftan çevirince yine dik kalıyo yatay olmuyor buda saçma olmuş düzeltilirse çok iyi olur :oke:

_ardaa

_ardaa

Üye
Bir sorun daha var kimse değinmemiş sensör algılaması sadece telefonu soldan çevirirken yatay oluyo diğer taraftan çevirince yine dik kalıyo yatay olmuyor buda saçma olmuş düzeltilirse çok iyi olur :oke:

evet bu konuda katılıyorum sana blackberry dediğin gibi ne tarafa çevirirsen ekran o tarafa dönüyor başaşağı hariç, bunu yaparlarsa güzel olur, birde e-postalar da senkronizasyon kısmı çok saçma sadece yeni mailleri alıyor silinmişleri silmiyor, sosyal ağ entegrasyonu biraz zayıf o güçlendirilmeli.

tabi birde ekran koruyucu devredeyken görünmeyen cevapsız çağrılar ve gelen smsler bunlarda düzeltilmeli, sürekli menü tuşuna bakamayız ya yada ışıkta pek görünmüyor zaten, birde e-postalar da bence ekran koruyucu devredeyken görünmeli @ işareti olarak.

Üst Alt