Symbian ANNA ve BELLE downgrade (PR1.0 a geri dönmek) (Çöken cihaz kurtarma) (N8 içindir)

Sponsorlu Bağlantılar

okitox

okitox

Üye
c6-01 için nasıl yapabiliriz downgrade?

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
    Konu Sahibi
c6-01 icin bilinen bir yontem yok.

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
biri C6-01 icinde bulun s3 u ozledim :D

nurettinonline

Üye
arkadşlar bana yardım edebilcek üstadlar varrmi ya.telefona belle yükledim ingilizceydi.alman annasına dönüp tekrar belleye geçiş yapacaktım ama telefon kapandı açılmadı.sadece titrşim var şuan.bi yardım cı olun lütfenn:ah

----------Eklendi @ 00:25:58 ---------- Yazıldı @ 00:19:49 ----------

yokmu kimse arkadaşlar ya lütfen napmalıyım..türkçe annadan belleye geçerken hata yaptım ve aynı böle olmuştu falshladım ve düzeltmiştim.şimdi gene öyle yapmaya çlişiyorum ama olmuyor bu sefer..

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
    Konu Sahibi
Belle'den Anna'ya donus yapamazsin. Ilk mesajda anlatildigi gibi once PR1.0'a donmen lazim. Oradan istedigin versiyonu yukleyebilirsin. Anna, Belle farketmez.

KEMAL_ANK

Üye
Symbina Anna'dan bir önceki sürüme dönmek için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

Navifirm+ v1.3 (Quality assurance Server)'den ya da okla gösterilen linkten (media fire)--> versiyonu indirin.
--> Navifirm Linki

Bu FW ile telefonunuzu phoenix ile flashlayin. (Flashladiktan sonra telefon acilmayabilir. Acilmaz ise bir sonraki flash dead phone mode ile atilacaktir.)
Flash atilmasi gereken phoenix versiyonu: (Ben 2010 phoenix ile problem yasamiyorum. Eger denedikten sonra problem yasarsaniz, bu surume gecin.)
PR1.0'i yukledikten sonra, ustune istediğiniz sürümü direk yükleyebilirsiniz. (PR1.2, Anna ya da Belle farketmez.)

Dead phone flash nasil atilir videosu. Dead Phone Flash atılırken telefon kesinlikle kapalı olmalıdır. Kapalı telefon USB'ye takıldığında kendi kendine açılabilir. Buna dikkat edin.

ÖZET:

<--- İndir
Daha sonra videoda anlatıldığı gibi flashla.

Not: Bu yontemin denenmesinden kaynakli cikacak problemler ile ilgili sorumluluk tamamen deneyen kişiye aittir.

telefonum belle yüklerken açılmadı dead phone yapayım dedim ve phonex ile scandinavia sürümü indirdim.ancak phonexi açtığımda videodaki gibi (file) tıkladığımda manager connektion butonu çıkmıyor nedeni nedir acaba sanırım onun için de phonex usb görmüyor ve dead flash atamıyorum yardım lütfen..

Melih Burak

Melih Burak

Üye
Belleden downgrade yaptım en son tekrar Alman Annasını yükledim telefon iyice saçmaladı..

sand_storm

sand_storm

Üye
arkadaşlar phoenixden scan product yapıyorum scandinavia pr1.0 görüyor ama 3 tane dosya çıkıyor doğrumudur anna veya belledeki gibi 4 tanemi olması gerekiyor

saqopa117

saqopa117

Üye
telefonum belle yüklerken açılmadı dead phone yapayım dedim ve phonex ile scandinavia sürümü indirdim.ancak phonexi açtığımda videodaki gibi (file) tıkladığımda manager connektion butonu çıkmıyor nedeni nedir acaba sanırım onun için de phonex usb görmüyor ve dead flash atamıyorum yardım lütfen..

Bende de aynı sorun var. Phonex i açtığımda telefonla bağlantı kesiliyor. güncellemeleri de yapamıyorum.

ustura42

ustura42

Üye
arkadaşlar ben belleden annaya dönerken pr1.0 ı direk flaşladım tabi scandinavia sürümünü ve telefon normal olarak açıldı dead flash atmadan. ama belle dosyalarıyla birlikte. menü belle ama version pr1.0 : )) sonra hard format attım tam olarak pr1.0 oldu menülerde tabi. bu normalmi ?

senuyurken

Üye
Arkadaşlar, Konuyu açan arkadaştan ALLAH RAZI OLSUN. Tüm yorum yapan arkadaşlarımada teşekkür ederim.

15.11.2011 tarihinde nokia n8 aldım. ve hemen hackleme ıslemlerını arastırmaya basladım. bilgisayarımda windows7 64 bit kurulu idi. Neyse phonix ilew bir turlu flash atamadım. Telefon hıc bır sekılde açılmadı. Burdaki bir kaç servise sordum malesef yapamayız dedi. Neyse telefonu aldıgım hepsıburada.com musteri hizmetlerini aradım. Olup biteni aynen oldugu gibi anlattım sadece hacklemek kelımesını degılde yazılım yukseltme yaparken oldu dedim. Bana verdıklerı cevap telefoınunuz garanti dışı kalmıştır biz mesul değiliz dediler. Gönderin bakalım dediler. Ve bu gun sabah işyerınde burda yazılanları aynen okdudum . (18.11.2011) Su an saat 20:38 ve burda yazılanları aynen uyguladım sonuç mükemmel hem telefon kurtuldu hemde hacklenmiş oldu. ALLAH RAZI OLSUN FlighTAiR kardeşimden.

Yaptığım işlemler :
1- Bilgisayara format attım windowXP 32 bit kurdum.
2- Nokia pc suiti kurdum
3- Phonixi kurdum en son surum burdan indirdim.
4- Yazılanları aynen uyguladım

Teşekkürler ediyorum tekrardan...

radar65

Üye
abilerim ben direkt telefon kapalıyken flash ladım ama telefon beyaz nokia ekranında kaldı sizce neden olabilir?

uurclkky

Üye
@radar65 nickli arkadaşın yaşadığı sorunu bende yaşıyorum

radar65

Üye
durumdan haberdar etmek istedim;

telefonda nokia yazısı kaldı açılmadı..bende doğru telefoncu arkadaşımın yanına gidip yeniden yazılım attırdım ve şimdide nsu dan 25.07 yi tekrar yükledim..şu an sorunsuz her şeyim çalışıyor..

saygılarımla..

MrBen

Üye
Herkese merhabalar bu yaşanan sıkıntı benimde başıma geldi sölenenleri hemen hemen anladıktan sonra uygulamaya başladım flash yaparken bu aşagıdaki
hatayı aldım
RM596_029_000_M006_16G.fpsx ne yapmalıyım bu durumda benim sorunumla ilgilenen ve yönlendiren biri var mı aranız da şimdiden teşekkürler

egemen1903

Üye
işlemleri yapıyorum, flaşa başladığında usb çıkartılmış gibi yapıyor, tekrar yazılım yüklemeye çalışıyor, yazılım yüklenemedi diyor ve ekranda hata kodları çıkmaya başlıyor. sonrasında uyarı ekranı retry desemde aynı oluyor. sorun nedir? windows7 den felan mı? driverlardan mı?

ovi suit kurulu ama kapalı, virüs programınıda kapattım.

MrBen

Üye
Bize yardım edicek kimse yokmu bir önceki hatayı buldum çözdüm şimdide böle bir hata alıyorum
&#8220;The flashing failed. Do you want to retry the flashing?
HRESULT 0x8401f141 (-2080247487)
Flash: Boot rom was not detected after phone boot up. Unable to start flashing.&#8221;
Neyin hatasıdır bu ?

portakalmıyım

Üye
Şu bölümde sıra sıra yapılması gereken işlemleri anlatablir misiniz acaba ilk defa yapıcam bu işlemi de :)

''telefonunuzu phoenix ile flashlayin. (Flashladiktan sonra telefon acilmayabilir. Acilmaz ise bir sonraki flash dead phone mode ile atilacaktir.)''

Telefonum N8 belle, servise vermek için normal sürüme dönmek istiyorum. Navifirm den gösterilen programlar indirdim dosyaları nereye koyucam nasıl flash atıcam, birde telefon açılmaz ise dead flash nasıl yapılır? Sizin yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada geldiğim yere kadar anlatıyım;
Navifirm den indirdim dosyaları duruyor.
Onları phoneix products dosyasında RM-596 klasörünün içine attım ama frimware updaten den normal flashlamaya çalışıyorum product code un yanındaki kutucuğa tıkladığımda neither dp1.0 nor dp2.0 bulunmadı hatası alıyorum. Lütfen yardım.

egemen1903

Üye
Bende konuya uygun şekilde yükleme yaptım, ama telefon nokia yazısında takıldı kaldı.

galiba indirilen dosyalarda sorun var. uda dosyası yok mesela bu sorun olur mu? dosyalar sıkıntılı gibi. neyseki kurtuluş bey yardım ettide belle yükledik.

konunun güncellenmesi ve anlatımın geliştirilmesi lazım bence.

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
    Konu Sahibi
Anlatim v.s. hepsi dogrudur. Defalarca denenmistir. Konunun guncellenmesine gerek yok.

Üst Alt